Open source project management

Eenvoudig de beste project management software kiezen?

Dit is de beste open source projectmanagement software. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de 3 beste project management tools. Probeer ze gratis en vrijblijvend.

Track al je projecten
Super overzichtelijk
14 dagen gratis trial
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
Slim samenwerken
Focus op sales
Via App en webversie
Proefperiode
1 maand
Meer informatie
Resource planning
Marges inzichtelijk
Projectrapportage
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
Projecten & budgetten
Incl. uren en facturen
Gratis demo op kantoor
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
Uren boeken via de app
Gelijk in boekhouding
Inzicht via dashboards
Proefperiode
onbekend
Meer informatie
Geïntegreerd pakket
Altijd inzicht
Capaciteitsplanning
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Complete software
24/7 support
Web én app
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Projectfuncties
Jouw vergelijking
0
Vergelijk

Ook interessant voor jou:

Wanneer je de projecten eenvoudig en snel wilt managen, is het verstandig om gebruikt te maken van de beste project management software. Wat de beste software is voor jouw bedrijf, en dus jouw projecten, is afhankelijk van van je doel en wat je technische vaardigheden zijn. Hieronder vind je verschillende project software waarmee je makkelijk projecten kunt managen. Filter de resultaten aan de linkerkant om de project software te vinden die bij jou en jouw bedrijf past.

Wat is project management software?

Project management software is software die wordt ingezet voor het beheren en bijhouden van verschillende projecten. Het omvat de manier waarop taken van binnen een project worden voorbereid, georganiseerd, gepland, uitgevoerd en ten slotte afgerond. Het stelt projectleiders, medewerkers en stakeholders in staat om de budgetten en kosten in te zien. Daarnaast dient project management ook als kwaliteitsmanagement en documentatie van projecten. Een project management systeem wordt daarom ook wel gebruikt als beheersysteem. Het managen van projecten kan worden gezien als een complexe taak, waarbij het overzicht makkelijk verloren kan gaan. Met behulp van project management software beheer je eenvoudig en snel het gehele project.

Wat voor soorten software zijn er?

Project management software is onder te verdelen in twee soorten software: open source software en Software as a Service (SaaS) software.

Open source software

Open source software houdt in dat je gebruikmaakt van, meestal, gratis software. Deze kun je vaak eenvoudig en snel downloaden van het internet en iedereen kan bijdragen aan de broncode van de open source software. Wanneer je hiervoor kiest, kun je na installatie van de software direct aan de slag met het bouwen, programmeren en vormgeven van je project management systeem. Je kunt het project management systeem geheel customizen naar jouw wensen. Mocht je een beperkt budget hebben, dan is open source software een voordelige keuze. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om het bouwen van het project management systeem uit te besteden aan een programmeur of ontwikkelaar, maar dan kunnen de kosten alsnog snel boven het budget uitkomen. Daarnaast is open source software niet continu up-to-date, meestal vindt er één keer per jaar een grote update plaats. Wanneer je goed kunt programmeren en voldoende tijd hebt om een project management systeem te bouwen, dan is open source software een geschikte optie voor jou.

SaaS software

SaaS software houdt in dat het project management systeem niet jouw bezit is. Deze huur je, als een service. Je maakt gebruik van de functionaliteiten van het platform, maar bent er zelf niet de eigenaar van. Je betaalt de leverancier van de software daarvoor vaak een maandelijks bedrag. SaaS software wordt ook wel software onder licentie genoemd. Bij deze software zijn support en service vaak volledig uitbesteed. SaaS software is erg gebruiksvriendelijk, je hebt vrijwel geen technische vaardigheden nodig en kunt voor een klein bedrag al aan de slag. Je hoeft enkel verschillende accounts aan te maken en alle projectgegevens in te voeren. SaaS software biedt altijd een actuele service en daarnaast wordt het project management systeem via het internet aangeboden. Alle data is goed beveiligd in de cloud. De software blijft continu in ontwikkeling en biedt vaak nieuwe mogelijkheden en functies. Dus, ben je niet zo’n held in programmeren of heb je er simpelweg niet genoeg tijd voor? Dan is SaaS software een geschikte optie voor jou.

Het kiezen van project management software

Nu je op de hoogte bent van de verschillende soorten project management software, kun je beter je keuze maken. Om de keuze nog specifiekerte maken is het belangrijk om jouw wensen in kaart te brengen. Dit kan aan de hand van de volgende vragen:

  • Hoeveel geld ben je bereid om te investeren?
  • Hoeveel tijd ben je bereid om te investeren?
  • Wat verwacht je precies van de project management software?
  • Wil je je eigen design gebruiken of gebruikmaken van een bestaand template?
  • Wil je de project software kunnen koppelen aan andere systemen? Zo ja, welke?

Wanneer je, aan de hand van deze vragen, jouw wensen goed in kaart hebt gebracht, kun je gerichter zoeken naar het project management systeem dat het beste bij jouw wensen aansluit.

Project management software gratis proberen

Het is niet altijd even gemakkelijk om project management software die bij jouw wensen aansluit. Op onze website vind je in het linkermenu allerlei functionaliteiten die je helpen bij de zoektocht naar de best passende project software. Om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt, kun je in bijna alle gevallen project management software gratis proberen. Tijdens een proefperiode kun je kijken of de project software inderdaad volledig aansluit bij jouw wensen. De proefperiode omvat meestal veertien of dertig dagen. Het proberen van de project software is geheel vrijblijvend, je zit nergens aan vast. Mocht de geprobeerde software niet volledig aansluiten bij jouw wensen, dan kun je nog andere project software proberen. Zo vind jij de beste project management software.

Relevante artikelen

rawpixel-569600-unsplash.jpg
21 juli 2019

De beste project management apps op een rij

Projectmanagement

Wanneer je onverwachts wordt gevraagd of je de voortgang van een project kan laten zien of wanneer iemand je vraagt om specifieke projectinformatie, heb je dan alles bij de hand? Tegenwoordig kun je je gehele...

Lees meer 

Eenvoudig software kiezen?

1. Bekijk de aanbieders We hebben een overzicht voor je gemaakt met de beste projectmanagement software.

2. Maak een voorselectie Selecteer je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte en bepaal welke functies je nodig hebt.

3. Vergelijk je persoonlijke top 3 Voeg de 3 beste projectmanagement tools toe aan jouw vergelijking en vergelijk je persoonlijk top 3 in één overzicht.

4. Probeer de beste software Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

Products