Dit is de beste bouwplanning software. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de 3 beste planningsprogramma's bouw met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend.
In Gripp maak je de planning zoals jij dat wilt. Naast diverse weergaven zoals op dag-, week- en maandniveau, kies je zelf wat je wel of niet wilt tonen. Zo heb jij altijd het perfecte overzicht en grip op de planning.
Creëer rust en bespaar tijd. Met flexibele capaciteitsplanning van Exact wordt planning eenvoudig, kloppend en overzichtelijk. Zo heb je altijd en overal inzicht in alle projecten en de beschikbaarheid is van collega's.
Bespaar tijd en kosten met Shiftbase. Maak eenvoudig een planning voor een langere periode. Hierin zijn de verwachte personeelskosten, omzet en budgetten zichtbaar. Urenregistratie kan via de computer, app of prikklok.
Een flexpool plannen met Excel, WhatsApp en telefoon is knap lastig. Stap over op clevergig en plan je flexpool sneller én eenvoudiger. Met bijna 100 enthousiaste instellingen en bureaus als klant zijn wij een veilige keuze!
In één oogopslag je mensen en materiaal plannen. Vraag vrijblijvend een demo aan! Energiesector, Olie en Gas, Infra en GWW. Voor bedrijven met > 20 medewerkers. Focus op de Operatie, Services en Projecten.
Workday biedt een wendbare oplossing die personeelsplanning en uren- en verzuimregistratie combineert in één tool. Dit verbetert het personeelsmanagement, automatiseert handmatige taken en maakt planning flexibel.
Moderne MKB'ers en creative agencies kiezen voor het CRM systeem van Teamleader. Met Teamleader houd je overzicht in de planning van teams en tijd. Grote, onoverzichtelijke Excel sheets zijn verleden tijd.
Ondernemer in de bouw? Heb jij kopzorgen omdat je nog regelmatig overzicht verliest of inzicht mist? Wil je voor jezelf meer rust creëen? Dan doe je er goed aan deze 7 tips voor meer rust te downloaden!
Download gratisBen je op zoek naar goede online bouwplanning software?
Dan zit je hier op de goede plek!
Een planningsprogramma voor de bouw hoeft niet duur te zijn. In bijna alle gevallen kun je planning tools gratis proberen voor een proefperiode. Met online bouwplanning software werk je efficiënt en houd je tijd over voor andere zaken binnen je bedrijf. Waardoor jij die extra klus kan pakken. Een bouwplanning maken was nog nooit zo eenvoudig.
Een bouwplanning is simpel gezegd een planning voor de bouw. Een bouwplanning bewaakt de voortgang van een bouwproject in tijd, productie en kosten. Met het maken van een bouwplanning stem je werkzaamheden, processen, afspraken en leveringen op elkaar af. Een bouwplanning maken zorgt voor een efficiënt verloop van het bouwproces. Elk bouwproject vraagt om een planning afgestemd op omvang, contracten, omstandigheden en het beoogde doel.
Ook is het bij het maken van een bouwplanning voorbeeld van belang rekening te houden met speelruimte voor flexibiliteit. Het kan natuurlijk voorkomen dat het bouwproject stil komt te liggen omdat bijvoorbeeld materialen niet leverbaar zijn.
Bij een bouwproject zijn vaak veel verschillende partijen betrokken. De meeste partijen zijn bij afzonderlijke delen van het project betrokken. Toch heeft het bouwproject één einddoel en vereist het daarom een goede samenwerking en communicatie.
Een bouwplanning maken met software zal je een hoop structuur en rust opleveren in een werkweek. Er zijn nog meer handige tips die je helpen minder kopzorgen te hebben elke dag op je werk. Lees hier alle 7 slimme tips voor in de bouw.
Je bouwproject vormgeven aan de hand van een bouwplanning kent verschillende voordelen. Het grootste voordeel is toch wel dat je met behulp van een bouwplanning verschillende processen op elkaar afstemt. Daarnaast zijn er natuurlijk ook een aantal voordelen met betrekking tot bouwplanning software.
Bij de keuze voor een online planningsprogramma voor de bouw, is het essentieel om jouw wensen en die van het bedrijf in kaart te brengen. Stel jezelf daarom de volgende vraag: wat verwacht ik van het planningsprogramma? Om deze vraag verder te specificeren, vind je hieronder nog een aantal vragen:
Als je je wensen op papier hebt staan, ben je klaar om bouwplanning software te kiezen.
Planningsprogramma’s voor de bouw zijn beschikbaar op basis van twee soorten software: Open source software en Software as a Service (SaaS). Welke soort je kiest, is onder andere afhankelijk van je technische vaardigheden.
Open source software is geschikt voor mensen die technisch goed onderlegd zijn, oftewel de programmeurs onder ons. SaaS software daarnaast, is een geschikt voor mensen die niet over deze technische vaardigheden beschikken. Daarnaast hangt de keuze van de soort software samen met de hoeveelheid tijd die je wilt besteden aan het opzetten van een planningsprogramma voor de bouw.
Kies je voor open source software, dan ben je meer tijd kwijt aan bouwen van je website, dan wanneer je kiest voor SaaS. Ook het budget kan een belangrijke factor zijn bij de keuze voor bouwplanning software. Op zoek naar gratis planning software voor de bouw, dan is open source software een geschikte optie.
Betaal je liever een klein bedrag per maand voor software in de cloud, dan is SaaS software de beste keuze. Met open-source software heb je daarnaast geen helpdesk, je bent op jezelf aangewezen. Alle bovenstaande bouwplanning software is SaaS software.
Naast software voor een bouwplanning zijn er ook programma's voor andere administratieve processen. Denk aan bijvoorbeeld de boekhouding, urenregistratie, rittenregistratie en projectmanagent. Benieuwd? Bekijk dan hier het complete overzicht met software voor de bouw.
Naast planning software in de bouw is het heel handig om niet meer langer om de papieren werkbonnen te hoeven denken. Nooit meer werkbonnen verliezen of vergeten in de bus bijvoorbeeld, dit kan met deze werkbon apps. Door de werkbonnen te digitaliseren en de app te koppelen met je boekhouding heb je altijd je werkbonnen up-to-date bijgewerkt in je boekhouding.
Heb je een keuze gemaakt uit bovenstaande SaaS software? Of twijfel je nog? In veel gevallen kun je een planningsprogramma voor de bouw gratis, voor bepaalde tijd, proberen. Hier is een proefperiode van veertien of dertig dagen aan verbonden. Zo kun je kosteloos ontdekken wat de mogelijkheden zijn van de gekozen bouwplanning software.
Na de proefperiode kun je vervolgens besluiten om het bouwplanning software aan te schaffen of om een ander softwarepakket te proberen. Het proberen van de bouwplanning software is daarnaast geheel vrijblijvend, je zit nergens aan vast. Op deze manier weet je zeker dat je de beste bouwplanning software vindt!
Je hebt een overzichtelijke planning gemaakt voor een langere termijn? Hoe hou je deze bij?
Lees meer