1. Blog
 2. Beste apps om digitale werkbon te maken

De beste 5 apps om digitale werkbonnen te maken

Hoeveel werkbonnen verwerk jij nog per dag in de boekhouding? Zijn dit er meer dan 3? Wacht dan niet langer en start met digitaliseren van je werkbonnen en maak jouw werkbonnen online.

Je zult je misschien afvragen waarom een digitale werkbon maken zoveel eenvoudiger is dan een papieren werkbon maken. Herken je bijvoorbeeld dit?

 • na een lange dag werken moet je alle werkbonnen nog verzamelen en verwerken
 • regelmatig is er een werkbon 'verdwenen' 
 • het is soms gissen wat er op de werkbonnen staat
 • de administrateur op kantoor typt nog meerdere keren dezelfde klantgegevens over in verschillende systemen

Door je werkbonnen digitaal te maken, ben je in een klap hiervan af. Het enige wat je nodig hebt is een werkbon app, waarmee jij eenvoudig jouw werkbonnen maakt. Werkbonnen maken was nog nooit zo makkelijk als met een werkbon app.

Hieronder hebben we 5 digitale werkbon apps op een rij gezet. Met deze apps kun je namelijk eenvoudig je werkbon administratie automatiseren. Zo hou jij of je administrateur tijd over voor andere belangrijke zaken!

Arjan
Appwiki expert

  1. TimeMate

  Met TimeMate besparen medewerkers administratietijd en hebben ze meer tijd over om voor je klanten te werken. TimeMate maakt slimme koppelingen met boekhoudprogramma’s en agenda’s zodat losse papieren niet meer nodig zijn. Probeer TimeMate gratis!

  Urenregistratie
  Digitale werkbonnen
  Eenvoudig werkbon

  Prijs: per licentie €4,95
  Reviews: geen
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  2. Insezo

  Realtime samenwerken met iedere betrokken partij in jouw serviceketen, digitale werkbonnen, klantenreviews, rapportages, snelle communicatie, planningen en meer!

  Complete werkbon app
  Gebruiksvriendelijk
  Koppelingen mogelijk

  Prijs: vanaf €14,50
  Reviews: geen
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  3. PlanDigiBon

  Het totaalpakket voor planning, projecten-, service- en urenadministratie inclusief digitale werkbon, urenstaat en factuur. De project- service- en urenadministratie zijn volledig in- en met elkaar geïntegreerd. PlanDigiBon kan ingezet worden door ZPPérs alsook door kleine -, middelgrote – en grote bedrijven. Zie https://www.digitalewerkbon.site

  Digitale werkbon
  Digitale factuur
  Digitale urenstaat

  Prijs: per licentie €0,00
  Reviews: geen
  Bekijk reviews 

  4. ServicePlanner

  Het systeem maakt een efficiënte dagplanning op postcode en stuurt klanten automatisch afspraken (of uitnodigingen) en herinneringen. Met de tool vergroot je je omzet doordat je meer tijd vrijmaakt, verstuur je klanten in een paar klikken een offerte of factuur en houd je altijd overzicht in je eigen agenda én die van je collega's.

  Planning op postcode
  Automatische afspraken
  Klanten verzetten zelf

  Prijs: maandelijks €9,00
  Reviews: geen
  Bekijk reviews 

  5. Whitevision B.V.

  Automatiseer je administratie: bespaar tijd en krijg meer inzicht. Whitevision biedt software oplossingen om inkomende documenten snel en eenvoudig digitaal te verwerken. ✓ Ruim 26000 gebruikers ✓ Slimme & zelflerende software ✓ Koppelt met jouw ERP

  Ruim 26.000 gebruikers
  Zelflerende software
  Snelle implementatie

  Prijs: maandelijks €9,00
  Reviews: geen
  Bekijk reviews 

  6. OutSmart

  OutSmart is dé digitale oplossing voor de papieren werkbon. De papieren bon is verleden tijd. OutSmart is gemaakt voor ondernemers die hun buitendienst efficiënter en sneller willen inrichten. Met gemak kun je in je web-account een opdracht plannen en dit voer je vervolgens uit met de app. Inclusief handtekening van de klant.

  Geen papier meer
  Overzicht op werk
  Direct op de hoogte

  Prijs: vanaf €10,00
  Reviews: geen
  Bekijk reviews 

  7. Crafter

  Crafter is een praktisch totaalpakket. Een totaalpakket gericht op bedrijven met een buitendienst, die je modulair kunt opbouwen. Met Crafter optimaliseer je de werkadministratie van offertes, CRM, projecten, planning, werkbonnen tot facturatie. Crafter is uitgroeid tot een volwassen product voor je werkadministratie.

  Al je werk in één app
  Gratis versie
  Uitgebreide kennisbank

  Prijs: vanaf €10,00
  Reviews: geen
  Bekijk reviews 

  Meer werkbon apps voor het maken van goede werkbonnen

  Dit waren de 5 beste werkbon apps om een werkbon te maken. Benieuwd welke werkbon app bij jouw bedrijf past? Bekijk dan het complete overzicht met werkbon software. Vertel ons over je bedrijf en we maken alvast een voorselectie met de beste werkbon software voor je bedrijf. Vergelijk vervolgens de beste 3 software pakketten met elkaar en ontdek de verschillen. Zo vind je eenvoudig de werkbon software die bij je past.

  Vergelijk alle werkbonnen apps

  Alle voordelen van een werkbon app op een rij

  Waarom zou je overstappen van een papieren naar een digitale werkbon? We hebben alle redenen voor je op een rij gezet. Hieronder de voordelen van een online werkbon maken:

  Nooit meer verloren of verdwenen werkbonnen

  Je hoeft nooit meer zwervende werkbonnen te zoeken of achter verloren bonnen aan. Alles staat online opgeslagen in de software en is eenvoudig terug te vinden.

  Geen achterstallige administratie en de boekhouding altijd up-to-date

  Door de werkbon app te koppelen aan je boekhoudpakket kun je de werkbonnen van afgeronde opdrachten direct omzetten in een (concept) factuur. Zo stuur je eenvoudig een factuur vanuit je boekhoudpakket naar de klant en is de werkbon direct in de boekhouding verwerkt. Naast een werkbon maken, kun je hem dus ook digitaal omzetten naar een factuur en hem verwerken in je boekhouding. 

  Eén keer gegevens invoeren en klaar

  Klantgegevens hoef je maar één keer in te voeren in het systeem. Uiteraard kun je de werkbon later altijd nog bijwerken nadat de opdracht is uitgevoerd.

  Realtime inzicht op de status van werkbonnen

  Welke werkbonnen staan klaar, zijn uitgevoerd of volledig afgerond? De software geeft je altijd actuele overzichten van de status van de werkbonnen.

  Achterhaal eenvoudig waar de buitendienst medwerkers zijn

  Er zijn werkbon apps met een traceer functie op basis van GPS. Zo kun je bijvoorbeeld zien welke monteur of buitendienst medewerker het dichtst in de buurt is als je een spoedklus ontvangt. Vervolgens kun je de werkbon dan aan deze medewerker toekennen zodat de klant zo snel mogelijk geholpen is.

  Kortom, door je administratieve processen zo veel mogelijk te automatiseren, bespaar je tijd, hou je overzicht en krijg je juist veel meer grip op je onderneming. Op zoek naar een gratis werkbon app? Lees dan ook: 7 gratis werkbon apps voor digitale werkbonnen

  Gerelateerde artikelen

  10 januari 2024

  7 gratis werkbon apps voor digitale werkbonnen

  Werkbonnen

  De beste werkbonnen apps vind je hier op een rij. Bespaar een hoop tijd door je werkbonnen te digitaliseren.

  Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

  Dit is Appwiki

  Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

  Appwiki werkt voor jou

  Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

  En zo werkt Appwiki

  We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

  Products