1. Blog
  2. Uren bijhouden in één minuut per dag? Het kan met deze tips!
  1. Blog
  2. Uren bijhouden in één minuut per dag? Het kan met deze tips!

In één minuut je uren registreren?

Urenregistratie Tijd besparen 5 oktober 2017 Leestijd 5 minuten

‘In één minuut?’ hoor ik je denken. Ja, in één minuut kun je dagelijks alle gewerkte uren bijhouden en opslaan in een gestructureerd overzicht. Dit kun je doen door gebruik te maken van urenregistratie software met een timer. Ook is er tegenwoordig de mogelijkheid je uren te registreren met je smartphone. Ja echt, met een mobiele app hou je elke dag gemakkelijk en snel je gewerkte uren bij. Interessant? Lees verder, want jij kunt deze tijdwinst vast wel goed gebruiken in je overvolle werkweek.

Uren noteren?

Werk je onregelmatige uren en heb je verschillende opdrachtgevers? Dan is het na een drukke dag soms lastig alle afspraken en taken te herinneren en te noteren. Door je uren nauwkeurig bij te houden, kun je aan de Belastingdienst laten zien dat je aan het urencriterium voldoet. Daarnaast wil je precies bijhouden hoeveel tijd je kwijt bent aan elke opdrachtgever. Het is dus noodzakelijk om je uren goed en accuraat bij te houden.

Timer aan, timer uit

Je kunt je uren gemakkelijk bijhouden met een urenregistratie programma. Veel programma’s hebben een snelle functie hiervoor, de timer. Een aantal aanbieders hebben een extensie met Chrome, zodat je vrijwel direct de timer kunt gebruiken wanneer je de browser opent. Zo kun je snel de timer aanzetten keer aan wanneer je richting een nieuwe opdrachtgever gaat of bij elk nieuw te starten project. Dit kost je een paar seconden. Vervolgens doe je de timer uit op het moment dat je vertrekt of een nieuwe taak begint.

Timer ook op je smartphone

Deze timer functie is te gebruiken op alle devices, desktop, tablet en mobiel. Op deze manier kun je je uren gemakkelijk bijhouden met een mobiele app. Voor de ondernemers die veel onderweg zijn is dit de uitkomst. Via jouw smartphone noteer je alle gewerkte uren direct nadat je bij een klant of opdrachtgever bent geweest. Zodra je bij een klant aankomt zet je de timer aan tot het moment dat je weer vertrekt. Op deze manier kun je precies alle verschillende opdrachtgevers op een dag timen.

Urenregistratie software met een timer en app

Tijdsbesparing

Denk ook aan zakelijke telefoontjes die je pleegt. De gewerkte uren worden door de timer direct op een bepaald project gezet en opgeslagen. Op deze manier hoef je de uren niet meer na een lange en volle dag te noteren. Wanneer je gestructureerd elke keer de timer aanzet, zal dit tijd besparen. Je zult je uren noteren in één minuut per dag.

Tijdwinst

Op deze manier geef je alle gewerkte uren een label en creëer je een goed overzicht. Bovendien weet je precies hoe productief je werkt per dag, week en maand. Opdrachten die winstgevend zijn, merk je direct op. Daardoor kun je gemakkelijk keuzes maken tussen verschillende opdrachten. De (tijdrovende) projecten die uiteindelijk het minst hebben opgeleverd, moet je misschien nog eens onder de loep nemen. Zo zie je van dag tot dag en van uur tot uur je tijdsbesteding.

Naast het feit dat je alles netjes geordend hebt, zul je minder fouten maken en ben je sneller klaar met je uren bijhouden. Dit bespaart je tijd doordat je achteraf geen onduidelijkheden of misvattingen hebt. Minder fouten maken betekent minder tijd verspillen en dus meer tijd over voor andere werkzaamheden zoals marketing en klantenservice.

Nog meer tijd winnen?

Wil je nog meer tijd besparen, dan kun je je urenregistratie software koppelen aan jouw facturatie programma. Op deze manier worden declarabele uren direct op de factuur genoteerd en hoef je grofweg alleen nog maar op verzenden te klikken. Dit is een hele efficiënte manier van werken en het verminderd nogmaals de kans op het maken van fouten.

Door je uren nauwkeurig dagelijks te noteren zul je ervaren dat je meer tijd overhoudt op een dag en dit levert je tijd op die je kunt investeren in je bedrijf. Bespaar nu tijd en stap over op urenregistratie software. Binnen één minuut heb je het klusje geklaard.

Populaire software

Gerelateerde artikelen

29 mei 2017

Wat zijn de beste uren apps als alternatief voor Excel?

Urenregistratie

Waarom doe jij je urenregistratie nog in Excel als je hier heel handige apps voor hebt? We zetten vijf handige urenregistratie apps op een rij.

17 september 2018

Uren bijhouden met Excel of met de app?

Urenregistratie Excel Apps

Gebruik je Excel of de app voor je urenregistratie? Uren registreren. Het is onontkoombaar voor veel ZZP’ers, maar niemand doet het voor zijn plezier. Toch is het bijhouden van je gewerkte uren...

11 augustus 2018

Gratis en goedkope urenregistratie apps voor Android en iOs​​

Apps Urenregistratie

Dit zijn 5 handige (gratis en goedkope) urenregistratie apps voor Android en iOs. Met behulp van deze apps hou je eenvoudig je uren bij en krijg je inzicht in de efficiëntie van je bedrijf.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products