1. Blog
  2. Voorraadbeheer altijd en overal inzichtelijk met een app
  1. Blog
  2. Voorraadbeheer altijd en overal inzichtelijk met een app

Voorraadbeheer app: wat zijn de voordelen?

Voorraadbeheer 7 september 2018 Leestijd 5 minuten
Jacqueline

Jacqueline

Appwiki expert

Wil je altijd en overal over product- en voorraadgegevens beschikken? Tegenwoordig kun je gemakkelijk de voorraad beheren met een app en kun je deze gegevens overal inzien. Met een app heb je binnen enkele seconden alle voorraadgegevens bij de hand door bijvoorbeeld de barcode van een product te scannen met een smartphone.

Ideaal voor retailers en webshop eigenaren, want zo heb je snel inzicht in de gegevens van het betreffende product op de werkvloer. In de voorraadbeheer software bewaar je alle informatie op één centrale plek. Iedereen binnen de organisatie heeft actueel inzicht in de voorraad en goederenstromen in magazijn of winkel.

Er zijn verschillende voorraadsystemen op de hedendaagse markt. Hieronder zetten de algemene voordelen van voorraadbeheer met een app op een rij en vind je een lijstje met een aantal geschikte oplossingen. 

Wat is en wat doet een voorraadbeheer app?

Het begrip voorraadbeheer omvat alles wat te maken heeft met het beheren van de goederenstroom binnen een bedrijf. Voorraadbeheer software wordt vaak gebruikt voor het vastleggen van de hoeveelheid producten die op voorraad zijn en waar de producten liggen opgeslagen in het magazijn. Daarnaast kan voorraadbeheer software ook vaak de verwachte vraag voor een bepaalde periode berekenen. Kortom, met voorraadbeheer software in de cloud kan iedereen eenvoudig en snel informatie opvragen.

Een voorraadbeheer app is vaak een toepassing of extra functie van voorraadbeheer software voor het gebruik op tablet en/of smartphone. Heb je de app gedownload, dan kun je direct in het voorraadbeheer systeem aan de slag! De app synchroniseert namelijk constant met het voorraadsysteem zelf.

Wat zijn de mogelijkheden van een voorraadbeheer app?

Wil je alle voorraadgegevens efficiënt op orde hebben, dan biedt voorraadbeheer software de oplossing. Met een app heb je continu inzichtelijk hoe het ervoor staat met de voorraad. De afgelopen jaren zijn apps meer en meer ontwikkeld. Niet alleen het gebruik ervan is gestegen, maar ook de vele mogelijkheden en functionaliteiten. Zo behoren verschillende koppelingsmogelijkheden met andere software systemen tot de mogelijkheid, zoals met een kassasysteem of webshop software.

Met gebruik van voorraadbeheer software hoef je niet perse meer op een vaste computer te werken, dat kan ook op een tablet of op een smartphone. Zo kun je altijd en overal de voorraad beheren, of je nou op kantoor aan het werk bent, op een andere magazijnlocatie of in de trein zit.

Ook kun je er met een voorraadbeheer app voor zorgen dat meerdere personen (medewerkers) de bevoegdheid hebben om de voorraad in te zien of te bewerken. Dit zorgt ervoor dat je voorraad eenvoudig up-to-date te houden is en je dus minder snel nee hoeft te verkopen.

Benieuwd welke aanbieders er zijn? Bekijk hier alle voorraadbeheer software aanbieders.

De voordelen van een voorraadbeheer app 

Een voorraadbeheer app kent vele voordelen. Een aantal hiervan zijn al benoemd, maar de belangrijkste voordelen zijn:

Een veilige back-up

In een voorraadbeheer app zijn alle gegevens gesynchroniseerd met het voorraadbeheer systeem, welke draait in de cloud. Je slaat dus alle gegevens online op in de cloud, zo heb je altijd een veilige back-up. Je hoeft je geen zorgen te maken over het kwijtraken van belangrijke gegevens.

Inzicht in voorraden

Met gebruik van een voorraadbeheer app heb je altijd en overal inzicht in de voorraden. Je kunt snel en eenvoudig voorraadgegevens opvragen en beheren en andere medewerkers daarvan op de hoogte stellen. Koppel je het voorraadsysteem bijvoorbeeld aan het kassasysteem, dan heb je ook achter de kassa inzicht in de voorraden. En worden verkopen via het kassasysteem direct verwerkt in de voorraad. Erg handig als je bijvoorbeeld zowel een webshop als fysieke winkel hebt.

Altijd en overal aan het werk

Eenvoudig en snel werken doe je met een voorraadbeheer app op je tablet en/of smartphone. Je smartphone heb je vrijwel altijd bij je, je kunt de voorraadgegevens gemakkelijk beheren in de cloud.

Medewerkers in het magazijn kunnen zo bijvoorbeeld veel sneller voorraadgegevens bijwerken door een app op een smartphone of tablet. Scheelt een hoop meters (en dus tijd) om steeds naar de vaste desktop te lopen om iets aan te passen. Een vaste computer in het magazijn om het voorraadsysteem op te laten draaien kan zo zelfs overbodig zijn.

Kortom, met gebruik van een voorraadbeheer app heb je alle voorraadgegevens bij de hand. Jij en jouw medewerkers kunnen altijd en overal informatie opvragen en beheren. Daarnaast zijn alle voorraadgegevens veilig opgeslagen in de cloud. Belangrijke informatie gaat niet verloren. Met een voorraadbeheer app heb je alle informatie efficiënt op orde.

Welke voorraadbeheer oplossingen zijn er?

Er zijn veel verschillende oplossingen op de markt. Belangrijk is om te bedenken wat voor jou de beste oplossing is voordat je gaat kiezen. Zo zijn er alles-in-1 tools waarin voorraadbeheer is geintegreerd met andere bedrijfsprocessen. Of neem je juist een los voorraadbeheersysteem die je vervolgens koppelt met andere systemen en zo laat samenwerken?

Hieronder vind je een aantal alles-in-1 oplossingen. Dit zijn ERP-systemen voor voorraadbeheer, maar waarin je vaak ook inkoop, verkoop, orderbeheer, boekhouding, CRM en HRM kunt beheren.

Exact Online

Onze boekhoudrobot neemt je administratieve werk uit handen en leert van jouw eerder gemaakte keuzes. No hands accounting noemen we dat. Voor al het andere zijn er integraties met 220+ zakelijke softwareprogramma’s. Geen ander boekhoudplatform levert koppelmogelijkheden op dit niveau! Daarnaast is Exact Online dé keuze van ruim 9000 accountants.

Nr 1 Boekhoudsoftware
Integreer alles in 1
Meest gekozen

Prijs: maandelijks €179,00
Proefperiode: 30
Reviews: 8.3/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

Offective

Met dank aan onze gebruikers kunt u nu gratis een gebruiksvriendelijke en complete bedrijfssoftware proberen. Afgestemd op uw bedrijf, bepaalt u zelf wat u wel of niet wilt gebruiken en stuurt zo uw maandelijkse kosten. De meest complete bedrijfssoftware voor de laagste prijs per maand. Laat u overtuigen en neem nu het gratis proefaccount van 30 dagen. Wij verlengen niet automatisch! 100% zeker dat u met Offective de juiste keuze maakt! Bevalt Offective u toch niet en maakt u binnen een jaar een andere keuze dan krijgt u 100% retour van alle maanden die betaald zijn!

Gebruiksvriendelijk!
Gratis mobiele app!
Uitbreidbare functies!

Prijs: maandelijks €2,70
Proefperiode: 30 dagen proberen, 1e jaar gratis voor Starters en geen beperkingen! Daarna vanaf €2,70 per maand
Reviews: 8.9/10
Bekijk reviews 

King Software

Bij King krijg je betrouwbare en slimme business software om je bedrijf optimaal te ondersteunen. Compleet en makkelijk in gebruik. Van boekhouden en factureren tot een totale ERP-oplossing met webshop en magazijnautomatisering, King ondersteunt je bij het optimaliseren van je bedrijfsprocessen. Zodat jouw business kan groeien en bloeien.

Inzichtelijk
Uitgebreide software
Webshopkoppeling

Prijs: Op aanvraag
Proefperiode:
Reviews: 8.6/10
Bekijk reviews 

Gerelateerde artikelen

5 augustus 2017

Voorraad bijhouden kan snel en gemakkelijk!

Voorraadbeheer

Ben je bang om klanten te verliezen door een tekort aan of een wisselende voorraad? Inzicht in de voorraad en deze bijhouden kan een lastige klus zijn. Je moet er tijd insteken en opslagruimte is vaak kostbaar...

3 augustus 2017

Gratis voorraad bijhouden: welke opties heb je?

Voorraadbeheer

Wanneer je altijd en overal inzicht wilt hebben in de goederenstroom, dan doe je er goed aan om gebruik te maken van voorraadbeheer software.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products