1. Projectmanagement
  2. Project planning

Project planning software

Eenvoudig de beste projectplanning software kiezen?

Eenvoudig projectplanningen maken en beheren? Dit is de beste projectplanning software. Vertel ons over je bedrijf en geef je gewenste functies aan. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk vervolgens de 3 beste tools met elkaar. 

Tip: Hulp nodig bij het bepalen van je wensen? Download onze gratis projectmanagement checklist en ontdek welke software bij jouw werkwijze en organisatie past.

AFAS Software

Uren boeken via de app
Gelijk in boekhouding
Inzicht via dashboards
Proefperiode
onbekend
Meer informatie

Teamleader

Resource planning
Marges inzichtelijk
Speciaal voor agencies
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie

Wrike

Grip op remote werken
Overzicht in projecten
Flexibel & compleet
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie

Exact

Geïntegreerd pakket
Grip op je projecten
370+ koppelingen
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie

monday.com

100% customizable
Intuïtieve interface
Plan, beheer & volg
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie

Simplicate

Alles-in-1 oplossing
100% realtime inzicht
Koppeling met je tools
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
Alles in één app
Gratis te gebruiken
Bespaar 1 dag per week
Proefperiode
onbeperkt
Prijs
€ 5,00  per maand
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Team
Projectmanagement methode
Branche
Medewerkers
Voortgang
Budgettering
Samenwerking
Extra functies
Aanvullingen
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Ook interessant voor jou:

Appwik expert

Projectplanning maken met jouw ideale software?

Download gratis onze checklist om de beste projectplanning tool te kiezen. Aan de hand van 10 overwegingen ontdek je waar je op moet letten, wat je wensen zijn voor de software en welke functies je nodig hebt.

Download gratis checklist

Maak je projecten efficienter met project planning software!

Op zoek naar een online project planner? Bij Appwiki ontdek en vergelijk je de beste project planning systemen. Bepaal je wensen en gebruik deze hier om de beste software te vinden op basis van functies, prijzen en reviews. Met project planning software houd je tijd over voor zaken die er daadwerkelijk toe doen.

Eenvoudig project planningen beheren

Wil je eenvoudig verschillende project planningen beheren binnen jouw organisatie? Zet dan project planning software in! Op deze pagina vind je verschillende projectmanagement tools met een planning functie. Eenvoudig gegevens invoeren en bijhouden, doe je met één van de bovenstaande pakketten. Met behulp van de verschillende filters kun je eenvoudig en snel de project planning software vinden die bij jou en jouw organisatie past.

Lees ook de verschillende reviews, mogelijk helpen deze bij het maken van een keuze voor een softwarepakket. Als je twijfelt aan de gemaakte keuze, dan kun je de project planning software voor een proefperiode gratis proberen. Deze proefperiode is geheel vrijblijvend, je zit nergens aan vast. Start dus vandaag nog zonder enige verplichtingen met een project planning software!

Wat is project planning software?

Project planning software is software voor het plannen van projecten. Een projectplanning is een onderdeel van wat ook wel project management wordt genoemd. Hierbij staat het beheren en bijhouden van verschillende projecten centraal. Het omvat de manier waarop taken binnen een project worden voorbereid, georganiseerd, gepland, uitgevoerd en afgerond. Project management is het werk van projectleiders en medewerkers.

Projecten kunnen natuurlijk ook in samenwerking met andere betrokken partijen of worden opgedeeld in verschillende deelprojecten. Het managen van projectplanningen kan daarom worden gezien als een complexe taak, waarbij het overzicht gemakkelijk verloren kan gaan. Met behulp van project planning software maak en beheer je eenvoudig en snel het gehele project.

Soorten project planning software: open-source of SaaS?

Veel softwarepakketten, zo ook project planning software, zijn vaak onder te verdelen in twee soorten: open source software en SaaS (Software as a Service) software. De keuze voor één van de twee is gebaseerd op de mate van vakkennis die je bezit of degene die voor jou een project planning tool opzet.

Open source software is een goede keuze voor mensen die over een grote dosis technische kennis beschikken en dus zelf aan de slag kunnen met het bouwen van de tool.

SaaS software is de juiste keuze voor mensen die weinig tot geen ervaring hebben met het bouwen van een project planning tool en direct aan de slag willen met het systeem. Ook is SaaS software vaak voorzien van een mobiele project planning app, waarmee je eenvoudig op elke willekeurige locatie de project planning kunt inzien en wijzigingen kunt aanbrengen. De hierboven getoonde softwarepakketten zijn allen op basis van SaaS software.

Eenvoudig de juiste tool kiezen voor jouw projectplanningen?

We kunnen ons voorstellen dat de juiste software kiezen best lastig is. Download daarom de projectmanagement checklist gratis. Deze checklist helpt je aan de hand van 10 overwegingen jouw wensenlijst samen te stellen. Met deze wensenlijst kies je eenvoudig de beste tool die bij jouw bedrijf en werkwijze past. Download de gratis checklist hieronder.

Download gratis

Hoe maak je een goede project planning software keuze?

Alle project planning pakketten verschillen van elkaar en het kan daarom lastig zijn om het juiste softwarepakket te kiezen. De eerste en belangrijkste stap bij het kiezen van project planning software, is het in kaart brengen van de wensen.

Stel jezelf, met het oog op jouw organisatie, daarom de volgende vraag: wat verwacht ik van de project planning software? Hieronder vind je een reeks met aansluitende vragen die je helpen om jouw wensen en die van de organisatie in kaart te brengen. Vervolgens kun je bepalen welk project planning pakket geschikt is.

  • Wat is de bedrijfsvorm?
  • Hoeveel projectleiders en medewerkers zijn betrokken bij het project?
  • Hoeveel trainingstijd is nodig per medewerker?
  • Wil je de vormgeving van de projectplanning omgeving kunnen aanpassen?
  • Wil foto’s en/of logo’s kunnen toevoegen aan medewerkers of betrokken partijen?
  • Wil je het project planning kunnen koppelen met andere programma’s? Zo ja, welke?
  • Welke andere functies of mogelijkheden moet de project planning software kennen?
  •  

Project planning software gratis uitproberen?

Wanneer je antwoorden hebt geformuleerd op de bovenstaande vragen en daarmee al jouw wensen in kaart hebt gebracht, dan kun je de project planning software kiezen die hierbij aansluit. Heb je een keuze kunnen maken of twijfel je wellicht nog? Zoals eerder genoemd, kun je in de meeste gevallen een online project planning tool gratis proberen tijdens een proefperiode. Deze proefperiode omvat meestal veertien of dertig dagen.

Op deze manier kun je kosteloos ontdekken wat de mogelijkheden zijn van de door jouw gekozen project planning software. Na de proefperiode kun je besluiten om het softwarepakket aan te schaffen of verder te gaan zoeken. Mocht je niet tevreden zijn over de project planning software, dan heeft het proberen je in ieder geval niets gekost. Tevens is de proefperiode geheel vrijblijvend, je zit nergens aan vast. Zo weet je zeker dat jouw keuze aansluit bij je vooropgestelde wensen.

Veelgestelde vragen

Wat is project planning software?

Project planning software is software voor het plannen van projecten. Een projectplanning is een onderdeel van wat ook wel project management wordt genoemd. Hierbij staat het beheren en bijhouden van verschillende projecten centraal. Het omvat de manier waarop taken binnen een project worden voorbereid, georganiseerd, gepland, uitgevoerd en afgerond.

Waarom is planning onderdeel van projectmanagement?

Een project kan geen succes hebben als je niet weet wanneer de deadline is. Planning maakt of breekt het project. Met projectmanagement planning software kun je de tijdlijn van het project schetsen en daarbij de taken verdelen onder de projectleden. Zo weet je direct de doorlooptijd en kun je hierop inspelen.

Hoeveel kost projectmanagement planning software?

De kosten van projectmanagement planning software hangt af van de functionaliteiten die erin zitten. Hoe meer projecten jij kunt managen, hoe duurder vaak de software. Veel software biedt daarom vaak een gratis proefperiode. Op die manier kan je voordat je de investering maakt, de software testen en ontdekken of deze bij jou past. 

Relevante artikelen

rawpixel-423658-unsplash.jpg
12 januari 2024

De beste project management apps op een rij

Projectmanagement

Wanneer je onverwachts wordt gevraagd of je de voortgang van een project kan laten zien of wanneer iemand je vraagt om specifieke projectinformatie, heb je dan alles bij de hand?

Lees meer 
9 oktober 2023

De kracht van projectmatig werken

Projectmanagement
13 augustus 2023

Stappenplan voor het maken van een projectplanning

Projectmanagement
27 januari 2021

De zin en onzin van een Gantt Chart

Projectmanagement

Eenvoudig software kiezen?

1. Bekijk de aanbieders We hebben een overzicht voor je gemaakt met de beste projectmanagement software.

2. Maak een voorselectie Selecteer je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte en bepaal welke functies je nodig hebt.

3. Vergelijk je persoonlijke top 3 Voeg de 3 beste projectmanagement tools toe aan jouw vergelijking en vergelijk je persoonlijk top 3 in één overzicht.

4. Probeer de beste software Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

Products