Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers

Eenvoudig de beste ERP software kiezen?

Dit zijn de beste ERP systemen. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de 3 beste ERP pakketten met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend.

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Arjan
Arjan
Appwiki expert

Inzicht in voorraadbeheer met ERP software

Wanneer is er een nieuwe voorraad nodig en wanneer is er sprake van een overschot? Dit zijn zaken waar je als ondernemer niet altijd inzicht in hebt. Om dit op te lossen is het slim om te kiezen voor ERP software met een module Voorraadbeheer. Met voorraadbeheer software (ook wel magazijnbeheer software genoemd) heb je namelijk een geautomatiseerd programma in huis dat je op verschillende vlakken kan assisteren.

Wat is voorraadbeheer?

Ieder bedrijf dat gebruik maakt van een voorraad zal bekend zijn met de term voorraadbeheer. Het gaat hier niet alleen om het opslaan van de voorraad zelf, maar ook om het aanvullen ervan. Onder het kopje voordelen zul je nog meer lezen over hoe magazijnbeheer software je kan hierbij helpen.

Voorraadbeheer in de cloud

Voorraadbeheer software is verkrijgbaar in verschillende varianten. Zo is er voorraadbeheer software dat je als bedrijf vooral offline gebruikt. Dit is de meest gangbare manier en komt grotendeels overeen met de meer ouderwetse systemen. Toch is er tegenwoordig ook voorraadbeheer software verkrijgbaar die je in de cloud kunt gebruiken. Overal om ons heen zien we dat het gebruik en de mogelijkheden van de cloud toenemen. Een groot voordeel is dat je met deze magazijn software een back-up hebt die je gemakkelijk kunt bereiken. Gaat er iets mis in je eigen netwerk, dan staan alle gegevens altijd nog op een andere plek. Daarnaast is magazijnbeheer in de cloud vaak ook goedkoper. Ideaal dus voor kleinere bedrijven die een periodieke licentie willen.

Voordelen van voorraadbeheer

Het grote voordeel van een voorraadbeheer programma is dat je inzicht krijgt in alle cruciale stappen van de voorraad. Of je nu aan online voorraadbeheer doet of offline voorraad software gebruikt. Je kunt zien wat er op dit allemaal in je magazijn aanwezig is; je kunt gemakkelijker aanzetten tot het inkopen van nieuwe voorraad; je krijgt per product veel informatie (bijvoorbeeld artikelnummer, prijs, gewicht, aantal eenheden, BTW code). Misschien wel het belangrijkste: alle afdelingen zijn op de hoogte van de voorraad en kunnen zo hun acties hier op aanpassen.

Meer tips voor voorraadbeheer

Kortom, met een voorraadbeheer programma haal je een betrouwbaar en doelgericht systeem in huis. Je vraagt je nu waarschijnlijk af welke ERP pakketten ook aan voorraadbeheer doen. Welnu, dit is afhankelijk van voor welke branche de ERP software is ontwikkeld. Is het ERP pakket speciaal gemaakt voor bedrijven in de industrie of groothandels, dan kun je meestal wel rekenen op een goede module Magazijnbeheer. Goede ERP systemen die ook voorraadbeheer software leveren zijn te vinden door de filters te gebruiken. Heb je een ERP pakket gevonden dat qua invulling aansluit op jouw bedrijf, check dan eerst of er een uitgebreide module voorraadbeheer software bij zit.

Probeer het eerst eens uit

Het implementeren van een ERP systeem met voorraadbeheer kan een beslissing zijn met verregaande gevolgen. Om er zeker van te zijn dat je met het ERP systeem succes gaat hebben is het belangrijk om een goede voorbereiding te treffen. Bereid je onderneming voor op het gebruik van ERP systeem. Ga je binnenkort een nieuw filiaal gebruiken, dan is dat het ideale moment voor ERP implementatie. Voordat je een definitieve keuze maakt is het verstandig om eerst een ERP trial versie te gebruiken. Zo kom je er stapsgewijs achter wat ERP voor het voorraadbeheer van jouw bedrijf kan betekenen. Veel leveranciers van voorraadbeheer software bieden je graag de mogelijkheid om hun software te proberen zodat je op je gemak kennis kunt maken met de software. Probeer het dus eerst eens gratis uit en maak dan de keuze welke voorraadbeheer software goed bij jou en je organisatie past.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products