Hoe bespaar je tijd op je administratie?

Wil jij minimaal vier dagen tijd winnen in de maand? Dit kan! Met de onderstaande guide ontdek je op welke manieren jij tijd bespaart op je dagelijkse administratieve werkzaamheden.

Waar liggen kansen om tijd te winnen?

Kortom, er zijn een hoop administratieve handelingen waar jij tijd op kunt besparen. Waar liggen voor jou de kansen? Lees in onze time-management guide hoe jij tijd kunt besparen. Dit kan oplopen tot zo’n vier hele dagen in de maand!

Boekhouding: Bespaar tijd op je boekhouding

Zitten er voor jou ook niet genoeg uren in een dag? En dan wacht de boekhouding ook nog op je. Boekhouden kost tijd, maar het moet gebeuren. Weet je hoe je dit sneller kunt doen? Met boekhoudsoftware bespaar je al gauw een paar dagen in de maand.

Sneller boekhouden is leuker boekhouden

Hoe bespaar je nou deze tijd? In onze blog geven we vijf handige tips waarmee jij tijd bespaart met je boekhoudprogramma. Op deze manier win je extra tijd doordat:

 • Je altijd en overal inzicht hebt in je cijfers. Dit scheelt je uren uitzoekwerk in de week.
 • Je de boekhouding kunt automatiseren. Zo kun je bankmutaties automatisch verwerken en facturen automatisch versturen.
 • Je kunt boekhouden met je smartphone. Door direct een foto te maken van je bonnetjes, heb je ze altijd online opgeslagen in je boekhoudprogramma. Op deze manier hoef je niet alles over te typen en verlies je geen bonnetjes meer.
 • Je elektronisch de btw-aangifte kunt doen in drie minuten. Je boekhoudprogramma zet je btw-overzicht klaar. Je hoeft alleen het overzicht te controleren en met één druk op de knop verzend je de btw-aangifte naar de Belastingdienst.
 • Je ook nog verschillende software aan elkaar kunt koppelen. Hierdoor hoef je gegevens niet meer over te kloppen, ook dit scheelt je zo een dag in de maand.

Dankzij software hoef je geen tijd meer te verliezen aan je administratie, zodat je je weer volop kan focussen op jouw projecten, klanten en strategie.

Nieuwsgierig? De meeste boekhoudsoftware kun je de eerste maand gratis uitproberen. Hoe je een keuze maakt tussen de verschillende programma, kun je hier lezen. Probeer het eens uit, klik hieronder en ontdek hoeveel tijd jij bespaart op je boekhouding.

 

Populaire boekhoudsoftware

Facturatie: Zo factureer je sneller

Een groeiend aantal facturen sturen, is een goed teken voor je organisatie. Je genereert steeds meer inkomsten. Maar merk je ook dat je veel tijd kwijt bent aan het opstellen van facturen en offertes?

Dit proces kan sneller, namelijk met facturatie software. Hiermee zul je wekelijks een paar uur extra tijd winnen. Lees dit artikel of bekijk onze video en bespaar tijd op je facturatieproces.

Meer facturen per maand versturen in minder tijd

Met facturatie software bespaar je tijd doordat je:

 • Automatisch offertes en facturen kunt opstellen met beschikbare templates. Dit kan je al gauw 10 minuten per factuur schelen ten opzichte van facturen maken in bijvoorbeeld Excel. Reken maar uit hoeveel jou dat kan opleveren gedurende een maand.
 • Jouw debiteurenbeheer automatiseert en niet achter niet-betalende klanten aan hoeft. Ook dit is een tijdrovende en vervelende klus die je zelf niet meer eigenhandig meer hoeft te doen.
 • Werkt met e-facturatie, wat je factuurstroom in zijn geheel automatiseert.

Tip: Wil je ook tijd besparen op het opstellen en versturen van offertes en facturen? Klik dan hieronder naar de verschillende softwareleveranciers en probeer een factuurprogramma uit. Je zult merken dat je veel efficiënter werkt.

Populaire facturatiesoftware

Urenregistratie: Schrijf je uren in één minuut per dag!

Uren registreren is niet de meest tijdrovende klus van de week. Maar wel een vervelende als je het niet gestructureerd bijhoudt. Jij kunt eenvoudig in een paar drukken op de knop je gewerkte uren bijhouden met een urenregistratie app. Hierdoor doe je elke dag in één minuut je urenregistratie.

Tijd winnen door slim je uren te registreren

Wil jij maximaal één minuut per dag besteden aan het noteren van je gewerkte uren? Dit kan met een urenregistratie app met een timer. Je zet de timer aan op je desktop, tablet of mobiel. Wanneer je een nieuw project begint dan start je de timer, en je stopt hem wanneer je klaar bent.

De software slaat de uren en projecten op in een geordend dashboard. Zo kun jij in één oogopslag zien welke projecten klaar zijn of welke nog een aantal uren nodig hebben. In dit artikel vertellen wij meer over de urenregistratie app met een timer.

Op deze manier hoef je niet na een lange werkdag je uren bij elkaar te zoeken. Dit scheelt toch wel een paar uur per maand. Uren die je weer goed kunt gebruiken voor je marketing of klantenservice.

Video: Snel je uren noteren, doe je zo!

Tip: Wil jij je uren bijhouden met een timer? Bekijk dan eens de onderstaande software aanbieders en kies urenregistratie software dat bij jouw onderneming past.

Populaire urenregistratie apps

Verkoop: Acquisitie als een continu proces!

Je acquisitie bijhouden is een tijdrovende klus en iets dat echt moet gebeuren. Dit kun je aanpakken door CRM software aan te schaffen. Uit onderzoek is gebleken dat ondernemers die met een CRM app werken, 15% meer tijd besparen dan iemand zonder een CRM app. Een gemiste kans dus als je geen CRM app aanschaft.

Meer aandacht voor je klanten in minder tijd

Met CRM software met een mobiele app beschik je altijd over de meest relevante informatie van klanten. Denk aan nieuwe vorderingen en statussen van belangrijke contacten. Het zal je ook helpen contacten te onderhouden. Op deze manier kun je snel en gericht afspraken voorbereiden. Zo ben je minder tijd kwijt omdat je altijd up-to-date bent. Ook zal jouw reactie sneller en gerichter zijn richting jouw klanten. Hiermee win je kostbare tijd.

Verkoopproces als een continu proces

Je wilt niet na een drukke periode erachter komen dat je klantenwerving stil staat en dus ook je inkomsten. Daarom zul je je acquisitie altijd up-to-date moeten houden. In onze blog geven we een aantal functies van CRM software die jou helpen naar een gestructureerde en stabiele acquisitie.

Bovendien kun je met CRM software je acquisitie als een continu proces voortzetten doordat je:

 • het verkoopproces automatiseert
 • visitekaartjes inscant in één seconde
 • jouw LinkedIn integreert

Video: Zo houd je altijd je acquisitie bij!

Tip: Wil jij een continu proces maken van je CRM, wacht dan niet langer en probeer een CRM programma uit die bij jouw onderneming past

Populaire CRM aanbieders

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products