1. Blog
  2. Tijdschrijven dankzij het aanmaken van projecten
  1. Blog
  2. Tijdschrijven dankzij het aanmaken van projecten

Tijdschrijven dankzij het aanmaken van projecten

Urenregistratie Projectmanagement 23 november 2015 Leestijd 5 minuten

Tijd hebben we graag in beeld en dan met name om de Belastingdienst daar een plezier mee te doen. Bij zelfstandige ondernemers wil de Belastingdienst graag weten hoeveel tijd men kwijt is aan de bedrijfsvoering. Ook als u op uurbasis voor klanten werkt willen deze graag enige vorm van tijdregistratie ontvangen. Tijdschrijven is dus zeker belangrijk. Ook wanneer u personeel heeft en de uren moet uitbetalen die zij hebben gewerkt. Tijdschrijven is een enorme onderneming op zichzelf en zou dus ook zelf veel tijd in beslag nemen. Echter is er ook een makkelijke manier om tijdschrijven mogelijk te maken door het aanmaken van projecten.

Urenregistratie software met projecten

Werktijden schrijven geeft uw onderneming een goed beeld van de tijd die wordt besteed aan projecten. Tijd die wordt besteed aan klanten en het afronden van werkzaamheden. Dat gaat eveneens zo met het bijhouden van de uren. Het bijhouden van het aantal uur dat wordt gewerkt voor een bepaald project is erg belangrijk. Deze administratie vormt namelijk de basis voor de uiteindelijke factuur. Daarop staan het aantal uur en dat moet perfect bijgehouden zijn in de loop der jaren. Momenteel zijn er verschillende soorten systemen die de uren kunnen registreren per project. Dankzij tijdschrijven kunt u precies in kaart brengen waar de uren precies in zitten en wordt er ook echt een correcte hoeveelheid uren op de factuur gezet.

Tijdschrijven is dus belangrijk, dat moge duidelijk zijn. Er zijn een aantal verschillende manieren om dit te doen. Sommige bedrijven werken graag met het in- en uitklokken, wat een meer globaal systeem is dat niet in kaart brengt wat de daadwerkelijke productiviteit per persoon was. Veel meer ondernemingen kiezen tegenwoordig voor online systemen. Met een online tijdregistratie heeft u geen papierwerk dat u kwijt kunt raken en daarnaast is de registratie altijd geordend en beschikbaar.

Uren registreren per klant

Dat is ook de reden waarom er de afgelopen jaren verschillende systemen zijn gekomen waarin de uren per klant geregistreerd kunnen worden. Deze systemen werken over het algemeen heel simpel; je maakt een nieuw project aan. Elk uur dat je bezig bent aan dit project vul je in dit systeem in. Dit systeem houdt dus gedurende de looptijd van een specifiek project alle uren. In dit schema staan de beste urenregistratie software met rapportage per klant.

Organisaties met meerdere medewerkers

Wanneer u een organisatie met meerdere werknemers hebt dan kunt u iedere werknemer apart laten inloggen op uw systeem. Zo kan iedere werknemer zijn eigen uren bijhouden en kunt u als eigenaar de uren goedkeuren. Veel van deze systemen zijn ook voorzien van een mobiele applicatie, die ter ondersteuning het makkelijk maakt voor het personeel om ook onderweg of op locatie de uren eenvoudig bij te houden. Verder kunt u een directe vertaling vanuit deze registratie terugkoppelen naar de facturatie, wat weer tijd bespaart én u alles in één overzicht houdt voor uzelf. Dit is praktisch voor u en uw boekhouding, maar ook voor de Belastingdienst. Iedereen wint met een uitgebreide en gedetailleerde tijdregistratie.

Populaire software

Gerelateerde artikelen

29 mei 2017

Wat zijn de beste uren apps als alternatief voor Excel?

Urenregistratie

Waarom doe jij je urenregistratie nog in Excel als je hier heel handige apps voor hebt? We zetten vijf handige urenregistratie apps op een rij.

10 november 2018

Urenregistratie: van bijhouden tot factureren

Urenregistratie

Urenregistratie: van verantwoording tot het factureren Waar blijft de tijd? Als hardwerkende ondernemer vraag je je dat regelmatig af. Tijdens een drukke dag lijken de uren voorbij te vliegen. Als je...

26 september 2018

Uren bijhouden met Excel of met de app?

Urenregistratie Excel Apps

Gebruik je Excel of de app voor je urenregistratie? Uren registreren. Het is onontkoombaar voor veel ZZP’ers, maar niemand doet het voor zijn plezier. Toch is het bijhouden van je gewerkte uren...

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products