1. Begrippen
  2. Urenregistratie begrippen
  3. Wat is kilometerregistratie?

Wat is kilometerregistratie?

Kilometerregistratie is het registreren van de gereden kilometers met de auto van de zaak. Bij de kilometerregistratie moet volgens de wet tenminste de volgende gegevens worden vermeld:

  • Het merk, type en kenteken van de auto;
  • De periode waarin je de auto tot je beschikking hebt;
  • Per afzonderlijke rit: de datum, de begin- en eindstand van de kilometerteller, begin- en eindadres, de gereden route als die afwijkt van de gebruikelijke route en het karakter van de rit.

Lees ook meer in ons blogartikel: De beste gratis kilometerregistratie apps

Bijtelling

Belangrijk voor de bezitter van een auto van de zaak is dat hij privé niet meer dan 500 kilometer rijdt en zo in aanmerking komt voor de bijtelling, een fiscaal voordeel voor het bezit van een auto van de zaak. De belastingdienst controleert steeds vaker en beter naar het registreren van de kilometers. Mocht je verkeerde informatie doorgeven aan de Belastingdienst dan kost je dat een enorme boete. Het bedrag in de loop van de jaren al verhoogd naar €4920.- plus de niet betaalde bijtelling van maximaal vijf jaar. Een goed registreren van de kilometers is belangrijk en voorkomt lastige vragen van de Belastingdienst. Huidige programma's om de kilometers te registreren gebruiken gps en zijn steeds nauwkeuriger.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products