Wat is een prikklok?

Een prikklok is een mechanisch apparaat dat wordt gebruikt om na te gaan wanneer een werknemer binnen is gekomen en hoe laat de werknemer weer naar huis gaat. De werknemer steekt een prikkaart in de daarvoor bedoelde opening van het apparaat. Na het invoeren van de kaart komt de stempel met de datum en de tijd op de kaart te staan.

Objectief

De tijdregistratie met een prikklok is een objectieve maatstaf van werktijden zowel in het belang van de werknemer als van de werkgever. De prikklok is een hulpmiddel om de tijd te registreren. Het registreren van de tijd is belangrijk om op een juiste manier de overuren en werktijden berekenen. De prikklok is wel te manipuleren. Een collega zou een kaart van een andere collega kunnen gebruiken om in te klokken.

Naast de traditionele prikklok wordt tijdregistratie software ingezet om meer dan alleen maar het registreren van werktijden en eventueel overuren. Het helpt bij de planning van het verlof, efficiƫntere personeelsplanning en overuren registratie. Tijdregistratie is verschoven van een controlemiddel om misbruik te bestrijden naar een managementtool. Belangrijk om op te merken is dat de prikklok niets zegt over de kwaliteit van prestaties en resultaten. Daarvoor zijn andere middelen en managementtechnieken voorhanden.

Vergelijk verschillende urenregistratie software en vind het systeem dat bij jou past!

Rating:
Reviews: 68
Urenregistratie
Rating:
Reviews: 370
Urenregistratie
Rating:
Reviews: 624
Urenregistratie
Products