Salarisadministratie software

Je salarisadministratie kun je het beste bijhouden met een goed salarispakket. Vaak zijn dit online pakketten waarmee jij eenvoudig jouw salarisadministratie kunt doen. Welk salarispakket het beste bij jouw onderneming past beslis je zelf.

Salarisadministratie kiezen

Salarisadministratie software kiezen

Voor elke ondernemer met medewerkers is het van belang dat je de salarisadministratie netjes bijhoudt én natuurlijk op tijd betaalt. Waaraan je moet voldoen en hoe je dit kunt bijhouden ontdek je bij Appwiki.

Lees het artikel

Salarisadministratie app

Salarisadminstratie app 


De salarisadministratie bijhouden met een app? Veel verschillende leveranciers bieden je deze mogelijkheden. Vergelijk ze met elkaar en kies de app die het beste bij jouw onderneming past.


Vergelijk apps

Salarisadministratie vergelijken

Salarisadministratie zelf doen

Zelf doen op toch uitbesteden? Vergelijk de voor- en de verschillende nadelen en maak een keuze wat het beste bij jouw onderneming past. Ga je jouw salarisadministratie uitbesteden of toch zelf doen?


Zelf doen of uitbesteden

Waarom salarisadministratie software ondernemers helpt!

Elk bedrijf moet de salarisadministratie bijhouden. Of je nu een MKB’er, ZZP’er of bijvoorbeeld eigenaar bent van een horecazaak je zult op een goede manier de salarissen moeten verwerken en bijhouden. En uiteraard op tijd en volgens de wet uitbetalen. 

Nu kun je zelf heel erg ingewikkeld allerlei zaken gaan bijhouden in bijvoorbeeld excel, een salarisadministrateur in dienst nemen of je gebruikt hiervoor passende salarisadministratie software. Steeds meer ondernemers kiezen voor het gebruiken van een salarisadministratie programma. En dat is niet voor niets. 

>200 cao's onderhouden
Automatische controles
Totaaloplossing HRM

Meer dan 2,7 miljoen Nederlanders krijgt maandelijks hun loonstrook via AFAS Software. De salarisadministratie is volledig gentegreerd met de HRM-oplossing van AFAS en wordt dus een logisch gevolg van de HR-administratie.

Meer informatie
Minder uitval + stress
Lager personeelverloop
Payroll ongewijzigd

Geef je personeel toegang tot reeds verdiend salaris en ondersteun ze met Wagestream! Maak een einde aan rente- en aanmaningskosten, verbeter het financieel welzijn van jouw werknemers en vergroot je werkgeversaantrekkelijkheid.

(0)
Ga naar website
Meer informatie

Easylon

Vele koppelingen
Multi-user uitvoering
Snel ingericht

Easylon heeft uitstekende salarissoftware. Deze software wordt ELSA genoemd. Alle benodigde functionaliteiten op het gebied van loonadministratie zijn gecombineerd. Met als belangrijkste uitgangspunt het gemak en de eenvoud.

(0)
Meer informatie
Meer informatie

Loon Salarissoftware

Koppeling mogelijk
Loon AangifteService
Mijn Loondossier

Loon biedt jou alles wat je van een salarispakket mag verwachten. Dit maakt het de eenvoudigste en betrouwbaarste salarispakket van Nederland. Loon wil jouw salarisadministrateur zijn. En houdt alles het gehele jaar up-to-date.

(0)
Meer informatie
Meer informatie

CBBS

Eenvoudig en snel
24/7 toegankelijk
Gratis ondersteuning

CBBS heeft een webbased salarissoftware programma ontwikkeld genaamd Proflon. Je plaatst de software eenmalig op de server waarna het pakket volledig en overal beschikbaar is. Gebruiksvriendelijkheid staat centraal.

(0)
Meer informatie
Meer informatie

Fooks

Realtime inzicht
Koppel met kassa's
Desktop en App

Fooks is een gratis alles-in-1 personeelsplatform. De financile module is de ideale tool om als ondernemer inzicht te creren n te sturen op de belangrijkste financile statistieken zoals omzet en loonkosten.

(0)
Meer informatie
Meer informatie

Employes B.V.

Zeer eenvoudig
Geen kennis nodig
Alles in eigen hand

Employes maakt salarissoftware speciaal voor ondernemers. Bedrijven die geen salariskennis in huis hebben waren tot voor kort aangewezen op dure salarisadministrateurs of accountants. Nu niet meer! Ontdek het gemak van Employes!

(0)
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Bekijk de beste salarisadministratie software voor:

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Wat is salarisadministratie software?

We zeiden het hierboven al, elk bedrijf moet hun salarisadministratie bijhouden. Hiervoor maken de meeste ondernemers gebruik van software of een salarisadministratie programma. Met dit programma kunnen ze aan de slag met het automatiseren van zaken rondom salaris- of loonadministratie. 

Het gaat namelijk om de salarissen van je medewerkers. Dit moet op tijd betaald worden, elke maand weer. Dat is jouw plicht als werkgever. Daarnaast dien je zeker te weten dat je de juiste belastingen en heffingen verwerkt hebt. Met salarisadministratie software vereenvoudig je dit proces aanzienlijk. 

Bovendien leg je als ondernemer een stukje van de verantwoordelijkheid bij de software neer. Dat kan ook, want salarissoftware houdt rekening met de eisen vanuit de Belastingdienst en is dusdanig geprogrammeerd dat het automatisch updates uitvoert. Zo loop je als ondernemer weinig risico dat er iets aan je salarisadministratie niet klopt.


Wat is salarisadministratie software

Arjan

Hoe kies je het beste boekhoudsoftware als zzp'er?

Download onze gratis boekhouding checklist en ontdek in 10 vragen welk programma bij je past. Met behulp van deze checklist weet je zeker dat het boekhoudprogramma voldoet aan jouw wensen.

Download de checklist hier

Welke vormen salarissoftware zijn er?

In de basis kan salarissoftware voor elk bedrijf hetzelfde zijn. Uiteindelijk bepaal je namelijk als ondernemer waar je wel of geen behoefte aan hebt binnen het programma voor loonadministratie. Zo kunnen wij ons voorstellen dat je als horecaondernemer andere eisen hebt dan een ZZP’er of MKB-ondernemer. Het kan lastiger zijn om de horeca administratie kloppend te houden, omdat medewerkers onregelmatig uren maken en bijvoorbeeld op feestdagen werken. 
 

Voor de salarisadministratie voor het MKB is het belangrijk dat medewerkers zelf ook toegang krijgen voor tot hun loonstrook. Een ZZP administratie hoeft alleen voor de ondernemer te zijn. Daarnaast is het belangrijk dat de salarissoftware rekening houdt met CAO’s. 

Sommige software biedt je de mogelijkheid tot het koppelen van honderd of meer cao's inclusief pensioenregelingen en salaristabellen die daarbij horen. 

SaaS salarispakket in de cloud

Salarispakket software is een SaaS-product. SaaS staat hierbij voor Software as a Service. Dit houdt in dat de software je on demand wordt aangeboden. Je hoeft het niet zelf aan te schaffen, maar je sluit een abonnement af om gebruik te maken van je salarispakket. Daarbij loop jij als ondernemer weinig risico.
 

Omdat je de software niet echt aanschaft ben je ook niet verantwoordelijk voor de updates of het opslaan van de data. Vaak werkt SaaS-software het beste in de cloud en sla je daar de data op en worden updates automatisch doorgevoerd. 

In de cloud betekent dat jij niet de data van alle medewerkers zelf op een server hoeft op te slaan. Je hebt dus geen extra server(ruimte) nodig om de salarisadministratie in op te slaan. Dat is op zichzelf staand al een groot voordeel, maar er zijn er nog meer, denk aan:

  • Lage kosten voor installatie en aanschaf
  • Goed opschaalbaar
  • Overal toegankelijk 
  • Automatisch up-to-date van de software
  • Beveiliging ligt bij de software leverancier
     

Boekhoudsoftware keuzehulp

De voordelen van het gebruiken van salarisadministratie software

Loon salarissoftware geeft je als ondernemer veel handvatten en veel voordelen. Het gebruiken van salarisadministratie software betekent dat jij kunt profiteren van de volgende voordelen: automatisering met salarissoftware, tijdbesparing, minder fouten met een salarispakket, rapportages, koppelen aan andere software en systemen en met meerdere personen overal tegelijk inzicht.

Laten we ze allemaal een voor een met je doornemen. Zodra je op de hoogte bent van alle voordelen kun jij de verschillende software systemen beter met elkaar vergelijken. Bepaal jouw persoonlijke top drie van de online salarisadministratie software en probeer de verschillende Salarisadministratie programma’s gratis. 

Op die manier kom jij er op een eenvoudige manier achter of een salarispakket wel of niet bij je onderneming past. 

Voordelen salarisadministratie

1. Automatisering met salarissoftware

Een van de grootste voordelen is toch wel dat je processen rondom je salarisadministratie kunt automatiseren. Zo hoef je slechts een keer de loonstrook van je medewerkers op te stellen, daarna is het uit jouw handen. Zolang het salaris gelijk blijft, wordt deze loonstrook elke maand automatisch verstuurd, zonder dat jij er tijd aan hoeft te spenderen. Je hoeft geen onnodige checks uit te voeren, alles gaat automatisch.

Verder geven veel salarispakketten automatisch een melding wanneer het tijd is voor een evaluatie- of functioneringsgesprek of wanneer je een contract van je medewerker aan verlenging toe is. Alle processen rondom en binnen de salarisadministratie kunnen met de juiste software geautomatiseerd worden. 

2. Tijdbesparing

Automatiseren scheelt je ontzettend veel tijd. Jij hoeft je immers geen zorgen meer te maken of zaken wel geregeld worden. Dit gaat automatisch. Hiermee bespaar jij een hoop tijd, en daarmee weer geld. Tijd en dus geld die je kunt steken in andere zaken rondom het uitbreiden van jouw onderneming. 

Ook met het implementeren van een passend salarisadministratie programma als software kun je veel tijd besparen. Een keer laten opzetten betekent dat jij er altijd online bij kunt. Geen tijd nodig dus om programma’s op computers te downloaden. Nee, jij en jouw medewerkers kunnen overal en altijd inloggen. 

3. Minder fouten met een salarispakket

Salarisadministratie software is zo vormgegeven dat zodra er een wijziging vanuit de overheid of de Belastingdienst komt, deze direct doorgevoerd wordt. Hier hoef je dus geen zorgen over te maken. Dit wordt allemaal geautomatiseerd. Bovendien hoef je je ook geen zorgen meer te maken dat als je handmatig jouw salarisadministratie bijhoudt, je fouten maakt. 

Niet handmatig bijhouden, betekent in dit geval minder kans op fouten. Een rekensommetje of verkeerde verwerking van onkosten is immers zo gemaakt. Door het ingebouwde controlesysteem worden fout ingevoerde gegevens niet verwerkt. Zo voorkomt de salarisadministratie software ervoor dat er fouten in de administratie sluipen. Kom je achteraf niet voor verrassingen of boetes te staan!

Daarnaast houdt een salarisadministratiepakket vaak rekening met veranderingen in bijvoorbeeld de CAO. Veel software heeft namelijk de mogelijkheid om informatie uit de gekoppelde CAO’s op te halen en je daarover een waarschuwing te geven. Software als AFAS kan bijvoorbeeld een koppeling maken met 200 bekende CAO’s. 
 

Salarisadministratie software kopen

4. Rapportages en meetbaar maken van HR

Als ondernemer wil je weten wat er gebeurt binnen je organisatie. Jij - of je HR afdeling - maakt bijvoorbeeld gebruik van verschillende HR tools. Dan wil je weten wat dat oplevert versus wat het kost. Een soort kosten en baten overzicht!

Met de salarisadministratie software kun je overzichtelijke rapportages opstellen, die je een inzicht geven in bijvoorbeeld het ziekteverzuim. Ook ondersteunt de salarissoftware de werkkostenregeling (WKR) waarmee je kunt inzien hoeveel fiscale ruimte je nog over hebt.

Daarnaast kun je de rapportages uit de salarissoftware ook als KPI toevoegen aan een dashboard. Een HR dashboard als deze kan voor jou als ondernemer veel handvatten bieden over het in- en verloop van je mensen, het ziekteverzuim en hun tevredenheid. De salarissoftware programma kan je hier waardevolle handvatten voor verlenen.

5. Koppelen aan andere software en systemen

We hadden het net al over software die informatie kan halen uit CAO’s of pensioenregelingen. Hartstikke handig uiteraard! Online software zoals die van je salarisadministratie kun je koppelen aan andere software en systemen die je gebruikt. De meest voor de handliggende is het HRM-systeem, maar je kunt het ook koppelen aan je CRM, ERP of andere software die je gebruikt.

Door deze koppeling heb je alles inzichtelijk en kun je klantdata koppelen aan medewerkers data en zo verder. Bovendien worden zaken die dan verwerkt zijn vaak doorgeschoten in de andere systemen, zodat alles weer klopt. 

Uiteraard zullen zaken die alleen voor de werknemer en jij als ondernemer geschikt zijn, niet doorgeschoten worden in de verschillende systemen. Zo weet je zeker dat de informatie altijd betrouwbaar blijft. Dit regel je zelf door aan te geven wie welke rechten binnen de salarisadministratie software heeft. 

6. Meerdere personen overal tegelijk inzicht

Online werken kun je zodra je internettoegang hebt. Niet alleen jij, maar ook anderen binnen je organisatie kun je toegang verlenen in je loon salarissoftware. Zo kun je er allemaal in, waar je ook ter wereld bent. Hiervoor is het alleen nodig om het aantal gebruikers toe te voegen, je hoeft niet de salarisadministratie als programma te kopen en die op de verschillende computers te (laten) investeren. 

Veel softwareleveranciers bieden ook de optie om een loon app op een telefoon te installeren. Hierdoor kun je zelfs met een smartphone inloggen, mocht je wat gegevens nodig hebben uit jouw salarisadministratie. 

Zelf doen met software of toch uitbesteden?

De voordelen van het gebruiken van loon salarissoftware zijn groot. Toch weten we dat veel ondernemers nog twijfelen of zij hun salarisadministratie willen uitbesteden of het toch zelf doen. Voor beide zaken kun je argumenten aandragen. Jouw mening en jouw onderneming is hier echter leidend. 

Zelf doen - al dan niet met een salarisadministratiepakket - betekent dat je zelf tijd moet vrijmaken voor het invoeren van de gegevens. Uiteraard maakt een salarispakket het je wel veel makkelijker, door die automatisering van jouw salarisadministratie. Zo hoef je aan veel zaken niet te denken, maar wel elke maand tijd vrij te maken om de final check te doen wanneer zaken binnen je onderneming veranderd zijn. 

Uitbesteden betekent dat je een salarisadministrateur of administratiekantoor zult moeten inhuren. Hierdoor kunnen de salarisadministratie kosten flink oplopen. Je betaalt immers het bureau of de administrateur voor zijn of haar diensten. Daarnaast wordt salarisadministratie vaak uitbesteed, maar heb je nog steeds salarisadministratie software nodig waarin jullie beiden werken.

Je wilt immers wel inzicht houden in de salarissen en daarnaast jouw medewerkers de mogelijkheid bieden om hun loonstroken in te zien. Bedenk goed wat bij jouw onderneming past en welke mate van controle je zelf wilt houden. Wil je veel controle houden? Kies er dan voor om het zelf te doen? Wil je controle, maar er niets zelf voor doen, besteed je administratie dan uit. 

Aan jou de keuze! 

Salarisadministratiepakket

De kosten van het bijhouden van salarisadministratie met software

Veel ondernemers zijn benieuwd wat de kosten zijn van salarisadministratie. Dat snappen we natuurlijk goed, dat is heel erg logisch. We hadden het hierboven al over, dat de kosten verschillend zijn als je dus jouw salarisadministratie zelf doet al dan niet met software of door een salarisadministrateur.

Maar hoeveel kost het afnemen van de software nu?

De kosten van het bijhouden van salarisadministratie zijn afhankelijk van jouw bedrijf en de grote van je administratie. Wil je dat er een salarisadministrateur met je meekijkt, dan dien je met deze kosten ook rekening te houden. In ons artikel ontdek je alles over de kosten van het bijhouden van de salarisadministratie, waar deze uit opgebouwd zijn en waar je rekening mee dient te houden. 

De beste salarisadministratie software kiezen

Als ondernemer wil je het beste voor jouw onderneming. Je hebt kunnen lezen dat er verschillende soorten programma’s zijn voor loonadministratie. Het gebruiken van een online administratie programma biedt je veel voordelen. Maar hoe maak je nu de juiste keuze? Een logische vraag dat je je afvraagt wat dan de beste salarisadministratie software voor jouw bedrijf is. Het beste salarisadministratiepakket voor jouw bedrijf, is het administratie programma dat aan jouw wensen en eisen voldoet.

Stel jezelf daarom altijd de volgende vragen:

  • Wat wil ik met het administratie programma kunnen doen?
  • Welke functionaliteiten binnen de software heb je nodig? 
  • Wil je koppelingen met andere systemen gaan maken?

Het beste salarispakket is die hieraan voldoet. Wil je zeker weten dat je de juiste voor jouw bedrijf kiest? Maak dan gebruik van de vergelijker en stel je eigen top drie samen. Veel softwareleveranciers bieden proefperiodes aan, hierdoor kun je gratis een salarisadministratie programma testen. Hoe je niet direct een abonnement af te sluiten, maar kun je eerst jouw favoriete salarisadministratiepakket testen en uitproberen.

Maak nu je eigen top drie, vergelijk ze pakketten met elkaar en kies de beste! Appwiki helpt je graag! 

Relevante artikelen

andrew-neel-609847-unsplash.jpg
11 juni 2017

Ga je zelf de salarisadministratie doen of toch uitbesteden?

SalarisadministratieHrm

In deze blog vind je een aantal voor- en nadelen van de salarisadministratie zelf doen en van uitbesteden. Zo vind je de manier die het beste bij je past.

Lees meer 
11 juni 2017

Hieruit bestaan de kosten voor salarisadministratie

HrmSalarisadministratie

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products