Projectbeheer software

Eenvoudig de beste projectbeheer software kiezen?

Dit is de beste projectbeheer software. Vertel ons over je bedrijf en geef je gewenste functies aan. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Kies vervolgens de 3 beste tools en voeg deze toe aan jouw vergelijking door op 'Vergelijken' te klikken. 

Tip: Benieuwd welke functies jij echt nodig hebt? Download onze gratis projectmanagement checklist en ontdek welke tool bij jouw werkwijze en organisatie past.

AFAS Software

Uren boeken via de app
Gelijk in boekhouding
Inzicht via dashboards
Proefperiode
onbekend
Meer informatie

Teamleader

Resource planning
Marges inzichtelijk
Speciaal voor agencies
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie

Exact

Geïntegreerd pakket
Grip op je projecten
370+ koppelingen
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie

monday.com

100% customizable
Intuïtieve interface
Plan, beheer & volg
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
Alles in één app
Gratis te gebruiken
Bespaar 1 dag per week
Proefperiode
onbeperkt
Prijs
€ 5,00  per maand
Meer informatie
Meer informatie
Projecten & budgetten
Incl. uren en facturen
Gratis demo op kantoor
Proefperiode
14 dagen
Prijs
€ 29,99  per maand
Meer informatie
Meer informatie
Grip op remote werken
Overzicht in projecten
Flexibel & compleet
Proefperiode
14 dagen
Prijs
$ 9,80  per maand
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Team
Projectmanagement methode
Branche
Medewerkers
Voortgang
Budgettering
Samenwerking
Extra functies
Aanvullingen
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Ook interessant voor jou:

Appwik expert

De beste projectbeheer software voor jouw situatie?

Download gratis onze checklist om de beste projectbeheer tool te kiezen. Aan de hand van 10 overwegingen ontdek je waar je op moet letten, wat je wensen zijn voor de software en welke functies je nodig hebt.

Download gratis checklist

Meer weten over projectbeheer software?

Op zoek naar projectbeheer software? Met projectbeheer software houd je tijd over voor zaken die er daadwerkelijk toe doen en hou je volledige controle op de voortgang en efficientie.Bij Appwiki ontdek en vergelijk je, aan de hand van onze filters, de beste projectbeheer software. Bepaal je software wensen en gebruik vervolgens de filters om een selectie te maken die hieraan voldoet. Eerst meer weten? Hieronder vind je antwoord op de meestgestelde vragen. 

Wat is projectbeheer software?

Projectbeheer software is software omvat het beheren van alle aspecten die een rol spelen bij de uitvoering van een project, zoals project planning. Het beheren van projecten is onderdeel van project management. Hierbij staat het managen van verschillende projecten centraal. Het omvat de manier waarop taken van een project worden voorbereid, georganiseerd, gepland, uitgevoerd en afgerond. Projecten managen is het werk van projectleiders en -medewerkers.

Ook omvatten projecten vaak samenwerkingen met andere betrokken partijen en is er regelmatig sprake van verschillende deelprojecten. Project beheer kan daarom worden gezien als een complexe taak, waarbij je het overzicht snel kunt verliezen. Met behulp van projectbeheer software beheer je eenvoudig en snel projecten van begin tot eind.

Hoe eenvoudig meerdere projecten beheren?

Wil je eenvoudig verschillende projecten beheren binnen jouw organisatie? Zet dan projectbeheer software in! Op deze pagina vind je verschillende project management pakketten waarmee je eenvoudig gegevens kunt invoeren en bijhouden. Met behulp van de verschillende filters in het filtermenu, kun je gemakkelijk de projectbeheer software vinden die bij jou en jouw organisatie past. Neem eens een kijkje bij de reviews en ontdek de verschillende koppelingsmogelijkheden. Twijfel je over één of meerdere softwarepakketten, dan kun je de projectbeheer software gratis proberen gedurende een proefperiode. Start dus vandaag nog zonder enige verplichtingen met projectbeheer software!

Welke type projectmanagement software zijn er?

Projectbeheer software is onder te verdelen in twee soorten software. Je hebt open source software en Software as a Service (SaaS). De keuze voor één van deze projectmanagement online software soorten is gebaseerd op de mate van expertise die je bezit of degene die het projectbeheersysteem voor jou gaat opzetten.

Open source software

Open source projectbeheer software bestaat uit een broncode die je vaak gratis kunt downloaden op het internet. In principe kan iedereen bijdragen aan het verbeteren van deze broncode. Met deze gratis optie voor projectbeheer systeem is het belangrijk dat je verstand hebt van programmeren. Nadat je de broncode hebt gedownload ga je namelijk zelf aan de slag met het bouwen en ontwerpen. Natuurlijk kun je ook een programmeur inhuren, maar dan is open source projectbeheer software niet meer helemaal gratis en kun je ook niet direct aan de slag met het beheren van je projecten.

SaaS software

Een ander alternatief is SaaS software. SaaS staat voor Software as a Service. Je huurt als het ware de software, je maakt er gebruik van en betaalt de leverancier daarvoor. De leverancier zorgt ervoor dat alle functies gemakkelijk te gebruiken zijn en dat je online projectbeheer software altijd up-to-date is. Het grote voordeel van SaaS is dat het bruikbaar is voor mensen die weinig tot geen kennis hebben van programmeren en snel aan de slag willen met het projectbeheersysteem. Bovenstaande softwarepakketten zijn allen SaaS software.

Hoe kies je de projectbeheer tool voor jouw situatie?

We kunnen ons voorstellen dat de juiste software kiezen best lastig is. Download daarom de projectmanagement checklist gratis. Deze checklist helpt je aan de hand van 10 overwegingen jouw wensenlijst samen te stellen. Met deze wensenlijst kies je eenvoudig de beste software die bij jouw bedrijf en werkwijze past. Download de gratis checklist hieronder.

Download gratis

Wat zijn de voordelen van projecten beheren met software?

Het inzetten van projectbeheer software kent vele voordelen. Het belangrijkste voordeel is toch wel dat je met behulp van projectbeheer software inzicht hebt in de voortgang van zowel het gehele project als de verschillende deelprojecten. Daarnaast brengt het werken met projectbeheer software structuur aan in de verschillende taken en verantwoordelijkheden. Andere voordelen zijn de volgende:

  • Alle projectleiders en medewerkers binnen het project zijn zowel op de hoogte van de eigen taken en verantwoordelijkheden, als de taken en verantwoordelijkheden van anderen. Projectbeheer software is ook erg geschikt voor projecten waarbij sprints van toepassing zijn.
  • De inzet van projectbeheer software brengt kennis en kwaliteiten van project betrokkenen samen. Op deze manier kan elke medewerker doen waar hij of zij goed in is, kunnen er nieuwe uitdagingen worden aangegaan en kan er succesvol worden samengewerkt.
  • Projectbeheer software is in de meeste gevallen cloud-gebaseerde software. Dat wil zeggen dat de software beschikbaar is op het internet en alle informatie veilig wordt opgeslagen. Zowel projectleiders als medewerkers kunnen op elk gewild moment de voortgang van taken en het gehele project inzien.
  • Projectbeheer software is in veel gevallen voorzien van een mobiele project app. Handig als je veel onderweg bent en graag verschillende lopende projecten beheert.

Gratis projectbeheer software proberen

Heb je een keuze kunnen maken uit de verschillende softwarepakketten of twijfel je nog? In de meeste gevallen kun je projectbeheer software gratis proberen gedurende een bepaalde proefperiode. Zo’n proefperiode bedraagt vaak veertien of dertig dagen. Je ontdekt op deze manier kosteloos wat de mogelijkheden zijn van de door jouw gekozen project management software.

Na deze proefperiode kun je vervolgens besluiten om het softwarepakket aan te schaffen of verder te zoeken. Mocht je niet tevreden zijn dan heeft het proberen je in ieder geval niets gekost. Het gebruikmaken van de proefperiode is daarnaast ook geheel vrijblijvend, je zit nergens aan vast. Op deze manier weet je zeker dat jouw keuze aansluit bij de vastgestelde wensen.

Relevante artikelen

rawpixel-267082-unsplash.jpg
12 januari 2024

De beste project management apps op een rij

Projectmanagement

Wanneer je onverwachts wordt gevraagd of je de voortgang van een project kan laten zien of wanneer iemand je vraagt om specifieke projectinformatie, heb je dan alles bij de hand?

Lees meer 
9 oktober 2023

De kracht van projectmatig werken

Projectmanagement
13 augustus 2023

Stappenplan voor het maken van een projectplanning

Projectmanagement
27 januari 2021

De zin en onzin van een Gantt Chart

Projectmanagement

Eenvoudig software kiezen in 5 stappen

1. Vertel ons over je bedrijf We willen graag je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte weten zodat we eenvoudig een voorselectie kunnen maken op basis van onze data.

2. Jouw wensenlijst Wij inventariseren jouw wensen en bedrijfsprocessen en vertalen dit naar de functies die je nodig hebt. Ook de oplossingen die je nu gebruikt nemen we mee.

3. Bekijk je persoonlijke top 3 Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maken wij een persoonlijke top 3 van de beste software voor jou.

4. Probeer de beste oplossingen Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

Products