Projectmanagement software voor de bouw

Eenvoudig projecten beheren in de bouw?

Bekijk hieronder het overzicht met de beste projectmanagement software voor een projectadministratie in de bouw. Vertel ons over je bouwbedrijf en geef je gewenste functies aan. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Kies vervolgens de 3 beste tools en voeg deze toe aan jouw vergelijking door op 'Vergelijken' te klikken. 

Tip: Kom je er niet uit? Download onze gratis projectmanagement checklist en ontdek welke software bij jouw werkwijze en organisatie past. 

Grip op je projecten
Digitaliseer processen
Verbeter bouwkwaliteit

Exact voor bouw is het digitale fundament voor je bouwbedrijf. Exact voor bouw digitaliseert alle werkzaamheden zowel op kantoor als op de bouwplaats. Zo bundel je alle processen en werk je altijd en overal vanuit 1 systeem.

Meer informatie
Uren boeken via de app
Gelijk in boekhouding
Inzicht via dashboards

Goede projectadministratie is cruciaal voor jouw organisatie. Met AFAS Software borg je alle projectadministratie in n systeem. Van de planning tot projectdossiers en van de urenregistratie tot facturatie.

Meer informatie
Resource planning
Marges inzichtelijk
Speciaal voor agencies

Van offertes naar planning tot projecten en uren. Jouw projectmanagement volledig geautomatiseerd met Teamleader. De ingebouwde projectplanning feature garandeert een overzicht van de workload en respecteert deadlines en budgetten

Meer informatie
Grip op remote werken
Overzicht in projecten
Flexibel & compleet

Wrike verbetert de productiviteit van teams met 50%. Zo kunnen teams sneller samenwerken en meer bereiken. Een flexibele tool die je eenvoudig afstemt op jouw werkwijze. Zeer compleet in features, integraties en automatisering.

Meer informatie
100% customizable
Intuïtieve interface
Plan, beheer & volg

Beheer al je projecten van planning tot uitvoering. Met handige projecttemplates breng je het team samen in deze complete tool. Workflows en integraties verbeteren en versnellen de samenwerking. Ideale vervanger van spreadsheets!

Meer informatie

ClickUp

Alles in één app
Gratis te gebruiken
Bespaar 1 dag per week

Geef je productiviteit een boost met de all-in-one suite van Clickup. Manage je mensen, projecten en alles wat daartussenin zit. Sluit je aan bij 200.000+ teams die zijn overgestapt op ClickUp en bespaar minimaal één dag per week.

Meer informatie

Rodeo Drive

Projecten & budgetten
Incl. uren en facturen
Gratis demo op kantoor

Het projectmanagement platform waar je als creatief manager naar hebt verlangd. Met Rodeo heb je elke stap van je project volledig onder controle. Rodeo kun je direct starten en probeer je gratis. Vraag een persoonlijke demo aan.

Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Team
Projectmanagement methode
Branche
Medewerkers
Voortgang
Budgettering
Samenwerking
Extra functies
Aanvullingen
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Projectmanagement in de bouw

Projectmanagement is de basis van elk renovatieproject of nieuwbouwproject. Projectmanagement in de bouw kan gedefinieerd worden als de manier waarop projecten voorbereid, georganiseerd, gepland, uitgevoerd en afgerond wordt. Een bouwproject managen is een project op zicht. Een goede voorbereiding en begeleiding onderweg is van groot belang. Het gebruiken van een goede projectmanagementsoftware helpt je om het hele bouwtraject te overzien. 

Wat zijn de voordelen van projectmanagement software in de bouw?

Optimale werkverdeling
Met behulp van bouwsoftware kunnen de projectleiders gemakkelijk projecten en taken toewijzen aan werknemers. Hierdoor maak je een duidelijke planning van de dagelijkse taken en voorkom je onduidelijkheid. De projectleiders zijn direct op de hoogte wanneer iets niet goed loopt of een taak niet binnen de gestelde termijn is afgerond. 

Voortgang van het project
Met projectmanagement kun je direct de voortgang van het project bekijken. Alle betrokkenen en belanghebbenden kun je hierdoor gemakkelijk op de hoogte houden en inlichten en bijsturen waar nodig. Daarbij kun je de projectuitgaven volgen, problemen aanpakken, onvoorziene fouten snel opsporen en daardoor werkvertraging beperken. 

Functies van projectmanagment software voor de bouw

  • Offertebeheer: direct accepteren en verzenden van offertes. 
  • Beheer van documenten: personeels- en projectgerelateerde documenten creëren, bijhouden en opslaan. Hierdoor hebben alle belanghebbenden inzicht in de documenten.
  • Projectmanagement: een stapsgewijze workflow voor ieder project.
  • Bijhouden van budget en kostprijsberekeningen: toewijzen en registreren van kosten voor ieder project en kosten vergelijken met de begroting.
  • Contractbeheer: het bijhouden en onderhouden van contracten van bedrijven, verkopers en leveranciers.
  • Bijhouden van uren: het bijhouden van de daadwerkelijk gewerkte uren. 

Vergelijk projectmanagementtools voor de bouw

Om er zeker van te zijn dat je een tool kiest die bij jouw situatie en projecten past, vergelijk je verschillende software mogelijkheden. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste projectmanagement software? Appwiki helpt je graag bij het kiezen van de beste projectmanagementsoftware voor de bouw. Of bekijk de top 10 beste projectmanagement tools. 

Maak je persoonlijke top drie en vergelijk projectmanagement software via de Appwiki vergelijker. Zo vind je eenvoudig de beste projectmanagementtool voor jouw bouwbedrijf. 

 

 

De beste software voor de bouw:

Appwik expert

De beste projectmanagement tool voor jouw bouwbedrijf?

Download gratis onze checklist om de beste projectmanagement tool te kiezen. Aan de hand van 10 overwegingen ontdek je waar je op moet letten, wat je wensen zijn voor de software en welke functies je nodig hebt.

Download gratis checklist

Relevante artikelen

annie-spratt-604122-unsplash.jpg
12 januari 2024

De beste project management apps op een rij

Projectmanagement

Wanneer je onverwachts wordt gevraagd of je de voortgang van een project kan laten zien of wanneer iemand je vraagt om specifieke projectinformatie, heb je dan alles bij de hand?

Lees meer 
9 oktober 2023

De kracht van projectmatig werken

Projectmanagement
13 augustus 2023

Stappenplan voor het maken van een projectplanning

Projectmanagement
27 januari 2021

De zin en onzin van een Gantt Chart

Projectmanagement
9 november 2017

De 5 fases die je doorloopt bij project management

Projectmanagement
23 november 2015

Eenvoudig tijdschrijven voor projecten

Projectmanagement

Eenvoudig software kiezen?

1. Bekijk de aanbieders We hebben een overzicht voor je gemaakt met de beste projectmanagement software.

2. Maak een voorselectie Selecteer je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte en bepaal welke functies je nodig hebt.

3. Vergelijk je persoonlijke top 3 Voeg de 3 beste projectmanagement tools toe aan jouw vergelijking en vergelijk je persoonlijk top 3 in één overzicht.

4. Probeer de beste software Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

Products