Boekhoudsoftware integreren met andere bedrijfssoftware

Met de meeste boekhoudsoftware is het mogelijk om te integreren met andere bedrijfssoftware. Dit houdt in dat er een koppeling kan worden gemaakt met andere software waarmee je een goed overzicht hebt, omdat de gegevens van bijvoorbeeld een webshop automatisch worden verwerkt in de boekhoudsoftware.

Dit kan door een zogenoemde API. Dit staat voor Application Programming Interface. Met een API is het voor de verschillende software mogelijk om met elkaar te communiceren. Omdat dit op de achtergrond gebeurt zul je je als software gebruiker een API nooit opmerken. Voor de makers is een API handig omdat je de software niet vanaf de grond af opnieuw hoeft op te bouwen, aangezien je functies van de andere software kunt aanroepen in plaats van ze zelf te programmeren.

Integratie met CRM

Ook een koppeling met je CRM-systeem of een extra module voor relatiebeheer is een optie in je boekhoudpakket. Zo zie je precies wat welke klant eerder heeft gekocht, wat zijn betaalgedrag is en waar zijn interesses liggen. Is de klant verhuisd? Met één adreswijziging in je CRM-systeem gaan alle facturen automatisch naar het nieuwe adres. Deze gegevens worden geëxporteerd naar de boekhoudsoftware. Wanneer er een sale is gemaakt, wordt de factuur automatisch verwerkt in de boekhouding

Voordelen integratie met CRM

  • Bespaart tijd omdat je niet meer handmatig de klantgegevens in je boekhoudsoftware hoeft in te voeren
  • Minder foutgevoelig omdat de invoering automatisch gebeurt en niet meer handmatig
  • Relevante klantinformatie staat centraal opgeslagen en is altijd up-to-date

Hoe kies je de beste boekhoudsoftware met integratie mogelijkheden?

Wat is verder jouw wensenlijst voor een boekhoudpakket, welke functies heb je nog meer nodig om snel en efficiënt te kunnen werken? Gebruik je daarnaast al software en andere apps? Start hieronder de keuzehulp en wij vergelijken voor jou de beste software. Zo vinden we de software die bij jou past.

Maak je persoonlijke top 3

Integratie met webshop software

Er is ook een koppeling van boekhoudsoftware met webshop software mogelijk. Er zijn twee manieren om een aankoop in de webshop te verwerken in de boekhouding. Stuur je de factuur vanuit je webshop, dan wordt deze direct en automatisch verwerkt in de boekhoudsoftware. De aankoop wordt direct uit het systeem voor voorraadbeheer gehaald en verschijnt vervolgens op de bestellijsten.

Stuur je de factuur vanuit je administratie, dan worden bestellingen als order klaargezet om vervolgens vanuit je boekhoudpakket de factuur te versturen. Klant-, artikel- en ordergegevens hoef je hierdoor niet meer handmatig over te nemen. Als na de bestelling de betaling binnenkomt, gaat de software automatisch op zoek naar de bijbehorende online verkoop.

Voordelen koppeling met webshop software

  • Bespaart tijd omdat je niet meer handmatig de verkoopgegevens in je boekhoudsoftware hoeft in te voeren
  • Minder foutgevoelig omdat de invoering automatisch gebeurt en niet meer handmatig
  • Inzicht in financiën. Met alleen webshop software heb je geen duidelijk inzicht in wat je winst is en welke producten het beste lopen. Met een koppeling met boekhoudsoftware heb je dit wel
  • Inzicht in voorraad omdat bestellijsten automatisch worden bijgewerkt

Integratie met kassa software

Een koppeling met kassa software heeft eigenlijk dezelfde voordelen als een koppeling met webshop software. Met één druk op de knop veranderen bonnen vanuit de kassasoftware in boekhoudregels in de online boekhouding. Zo bespaar je niet alleen veel tijd, je hebt altijd een inzicht in je huidige financiële situatie.

Voordelen integratie met kassa software

  • Tijdsbesparing: Alle verkopen worden automatisch verwerkt in de boekhouding. Dit bespaart tijd ten opzichte van het handmatig overtypen van gegevens
  • Minder foutgevoelig omdat de bonnen automatisch worden verwerkt en niet meer handmatig gebeurt
  • Altijd een correct inzicht in de financiën, omdat deze door de koppeling up-to-date is
Arjan

Hulp nodig bij het kiezen van een boekhoudprogramma?

Download gratis onze checklist om het beste boekhoudprogramma te kiezen. Aan de hand van 10 vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products