1. Blog
 2. Beste apps om digitale werkbon te maken

De beste 5 apps om digitale werkbonnen te maken

Hoeveel werkbonnen verwerk jij nog per dag in de boekhouding? Zijn dit er meer dan 3? Wacht dan niet langer en start met digitaliseren van je werkbonnen.

Je zult je misschien afvragen waarom een digitale werkbon zoveel eenvoudiger is dan een papieren werkbon. Herken je bijvoorbeeld dit?

 • na een lange dag werken moet je alle werkbonnen nog verzamelen en verwerken
 • regelmatig is er een werkbon 'verdwenen' 
 • het is soms gissen wat er op de werkbonnen staat
 • de administrateur op kantoor typt nog meerdere keren dezelfde klantgegevens over in verschillende systemen

Door je werkbonnen digitaal te maken, ben je in een klap hiervan af. Het enige wat je nodig hebt is een werkbon app.

Hieronder hebben we daarom 5 digitale werkbon apps op een rij gezet. Met deze apps kun je namelijk eenvoudig je werkbon administratie automatiseren. Zo hou jij of je administrateur tijd over voor andere belangrijke zaken!

Arjan
Arjan
Appwiki expert

  1. Bessy.

  Bessy. staat voor simpelheid en zo min mogelijk administratieve rompslomp. Wij doen er alles aan om de werkdag van de binnen- en buitendienst zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Laat je buitendienst slimmer en eenvoudiger werken. Bessy. is slim en intuïtief, maak die optimale planning, digitale werkbonnen, urenregistratie en nog veel meer.

  Eenvoudig in gebruik
  Slim en snel
  Advies en begeleiding

  Prijs: maandelijks €29,00
  Reviews: geen
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  2. Cleverdesk

  Zoek jij de missende puzzelstukjes die koppelen met jouw bestaande ERP-omgeving of andere software? Cleverdesk is hierop het antwoord. Voor bedrijven die werken met mensen en materieel bieden wij een gebruiksvriendelijk, online en compleet geïntegreerd in de bestaande omgeving.

  Aftekenen op locatie
  Realtime overzicht
  Online demo

  Prijs: Op aanvraag
  Reviews: geen
  Bekijk reviews 

  3. Exact

  Onze boekhoudrobot neemt je administratieve werk uit handen en leert van jouw eerder gemaakte keuzes. No hands accounting noemen we dat. Voor al het andere zijn er integraties met 220+ zakelijke softwareprogramma’s. Geen ander boekhoudplatform levert koppelmogelijkheden op dit niveau! Daarnaast is Exact dé keuze van ruim 9000 accountants.

  Digitale werkbon
  Slimme software
  Altijd&overal inzicht

  Prijs: Op aanvraag
  Reviews: 6.8/10
  Bekijk reviews 

  4. PlanDigiBon

  Het totaalpakket voor planning, projecten-, service- en urenadministratie inclusief digitale werkbon, urenstaat en factuur. De project- service- en urenadministratie zijn volledig in- en met elkaar geïntegreerd. PlanDigiBon kan ingezet worden door ZPPérs alsook door kleine -, middelgrote – en grote bedrijven. Zie https://www.digitalewerkbon.site

  Digitale werkbon
  Digitale factuur
  Digitale urenstaat

  Prijs: per licentie €0,00
  Reviews: geen
  Bekijk reviews 

  5. TOPforms

  TOPforms is een digitale werkbon app voor op je smartphone of tablet. De basis van de TOPforms oplossing is de Portal. In het portal zijn er verschillende mogelijkheden, waaronder het op vaste tijden pushen van werkopdrachten naar de App. In het Portal kun je een overzicht inzien van de nog openstaande formulieren, afgehandelde formulieren downloaden en een formulier na-bewerken door een back office.

  Transparant
  Offline in gebruik
  In- en output data

  Prijs: Op aanvraag
  Reviews: geen
  Bekijk reviews 

  6. Crafter

  Crafter is een praktisch totaalpakket. Een totaalpakket gericht op bedrijven met een buitendienst, die je modulair kunt opbouwen. Met Crafter optimaliseer je de werkadministratie van offertes, CRM, projecten, planning, werkbonnen tot facturatie. Crafter is uitgroeid tot een volwassen product voor je werkadministratie.

  Al je werk in één app
  Gratis versie
  Uitgebreide kennisbank

  Prijs: vanaf €10,00
  Reviews: geen
  Bekijk reviews 

  7. OutSmart

  OutSmart is dé digitale oplossing voor de papieren werkbon. De papieren bon is verleden tijd. OutSmart is gemaakt voor ondernemers die hun buitendienst efficiënter en sneller willen inrichten. Met gemak kun je in je web-account een opdracht plannen en dit voer je vervolgens uit met de app. Inclusief handtekening van de klant.

  Geen papier meer
  Overzicht op werk
  Direct op de hoogte

  Prijs: vanaf €10,00
  Reviews: geen
  Bekijk reviews 

  Meer werkbonnen software...

  Dit waren de 5 beste werkbon apps. Benieuwd welke werkbon app bij jouw bedrijf past? Bekijk dan het complete overzicht met werkbon software. Vertel ons over je bedrijf en we maken alvast een voorselectie met de beste werkbon software voor je bedrijf. Vergelijk vervolgens de beste 3 software pakketten met elkaar en ontdek de verschillen. Zo vind je eenvoudig de werkbon software die bij je past.

  Vergelijk alle werkbonnen apps

  Alle voordelen van een werkbonnen app op een rij

  Waarom zou je overstappen van een papieren naar een digitale werkbon? We hebben alle redenen voor je op een rij gezet:

  Nooit meer verloren of verdwenen werkbonnen

  Je hoeft nooit meer zwervende werkbonnen te zoeken of achter verloren bonnen aan. Alles staat online opgeslagen in de software en is eenvoudig terug te vinden.

  Geen achterstallige administratie en de boekhouding altijd up-to-date

  Door de werkbon app te koppelen aan je boekhoudpakket kun je de werkbonnen van afgeronde opdrachten direct omzetten in een (concept) factuur. Zo stuur je eenvoudig een factuur vanuit je boekhoudpakket naar de klant en is de werkbon direct in de boekhouding verwerkt.

  Eén keer gegevens invoeren en klaar

  Klantgegevens hoef je maar één keer in te voeren in het systeem. Uiteraard kun je de werkbon later altijd nog bijwerken nadat de opdracht is uitgevoerd.

  Realtime inzicht op de status van werkbonnen

  Welke werkbonnen staan klaar, zijn uitgevoerd of volledig afgerond? De software geeft je altijd actuele overzichten van de status van de werkbonnen.

  Achterhaal eenvoudig waar de buitendienst medwerkers zijn

  Er zijn werkbon apps met een traceer functie op basis van GPS. Zo kun je bijvoorbeeld zien welke monteur of buitendienst medewerker het dichtst in de buurt is als je een spoedklus ontvangt. Vervolgens kun je de werkbon dan aan deze medewerker toekennen zodat de klant zo snel mogelijk geholpen is.

  Kortom, door je administratieve processen zo veel mogelijk te automatiseren, bespaar je tijd, hou je overzicht en krijg je juist veel meer grip op je onderneming.

  Gerelateerde artikelen

  19 oktober 2018

  7 gratis werkbon apps voor digitale werkbonnen

  Werkbonnen

  De beste werkbonnen apps vind je hier op een rij. Bespaar een hoop tijd door je werkbonnen te digitaliseren.

  Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

  Dit is Appwiki

  Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

  Appwiki werkt voor jou

  Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

  En zo werkt Appwiki

  We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

  Products