gratis-voorraadbeheer

Met gratis software je voorraad bijhouden

Wanneer je altijd en overal inzicht wilt hebben in de goederenstroom, dan doe je er goed aan om gebruik te maken van voorraadbeheer software. Met voorraad software werk je efficiënt en effectief naar een gestructureerd beheer van de goederenstroom. Wat de beste voorraad software is voor jouw bedrijf, hangt af van je technische vaardigheden, je tijd en je doel. Tegenwoordig is er veel verschillende voorraad software beschikbaar in vele soorten en maten. In deze blog leg ik je uit welke gratis voorraad software er zijn.

Wat is voorraadbeheer?

Voorraadbeheer omvat alles wat samenhangt met het beheren van de goederenstroom binnen een bedrijf. Een voorraadsysteem wordt vaak gebruikt voor het het bijhouden van de hoeveelheid voorraad en de plaats in het magazijn van deze producten. Ook kan een voorraadbeheersysteem de verwachte vraag naar producten voor een bepaalde periode berekenen. Veel voorraadsystemen bevinden zich in de cloud. Dit betekent dat alle gegevens online veilig worden opgeslagen. Op naar efficiënte voorraadbeheer!

Gratis voorraadbeheer software

Een gestructueerde goederenstroom met gratis voorraadbeheer software.

Verschillende soorten software

Voorraadbeheer software is onder te verdelen in twee soorten software: open source software en SaaS (Software as a Service).

Open source software

Open source software is gratis software. Deze kun je in principe zelf downloaden van het internet. Ook kan iedereen bijdragen aan de broncode van de software. Dat betekent dat iedereen functies of verbeteringen kan toevoegen. Wanneer je kiest voor een gratis voorraadbeheersysteem, kun je na installatie van de software direct aan de slag met het bouwen en vormgeven van jouw voorraadsysteem. Mocht je een beperkt budget hebben, dan is open source software een geschikte keuze. Een nadeel van de software is dat het niet continu up-to-date is, meestal vindt er één keer per jaar een grote update plaats. Wanneer je voldoende tijd hebt voor het bouwen van een voorraadsysteem én goed kunt programmeren, dan is open source software een goede optie voor jou.

SaaS

SaaS, Software as a Service, is over het algemeen betaalde software. Je huurt de software, als een service, en voor deze service betaal je vaak een maandelijks bedrag. Dit betekent dat het voorraadsysteem waar je gebruikt van maakt niet jouw bezit is. SaaS wordt daarom ook wel software onder licentie genoemd. Bij deze software zijn service en support vaak volledig uitbesteed, dit ligt in handen van de leverancier. Ook is SaaS is erg gebruiksvriendelijk, je hebt vrijwel geen technische vaardigheden nodig en kunt direct aan de slag. Je kunt het zo moeilijk of eenvoudig maken als je zelf wilt. SaaS is vaak cloud software, dat houdt in dat alle gegevens veilig worden opgeslagen in de cloud. Je hebt geen vaste werkplek nodig, alleen goede internetverbinding. De software is continu in ontwikkeling en biedt vaak nieuwe mogelijkheden en functies. Ben je niet zo’n held in programmeren of heb je er simpelweg geen tijd voor, dan is SaaS een goede optie voor jou.

Gratis voorraadbeheer programma

Heb je het soort software gekozen die bij jou past? Dan kun je nagaan wat je precieze wensen zijn. Wanneer je jouw wensen goed in kaart hebt gebracht, kun je gerichter zoeken naar een voorraadsysteem. Het is niet altijd eenvoudig om voorraad software te kiezen die aansluit bij jouw wensen. Om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt voor een voorraadsysteem, kun je bijna alle voorraad software gratis proberen. Bij betaalde software geldt vaak een proefperiode. Tijdens deze proefperiode kun je kijken of de voorraad software inderdaad volledig aansluit bij jouw wensen. De proefperiode omvat meestal veertien of dertig dagen en is geheel vrijblijvend, je zit nergens aan vast. Door een voorraadsysteem gratis te proberen, kom je erachter welk systeem aansluit bij jou en je bedrijf. Je vindt dus altijd de voorraadbeheer software die bij je past.

Het beginpunt voor je online software

Ontdek, vergelijk & vind de beste business apps met de selectietool
Vergelijk & probeer
Anne Hoekman - Appwiki expert
Geschreven door:
Anne Hoekman
Appwiki expert

Anne maakt jouw bedrijfsprocessen graag slimmer, flexibeler en sneller. Dit doet zij door je te helpen met het vinden van de beste software. Software die het beste past bij jouw bedrijf en bedrijfsprocessen. Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maakt zij een persoonlijke software top 3 voor jou.

Verder lezen


hoe-factureren-ondernemers-2.png

Onderzoek: ondernemer kan de helft aan tijd besparen op facturen maken

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk...

Iris Kluin - Appwiki expert
Iris Kluin
Appwiki expert
blog-boekhoudmanieren-excel-vs-software.png

Doe je de boekhouding in Excel of met boekhoudsoftware?

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Over het algemeen houden startende ondernemers...

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
btw-aangifte-beste-apps.png

De beste 5 boekhouding apps om je BTW-aangifte te doen

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Lees het in deze blog.

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
Products