1. Urenregistratie
  2. Urenverantwoording

Urenverantwoording software vergelijken

Eenvoudig urenverantwoording software kiezen?

Dit is de beste software voor urenverantwoording. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de 3 beste urenregistratie software met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend.

Tip: Uren verantwoorden als zzp'er? Download de gratis urenregistratie checklist. Bepaal aan de hand van 7 vragen jouw wensen en ontdek welke tool bij je past.

Alles-in-1 software
Koppel je agenda
Mobiele app

Eenvoudig uren registeren en méér inzicht in productiviteit en facturabiliteit: met de CRM- en projectsoftware van Simplicate ervaar je een ongekende flow in je bedrijf, van eerste klantcontact t/m facturatie. Probeer gratis!

Meer informatie
Uren direct factureren
15 maanden gratis
Razendsnelle helpdesk

Overal eenvoudig uren registreren, boekhouden & factureren op een manier die je begrijpt. Nu 15 maanden helemaal GRATIS voor starters! Trustpilotbeoordeling 8,8! Maak nu je gratis account aan.

Meer informatie
Bespaar 30% loonkosten
Geen opstartkosten
Maandelijks opzegbaar

Veel bedrijven houden hun gewerkte uren nog bij in Excel, een tijdrovende klus. Om duidelijk overzicht te houden en fouten te voorkomen, kun je de gewerkte tijden bijhouden met onze online urenregistratie software, Shiftbase.

(0)
Ga naar website
Meer informatie
Slimme urenregistratie
Incl. boekhouden & CRM
Grip op je cashflow

Ontdek de slimste urenregistratie software, Met Exact heb je je urenregistratie, facturatie, CRM en boekhouden in 1 handig programma. De slimme software verbetert je cashflow, bespaart je veel tijd en werkt altijd en overal.

Meer informatie
Overwerk registratie
Intuïtief & eenvoudig
Dienstregeling

Met de urenregistratie module van Silvasoft kunnen u en uw medewerkers snel en eenvoudig online uren registreren. Urenregistratie is ook mogelijk via onze APP. Overkoepelende rapportages en inzicht over uw personeel!

Meer informatie
Uren, Ritten en meer
Uurtje? Factuurtje!
Handige App met Timer

Dé makkelijkste urenregistratie app voor ondernemers - Registreer gemakkelijk je gewerkte uren & ritten - Gebruik onze handige timer - Zet je uren om naar een factuur - Maak nu je gratis account aan en probeer het zelf!

Meer informatie
Time tracker app
Zet planning naar uren
Krachtige rapportages

Urenregistratie gaat snel & eenvoudig met de alles-in-een bedrijfssoftware van Gripp. Zo heb je een overzichtelijke dag- en weekweergave, kun je gebruikmaken van de stopwatchfunctie en zet je eenvoudig je planning om naar uren.

Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Aanvullingen
Hoe uren registreren?
Rapportage
Projectregistratie
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

De beste urenverantwoording software voor:

Appwik expert

De beste urenverantwoording tool voor jouw situatie?

Download gratis onze checklist om de beste urenverantwoording tool te kiezen. Aan de hand van 7 vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Urenverantwoording: eenvoudig en accuraat met software

Wil je eenvoudig je uren verantwoorden? Dan is urenregistratie software iets voor jou. Dankzij urenregistratie software kun je eenvoudig op elk moment je uren bijhouden en verantwoorden voor de Belastingdienst of je klanten. Met een urenregistratie pakket is het mogelijk om overal en altijd je gewerkte uren bij te houden! Op deze manier vergeet je nooit meer een uur te schrijven en weet je zeker dat je urenverantwoording klopt.

Hier vind je een overzicht van de beste online urenverantwoording software en alle informatie die je nodig hebt om een goede keuze te maken. 

Wat is urenverantwoording software?

Met urenverantwoording software leg je online de verantwoording over de bestede tijd aan een project of activiteit af. Een opdrachtgever kan bijvoorbeeld vragen om een urenverantwoording, wanneer de bestede tijd gefactureerd wordt. Het registreren van het aantal gewerkte uren wordt ook wel tijdschrijven, tijdsregistratie, urenregistratie of werktijdregistratie genoemd. Wil je weten of urenregistratie ook voor jou verplicht is? In deze blog leggen we het je uit.

Urenverantwoording met een tool dat bij jou past?

Een correcte urenverantwoording op een efficiënte manier met de juiste tool? Maar wat is 'de juiste' tool voor jouw situatie? Met onze gratis checklist kom je er gauw achter waar je op moet letten bij het kiezen van urenregistratie software. Download hieronder de checklist gauw en kies eenvoudig een urenregistratietool waarmee jij een correcte urenverantwoording aflegd.

urenregistratie checklist

Wat kun je met urenregistratie software?

Het is eenvoudig in gebruik en geeft je een goed inzicht in hoeveel uur je nou eigenlijk aan bepaalde taken kwijt bent. Daarnaast is urenregistratie natuurlijk ook nodig voor het opstellen van een factuur voor je klant. Zo zie je zelf altijd in één oogopslag hoeveel je gewerkt hebt.

Voordelen van online urenverantwoording

Online je urenverantwoording bijhouden brengt veel voordelen met zich mee. Hieronder staan de meest belangrijke voordelen voor je opgesomd en toegelicht.

Het biedt inzicht

Met online uren administratie kunnen urenbriefjes, kloktijden, urenterminals, overwerktoeslagen en ploegen diensten verwerkt en ingedeeld worden. Op deze manier kun je goed het overzicht bewaren en inzicht krijgen in alle activiteiten.

Profiteer als ZZP'er

Naast een goed inzicht van je gewerkte uren kun je als ZZP'er ook van andere voordelen profiteren, wanneer je voldoet aan een urencriterium. Dit houdt in dat je moet kunnen aantonen met je ZZP urenadministratie, dat je meer dan 1225 uur per jaar aan je onderneming besteedt. Je kunt dan bijvoorbeeld aanspraak maken startersaftrek of zelfstandigenaftrek. Best gunstig toch?

Het is efficiënt

Met urenadministratie software heb je niet meer de ergernis van onoverzichtelijke spreadsheets meer en heb je je urenregistratie onder controle. Je kunt nauwkeurig en eenvoudig je urenverantwoording binnen je bedrijf bijhouden. Dit is de basis voor goed projectmanagement.

Het is veilig

Het is van belang om je urenverantwoording goed en veilig te bewaren. Met de huidige tijdregistratie software wordt er elke nacht een back-up gemaakt van alle gegevens. Op deze manier ben je er zeker van dat je urenadministratie veilig bewaard blijft.

Wil je meer weten over snel urenverantwoorden? Bekijk dan deze video:

Waar moet je op letten bij de keuze?

Elke onderneming is weer verschillend en heeft zijn eigen eisen en wensen. Urenverantwoording ZZP nodig? Ook daar zijn speciale software pakketten voor te vinden. Gelukkig is er een ruime keuze aan verschillende pakketten en wordt de software voor de registratie van uren ook steeds veelzijdiger.

Tegenwoordig kan de software zelfs op je smartphone werken. Op deze manier kun je waar je maar bent je uren bijhouden en controleren. Hierboven vind je een duidelijk overzicht van de meest populaire urenverantwoording pakketten. Ook staan er beoordelingen van gebruikers bij vermeldt, zodat je een beter beeld kan krijgen van persoonlijke ervaringen. Zo weet je direct wat anderen van de software vinden en hoe ze het ervaren. Ook kun je gebruikmaken van ons filtersysteem. Dit maakt het kiezen wellicht een stuk eenvoudiger en kun je een pakket kiezen dat echt bij je past. Online urenregistratie is op deze manier dus prima te doen!

Urenverantwoording in Excel

Wil je geheel gratis je uren bijhouden? Een alternatief voor een online ZZP urenregistratie is je uren bijhouden in Excel of een Google Spreadsheet. Wel heeft het registeren van je uren in Excel een aantal nadelen. Denk aan foutgevoeligheid, risico van het kwijtraken (of niet opslaan) van je urenregistratie en het ontbreken van automatiseringsmogelijkheden. Toch een urenverantwoording in Excel? Dan vind je hieronder een gratis professioneel template om direct hiermee te beginnen.

Urenregistratie gratis proberen?

Ook al zijn de maandelijkse kosten niet heel hoog, het is toch prettig als je eerst webshop software kunt proberen voordat je een abonnement afsluit. De meeste pakketten bieden de mogelijkheid tot het gebruikmaken van een proefperiode. In deze periode krijg je de kans om gratis de urenregistratie software uit te proberen. Deze periodes variëren van 14 tot 30 dagen proeftijd. Bevalt het pakket uiteindelijk niet? Dan kan je altijd nog eenvoudig overschakelen naar een ander en geschikter pakket. Op die manier weet je zeker dat het programma prettig werkt en aan alle eisen en wensen voldoet. Dit legt de drempel direct ook wat lager en maakt het toegankelijker voor iedereen.

Relevante artikelen

csaba-balazs-603574-unsplash.jpg
28 april 2024

Wat zijn de beste CRM apps?

Crm
30 september 2023

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding

Eenvoudig software kiezen in 5 stappen

1. Vertel ons over je bedrijf We willen graag je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte weten zodat we eenvoudig een voorselectie kunnen maken op basis van onze data.

2. Jouw wensenlijst Wij inventariseren jouw wensen en bedrijfsprocessen en vertalen dit naar de functies die je nodig hebt. Ook de oplossingen die je nu gebruikt nemen we mee.

3. Bekijk je persoonlijke top 3 Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maken wij een persoonlijke top 3 van de beste software voor jou.

4. Probeer de beste oplossingen Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

Products