1. Begrippen
  2. Urenregistratie begrippen
  3. Wat is een projectplanning?

Wat is een projectplanning?

Een projectplanning is een planning van mensen en middelen gedurende de voortgang van een project. De planning van een project is een onderdeel van het projectplan, waarin wordt vastgelegd wat je gaat doen, hoe, met wie, wanneer het klaar is en hoeveel tijd en geld het project gaat kosten. Het voordeel van een projectplan is dat je voorafgaand aan het project al nadenkt over het project. Lees hier meer over het tijdschrijven dankzij het aanmaken van projecten.

Formats

Door in een projectplan van te voren dingen vast te leggen beperk je de vrijheid, maar biedt het wel houvast en structuur voor de uitwerking van het project. Voor het maken van de projectplanning zijn via internet verschillende formats te downloaden en te gebruiken. Het gebruik van deze formats scheelt een hoop werk en bespaart zo een hoop tijd en geld. Onder het motto beter goed gekopieerd dan slecht zelf verzonnen kun je het gebruik van deze programma's aanprijzen bij je werkgever.

De projectplanning wordt pas gemaakt als de doelstellingen voor het (nieuwe) project klaar en voor iedereen helder zijn. Belangrijk is om de taken die je gaat toevoegen aan de planning van het project zo efficiënt mogelijk worden verdeeld en geordend. Hierdoor kun je de uitgangspunten van het project zo snel mogelijk realiseren en kun je het project mogelijk binnen de gestelde termijnen afronden.

Vergelijk verschillende urenregistratie software en vind het systeem dat bij jou past!

Henk Jan

Hulp nodig bij het kiezen van de beste urenregistratie tool?

Download gratis onze checklist om de beste urenregistratie tool te kiezen. Aan de hand van 7 vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products