Top 10 beste boekhoudprogramma's

Eenvoudig de beste boekhoudsoftware kiezen?

Dit is de top 10 beste boekhoudsoftware voor slimme ondernemers. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de 3 beste boekhoudpakketten met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend. Hulp nodig? Download de gratis boekhouding checklist en ontdek in 10 vragen welk boekhoudprogramma het beste bij je past.

Gratis voor starters!
Belastingdienst Erkend
Helpdesk, Cursus & App

Op zoek naar een compleet en eenvoudig online boekhoudpakket? Velen gingen u al voor. Bij e-Boekhouden.nl heeft u geen boekhoudkennis nodig, iedereen kan het! ACTIE: 15 maanden gratis! > Maak nu uw gratis account aan!

Meer informatie
Gratis en vrijblijvend
Gratis helpdesk
Belastingdienst-Link

Alles in 1 software voor de Zzp'er! Boekhouden, factureren, uren- en rittenregistratie. Direct starten zonder boekhoudkennis. Maak een gratis account aan!

Meer informatie
Persoonlijke service
Voor iedere branche
300+ koppelingen

Al jarenlang is Twinfield dé keuze van accountants en boekhoudprofessionals. Twinfield onderscheidt zich door rijke functionaliteit, events, gebruikersdagen, persoonlijk contact en 300+ koppelpartners. Ervaar het zelf gratis!

Meer informatie
#1 Gebruiksvriendelijk
Uitstekende helpdesk
Met bankkoppeling

Zoek je het meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma voor ondernemers? Met onbeperkt boekhouden & factureren, gratis trainingen, handige mobiele app en uitstekende Klantenservice. Probeer Visma eAccounting 30 dagen gratis!

Meer informatie
Best gewaardeerd 2020
Scan & Herken
Bankenkoppeling

Eenvoudig en betaalbaar boekhouden doet u met het boekhoudprogramma Silvasoft. De nummer 1 bedrijfssoftware van Nederland en Belgi!

(0)
Ga naar website
Meer informatie
Groeit met je mee
Eenvoudig factureren
Werkt altijd en overal

Financile software van Exact is het hart van elke onderneming. Meer dan 500.000 bedrijven vertrouwen voor hun zakelijke cijfers op hun software. Ga aan de slag met hun boekhoudprogramma en ontdek de vele voordelen.

Meer informatie
Geen boekhoudkennis
Makkelijk & Compleet
Bespaar tijd & geld!

Rompslomp.nl is ht complete boekhoudpakket voor je ZZP boekhouding - Super makkelijk in gebruik - Bespaar veel tijd met het bijhouden je boekhouding - Maak nu gratis je Rompslomp account aan en probeer het zelf!

Meer informatie
Alles in 1 pakket
Inclusief facturatie
Slechts 10,- p.m.

DigiBTW is het meest gebruiksvriendelijke en het meest voordelige boekhoudpakket, speciaal ontwikkeld voor zzp'ers. Het is alles in 1 (incl. facturatie, boekhouden en btw-aangifte) voor slechts 10 per maand. Probeer het gratis!

Meer informatie
40 jaar ervaring
Altijd overal inzicht
> 100.000 klanten

Maak je administratie vele malen efficinter. Automatiseer je dagelijkse taken en werk direct samen met je accountant. Breng alles samen in n online tool zodat je overzicht en grip hebt op je financin. Probeer Unit4 30d gratis!

Meer informatie
Betaalbaar
Uitgebreid
Al 15 jaar online!

Uitgebreid, makkelijk en betaalbaar. Ook met bonnetjes uploaden, onbeperkt online facturen, urenregistratie, projectbeheer, voorraadbeheer. Makkelijk samenwerken met uw boekhouder. Keurmerk betrouwbaar boekhouden

Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
Aanvullingen
BTW-aangifte
Bankmutaties
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

De beste software voor:

Iris

Hoe kies je het beste boekhoudprogramma als zzp'er?

Download onze gratis boekhouding checklist en ontdek in 10 vragen welk programma bij je past. Met behulp van deze checklist weet je zeker dat het boekhoudprogramma voldoet aan jouw wensen en situatie.

Download de checklist

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

5 stappen naar het beste boekhoudprogramma voor jou

Hoe kies je nou het boekhoudprogramma die het best bij je werkwijze en bedrijf past? De keuze gaat verder dan alleen kijken naar de kosten van het programma. Het programma moet ook echt passen bij de werkwijze en je bedrijf.

Wij hebben een aantal stappen onder elkaar gezet die je helpen bij de keuze voor het beste boekhoudprogramma.

Stap 1: je bedrijf

Als eerste is het belangrijk om te kijken naar je bedrijfsvorm, de branche waarin je bedrijf actief is en de bedrijfsgrootte. De bedrijfsgrootte is belangrijk omdat veel aanbieders werken met een meerprijs per licentie (gebruiker). 

Stap 2: je wensen en behoeften

Het is belangrijk om te kijken naar je wensen en behoeften. Welke functionaliteiten moet het programma ondersteunen om te voldoen aan mijn wensen? 

Bijvoorbeeld, wil je naast boekhouden ook facturen opstellen? Veel boekhoudsoftware beschikt over een facturatiefunctie, waarmee je simpel facturen opstelt en verstuurd. Of heb je regelmatig dat klanten te laat betalen? Kies dan een pakket die beschikt over een betalingsherinneringsfunctie

Het is natuurlijk logisch dat wanneer je al gebruik maakt van een bedrijfssoftware, je deze software wil integreren met het boekhoudprogramma. Veel boekhoudprogramma’s zijn eenvoudig te koppelen aan bedrijfssoftware waar je al gebruik van maakt.

Hoe bepaal je jouw wensen?

Geen bedrijf is hetzelfde. Het verschilt dan ook per bedrijf welk boekhoudprogramma het beste bij je past. Gebruik onze gratis boekhouding checklist en stel jezelf 10 vragen om jouw wensen te bepalen.

Zo krijg je inzicht in:

  • welke manier van boekhouden het beste is
  • hoe je BTW aangifte wil doen
  • hoe je bankmutaties wil verwerken
  • hoe je inkomsten en uitgaven wil verwerken
  • hoe je bonnetjes en inkoopfacturen wil verwerken
  • welke handige functies voor jou echt belangrijk zijn

Download gratis en vrijblijvend onze boekhouding checklist en ontdek in 10 vragen welk boekhoudprogramma bij je past. 

Download gratis

Je budget bepalen

Wat je wilt investeren in een boekhoudprogramma is eenvoudig te bepalen. Bedenk hoeveel uur je elke maand kwijt bent, aan het bijhouden van je boekhouding. Bijvoorbeeld, je hebt een uurtarief van 80 euro en je bent elke maand 8 uur kwijt aan de boekhouding. Dit betekent dat je €640 (= 80 x 8) euro meer omzet binnen gehaald. 

Doordat je vaak maar enkele tientjes per maand kwijt bent aan een boekhoudprogramma. Bespaar je al snel honderden euro’s met de investering voor boekhoudsofware.

Stap 3: jouw boekhoudprogramma top 3

Maak op basis van je bedrijf, je wensenlijst en de software die je al gebruikt, een persoonlijke top 3. Kom je er niet volledig uit? Wij bij appwiki helpen je graag verder! 

Na het maken van je persoonlijke top 3 ben je klaar voor de volgende stap.

Stap 4: beste gratis boekhoudprogramma's

Gratis uitproberen van je persoonlijke top 3. Veel aanbieders bieden de mogelijkheid tot een proefperiode. Erg handig om te kijken welke boekhoudprogramma het beste bij je werkwijze en bedrijf past. 

Let er wel op dat er verschil zit in de lengte van de proefperiode. Zo kan de proefperiode bij de ene aanbieder twee weken zijn en bij een andere aanbieder vijftien maanden. 

Stap 5: tijd om te evalueren

Wanneer je één of meerdere proefperiodes achter de rug hebt, is het tijd om te evalueren. Vergelijk en beoordeel de functies, het support en de werkwijze van de programma’s die je hebt geprobeerd. Hierna kies je voor jouw beste boekhoudprogramma.

Na het kiezen van het beste boekhoudprogramma begint het echte werk. Het implementeren van je boekhoudprogramma in je organisatie. Niet alleen het verwerken van gegevens. Ook het werken met het nieuwe programma, moet in de manier van werken worden doorgevoerd.

Relevante artikelen

charles-deluvio-456508-unsplash.jpg
9 juli 2020

Van droom naar eigen ZZP onderneming

Boekhouding

Ineens heb je het! Je wordt ZZP’er. En dan? Waar moet je allemaal aandenken en wat houdt het zijn van een ZZP'er nu precies in? Je ontdekt voor- en nadelen in dit artikel.

Lees meer 
17 maart 2020

Hoe CRM jouw sales een boost geeft

OfferteCrm
2 maart 2020

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding
Products