Bouwplanning software: vergelijk en vind de beste!

Ben je op zoek naar goede online bouwplanning software? Dat een planningsprogramma voor de bouw niet duur is, bewijst deze pagina met verschillende softwarepakketten. In bijna alle gevallen kun je planning tools gratis proberen voor een proefperiode. Met online bouwplanning software werk je efficiënt en houd je tijd over voor andere zaken binnen je bedrijf. Een bouwplanning maken was nog nooit zo eenvoudig.

Filter resultaten

BRANCHE
MEDEWERKERS
1
  • Je operatie versnellen
  • Online ERP
  • Drag-n-drop planning

In één oogopslag je mensen en materiaal plannen. Vraag vrijblijvend een demo aan! Energiesector, Olie en Gas, Infra en GWW. Voor bedrijven met > 20 medewerkers. Focus op de Operatie, Services en Projecten.
info contact proefaccount prijzen
Proefperiode: In vorm van online demo
Prijs: Op aanvraag

L1NDA biedt een gebruiksvriendelijke, cloud-based oplossing voor personeelsplanning en urenregistratie, voor desktop en mobiel. Maak het plannen, aansturen en uitbetalen van personeel weer eenvoudig, inzichtelijk en leuk. info
Proefperiode: Probeer L1NDA 14 dagen gratis
Prijs: maandelijks €4,00

Soon is meer dan alleen een personeelsplanner. Naast de natuurlijke manier om diensten aan te maken, verbeterd Soon de manier waarop het team wordt ingezet. Zowel teams binnen multinationals als MKB maken gebruik van Soon. info
Proefperiode: 14 Dagen
Prijs: vanaf €4,00

Reserveringssysteem voor: ruimtes, activiteiten, cursus, bootverhuur enz. i-Reserve is veelzijdig inzetbaar en neemt je werk uit handen. Koppel middels Microsoft Flow met honderden andere applicaties! info
Proefperiode: Vraag gratis een trial licentie aan
Prijs: maandelijks €39,00

Financiële planningssoftware voor startups! Stel binnen een mum van tijd een professioneel financieel plan op dat je helpt financiers te overtuigen van de potentie van je bedrijf én financieel gedreven beslissingen te nemen. info
Proefperiode: Op verzoek.
Prijs: vanaf €20,00

Je gehele administratie & planning automatiseren doe je met Sense-Cloud. Van personeelsplanning & materiaalplanning tot urenregistratie, voorraadbeheer & het maken van werkbonnen. Inclusief koppeling met Exact voor je facturen. info
Proefperiode: Onbeperkte demo-toegang
Prijs: maandelijks €90,00

Wat is een bouwplanning?

Een bouwplanning is simpel gezegd een planning voor de bouw. Een bouwplanning bewaakt de voortgang van een bouwproject in tijd, productie en kosten. Met het maken van een bouwplanning stem je werkzaamheden, processen, afspraken en leveringen op elkaar af. Een bouwplanning maken zorgt voor een efficiënt verloop van het bouwproces. Elk bouwproject vraagt om een planning afgestemd op omvang, contracten, omstandigheden en het beoogde doel.

Ook is het bij het maken van een bouwplanning voorbeeld van belang rekening te houden met speelruimte voor flexibiliteit. Het kan natuurlijk voorkomen dat het bouwproject stil komt te liggen omdat bepaalde materialen niet geleverd kunnen worden. Bij een bouwproject zijn vaak veel verschillende partijen betrokken. De meeste partijen zijn bij afzonderlijke delen van het project betrokken. Toch heeft het bouwproject één einddoel en vereist het daarom een goede samenwerking en communicatie.

Voordelen van een goede bouwplanning

Je bouwproject vormgeven aan de hand van een bouwplanning kent verschillende voordelen. Het grootste voordeel is toch wel dat je met behulp van een bouwplanning verschillende processen op elkaar afstemt. Daarnaast zijn er natuurlijk ook een aantal voordelen met betrekking tot bouwplanning software.

De voordelen van bouwplanning:

Bouwplanning software voordelen:

Relevante punten bij je software keuze

Bij de keuze voor een online planningsprogramma voor de bouw, is het essentieel om jouw wensen en die van het bedrijf in kaart te brengen. Stel jezelf daarom de volgende vraag: wat verwacht ik van het planningsprogramma? Om deze vraag verder te specificeren, vind je hieronder nog een aantal vragen:

Als je je wensen op papier hebt staan, ben je klaar om bouwplanning software te kiezen.

Soorten planningsprogramma’s voor de bouw

Planningsprogramma’s voor de bouw zijn beschikbaar op basis van twee soorten software: Open source software en Software as a Service (SaaS). Welke soort je kiest, is onder andere afhankelijk van je technische vaardigheden.

Open source software is geschikt voor mensen die technisch goed onderlegd zijn, oftewel de programmeurs onder ons. SaaS software daarnaast, is een geschikt voor mensen die niet over deze technische vaardigheden beschikken. Daarnaast hangt de keuze van de soort software samen met de hoeveelheid tijd die je wilt besteden aan het opzetten van een planningsprogramma voor de bouw.

Kies je voor open source software, dan ben je meer tijd kwijt aan bouwen van je website, dan wanneer je kiest voor SaaS. Ook het budget een belangrijke factor zijn bij de keuze voor bouwplanning software. Op zoek naar gratis planning software voor de bouw, dan is open source software een geschikte optie. Betaal je liever een klein bedrag per maand voor software in de cloud, dan is SaaS software de beste keuze. Met open-source software heb je daarnaast geen helpdesk, je bent op jezelf aangewezen. Alle bovenstaande bouwplanning software is SaaS software.

Gratis planning software voor de bouw proberen?

Heb je een keuze gemaakt uit bovenstaande SaaS software? Of twijfel je nog? In veel gevallen kun je een planningsprogramma voor de bouw gratis, voor bepaalde tijd, proberen. Hier is een proefperiode van veertien of dertig dagen aan verbonden. Zo kun je kosteloos ontdekken wat de mogelijkheden zijn van de gekozen bouwplanning software. Na de proefperiode kun je vervolgens besluiten om het bouwplanning software aan te schaffen of om een ander softwarepakket te proberen. Het proberen van de bouwplanning software is daarnaast geheel vrijblijvend, je zit nergens aan vast. Op deze manier weet je zeker dat je de beste bouwplanning software vindt!

Products