Eenvoudig urenverantwoording software kiezen?

Dit is de beste software voor urenverantwoording. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de 3 beste urenregistratie software met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend.

Woordmerk Appwiki

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Uren registreren
Rapportage
Project registratie
Extra functies
Aanvullingen
Jouw vergelijking
0
Vergelijk

Beste urenverantwoording software voor:

Eenvoudig software kiezen in 5 stappen

1. Vertel ons over je bedrijf We willen graag je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte weten zodat we eenvoudig een voorselectie kunnen maken op basis van onze data.

2. Jouw wensenlijst Wij inventariseren jouw wensen en bedrijfsprocessen en vertalen dit naar de functies die je nodig hebt. Ook de oplossingen die je nu gebruikt nemen we mee.

3. Bekijk je persoonlijke top 3 Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maken wij een persoonlijke top 3 van de beste software voor jou.

4. Probeer de beste oplossingen Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

Vind eenvouding de juiste urenregistratie software

Urenverantwoording: eenvoudig en accuraat met software

Wil je eenvoudig je uren verantwoorden? Dan is urenregistratie software iets voor jou. Dankzij urenregistratie software kun je eenvoudig op elk moment je uren bijhouden en verantwoorden voor de Belastingdienst of je klanten. Met een urenregistratie pakket is het mogelijk om overal en altijd je gewerkte uren bij te houden! Op deze manier vergeet je nooit meer een uur te schrijven en weet je zeker dat je urenverantwoording klopt.

Hier vind je een overzicht van de beste online urenverantwoording software en alle informatie die je nodig hebt om een goede keuze te maken. 

Wat is urenverantwoording software?

Met urenverantwoording software leg je online de verantwoording over de bestede tijd aan een project of activiteit af. Een opdrachtgever kan bijvoorbeeld vragen om een urenverantwoording, wanneer de bestede tijd gefactureerd wordt. Het registreren van het aantal gewerkte uren wordt ook wel tijdschrijven, tijdsregistratie, urenregistratie of werktijdregistratie genoemd. Wil je weten of urenregistratie ook voor jou verplicht is? In deze blog leggen we het je uit.

Wat kun je met urenregistratie software?

Het is eenvoudig in gebruik en geeft je een goed inzicht in hoeveel uur je nou eigenlijk aan bepaalde taken kwijt bent. Daarnaast is urenregistratie natuurlijk ook nodig voor het opstellen van een factuur voor je klant. Zo zie je zelf altijd in één oogopslag hoeveel je gewerkt hebt.

Voordelen van online urenverantwoording

Online je urenverantwoording bijhouden brengt veel voordelen met zich mee. Hieronder staan de meest belangrijke voordelen voor je opgesomd en toegelicht.

Het biedt inzicht

Met online uren administratie kunnen urenbriefjes, kloktijden, urenterminals, overwerktoeslagen en ploegen diensten verwerkt en ingedeeld worden. Op deze manier kun je goed het overzicht bewaren en inzicht krijgen in alle activiteiten.

Profiteer als ZZP'er

Naast een goed inzicht van je gewerkte uren kun je als ZZP'er ook van andere voordelen profiteren, wanneer je voldoet aan een urencriterium. Dit houdt in dat je moet kunnen aantonen met je ZZP urenadministratie, dat je meer dan 1225 uur per jaar aan je onderneming besteedt. Je kunt dan bijvoorbeeld aanspraak maken startersaftrek of zelfstandigenaftrek. Best gunstig toch?

Het is efficiënt

Met urenadministratie software heb je niet meer de ergernis van onoverzichtelijke spreadsheets meer en heb je je urenregistratie onder controle. Je kunt nauwkeurig en eenvoudig je urenverantwoording binnen je bedrijf bijhouden. Dit is de basis voor goed projectmanagement.

Het is veilig

Het is van belang om je urenverantwoording goed en veilig te bewaren. Met de huidige tijdregistratie software wordt er elke nacht een back-up gemaakt van alle gegevens. Op deze manier ben je er zeker van dat je urenadministratie veilig bewaard blijft.

Wil je meer weten over snel urenverantwoorden? Bekijk dan deze video:

Waar moet je op letten bij de keuze?

Elke onderneming is weer verschillend en heeft zijn eigen eisen en wensen. Urenverantwoording ZZP nodig? Ook daar zijn speciale software pakketten voor te vinden. Gelukkig is er een ruime keuze aan verschillende pakketten en wordt de software voor de registratie van uren ook steeds veelzijdiger.

Tegenwoordig kan de software zelfs op je smartphone werken. Op deze manier kun je waar je maar bent je uren bijhouden en controleren. Hierboven vind je een duidelijk overzicht van de meest populaire urenverantwoording pakketten. Ook staan er beoordelingen van gebruikers bij vermeldt, zodat je een beter beeld kan krijgen van persoonlijke ervaringen. Zo weet je direct wat anderen van de software vinden en hoe ze het ervaren. Ook kun je gebruikmaken van ons filtersysteem. Dit maakt het kiezen wellicht een stuk eenvoudiger en kun je een pakket kiezen dat echt bij je past. Online urenregistratie is op deze manier dus prima te doen!

Urenverantwoording in Excel

Wil je geheel gratis je uren bijhouden? Een alternatief voor een online ZZP urenregistratie is je uren bijhouden in Excel of een Google Spreadsheet. Wel heeft het registeren van je uren in Excel een aantal nadelen. Denk aan foutgevoeligheid, risico van het kwijtraken (of niet opslaan) van je urenregistratie en het ontbreken van automatiseringsmogelijkheden. Toch een urenverantwoording in Excel? Dan vind je hieronder een gratis professioneel template om direct hiermee te beginnen.

Urenregistratie gratis proberen?

Ook al zijn de maandelijkse kosten niet heel hoog, het is toch prettig als je eerst webshop software kunt proberen voordat je een abonnement afsluit. De meeste pakketten bieden de mogelijkheid tot het gebruikmaken van een proefperiode. In deze periode krijg je de kans om gratis de urenregistratie software uit te proberen. Deze periodes variëren van 14 tot 30 dagen proeftijd. Bevalt het pakket uiteindelijk niet? Dan kan je altijd nog eenvoudig overschakelen naar een ander en geschikter pakket. Op die manier weet je zeker dat het programma prettig werkt en aan alle eisen en wensen voldoet. Dit legt de drempel direct ook wat lager en maakt het toegankelijker voor iedereen.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products