Webshop bouwen met software

Webshop bouwen? Met deze software maak je eenvoudig een webshop zonder programmeerkennis. Personaliseer het overzicht met de filters en probeer gratis en vrijblijvend.

Uitstekende hosting
Krachtige tools
Volledig aanpasbaar

Begin simpel met online verkopen. Verkoop meer en promoot je merk met professioneel ontworpen templates. Beheer je winkel vanuit één geïntegreerd dashboard, van bestellingen tot betaling, verzending, uitvoering, marketing en meer.

(0)
Ga naar website
Meer informatie
Geautomatiseerd
Meer inzicht
Volledige controle

Automatiseer de administratieve processen in je webwinkel of groothandel. Krijg volledige controle over je voorraden. Helemaal afgestemd op jouw onderneming. Ontdek de mogelijkheden.

Meer informatie
6 Maanden Gratis
Drag and drop
Inclusief domeinnaam

Meest gebruiksvriendelijke systeem voor kleine ondernemers. Zelf een webshop maken. Inclusief domeinnaam en mailbox. Uiteraard integraties met iDEAL, verzendmethoden, facturatie e.d. en ook 'afhalen in de winkel' is mogelijk.

Meer informatie
Koppel je webshop
Geintegreerd pakket
370+ koppelingen

Met Exact creëer je één centraal platform voor je webshop, betalingen en verzendingen. Zo heb je altijd overzicht op orders, klanten en voorraden en krijg je grip op jouw business. Kies voor slimme omnichannel software van Exact.

Meer informatie

Lightspeed

Responsive designs
Rapportages
24/7 support

Bouw in een handomdraai je webhop met Lightspeed eCom. Beheer je voorraad, houd overzicht over je verkopen, verwerk betalingen en verkoop meer met behulp van ingebouwde marketing tools.

Meer informatie

Eatcard

Bestel & betaal online
Direct online chatten
Data Insights

Eatcard helpt je bij het opzetten van je eigen afhaalrestaurant, zodat je gerechten vanaf jouw website kunt gaan aanbieden en de inkomsten voor jezelf kunt houden. Wees de baas over je eigen afhaalmaaltijden!

(0)
Meer informatie
Meer informatie

TheShopbuilders

SEO-vriendelijk
Voordelig en compleet
Als beste beoordeeld

Wij nemen al je technische zorgen weg. Waarom nog een lange tijd wachten totdat je gebruik kunt maken van je webshop? Bestel nu direct je eigen complete webwinkel en je kunt al binnen 24 uur aan de slag!

(0)
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Branche
Medewerkers
Doelgroep
Design
Assortiment
Marketing
Extra functies
Aanvullingen
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Ook interessant voor jou:

Eenvoudig webshop bouwen met software 

Het maken van een webshop lijkt vaak moeilijker dan dat het daadwerkelijk is. Je hebt tegenwoordig keuze uit verschillende pakketten die het eenvoudig maken om zelf een webshop te bouwen zonder technische kennis. Onze website biedt jou een volledig overzicht aan verschillende webshop software leveranciers. Kijk en vergelijk zelf de verschillende softwareprogramma’s. Gebruik de filter aan de linkerkant en vind de webshop software die bij jouw wensen aansluit.

Stappenplan: Webshop bouwen

Twijfel je nog of een webshop bouwen iets voor jou is? Zoek dan niet verder, wij leggen je stap voor stap uit waarom het hebben van een webshop handig is, welke manieren er zijn en waarom software gebruik ideaal is.

Volg het stappenplan 'webshop bouwen' en jij weet precies welke software het beste bij jouw onderneming past. Wil je al direct een keuze maken uit de verschillende software pakketten, klik dan in het filter hierboven.

Stap 1: Zelf een webshop bouwen

De eerste vraag is waarom zou je een eigen webshop bouwen? Een eigen webshop heeft diverse voordelen. Zo is het voordeliger dan een fysieke winkel, je hebt veel meer potentiële klanten en de winkel kan 24/7 open. Ook kun je met statistieken handig je verkopen bijhouden en bijvoorbeeld ‘repeat aankoop instellen’. Voor de startende ondernemers is het ook handig, want het is een eenvoudige en relatief goedkope manier om een onderneming te starten. 

Hoe begin je een webshop?

Een webshop bouwen lijkt misschien ingewikkeld, maar het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Iedereen kan dit, wat je beroep ook is. Het maakt niet uit wat je wil gaan verkopen in je webshop, of het nou kleding, schoenen of tweedehands spullen zijn. Wel is het belangrijk een goed werkende webshop te bouwen. Heb je dit niet dan haken potentiële klanten af. Met goede webwinkel software kan je eenvoudig een goed werkende webshop bouwen, die geheel naar eigen smaak inrichten en klanten veilig aankopen laten doen.

Stap 2: Waarom online webshop software gebruiken?

Een groot voordeel van een webshop bouwen met online webshop software is dat het snel en gemakkelijk is. Je kan direct aan de slag, het is mogelijk om al binnen enkele dagen een webshop te maken. Ook heb je weinig tot geen kennis nodig van webcodes als html en css nodig. Er is meestal sprake van een goede helpdesk, het is goedkoper en er zijn doorgaans geen verborgen kosten. Het gebruiksgemak is vaak eenvoudig en ook hier is geen uitgebreide kennis voor nodig. Tenslotte is ook vaak het betalingssysteem geïntegreerd in de webshop software en komen ook hier geen extra handelingen bij kijken.

Nog niet helemaal duidelijk? Bekijk dan deze video en leer snel de voordelen van webshop software:

Stap 3: Webshop bouwen met verschillende software

Er zijn globaal gezegd twee verschillende opties voor webshop software. De eerste variant is een open-source software, dan zijn er nog de softwareprogramma’s waarvoor je een eenmalige betaling doet en softwareprogramma’s in de vorm van een abonnement.

SaaS webshop software

Bij ons vind je een overzicht van verschillende webshop softwareprogramma’s. De softwareprogramma’s die hier worden aangeboden zijn onder licentie. Dit houdt in dat de webshop software zelf niet je eigendom is, maar je de service huurt. Dit wordt ook wel SaaS genoemd (Software as a Service). Kortom, je maakt gebruik van de functionaliteiten van het platform maar bent niet de eigenaar.

Open-source webshop software

Een andere optie voor een webshop softwareprogramma is open-source software. Dit houdt in dat je gebruik maakt van een software die gratis verkrijgbaar is. Na installatie van de open-source software moet je zelf vaak nog de gehele webshop bouwen, vormgeven en programmeren. Welk type webshop software je het beste kan kiezen hangt af van je technische vaardigheden en je budget.

Stap 4: Voordelen SaaS webshop software vs. open-source

Nu je op de hoogte bent van beide opties is het natuurlijk handig om te weten welke van de twee je het beste kan kiezen. Voor SaaS webshop software zijn een aantal voordelen te benoemen ten opzichte van open-source software.

Ten eerste is de webshop software gebruiksvriendelijk. Je hebt er dus geen technische kennis voor nodig. Daarnaast heeft het geen hoge (ontwikkelings)kosten. Voor een klein bedrag heb je een professionele webshop. De software biedt altijd een actuele service en daarnaast zijn alle bekende systemen geïntegreerd. Hierbij kan je denken aan PostNL en iDeal. Webshop software onder licentie is daarom een erg goede optie voor starters. Door middel van deze software kan je gemakkelijk en snel een webshop beginnen met een klein budget. Echter is deze webshop software ook zeer geschikt voor de middelgrote en grote webshops doordat de software steeds verder wordt ontwikkeld en de mogelijkheden en opties blijven groeien.

Stap 5: Vergelijk webshop software

Overtuigd van het gebruik van software voor het maken van je webshop? Dan is het nu tijd om te kijken welke webshopsoftware het beste past bij jouw onderneming. Onze website biedt jou een volledig overzicht van verschillende softwareprogramma’s. Deze kan je vergelijken op basis van prijs, kwaliteit en andere eigenschappen. Het ene programma is meer gericht op het gebruiksgemak en het andere programma meer op het zelf ontwerpen en inrichten van de webshop. Kortom, vele verschillende mogelijkheden.

Waar moet je als ondernemer verder op letten als je een software pakket kiest:

  • Wil je klanten meer informatie aanbieden om zo meer klanten naar je webwinkel te krijgen? Dan is het handig om software te kiezen met een blog functie. Hiermee geef je klanten gemakkelijk meer informatie over producten en diensten in verschillende blogs.
  • Lijkt het je handig om ook je voorraad te beheren dat opgeslagen ligt in een magazijn? Kijk dan naar softwarepakketten met een voorraadbeheer functie.
  • Website zelf inrichten naar eigen smaak, dat kan bij verschillende software pakketten. Maar let wel op dat je het juiste pakket daarvoor kiest. 
  • Ook buiten Nederland producten verkopen? Kies dan voor webshopsoftware die koppelt met een betaalsysteem met PayPal-integratie en vreemde valuta-functie. 
  • Graag je klanten een nog snellere afhandeling bieden? Selecteer dan webshop software met een one-page checkout functie
  • Nog één tip: koppel je software met je andere software pakketten. Zo kun je bijvoorbeeld automatisch je voorraad verwerken in je boekhoudpakket. 

Stap 6: Gratis webshop bouwen

Heb je een keuze gemaakt uit de verschillende softwareprogramma’s voor het bouwen van jouw webshop of twijfel je nog? Bij veel van de bovenstaande webshop leveranciers kan je voor een bepaalde periode de webshopsoftware gratis proberen.

Proefperiode? 

Meestal betreft dit een proefperiode van 14 of 30 dagen. Hierdoor weet je zeker dat je uiteindelijk het juiste softwareprogramma kiest voor het bouwen van jouw webshop. Bij weer andere softwareprogramma’s kan je zelf een gratis account aanmaken voor onbepaalde tijd. Deze softwareprogramma’s hebben vaak wel beperkte mogelijkheden wat betreft de inrichting of het ontwerp. Deze zijn daarentegen wel erg goed geschikt voor wie net begint met een webshop.

Relevante artikelen

rawpixel-658248-unsplash.jpg
22 november 2022

Wordpress webshop maken: de voor- en nadelen op een rij

Webshop beginnenWebshop

Is een Wordpress webshop voor jou de beste oplossing? Deze overwegingen moet je maken om tot een goede keuze te komen.

Lees meer 
4 augustus 2018

Webshop laten bouwen of zelf doen?

Webshop beginnenWebshop
23 november 2015

Webshop starten met een eigen domeinnaam

Webshop beginnen

Eenvoudig webshop software kiezen?

1. Bekijk de aanbieders We hebben een overzicht voor je gemaakt met de beste webwinkel software.

2. Maak een voorselectie Selecteer je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte en bepaal welke functies je nodig hebt.

3. Vergelijk je persoonlijke top 3 Voeg de 3 beste pakketten toe aan jouw vergelijking en vergelijk je persoonlijk top 3 in één overzicht.

4. Probeer de beste software Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

 

Products