Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Projectfuncties

Eenvoudig de beste project management software kiezen?

Dit is de beste projectbeheer software. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de 3 beste project management tools. Probeer ze gratis en vrijblijvend.

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.

Ook interessant voor jou:

Eenvoudig software kiezen in 5 stappen

1. Vertel ons over je bedrijf We willen graag je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte weten zodat we eenvoudig een voorselectie kunnen maken op basis van onze data.

2. Jouw wensenlijst Wij inventariseren jouw wensen en bedrijfsprocessen en vertalen dit naar de functies die je nodig hebt. Ook de oplossingen die je nu gebruikt nemen we mee.

3. Bekijk je persoonlijke top 3 Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maken wij een persoonlijke top 3 van de beste software voor jou.

4. Probeer de beste oplossingen Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

Henk-Jan
Henk-Jan
Founder

Projectbeheer software: vind en selecteer de beste!

Op zoek naar projectbeheer software? Bij Appwiki vind en selecteer je, aan de hand van onze filters, de beste projectbeheer software. Filter aan de linkerkant op bedrijfsvorm en eventuele andere functies of wensen. Met projectbeheer software houd je tijd over voor zaken die er daadwerkelijk toe doen.

Wat is projectbeheer software?

Projectbeheer software is software omvat het beheren van alle aspecten die een rol spelen bij de uitvoering van een project, zoals project planning. Het beheren van projecten is onderdeel van project management. Hierbij staat het managen van verschillende projecten centraal. Het omvat de manier waarop taken van een project worden voorbereid, georganiseerd, gepland, uitgevoerd en afgerond. Projecten managen is het werk van projectleiders en -medewerkers. Ook omvatten projecten vaak samenwerkingen met andere betrokken partijen en is er regelmatig sprake van verschillende deelprojecten. Project beheer kan daarom worden gezien als een complexe taak, waarbij je het overzicht snel kunt verliezen. Met behulp van projectbeheer software beheer je eenvoudig en snel projecten van begin tot eind.

Eenvoudig projecten beheren

Wil je eenvoudig verschillende projecten beheren binnen jouw organisatie? Zet dan projectbeheer software in! Op deze pagina vind je verschillende project management pakketten waarmee je eenvoudig gegevens kunt invoeren en bijhouden. Met behulp van de verschillende filters in het filtermenu, kun je gemakkelijk de projectbeheer software vinden die bij jou en jouw organisatie past. Neem eens een kijkje bij de reviews en ontdek de verschillende koppelingsmogelijkheden. Twijfel je over één of meerdere softwarepakketten, dan kun je de projectbeheer software gratis proberen gedurende een proefperiode. Start dus vandaag nog zonder enige verplichtingen met projectbeheer software!

Soorten projectmanagement software

Projectbeheer software is onder te verdelen in twee soorten software. Je hebt open source software en Software as a Service (SaaS). De keuze voor één van deze projectmanagement online software soorten is gebaseerd op de mate van expertise die je bezit of degene die het projectbeheersysteem voor jou gaat opzetten.

Open source software

Open source projectbeheer software bestaat uit een broncode die je vaak gratis kunt downloaden op het internet. In principe kan iedereen bijdragen aan het verbeteren van deze broncode. Met deze gratis optie voor projectbeheer systeem is het belangrijk dat je verstand hebt van programmeren. Nadat je de broncode hebt gedownload ga je namelijk zelf aan de slag met het bouwen en ontwerpen. Natuurlijk kun je ook een programmeur inhuren, maar dan is open source projectbeheer software niet meer helemaal gratis en kun je ook niet direct aan de slag met het beheren van je projecten.

SaaS software

Een ander alternatief is SaaS software. SaaS staat voor Software as a Service. Je huurt als het ware de software, je maakt er gebruik van en betaalt de leverancier daarvoor. De leverancier zorgt ervoor dat alle functies gemakkelijk te gebruiken zijn en dat je online projectbeheer software altijd up-to-date is. Het grote voordeel van SaaS is dat het bruikbaar is voor mensen die weinig tot geen kennis hebben van programmeren en snel aan de slag willen met het projectbeheersysteem. Bovenstaande softwarepakketten zijn allen SaaS software.

Voordelen van project management

Het inzetten van projectbeheer software kent vele voordelen. Het belangrijkste voordeel is toch wel dat je met behulp van projectbeheer software inzicht hebt in de voortgang van zowel het gehele project als de verschillende deelprojecten. Daarnaast brengt het werken met projectbeheer software structuur aan in de verschillende taken en verantwoordelijkheden. Andere voordelen zijn de volgende:

  • Alle projectleiders en medewerkers binnen het project zijn zowel op de hoogte van de eigen taken en verantwoordelijkheden, als de taken en verantwoordelijkheden van anderen. Projectbeheer software is ook erg geschikt voor projecten waarbij sprints van toepassing zijn.
  • De inzet van projectbeheer software brengt kennis en kwaliteiten van project betrokkenen samen. Op deze manier kan elke medewerker doen waar hij of zij goed in is, kunnen er nieuwe uitdagingen worden aangegaan en kan er succesvol worden samengewerkt.
  • Projectbeheer software is in de meeste gevallen cloud-gebaseerde software. Dat wil zeggen dat de software beschikbaar is op het internet en alle informatie veilig wordt opgeslagen. Zowel projectleiders als medewerkers kunnen op elk gewild moment de voortgang van taken en het gehele project inzien.
  • Projectbeheer software is in veel gevallen voorzien van een mobiele project app. Handig als je veel onderweg bent en graag verschillende lopende projecten beheert.

Gratis projectbeheer software proberen

Heb je een keuze kunnen maken uit de verschillende softwarepakketten of twijfel je nog? In de meeste gevallen kun je projectbeheer software gratis proberen gedurende een bepaalde proefperiode. Zo’n proefperiode bedraagt vaak veertien of dertig dagen. Je ontdekt op deze manier kosteloos wat de mogelijkheden zijn van de door jouw gekozen project management software. Na deze proefperiode kun je vervolgens besluiten om het softwarepakket aan te schaffen of verder te zoeken. Mocht je niet tevreden zijn dan heeft het proberen je in ieder geval niets gekost. Het gebruikmaken van de proefperiode is daarnaast ook geheel vrijblijvend, je zit nergens aan vast. Op deze manier weet je zeker dat jouw keuze aansluit bij de vastgestelde wensen.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products