1. Blog
 2. Voordelen voorraadbeheer app

Voorraadbeheer app: wat zijn de voordelen?

Wil je altijd en overal over product- en voorraadgegevens beschikken? Tegenwoordig kun je gemakkelijk de voorraad beheren met een voorraadbeheer app en kun je deze gegevens overal inzien. Met een app heb je binnen enkele seconden alle voorraadgegevens bij de hand door bijvoorbeeld de barcode van een product te scannen met een smartphone.

Ideaal voor retailers en webshop eigenaren, want zo heb je snel inzicht in de gegevens van het betreffende product op de werkvloer. In de voorraadbeheer software bewaar je alle informatie op één centrale plek. Iedereen binnen de organisatie heeft actueel inzicht in de voorraad en goederenstromen in magazijn of winkel.

Er zijn verschillende voorraadsystemen op de hedendaagse markt. Hieronder zetten de algemene voordelen van voorraadbeheer met een voorraadbeheer app op een rij en vind je een lijstje met een aantal geschikte oplossingen. 

Henk-Jan Kosse
Founder

  Wat is en wat doet een voorraadbeheer app?

  Het begrip voorraadbeheer omvat alles wat te maken heeft met het beheren van de goederenstroom binnen een bedrijf. Voorraadbeheer software wordt vaak gebruikt voor het vastleggen van de hoeveelheid producten die op voorraad zijn en waar de producten liggen opgeslagen in het magazijn. Daarnaast kan voorraad beheer software ook vaak de verwachte vraag voor een bepaalde periode berekenen. Kortom, met voorraadbeheer software in de cloud kan iedereen eenvoudig en snel informatie opvragen.


  Een voorraadbeheer app is vaak een toepassing of extra functie van voorraadbeheer software voor het gebruik op tablet en/of smartphone. Heb je de app gedownload, dan kun je direct in het voorraadbeheer systeem aan de slag! De app synchroniseert namelijk constant met het voorraadsysteem zelf.
   

  Wat zijn de mogelijkheden van een voorraadbeheer app?

  Wil je alle voorraadgegevens efficiënt op orde hebben, dan biedt voorraadbeheer software de oplossing. Met een app heb je continu inzichtelijk hoe het ervoor staat met de voorraad. De afgelopen jaren zijn apps meer en meer ontwikkeld. Niet alleen het gebruik ervan is gestegen, maar ook de vele mogelijkheden en functionaliteiten. Zo behoren verschillende koppelingsmogelijkheden met andere software systemen tot de mogelijkheid, zoals met een kassasysteem of webshop software.

  Met gebruik van voorraadbeheer software hoef je niet perse meer op een vaste computer te werken, dat kan ook op een tablet of op een smartphone. Zo kun je altijd en overal de voorraad beheren, of je nou op kantoor aan het werk bent, op een andere magazijnlocatie of in de trein zit.

  Ook kun je er met een voorraad beheer app voor zorgen dat meerdere personen (medewerkers) de bevoegdheid hebben om de voorraad in te zien of te bewerken. Dit zorgt ervoor dat je voorraad eenvoudig up-to-date te houden is en je dus minder snel nee hoeft te verkopen.

  Benieuwd welke aanbieders er zijn? Bekijk hier alle voorraadbeheer software aanbieders.

  Vergelijk voorraadbeheer aanbieders

  De voordelen van een voorraadbeheer app 

  Een voorraadbeheer app kent vele voordelen. Een aantal hiervan zijn al benoemd, maar de belangrijkste voordelen zijn:

  Een veilige back-up

  In een voorraadbeheer app zijn alle gegevens gesynchroniseerd met het voorraadbeheer systeem, welke draait in de cloud. Je slaat dus alle gegevens online op in de cloud, zo heb je altijd een veilige back-up. Je hoeft je geen zorgen te maken over het kwijtraken van belangrijke gegevens.

  Inzicht in voorraden

  Met gebruik van een voorraadbeheer app heb je altijd en overal inzicht in de voorraden. Je kunt snel en eenvoudig voorraadgegevens opvragen en beheren en andere medewerkers daarvan op de hoogte stellen. Koppel je het voorraadsysteem bijvoorbeeld aan het kassasysteem, dan heb je ook achter de kassa inzicht in de voorraden. En worden verkopen via het kassasysteem direct verwerkt in de voorraad. Erg handig als je bijvoorbeeld zowel een webshop als fysieke winkel hebt.

  Altijd en overal aan het werk

  Eenvoudig en snel werken doe je met een voorraadbeheer app op je tablet en/of smartphone. Je smartphone heb je vrijwel altijd bij je, je kunt de voorraadgegevens gemakkelijk beheren in de cloud.

  Medewerkers in het magazijn kunnen zo bijvoorbeeld veel sneller voorraadgegevens bijwerken door een app op een smartphone of tablet. Scheelt een hoop meters (en dus tijd) om steeds naar de vaste desktop te lopen om iets aan te passen. Een vaste computer in het magazijn om het voorraadsysteem op te laten draaien kan zo zelfs overbodig zijn.

  Grip op je voorraadbeheer als (online) retailer?

  Volledige controle op je voorraad, je inkoop en je verkoopcijfers met een app? Dit kan met een geïntegreerd online kassasysteem met voorraadbeheer voor retailers. Zeker als je zowel een fysieke als online winkel hebt, is deze oplossing ideaal. Een aantal voordelen en mogelijkheden op een rij:

  • de volledige voorraad in één systeem, zowel die van je winkel als webshop
  • beheer eenvoudig meerdere voorraadlocaties 
  • bespaar tijd op je administratie door een koppeling met de boekhouding
  • inzicht in alle verkoopcijfers zodat je efficiënter kunt inkopen
  • en daardoor minder nee-verkopen en betere marges

  Benieuwd wat dit precies voor jou kan betekenen? En hoe je de goede oplossing vindt als retailer? Download de gratis kassasysteem checklist voor de retail!

  Checklist kassasysteem voor de retail

  Welke voorraadbeheer oplossingen zijn er?

  Er zijn veel verschillende oplossingen op de markt. Belangrijk is om te bedenken wat voor jou de beste oplossing is voordat je gaat kiezen. Zo zijn er alles-in-1 tools waarin voorraad beheer is geïntegreerd met andere bedrijfsprocessen. Of neem je juist een los voorraadbeheersysteem die je vervolgens koppelt met andere systemen en zo laat samenwerken?

  Hieronder vind je een aantal alles-in-1 oplossingen. Dit zijn ERP-systemen voor voorraad beheer, maar waarin je vaak ook inkoop, verkoop, orderbeheer, boekhouding, CRM en HRM kunt beheren.

  SnelStart

  SnelStart maakt boekhouden en factureren makkelijk! Voor elke administratieve vraag hebben wij een slimme oplossing. Eenvoudig zelf je boekhouding doen, bonnetjes inscannen, online factureren. Onze software groeit mee met jouw bedrijf! Al ruim 120.000 slimme ondernemers gingen je voor.

  Voor totale controle
  Makkelijk bijsturen
  Automatische orders

  Prijs: Op aanvraag
  Proefperiode:
  Reviews: 9/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  Exact

  MKB'ers helpen toekomstbestendig te groeien, dat is waar wij voor gaan. We staan voor je klaar met slimme softwareoplossingen die jou helpt om efficiënter te werken. Ruim 675.000 organisaties vertrouwen voor hun cijfers op de software van Exact.

  Optimale voorraad
  Geïntegreerd pakket
  370+ koppelingen

  Prijs: maandelijks €245,00
  Proefperiode: 30
  Reviews: 8.2/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  AFAS Software

  AFAS Software is een Nederlands familiebedrijf. Een beetje gek, een tikkeltje eigenwijs, maar vooral vol passie als het gaat om klanten en het inspireren van ondernemers. We ontwikkelen innovatieve softwareproducten voor de zakelijke markt en nemen daarbij graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

  Slim voorraadbeheer
  Inkoop & verkoop
  Bewezen ERP-oplossing

  Prijs: Op aanvraag
  Proefperiode:
  Reviews: 7.8/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  Met een voorraadbeheer app heb je alle voorraadgegevens bij de hand. Jij en jouw medewerkers kunnen altijd en overal informatie opvragen en beheren. Daarnaast zijn alle voorraadgegevens veilig opgeslagen in de cloud. Belangrijke informatie gaat niet verloren. Met een voorraadbeheer app heb je alle informatie efficiënt op orde.

  Gerelateerde artikelen

  19 juli 2022

  Gratis voorraad bijhouden: welke opties heb je?

  Voorraadbeheer

  Wanneer je altijd en overal inzicht wilt hebben in de goederenstroom, dan doe je er goed aan om gebruik te maken van voorraadbeheer software.

  4 april 2022

  Tips en tools om slim je voorraad bij te houden

  Voorraadbeheer

  Ben je bang om klanten te verliezen door een tekort aan of een wisselende voorraad? Wij geven handige tips en tools voor slim voorraadbebeer.

  Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

  Dit is Appwiki

  Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

  Appwiki werkt voor jou

  Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

  En zo werkt Appwiki

  We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

  Products