uren registreren excel online

Online urenregistratie of gratis in Excel?

​Voor succesvol timemanagement is uren bijhouden noodzakelijk. Als zelfstandige is het belangrijk om te weten hoeveel tijd je aan welk project besteedt en welke van je werkzaamheden het meest lucratief zijn. Je kunt daarom je uren boeken in speciale urenregistratie software, maar je kunt ook kiezen voor een gratis online urenregistratie oplossing. Één van de opties die je dan hebt is urenverantwoording in Excel.

Wanneer is tijdregistratie in Excel geschikt?

Werk je alleen of met een klein team? Dan heb je misschien nog geen behoefte aan een uitgebreid tijdregistratie pakket. Met een duidelijk template kun je eenvoudig je uren bijhouden in Excel. Dit kun je zo sober en uitgebreid doen als je zelf wilt. Het vinden van de perfecte manier van uren bijhouden is volgens ons een kwestie van vergelijken en uitproberen. Urenregistratie in Excel is bijna altijd gratis, doordat de software vaak al aanwezig is op je computer. Je kunt dus meteen beginnen met urenstaat in Excel te maken. Toch laten we je voor je begint graag de voordelen en nadelen van urenadministratie in Excel zien.

De voordelen van gratis urenregistratie in Excel

 • Direct, gratis beginnen

  Voor tijdregistratie in Excel hoef je in de meeste gevallen geen uitgebreide voorbereidingen te treffen. Omdat op de meeste computers al Excel of een variant hierop (o.a. Numbers voor Mac en Spreadsheet voor Google Drive) is geïnstalleerd kun je meteen gratis aan de slag met urenregistratie excel.

 • Gratis Excel template of sjabloon gebruiken

  Hoewel de software je als ondernemer vaak niets extra’s kost, is het belangrijk om een goed startpunt te hebben voor je urenadministratie. Je wilt graag een overzichtelijke, duidelijke en eenvoudige urenstaat in Excel opzetten. Gelukkig hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden met de vele (gratis) templates en sjablonen voor urenverantwoording in Excel die online te vinden zijn. Dat bespaart tijd en dus geld. Ben je niet helemaal tevreden over het sjabloon? Dan kun je deze altijd handmatig aanpassen.

 • Je urenregistratie altijd zoals jij dat wilt

  Urenregistratie software bepaalt gedeeltelijk de manier waarop je je uren registreert. Wanneer je ervoor kiest om je uren bij te houden in Excel heb je volledige vrijheid. Je kunt het bestand indelen naar je eigen wensen en zo veel onderdelen, labels en beschrijvingen toevoegen als je wilt. Zelfs wanneer je ervoor kiest om te werken met een template of sjabloon voor urenregistratie heb je alle ruimte om deze aan te passen. Zo werk je altijd op de manier die voor jou het meest efficiënt is.

 • Excel urenregistratie groeit mee met je bedrijf

  Het vergt wel enig inlezen, maar je kunt je Excel urenregistratie laten meegroeien met je bedrijf. Voor het koppelen van je bijvoorbeeld je facturatie, kilometertelling of boekhouding zijn er diverse mogelijkheden. Hierover kun je op onze website(s) veel informatie vinden.

 • Toepasbaar op elk systeem

  Windows, Linux en Mac bieden elk een eigen rekenprogramma aan. Hierdoor kun je je online urenregistratie gratis bijhouden op bijna elk platform en is je urenadministratie dus altijd up-to-date. Zelfs wanneer je veel onderweg bent kun je eenvoudig uren registreren in Excel, omdat tegenwoordig ook veel smartphones en tablets zijn uitgerust met Excel programma.

 

De nadelen van urenverantwoording in Excel

 • Kennis van het programma nodig

  Spreadsheetprogramma’s werken met ingewikkelde formules. De berekeningen in de programma’s zijn allemaal aan elkaar gekoppeld en dus is het niet eenvoudig om een werkblad aan te passen. Je hebt dus voldoende technische kennis nodig voor urenverantwoording in Excel. Werk je met een sjabloon of template voor urenregistratie, dan moet je oppassen dat bij aanpassing de verwijzingen in de cellen in tact blijven. Maak je een foutje? Dan kan het zijn dat je berekeningen niet meer werken of kloppen. Met urenregistratiesoftware loop je dit gevaar niet, omdat deze pakketten al volledig voor je geprogrammeerd zijn.

 • Kies voor een online urenregistratie gratis alternatief

  Er is voldoende gratis software beschikbaar waarin je snel en eenvoudig een urenstaat kunt maken. Wij zetten al 10 gratis urenregistratie software abonnementen voor je op een rij. Deze software voor tijdregistratie is vrij te downloaden en biedt je de voldoende capaciteit om overzichtelijk uren te boeken. Blijkt het gratis pakket in de toekomst toch te beperkt? Dan kun je deze laten meegroeien met je bedrijf. Je gegevens blijven bijna altijd beschikbaar na omzetting naar een betaald pakket.

 • Geen support

  Online urenregistratie gratis in Excel is niet eenvoudig. En hoewel je veel informatie en tips online kunt vinden, is het in ingewikkelde gevallen handig om te overleggen. Kies je ervoor om je uren bij te houden in Excel, dan kun je geen gebruik maken van klantenservice of support. Je zult alle problemen zelf moeten oplossen en dat kan veel tijd kosten. Kies je ervoor om te werken met online urenregistratie software, dan kun je met vragen altijd bij de uitgever terecht.

 • Koppeling met andere systemen is moeilijk

  Ben je in het bezit van een boekhoudpakket, factuurprogramma of webshop? Dan is het handig om je online urenregistratie te koppelen aan een van deze systemen. Wanneer je uren registreert in Excel is automatische koppeling niet mogelijk. Zo moet je dus altijd handmatig gegevens invoeren en dat kost veel tijd. Zet je je uren administratie over naar een software pakket, dan kun je de koppeling vaak wel maken.

Gratis urenregistratie Excel template

Wil je toch liever je uren registreren met Excel in plaats van online? Dan kun je hier een gratis urenregistratie template downloaden zodat je hiermee direct kunt starten.

 • Je ontvangt 2 keer per maand de Appwiki nieuwsbrief met handige tips op het gebied van bedrijfssoftware. Het e-mailadres wordt niet aan derden verstrekt.

Populaire software

Rating:
Reviews: 68
Urenregistratie
Rating:
Reviews: 370
Urenregistratie
Rating:
Reviews: 624
Urenregistratie

Het beginpunt voor je online software

Ontdek, vergelijk & vind de beste business apps met de selectietool
Vergelijk & probeer
Anne Hoekman - Appwiki expert
Geschreven door:
Anne Hoekman
Appwiki expert

Anne maakt jouw bedrijfsprocessen graag slimmer, flexibeler en sneller. Dit doet zij door je te helpen met het vinden van de beste software. Software die het beste past bij jouw bedrijf en bedrijfsprocessen. Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maakt zij een persoonlijke software top 3 voor jou.

Verder lezen


hoe-factureren-ondernemers-2.png

Onderzoek: ondernemer kan de helft aan tijd besparen op facturen maken

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk...

Iris Kluin - Appwiki expert
Iris Kluin
Appwiki expert
blog-boekhoudmanieren-excel-vs-software.png

Doe je de boekhouding in Excel of met boekhoudsoftware?

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Over het algemeen houden startende ondernemers...

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
btw-aangifte-beste-apps.png

De beste 5 boekhouding apps om je BTW-aangifte te doen

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Lees het in deze blog.

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
Products