1. Blog
 2. Gratis voorraad bijhouden: welke opties heb je?

Gratis voorraad bijhouden: welke opties heb je?

Wanneer je altijd en overal inzicht wilt hebben in de goederenstroom, dan doe je er goed aan om gebruik te maken van voorraadbeheer software. Met voorraad software werk je efficiënt en effectief naar een gestructureerd beheer van de goederenstroom.

Wat de beste voorraad software is voor jouw bedrijf, hangt af van je technische vaardigheden, je tijd en je doel. Tegenwoordig is er veel verschillende voorraad software beschikbaar. In deze blog leg ik je uit welke gratis voorraad software er is. 

Henk-Jan Kosse
Founder

  Wat is voorraadbeheer?

  Voorraadbeheer omvat alles wat samenhangt met het beheren van de goederenstroom binnen een bedrijf. Een voorraadsysteem wordt vaak gebruikt voor het het bijhouden van de hoeveelheid voorraad en de plaats in het magazijn van deze producten.

  Ook kan een voorraadbeheersysteem de verwachte vraag naar producten voor een bepaalde periode berekenen. Veel voorraadsystemen bevinden zich in de cloud. Dit betekent dat alle gegevens online veilig worden opgeslagen. 

  Verschillende soorten software

  Voorraadbeheer software is onder te verdelen in twee soorten software: open source software en SaaS (Software as a Service).

  Open source software

  Open source software is gratis software. Deze kun je in principe zelf downloaden van het internet. Ook kan iedereen bijdragen aan de broncode van de software. Dat betekent dat iedereen functies of verbeteringen kan toevoegen.

  Wanneer je kiest voor een gratis voorraadbeheersysteem, kun je na installatie van de software direct aan de slag met het bouwen en vormgeven van jouw voorraadsysteem. Mocht je een beperkt budget hebben, dan is open source software een geschikte keuze.

  Een nadeel van de software is dat het niet continu up-to-date is, meestal vindt er één keer per jaar een grote update plaats. Wanneer je voldoende tijd hebt voor het bouwen van een voorraadsysteem én goed kunt programmeren, dan is open source software een goede optie voor jou.

  SaaS

  SaaS, Software as a Service, is over het algemeen betaalde software. Wel kun je deze software vaak gratis proberen. Je huurt de software, als een service, en voor deze service betaal je vaak een maandelijks bedrag. Dit betekent dat het voorraadsysteem waar je gebruikt van maakt niet jouw bezit is. SaaS wordt daarom ook wel software onder licentie genoemd.

  Bij deze software zijn service en support vaak volledig uitbesteed, dit ligt in handen van de leverancier. Ook is SaaS is erg gebruiksvriendelijk, je hebt vrijwel geen technische vaardigheden nodig en kunt direct aan de slag. Je kunt het zo moeilijk of eenvoudig maken als je zelf wilt.

  SaaS software is vaak cloud software. Dit houdt in dat alle gegevens veilig worden opgeslagen in de cloud. Je hebt geen vaste werkplek nodig, alleen een goede internetverbinding.

  De software is continu in ontwikkeling en biedt vaak nieuwe mogelijkheden en functies. Ben je niet zo’n held in programmeren of heb je er simpelweg geen tijd voor, dan is SaaS een goede optie voor jou.

  Wat zijn de beste SaaS voorraadbeheer oplossingen?

  We hebben hieronder een aantal goede voorraadbeheer software pakketten op een rij gezet.

  SnelStart

  SnelStart maakt boekhouden en factureren makkelijk! Voor elke administratieve vraag hebben wij een slimme oplossing. Eenvoudig zelf je boekhouding doen, bonnetjes inscannen, online factureren. Onze software groeit mee met jouw bedrijf! Al ruim 120.000 slimme ondernemers gingen je voor.

  Voor totale controle
  Makkelijk bijsturen
  Automatische orders

  Prijs: Op aanvraag
  Proefperiode:
  Reviews: 9/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  Exact

  MKB'ers helpen toekomstbestendig te groeien, dat is waar wij voor gaan. We staan voor je klaar met slimme softwareoplossingen die jou helpt om efficiënter te werken. Ruim 675.000 organisaties vertrouwen voor hun cijfers op de software van Exact.

  Optimale voorraad
  Geïntegreerd pakket
  370+ koppelingen

  Prijs: maandelijks €245,00
  Proefperiode: 30
  Reviews: 8.2/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  AFAS Software

  AFAS Software is een Nederlands familiebedrijf. Een beetje gek, een tikkeltje eigenwijs, maar vooral vol passie als het gaat om klanten en het inspireren van ondernemers. We ontwikkelen innovatieve softwareproducten voor de zakelijke markt en nemen daarbij graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

  Slim voorraadbeheer
  Inkoop & verkoop
  Bewezen ERP-oplossing

  Prijs: Op aanvraag
  Proefperiode:
  Reviews: 7.8/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  Meer voorraadbeheer software...

  Benieuwd welke aanbieders er zijn? Bekijk hier alle SaaS aanbieders van voorraadbeheer software.

  Heb je het soort software gekozen die bij jou past? Dan kun je nagaan wat je precieze wensen zijn. Wanneer je jouw wensen goed in kaart hebt gebracht, kun je gerichter zoeken naar een voorraadsysteem.

  Het is niet altijd eenvoudig om voorraad software te kiezen die aansluit bij jouw wensen. Om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt voor een voorraadsysteem, kun je bijna alle voorraad software gratis proberen.

  Grip op je voorraadbeheer als (online) retailer?

  Volledige controle op je voorraad, je inkoop en je verkoopcijfers zodat je kunt groeien? Dit kan met een geïntegreerd online kassasysteem met voorraadbeheer.

  Een aantal mogelijkheden op een rij:

  • de volledige voorraad in één systeem
  • beheer eenvoudig meerdere voorraadlocaties 
  • bespaar tijd op je administratie door een koppeling met de boekhouding
  • inzicht in alle verkoopcijfers zodat je efficiënter kunt inkopen
  • en daardoor minder nee-verkopen en betere marges

  Benieuwd wat dit precies voor jou kan betekenen? En hoe je de goede oplossing vindt als retailer? Download de gratis kassasysteem checklist voor de retail!

  Checklist kassasysteem voor de retail

  Gratis voorraadbeheer programma proberen?

  Open-source software is vaak gratis in de aanschaf, maar vergt vaak wel ontwikkelkosten wil je deze volledig afstemmen op je wensen. Hou hier dus rekening mee wanneer je een keuze maakt.

  Bij betaalde SaaS software geldt vaak een proefperiode. Tijdens deze proefperiode kun je kijken of de voorraad software inderdaad volledig aansluit bij jouw wensen. De proefperiode omvat meestal veertien of dertig dagen en is geheel vrijblijvend, je zit nergens aan vast.

  Door een voorraadsysteem gratis te proberen, kom je erachter welk systeem aansluit bij jou en je bedrijf. Je vindt dus altijd de voorraadbeheer software die bij je past.

  Gerelateerde artikelen

  25 juli 2022

  Voorraadbeheer app: wat zijn de voordelen?

  Voorraadbeheer

  Wil je altijd en overal over product- en voorraadgegevens beschikken? Tegenwoordig kun je gemakkelijk overal de voorraad beheren met een app.

  4 april 2022

  Tips en tools om slim je voorraad bij te houden

  Voorraadbeheer

  Ben je bang om klanten te verliezen door een tekort aan of een wisselende voorraad? Wij geven handige tips en tools voor slim voorraadbebeer.

  Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

  Dit is Appwiki

  Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

  Appwiki werkt voor jou

  Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

  En zo werkt Appwiki

  We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

  Products