Wat zijn indirecte uren?

Jacqueline
Jacqueline
Appwiki expert

Eenvoudig de beste urenregistratie software kiezen?

Wij helpen je het beste urenregistratie programma te vinden die bij je past. Start de keuzehulp waarin je ons vertelt over je bedrijf en je wensen aangeeft. Wij vertalen dit naar jouw persoonlijke software top 3. Benieuwd welke aanbieders er zijn? Bekijk dan het overzicht. 

Start de keuzehulp Bekijk alle aanbieders

Indirecte uren zijn uren die niet direct op de werkzaamheden van de ondernemer zijn te schrijven, maar wel verband houden met zijn werkzaamheden. Voorbeelden van indirecte uren zijn uren die te maken hebben met de administratie, maar ook het volgen van scholing en cursussen kunnen indirecte uren zijn. Bij de ondernemer is nog wel eens twijfel over wat hij tot de indirecte en tot de directe uren moet rekenen.

Aftrekregelingen

Indirecte uren worden vaak gebruikt om voor een aantal aftrekregelingen in aanmerking te komen. Hiervoor moet aan een urencriterium worden voldaan. Dit houdt in dat je minstens 1225 uur per jaar in je bedrijf werkzaam moet zijn. Om voor dit urencriterium in aanmerking te komen mogen naast directe uren ook indirecte uren worden meegeteld. Belangrijk is dat het aantal indirecte uren in verhouding staat tot de gefactureerde uren. Het bijhouden van de indirecte uren is noodzakelijk en voorkomt problemen. Het benoemen van specifieke werkzaamheden is hierbij cruciaal. Algemene termen zoals de administratie of netwerken leiden bij de belastingdienst tot de nodige vraagtekens.

Eenvoudig indirecte en directe uren registreren doe je met urenregistratie software. Met onze gratis urenregistratietool checklist wordt het kiezen van de juiste urenregistratie software voor jouw situatie veel gemakkelijker. Download hieronder de checklist en kom er in 7 vragen achter welke tool goed past bij jou.

urenregistratie checklist

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products