Top 10 beste boekhoudprogramma's

Eenvoudig de beste boekhoudsoftware kiezen?

Dit is de top 10 beste boekhoudsoftware voor slimme ondernemers. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de 3 beste boekhoudpakketten met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend.

Meest gekozen pakket!
15 maanden gratis!
Best beoordeeld!
Proefperiode
15 maanden
Meer informatie
No hands accounting
Verbind al je software
Met gratis mobiele app
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
35+ jaar ervaring
Gratis ondersteuning
Vanaf € 15.- per maand
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Online factureren
Herinneren en aanmanen
Btw-aangifte
Proefperiode
3 maanden
Meer informatie
4x als beste getest
iOS & Android App
Telefonische Helpdesk
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
#1 Gebruiksvriendelijk
Uitstekende helpdesk
Met bankkoppeling
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Automatisch boekhouden
Ook via de gratis app!
Deskundige helpdesk
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Compleet
Veilig
Simpel
Proefperiode
onbekend
Meer informatie
Eén ERP-oplossing
> 100 controles
Inzicht met dashboards
Proefperiode
onbekend
Meer informatie
Speciaal voor zzp'ers
Gebruiksvriendelijk
Voordelig
Proefperiode
onbekend
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
BTW-aangifte
Bankmutaties
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Aanvullingen
Jouw vergelijking
0

De beste software voor:

5 stappen naar het beste boekhoudprogramma voor jou

Hoe kies je nou het boekhoudprogramma die het best bij je werkwijze en bedrijf past? De keuze gaat verder dan alleen kijken naar de kosten van het programma. Het programma moet ook echt passen bij de werkwijze en je bedrijf.

Wij hebben een aantal stappen onder elkaar gezet die je helpen bij de keuze voor het beste boekhoudprogramma.

Stap 1: je bedrijf

Als eerste is het belangrijk om te kijken naar je bedrijfsvorm, de branche waarin je bedrijf actief is en de bedrijfsgrootte. De bedrijfsgrootte is belangrijk omdat veel aanbieders werken met een meerprijs per licentie (gebruiker). 

Stap 2: je wensen en behoeften

Het is belangrijk om te kijken naar je wensen en behoeften. Welke functionaliteiten moet het programma ondersteunen om te voldoen aan mijn wensen? 

Bijvoorbeeld, wil je naast boekhouden ook facturen opstellen? Veel boekhoudsoftware beschikt over een facturatiefunctie, waarmee je simpel facturen opstelt en verstuurd. Of heb je regelmatig dat klanten te laat betalen? Kies dan een pakket die beschikt over een betalingsherinneringsfunctie

Het is natuurlijk logisch dat wanneer je al gebruik maakt van een bedrijfssoftware, je deze software wil integreren met het boekhoudprogramma. Veel boekhoudprogramma’s zijn eenvoudig te koppelen aan bedrijfssoftware waar je al gebruik van maakt.

Je budget bepalen

Wat je wilt investeren in een boekhoudprogramma is eenvoudig te bepalen. Bedenk hoeveel uur je elke maand kwijt bent, aan het bijhouden van je boekhouding. Bijvoorbeeld, je hebt een uurtarief van 80 euro en je bent elke maand 8 uur kwijt aan de boekhouding. Dit betekent dat je €640 (= 80 x 8) euro meer omzet binnen gehaald. 

Doordat je vaak maar enkele tientjes per maand kwijt bent aan een boekhoudprogramma. Bespaar je al snel honderden euro’s met de investering voor boekhoudsofware.

Stap 3: jouw boekhoudprogramma top 3

Maak op basis van je bedrijf, je wensenlijst en de software die je al gebruikt, een persoonlijke top 3. Kom je er niet volledig uit? Wij bij appwiki helpen je graag verder! 

Na het maken van je persoonlijke top 3 ben je klaar voor de volgende stap.

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Stap 4: beste gratis boekhoudprogramma's

Gratis uitproberen van je persoonlijke top 3. Veel aanbieders bieden de mogelijkheid tot een proefperiode. Erg handig om te kijken welke boekhoudprogramma het beste bij je werkwijze en bedrijf past. 

Let er wel op dat er verschil zit in de lengte van de proefperiode. Zo kan de proefperiode bij de ene aanbieder twee weken zijn en bij een andere aanbieder vijftien maanden. 

Stap 5: tijd om te evalueren

Wanneer je één of meerdere proefperiodes achter de rug hebt, is het tijd om te evalueren. Vergelijk en beoordeel de functies, het support en de werkwijze van de programma’s die je hebt geprobeerd. Hierna kies je voor jouw beste boekhoudprogramma.

Na het kiezen van het beste boekhoudprogramma begint het echte werk. Het implementeren van je boekhoudprogramma in je organisatie. Niet alleen het verwerken van gegevens. Ook het werken met het nieuwe programma, moet in de manier van werken worden doorgevoerd.

Succes!

Iris

Hulp nodig bij het kiezen van een boekhoudprogramma?

Plan dan een gratis adviesgesprek. In het gesprek vertel je ons over je bedrijf, inventariseren we jouw wensen en ontvang je een persoonlijke top 3 die past bij jouw situatie.

Plan gratis adviesgesprek

Relevante artikelen

rawpixel-267082-unsplash.jpg
12 april 2019

Zelf boekhouden in 7 eenvoudige stappen

Boekhouding

Zelf boekhouden heeft enorme voordelen. Je bespaart geld, maar belangrijker nog, je hebt zelf grip op cijfers. En als je een succesvol bedrijf wilt runnen, kan dat alle...

Lees meer 
Products