1. Begrippen
  2. Urenregistratie begrippen
  3. Wat is een kilometeradministratie?

Wat is een kilometeradministratie?

Een kilometeradministratie omvat het aantal gereden kilometers met een auto van de zaak. Het gebruik van een auto van de zaak kan ook privé voordeel opleveren wanneer dit belast wordt met de zogenaamde fiscale bijtelling. De Belastingdienst baseert deze bijtelling op het aantal gereden privé kilometers dat je in een kalenderjaar rijdt. Belangrijk is om de kilometers die je privé rijdt met de auto van de zaak onder de 500 kilometer te houden.

500 kilometer

Om bijtelling voor privé gebruik te voorkomen moet je als zzp'er kunnen aantonen dat je de auto niet meer dan 500 kilometer per kalenderjaar voor privé doeleinden hebt gebruikt. Bij geen goed bijgehouden administratie kun je worden aangeslagen voor een maximale bijtelling. Voor een goede kilometeradministratie kunnen ook geautomatiseerde registratiesystemen die de kilometeradministratie ondersteunen. Deze systemen leggen nauwkeurig de met de auto verreden kilometers vast. Vaak zijn de afzonderlijke ritten in een dergelijke kilometeradministratie terug te vinden. Mocht je een onzorgvuldige kilometeradministratie hebben, is de kans dat de rechter je kilometeradministratie accepteert klein en kan hij de bijtelling worden voorkomen.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products