1. Blog
  2. Beste apps om digitale werkbon te maken

De beste 5 apps om digitale werkbonnen te maken

Hoeveel werkbonnen verwerk jij nog per dag in de boekhouding? Zijn dit er meer dan 3? Wacht dan niet langer en start met digitaliseren van je werkbonnen.

Je zult je misschien afvragen waarom een digitale werkbon zoveel eenvoudiger is dan een papieren werkbon. Herken je bijvoorbeeld dit?

  • na een lange dag werken moet je alle werkbonnen nog verzamelen en verwerken
  • regelmatig is er een werkbon 'verdwenen' 
  • het is soms gissen wat er op de werkbonnen staat
  • de administrateur op kantoor typt nog meerdere keren dezelfde klantgegevens over in verschillende systemen

Door je werkbonnen digitaal te maken, ben je in een klap hiervan af. Het enige wat je nodig hebt is een werkbon app.

Hieronder hebben we daarom 5 digitale werkbon apps op een rij gezet. Met deze apps kun je namelijk eenvoudig je werkbon administratie automatiseren. Zo hou jij of je administrateur tijd over voor andere belangrijke zaken!

Arjan
Arjan
Appwiki expert

1. Cleverdesk

Zoek jij de missende puzzelstukjes die koppelen met jouw bestaande ERP-omgeving of andere software? Cleverdesk is hierop het antwoord. Voor bedrijven die werken met mensen en materieel bieden wij een gebruiksvriendelijk, online en compleet geïntegreerd in de bestaande omgeving.

Aftekenen op locatie
Realtime overzicht
Online demo

Prijs: Op aanvraag
Reviews: geen
Bekijk reviews 

2. TOPforms

TOPforms is een digitale werkbon app voor op je smartphone of tablet. De basis van de TOPforms oplossing is de Portal. In het portal zijn er verschillende mogelijkheden, waaronder het op vaste tijden pushen van werkopdrachten naar de App. In het Portal kun je een overzicht inzien van de nog openstaande formulieren, afgehandelde formulieren downloaden en een formulier na-bewerken door een back office.

Transparant
Offline in gebruik
In- en output data

Prijs: Op aanvraag
Reviews: geen
Bekijk reviews 

3. Crafter

Crafter is een praktisch totaalpakket. Een totaalpakket gericht op bedrijven met een buitendienst, die je modulair kunt opbouwen. Met Crafter optimaliseer je de werkadministratie van offertes, CRM, projecten, planning, werkbonnen tot facturatie. Crafter is uitgroeid tot een volwassen product voor je werkadministratie.

Al je werk in één app
Gratis versie
Uitgebreide kennisbank

Prijs: vanaf €10,00
Reviews: geen
Bekijk reviews 

4. OutSmart

OutSmart is dé digitale oplossing voor de papieren werkbon. De papieren bon is verleden tijd. OutSmart is gemaakt voor ondernemers die hun buitendienst efficiënter en sneller willen inrichten. Met gemak kun je in je web-account een opdracht plannen en dit voer je vervolgens uit met de app. Inclusief handtekening van de klant.

Geen papier meer
Overzicht op werk
Direct op de hoogte

Prijs: vanaf €10,00
Reviews: geen
Bekijk reviews 

5. Simple Simon

Simon is een bedrijf met een jarenlange ervaring in digitale en mobiele werkprocessen. De werkbon app is DE oplossing om af te komen van de papieren rompslomp. Maar Simple-Simon kan meer dan alleen werkbonnen genereren, deze inplannen en vervolgens afhandelen. Het is ook mogelijk om een bijlage, vragenlijst en gps locatie toe te voegen aan de bon.

Snel en overzichtelijk
Koppelingen mogelijk
Inzien historie

Prijs: vanaf €20,00
Reviews: geen
Bekijk reviews 

6. FieldBuddy

Fieldbuddy, de innovatie en slimme softwareoplossing die het complete serviceproces ondersteunt. Fieldbuddy biedt een krachtige en flexibele toolset waarmee je al jouw serviceprocessen kunt optimaliseren. Van de melding tot aan de facturatie. Met deze cloudoplossing ben je up-and-running in slechts een paar weken, in plaats van maanden. Deze software is snel en gemakkelijk te integreren met al je backofficesystemen.

Flexibele configuratie
Snel van start
Koppel met backoffice

Prijs: vanaf €29,00
Reviews: geen
Bekijk reviews 

7. Concept Apps

Met Concept Apps heb je toegang tot jouw eigen werkbonnen app. In de werkbonnen app heb je de werkbonnen altijd bij de hand op je smartphone of tablet. Na het afronden van de werkbon, ga je eenvoudig verder met de volgende. Geef collega's of klanten toegang tot je eigen werkbonnen app!

Gebruikers beheren
Afspraak bevestigen
Eigen huisstijl

Prijs: eenmalig €1.750,00
Reviews: geen
Bekijk reviews 

Meer werkbonnen software...

Dit waren de 5 beste werkbon apps. Benieuwd welke werkbon app bij jouw bedrijf past? Bekijk dan het complete overzicht met werkbon software. Vertel ons over je bedrijf en we maken alvast een voorselectie met de beste werkbon software voor je bedrijf. Vergelijk vervolgens de beste 3 software pakketten met elkaar en ontdek de verschillen. Zo vind je eenvoudig de werkbon software die bij je past.

Vergelijk alle werkbonnen apps

Alle voordelen van een werkbonnen app op een rij

Waarom zou je overstappen van een papieren naar een digitale werkbon? We hebben alle redenen voor je op een rij gezet:

Nooit meer verloren of verdwenen werkbonnen

Je hoeft nooit meer zwervende werkbonnen te zoeken of achter verloren bonnen aan. Alles staat online opgeslagen in de software en is eenvoudig terug te vinden.

Geen achterstallige administratie en de boekhouding altijd up-to-date

Door de werkbon app te koppelen aan je boekhoudpakket kun je de werkbonnen van afgeronde opdrachten direct omzetten in een (concept) factuur. Zo stuur je eenvoudig een factuur vanuit je boekhoudpakket naar de klant en is de werkbon direct in de boekhouding verwerkt.

Eén keer gegevens invoeren en klaar

Klantgegevens hoef je maar één keer in te voeren in het systeem. Uiteraard kun je de werkbon later altijd nog bijwerken nadat de opdracht is uitgevoerd.

Realtime inzicht op de status van werkbonnen

Welke werkbonnen staan klaar, zijn uitgevoerd of volledig afgerond? De software geeft je altijd actuele overzichten van de status van de werkbonnen.

Achterhaal eenvoudig waar de buitendienst medwerkers zijn

Er zijn werkbon apps met een traceer functie op basis van GPS. Zo kun je bijvoorbeeld zien welke monteur of buitendienst medewerker het dichtst in de buurt is als je een spoedklus ontvangt. Vervolgens kun je de werkbon dan aan deze medewerker toekennen zodat de klant zo snel mogelijk geholpen is.

Kortom, door je administratieve processen zo veel mogelijk te automatiseren, bespaar je tijd, hou je overzicht en krijg je juist veel meer grip op je onderneming.

Gerelateerde artikelen

19 oktober 2018

7 gratis werkbon apps voor digitale werkbonnen

Werkbonnen

De beste werkbonnen apps vind je hier op een rij. Bespaar een hoop tijd door je werkbonnen te digitaliseren.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products