1. Begrippen
  2. Urenregistratie begrippen
  3. Wat is een verlofregistratie?

Wat is een verlofregistratie?

Een verlofregistratie is het bijhouden van verlofadministratie binnen een onderneming. Door de vele verschillende verlofdagen die een werknemer op kan nemen missen veel bedrijven het overzicht. Voorbeelden van verlofdagen die in het systeem kunnen worden ingevoerd zijn vakantiedagen, snipperdagen, feestdagen, Adv-dagen, maar ook compensatiedagen. Hiervoor zijn verschillende urenregistratie softwareprogramma's beschikbaar om een overzicht te krijgen van de verlofdagen van de werknemers.

Overzichtelijk

Om de nadelen van de vakantiekaart op te lossen is de verlofregistratie ontwikkeld. De verlofregistratie heeft een aantal voordelen: de registratie van vakantiedagen en ADV wordt automatisch via het systeem geregeld. Hierdoor is voor de werkgever en werknemer direct zichtbaar hoeveel verlofdagen er nog open staan. Door een overzichtelijk systeem weet je zeker dat de behandeling van de verlofdagen volgens de regels verloopt en kun je harde afspraken nakomen. Daarnaast biedt de verlofregistratie uitleg over hoeveel verlofdagen een werknemer heeft en maakt het programma mogelijk om op een eenvoudige manier vakantie en andere verlofdagen aan te vragen. Een voordeel is dat zichtbaar is wie er wanneer vakantie heeft. Er kunnen bijvoorbeeld onderling afspraken worden gemaakt om de vakantie te spreiden en elkaars taken over te nemen om het werk wel door te laten gaan.

Vergelijk verschillende urenregistratie software en vind het systeem dat bij jou past!

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products