Wat is kilometerregistratie?

Kilometerregistratie is het registreren van de gereden kilometers met de auto van de zaak. Bij de kilometerregistratie moet volgens de wet tenminste de volgende gegevens worden vermeld:

  • Het merk, type en kenteken van de auto;
  • De periode waarin je de auto tot je beschikking hebt;
  • Per afzonderlijke rit: de datum, de begin- en eindstand van de kilometerteller, begin- en eindadres, de gereden route als die afwijkt van de gebruikelijke route en het karakter van de rit.

Bijtelling

Belangrijk voor de bezitter van een auto van de zaak is dat hij privé niet meer dan 500 kilometer rijdt en zo in aanmerking komt voor de bijtelling, een fiscaal voordeel voor het bezit van een auto van de zaak. De belastingdienst controleert steeds vaker en beter naar het registreren van de kilometers. Mocht je verkeerde informatie doorgeven aan de Belastingdienst dan kost je dat een enorme boete. Het bedrag in de loop van de jaren al verhoogd naar €4920.- plus de niet betaalde bijtelling van maximaal vijf jaar. Een goed registreren van de kilometers is belangrijk en voorkomt lastige vragen van de Belastingdienst. Huidige programma's om de kilometers te registreren gebruiken gps en zijn steeds nauwkeuriger.

Rating:
Reviews: 68
Urenregistratie
Rating:
Reviews: 370
Urenregistratie
Rating:
Reviews: 624
Urenregistratie
Products