1. Blog
 2. In één minuut je uren registeren met deze tips!

In één minuut je uren registreren?

Je hebt een drukke dag achter de rug en hebt opdrachten gedaan voor verschillende klanten. Maar heb je al die gewerkte uren wel goed bijgehouden?

Gelukkig is er een oplossing zodat je voortaan geen uren meer hoeft te missen.

Dit doe je door gebruik te maken van urenregistratie software met een timer. Sterker nog, je kunt je uren in één minuut noteren. ‘In één minuut?’ hoor ik je denken. Ja, in één minuut kun je dagelijks alle gewerkte uren bijhouden en opslaan in een gestructureerd overzicht.

Dit kan zelfs met je smartphone of tablet. Zo hou je elke dag eenvoudig je gewerkte uren bij en vergeet je geen uren te registreren .

Interessant?

Wij vertellen je hoe urenregistratie met een timer werkt. Lees dus snel verder, want jij kunt deze tijdwinst vast wel goed gebruiken in je overvolle werkweek.

Arjan
Appwiki expert

  Waarom je uren bijhouden als zzp'er?

  Werk je onregelmatige uren en heb je verschillende opdrachtgevers? Dan is het na een drukke dag soms lastig alle afspraken en taken te herinneren en te noteren. Door je uren nauwkeurig bij te houden, kun je aan de Belastingdienst laten zien dat je aan het urencriterium voldoet.

  Daarnaast wil je precies bijhouden hoeveel tijd je kwijt bent aan elke opdrachtgever. De uren die je bent vergeten kun je immers niet factureren en daarmee loop je inkomsten mis. Zonde! Het is dus noodzakelijk om je uren goed en accuraat bij te houden.

  Bekijk de video en ontdek hoe je eenvoudig gewerkte uren bijhoudt!

  Timer aan, timer uit

  Je kunt je uren gemakkelijk bijhouden met een urenregistratie programma. Veel programma’s hebben een handige functie hiervoor, de timer.

  Deze timer werkt net als een stopwatch. Je zet de timer aan wanneer je richting een nieuwe opdrachtgever gaat of bij elk nieuw te starten project. Dit kost je een paar seconden. Vervolgens doe je de timer uit op het moment dat je vertrekt of aan een nieuwe taak begint. 

  Een aantal aanbieders hebben een extensie met Chrome, zodat je eenvoudig de timer kunt gebruiken wanneer je de browser opent. Maar de meeste urenregistratie software aanbieders bieden ook een gratis app met een timer aan.

  Timer op je smartphone of tablet

  Met een app kun je de timer gebruiken op alle devices: desktop, tablet en mobiel. Met name voor de ondernemers die veel onderweg zijn is dit de uitkomst.

  Via jouw smartphone noteer je alle gewerkte uren direct nadat je bij een klant of opdrachtgever bent geweest. Zodra je bij een klant aankomt zet je de timer aan tot het moment dat je weer vertrekt. Op deze manier kun je precies alle verschillende opdrachtgevers op een dag timen.

  De beste urenregistratie apps met timer op een rij 

  1. Shiftbase

  Shiftbase is software voor het maken van werkroosters, het bijhouden van de urenregistratie en het registreren van afwezigheid. Met Shiftbase maak je sneller en eenvoudiger goede werkroosters en heb je meer grip op je loonkosten.

  Bespaar 30% loonkosten
  Geen opstartkosten
  Maandelijks opzegbaar

  Prijs: maandelijks €0,00
  Proefperiode:
  Reviews: geen
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  2. Rompslomp.nl Dé makkelijkste urenregistratie app van Nederland

  Rompslomp is hét meest eenvoudige facturatie en boekhoudprogramma, speciaal gemaakt voor ZZP'ers en kleine ondernemers. Je administratie wordt veilig opgeslagen en met onze handige app kun je altijd je administratie bekijken. Boekhouden wordt aangenaam met Rompslomp.nl! Probeer het gewoon zelf gratis uit op Rompslomp.nl

  Uren Ritten Projecten
  Uurtje? Factuurtje!
  Gratis uitproberen!

  Prijs: Gratis
  Proefperiode:
  Reviews: 8.8/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  3. Project Hours

  Project Hours is een urenregistratiesysteem voor teams met alle basisfunctionaliteit. Eenvoudig uren opgeven op projecten en activiteiten en uren goedkeuren. Rapportage in Excel, link Google-agenda, registreer kilometers en onkosten voor projecten.

  Voor teams en ZZP
  Registreer materialen
  Registreer kilometers

  Prijs: maandelijks €2,50
  Proefperiode: 2 maanden
  Reviews: 10/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  Bekijk hier het complete overzicht van alle urenregistratie software

  Vergeten uren zijn verleden tijd

  Uit onderzoek blijkt dat bijvoorbeeld consultants nog 15% van de uren vergeet te noteren. Dat is natuurlijk zonde van de omzet.

  Leer jezelf daarom aan om de timer structureel te gebruiken. Vergeet bijvoorbeeld niet je zakelijke telefoontjes of de reistijd die je eventueel maakt voor een klant of project. Zo voorkom je gaten in je urenverantwoording en dus omzetverlies.

  Nooit meer uren vergeten en meer slimme tips

  Raak je de grip kwijt op de zaak en vergeet je uren te noteren? Dan hebben wij 7 tips voor jou om meer inzicht en rust te creëren. Deze tips helpen je je kopzorgen te verminderen. Bekijk hieronder onze 7 slimme tips.

  Gratis tips voor meer rust in de kop!

  Inzicht: hoe kun je efficiënter werken?

  Gewerkte uren kun je met een timer eenvoudig toewijzen aan een klant, project of type activiteit. Op deze manier geef je alle gewerkte uren een label en creëer je een gestructureerd overzicht. Vervolgens kun je met de rapportages in de software precies zien waar kansen om efficiënter te werken liggen.

  Je weet namelijk precies hoe productief je werkt per project, klant, dag, week en maand. Opdrachten die winstgevend of juist niet-winstgevend zijn, merk je dus direct op.

  Meer inzicht is een betere offerte

  Daardoor kun je betere keuzes maken voor toekomstige opdrachten en projecten. De (tijdrovende) projecten die uiteindelijk het minst hebben opgeleverd, moet je misschien nog eens onder de loep nemen. Of je kunt je zelfs afvragen of je dit soort projecten in de toekomst nog moet aannemen.

  Maar dat is nog niet alles...

  Met dit inzicht ben je ook beter in staat om een nauwkeurige ureninschatting te maken voor nieuwe projecten. Immers, hoe meer data uit het verleden, hoe nauwkeuriger je een offerte kunt maken. En dus hoe kleiner de kans dat je bij bepaalde projecten voor niks werkt!

  Naast het feit dat je alles netjes geordend hebt, zul je minder fouten maken en ben je sneller klaar met je uren bijhouden. Dit bespaart je tijd doordat je achteraf geen onduidelijkheden of misvattingen hebt. Minder fouten maken betekent minder tijd verspillen en dus meer tijd over voor andere werkzaamheden zoals opleiding en verkoop.

  Nog meer tijd winnen?

  Wil je nog meer tijd besparen, dan kun je je urenregistratie software koppelen aan jouw facturatie programma. Op deze manier worden declarabele uren direct op de factuur genoteerd en hoef je grofweg alleen nog maar op verzenden te klikken. Dit is een hele efficiënte manier van werken en het verminderd nogmaals de kans op het maken van fouten.

  Door je uren nauwkeurig dagelijks te noteren zul je ervaren dat je meer tijd overhoudt op een dag en dit levert je tijd op die je kunt investeren in je bedrijf en in klanten. Binnen één minuut heb je het klusje geklaard.

  Laat je winst groeien met 5 lifehacks voor ZZP'ers

  Nog meer praktische tips om tijd besparen om je administratie? In ons whitepaper zetten we de 5 lifehacks op een rij waarmee je als ZZP'er maandelijks tot 30 uur tijd bespaart. Meer uren steken in je klanten, betekent meer uren die je kunt factureren. 

  Download het whitepaper!

  Vul hieronder je gegevens in en ontvang direct het gratis whitepaper.

  Gerelateerde artikelen

  11 januari 2024

  Handige apps voor urenregistratie met een timer

  Urenregistratie

  Waarom zou je uren bijhouden met een timer functie? En welke oplossingen zijn handig voor tijdschrijven met een timer? Ontdek het hier.

  9 januari 2024

  Gratis en goedkope urenregistratie apps voor Android en iOS

  Apps Urenregistratie

  Dit zijn 5 handige (gratis en goedkope) urenregistratie apps voor Android en iOs. Met behulp van deze apps hou je eenvoudig je uren bij en krijg je inzicht in de efficiëntie van je bedrijf.

  8 juli 2022

  De beste tips om je factuurtijd te halveren!

  tijd besparen Facturatie

  Jouw onderneming is groeiende. Dat is goed nieuws. Maar het betekent ook: meer factureren en een toenemend tijdgebrek. Daarom geef ik je drie tips om je factuurtijd te halveren.

  Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

  Dit is Appwiki

  Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

  Appwiki werkt voor jou

  Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

  En zo werkt Appwiki

  We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

  Products