Wat is een prikklok?

Een prikklok is een mechanisch apparaat dat wordt gebruikt om na te gaan wanneer een werknemer binnen is gekomen en hoe laat de werknemer weer naar huis gaat. De werknemer steekt een prikkaart in de daarvoor bedoelde opening van het apparaat. Na het invoeren van de kaart komt de stempel met de datum en de tijd op de kaart te staan.

Objectief

De tijdregistratie met een prikklok is een objectieve maatstaf van werktijden zowel in het belang van de werknemer als van de werkgever. De prikklok is een hulpmiddel om de tijd te registreren. Het registreren van de tijd is belangrijk om op een juiste manier de overuren en werktijden berekenen. De prikklok is wel te manipuleren. Een collega zou een kaart van een andere collega kunnen gebruiken om in te klokken.

Naast de traditionele prikklok wordt tijdregistratie software ingezet om meer dan alleen maar het registreren van werktijden en eventueel overuren. Het helpt bij de planning van het verlof, efficiëntere personeelsplanning en overuren registratie. Tijdregistratie is verschoven van een controlemiddel om misbruik te bestrijden naar een managementtool. Belangrijk om op te merken is dat de prikklok niets zegt over de kwaliteit van prestaties en resultaten. Daarvoor zijn andere middelen en managementtechnieken voorhanden.

Vergelijk verschillende urenregistratie software en vind het systeem dat bij jou past!

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products