1. Begrippen
  2. Urenregistratie begrippen
  3. Wat is Excel urenregistratie?

Wat is Excel urenregistratie?

Een Excel urenregistratie is het registeren van de uren met behulp van het programma Excel. Het gebruik van Excel voor het registreren van je uren is een veelgebruikte methode en via het internet is het format eenvoudig te downloaden. 

Voordelen urenregistratie in Excel

Voordelen van het gebruik van Excel voor de tijdregistratie zijn onder andere dat het programma gratis te downloaden is, doordat de software vaak al aanwezig is op je computer en je geen uitgebreide voorbereidingen hoeft te treffen. Daarnaast zijn er online vele templates en sjablonen voor urenregistratie in Excel te vinden. Mocht je een ander sjabloon willen dan is het mogelijk het sjabloon handmatig aan te passen. Excel urenregistratie bespaart dus geld en ook nog eens tijd.

Nadelen urenregistratie in Excel

Nadelen die worden genoemd is het ontbreken van support. Je kunt geen gebruik maken van een klantenservice of support als je er niet uitkomt. Wel zijn er online tips en informatie te vinden. Een ander nadeel is dat koppeling met andere systemen niet mogelijk is. Bij het overzetten van de urenregistratie naar een software pakket, is het maken van een koppeling wel mogelijk en wordt het doorrekenen makkelijker.

In deze blog lees je meer over de verschillen tussen urenregistratie in Excel en urenregistratie software

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products