1. Planning
 2. Bouwplanning

Bouwplanning software

Eenvoudig de beste planning software kiezen?

Dit is de beste bouwplanning software. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de 3 beste planningsprogramma's bouw met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend.

Manage beschikbaarheid
Met 1 klik een rooster
Uitgebreide verloftool

Wordt jij ook gek van de personeelsplanning via Excel? Bedrijfsrooster lost deze problemen in één keer op. Met de personeelsplanning van Bedrijfsrooster zorg je voor een strakke planning die je veel tijd bespaart!

Meer informatie
Overzicht in je team
Van Excel naar een CRM
Bespaar tijd & stress

Moderne MKB'ers en creative agencies kiezen voor het CRM systeem van Teamleader. Met Teamleader houd je overzicht in de planning van teams en tijd. Grote, onoverzichtelijke Excel sheets zijn verleden tijd.

Meer informatie
Bespaar 30% loonkosten
Geen opstartkosten
Maandelijks opzegbaar

Bespaar tijd en kosten met Shiftbase. Maak eenvoudig een planning voor een langere periode. Hierin zijn de verwachte personeelskosten, omzet en budgetten zichtbaar. Urenregistratie kan via de computer, app of prikklok.

(0)
Ga naar website
Meer informatie
Flexibel plannen
Agenda koppelingen
Zet planning naar uren

In Gripp maak je de planning zoals jij dat wilt. Naast diverse weergaven zoals op dag-, week- en maandniveau, kies je zelf wat je wel of niet wilt tonen. Zo heb jij altijd het perfecte overzicht en grip op de planning.

Meer informatie
Geïntegreerd pakket
Grip op je planning
370+ koppelingen

Creëer rust en bespaar tijd. Met flexibele capaciteitsplanning van Exact wordt planning eenvoudig, kloppend en overzichtelijk. Zo heb je altijd en overal inzicht in alle projecten en de beschikbaarheid is van collega's.

Meer informatie
Alles-in-1 pakket
100 % realtime inzicht
Capaciteitsplanning

Efficiënter plannen? Met Simplicate software - met handige capaciteitsplanning - heb jij voortaan volledig inzicht in projecten, medewerker capaciteit, taken en urenbesteding. Alle inzichten die je nodig hebt, op één centrale plek

Meer informatie
+90 tevreden klanten
Maandelijkse updates
Web en smartphone apps

Een flexpool plannen met Excel, WhatsApp en telefoon is knap lastig. Stap over op clevergig en plan je flexpool sneller én eenvoudiger. Met bijna 100 enthousiaste instellingen en bureaus als klant zijn wij een veilige keuze!

Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Type planning
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Aanvullingen
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Ook interessant voor jou:

Appwik expert

7 tips voor meer rust in de kop!

Ondernemer in de bouw? Heb jij kopzorgen omdat je nog regelmatig overzicht verliest of inzicht mist? Wil je voor jezelf meer rust creëen? Dan doe je er goed aan deze 7 tips voor meer rust te downloaden!

Download gratis

Bouwplanning software: vergelijk en vind de beste!

Ben je op zoek naar goede online bouwplanning software?

Dan zit je hier op de goede plek!

Een planningsprogramma voor de bouw hoeft niet duur te zijn. In bijna alle gevallen kun je planning tools gratis proberen voor een proefperiode. Met online bouwplanning software werk je efficiënt en houd je tijd over voor andere zaken binnen je bedrijf. Waardoor jij die extra klus kan pakken. Een bouwplanning maken was nog nooit zo eenvoudig.

Wat is een bouwplanning?

Een bouwplanning is simpel gezegd een planning voor de bouw. Een bouwplanning bewaakt de voortgang van een bouwproject in tijd, productie en kosten. Met het maken van een bouwplanning stem je werkzaamheden, processen, afspraken en leveringen op elkaar af. Een bouwplanning maken zorgt voor een efficiënt verloop van het bouwproces. Elk bouwproject vraagt om een planning afgestemd op omvang, contracten, omstandigheden en het beoogde doel.

Ook is het bij het maken van een bouwplanning voorbeeld van belang rekening te houden met speelruimte voor flexibiliteit. Het kan natuurlijk voorkomen dat het bouwproject stil komt te liggen omdat bijvoorbeeld materialen niet leverbaar zijn.

Bij een bouwproject zijn vaak veel verschillende partijen betrokken. De meeste partijen zijn bij afzonderlijke delen van het project betrokken. Toch heeft het bouwproject één einddoel en vereist het daarom een goede samenwerking en communicatie.

Een bouwplanning maken geeft rust

Een bouwplanning maken met software zal je een hoop structuur en rust opleveren in een werkweek. Er zijn nog meer handige tips die je helpen minder kopzorgen te hebben elke dag op je werk. Lees hier alle 7 slimme tips voor in de bouw.

Gratis tips voor meer rust in de kop!

Meer voordelen van een goede bouwplanning

Je bouwproject vormgeven aan de hand van een bouwplanning kent verschillende voordelen. Het grootste voordeel is toch wel dat je met behulp van een bouwplanning verschillende processen op elkaar afstemt. Daarnaast zijn er natuurlijk ook een aantal voordelen met betrekking tot bouwplanning software.

De voordelen van bouwplanning:

 • je begrijpt het bouwproject beter
 • je hebt overzicht en controle
 • je hebt inzichtelijk waar je wel en niet vertraging op kunt lopen
 • je boekt sneller resultaat, het einddoel is eerder klaar
 • met een goede bouwplanning oog je professioneler in de ogen van opdrachtgevers

Bouwplanning software voordelen:

 • je hebt geen aparte software programma’s nodig voor verschillende afdelingen
 • alle bedrijfsprocessen zijn aan elkaar gekoppeld
 • een online bouwplanning tool is vaak onderdeel van een ERP-systeem, waardoor alle gegevens snel en eenvoudig beschikbaar zijn
 • bouwplanning software bevindt zich online in de cloud, zo heb je altijd inzage in de lopende bouwplanning
 • altijd een up-to-date systeem

Relevante punten bij je software keuze

Bij de keuze voor een online planningsprogramma voor de bouw, is het essentieel om jouw wensen en die van het bedrijf in kaart te brengen. Stel jezelf daarom de volgende vraag: wat verwacht ik van het planningsprogramma? Om deze vraag verder te specificeren, vind je hieronder nog een aantal vragen:

 • wat is de bedrijfsvorm?
 • hoeveel medewerkers moeten toegang hebben tot het planningsprogramma?
 • hoeveel trainingstijd is nodig per medewerker?
 • wil je de vormgeving van het planningsprogramma kunnen aanpassen?
 • met welke andere systemen wil je de bouwplanning tool kunnen koppelen?

Als je je wensen op papier hebt staan, ben je klaar om bouwplanning software te kiezen.

Soorten planningsprogramma’s voor de bouw

Planningsprogramma’s voor de bouw zijn beschikbaar op basis van twee soorten software: Open source software en Software as a Service (SaaS). Welke soort je kiest, is onder andere afhankelijk van je technische vaardigheden.

Open source software is geschikt voor mensen die technisch goed onderlegd zijn, oftewel de programmeurs onder ons. SaaS software daarnaast, is een geschikt voor mensen die niet over deze technische vaardigheden beschikken. Daarnaast hangt de keuze van de soort software samen met de hoeveelheid tijd die je wilt besteden aan het opzetten van een planningsprogramma voor de bouw.

Kies je voor open source software, dan ben je meer tijd kwijt aan bouwen van je website, dan wanneer je kiest voor SaaS. Ook het budget kan een belangrijke factor zijn bij de keuze voor bouwplanning software. Op zoek naar gratis planning software voor de bouw, dan is open source software een geschikte optie.

Betaal je liever een klein bedrag per maand voor software in de cloud, dan is SaaS software de beste keuze. Met open-source software heb je daarnaast geen helpdesk, je bent op jezelf aangewezen. Alle bovenstaande bouwplanning software is SaaS software.

Meer software voor bouwbedrijven

Naast software voor een bouwplanning zijn er ook programma's voor andere administratieve processen. Denk aan bijvoorbeeld de boekhouding, urenregistratie, rittenregistratie en projectmanagent. Benieuwd? Bekijk dan hier het complete overzicht met software voor de bouw.

Nog meer tijd besparen met werkbon apps

Naast planning software in de bouw is het heel handig om niet meer langer om de papieren werkbonnen te hoeven denken. Nooit meer werkbonnen verliezen of vergeten in de bus bijvoorbeeld, dit kan met deze werkbon apps. Door de werkbonnen te digitaliseren en de app te koppelen met je boekhouding heb je altijd je werkbonnen up-to-date bijgewerkt in je boekhouding.

Gratis planning software voor de bouw proberen?

Heb je een keuze gemaakt uit bovenstaande SaaS software? Of twijfel je nog? In veel gevallen kun je een planningsprogramma voor de bouw gratis, voor bepaalde tijd, proberen. Hier is een proefperiode van veertien of dertig dagen aan verbonden. Zo kun je kosteloos ontdekken wat de mogelijkheden zijn van de gekozen bouwplanning software.

Na de proefperiode kun je vervolgens besluiten om het bouwplanning software aan te schaffen of om een ander softwarepakket te proberen. Het proberen van de bouwplanning software is daarnaast geheel vrijblijvend, je zit nergens aan vast. Op deze manier weet je zeker dat je de beste bouwplanning software vindt!

Relevante artikelen

charles-deluvio-456508-unsplash.jpg
28 augustus 2023

Hoe hou je eenvoudig een planning bij?

Planning

Je hebt een overzichtelijke planning gemaakt voor een langere termijn? Hoe hou je deze bij?

Lees meer 
9 augustus 2022

Hoe maak je een werkrooster?

Planning
Products