1. Begrippen
  2. Urenregistratie begrippen
  3. Wat is een urenregistratieformulier?

Wat is een urenregistratieformulier?

Een urenregistratieformulier is een hulpmiddel om de klant te tonen waar de in rekening gebrachte uren vandaan komen. Door gebruik van dit formulier zorg je enerzijds voor een goede administratie en anderzijds werk je transparant naar de klant toe. Een klant denkt vaak dat het aantal uren van de werkzaamheden naar boven zijn afgerond. Door het invullen van een urenregistratieformulier kan worden getoond hoeveel uren zijn besteed aan de werkzaamheden, waardoor de klant tevreden is en goed inzicht heeft in de hoeveelheid uren die zijn verrekend voor de klus. Lees hier meer over het bijhouden en factureren van je uren.

Urenverantwoordingsformulier

Een urenregistratieformulier wordt ook wel een urenverantwoordingsformulier genoemd. Naast dat het formulier tot een goede vertrouwensbasis met de klant leidt, zorgt het formulier ook voor transparantie en een vlotte administratie voor de klant. De klant kan de uren met het formulier ook verantwoorden in de boekhouding en waar nodig aanpassingen doen betreffende het registreren van de uren. Een meerwaarde van het formulier is dat het automatisch tijden doorrekent en zodoende tijd wegneemt bij de administratie en uiteindelijk bij het uitkeren van het loon geen of amper fouten worden gemaakt. Daarnaast kunnen overuren makkelijk worden verrekend.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products