Boekhoudsoftware integreren met andere bedrijfssoftware

Met de meeste boekhoudsoftware is het mogelijk om te integreren met andere bedrijfssoftware. Dit houdt in dat er een koppeling kan worden gemaakt met andere software waarmee je een goed overzicht hebt, omdat de gegevens van bijvoorbeeld een webshop automatisch worden verwerkt in de boekhoudsoftware. Dit kan door een zogenoemde API. Dit staat voor Application Programming Interface. Met een API is het voor de verschillende software mogelijk om met elkaar te communiceren. Omdat dit op de achtergrond gebeurt zul je je als software gebruiker een API nooit opmerken. Voor de makers is een API handig omdat je de software niet vanaf de grond af opnieuw hoeft op te bouwen, aangezien je functies van de andere software kunt aanroepen in plaats van ze zelf te programmeren.

Integratie met CRM

Ook een koppeling met je CRM-systeem of een extra module voor relatiebeheer is een optie in je boekhoudpakket. Zo zie je precies wat welke klant eerder heeft gekocht, wat zijn betaalgedrag is en waar zijn interesses liggen. Is de klant verhuisd? Met één adreswijziging in je CRM-systeem gaan alle facturen automatisch naar het nieuwe adres. Deze gegevens worden geëxporteerd naar de boekhoudsoftware. Wanneer er een sale is gemaakt, wordt de factuur automatisch verwerkt in de boekhouding

Voordelen integratie met CRM

Integratie met webshop software

Er is ook een koppeling van boekhoudsoftware met webshop software mogelijk. Er zijn twee manieren om een aankoop in de webshop te verwerken in de boekhouding. Stuur je de factuur vanuit je webshop, dan wordt deze direct en automatisch verwerkt in de boekhoudsoftware. De aankoop wordt direct uit het systeem voor voorraadbeheer gehaald en verschijnt vervolgens op de bestellijsten.

Stuur je de factuur vanuit je administratie, dan worden bestellingen als order klaargezet om vervolgens vanuit je boekhoudpakket de factuur te versturen. Klant-, artikel- en ordergegevens hoef je hierdoor niet meer handmatig over te nemen. Als na de bestelling de betaling binnenkomt, gaat de software automatisch op zoek naar de bijbehorende online verkoop.

Voordelen koppeling met webshop software

Integratie met kassa software

Een koppeling met kassa software heeft eigenlijk dezelfde voordelen als een koppeling met webshop software. Met één druk op de knop veranderen bonnen vanuit de kassasoftware in boekhoudregels in de online boekhouding. Zo bespaar je niet alleen veel tijd, je hebt altijd een inzicht in je huidige financiële situatie.

Voordelen integratie met kassa software

Products