mkber-op-vakantie-crm-app.png

Ik ga op vakantie en neem mee: mijn CRM app

Elke ondernemer kent het wel: een ambivalent gevoel over de vakantie. Aan de ene kant kijk je er naar uit om even tot rust te komen. Aan de andere kant steekt de stress de kop op. Komt het wel goed als ik weg ben? Veel MKB-ondernemers vinden het maar moeilijk om cold turkey te stoppen met hun werk en gaan daarom gewoon door op vakantie. Ondernemen zit in het bloed, ook op vakantie. Omdat het werk altijd doorgaat voor de ondernemer, kun je het best de tijd die je eraan spendeert op vakantie minimaliseren. Hiervoor is een handige oplossing: een CRM app. In minder dan een uur houd je de zaak draaiende én heb je genoeg tijd over om tot rust te komen.

CRM projectmanagement
Met een CRM app maak je een overzichtelijke workflow

Met CRM software taken overdragen

In minder dan een uur grip op de zaak houden terwijl je op vakantie bent. Dat klinkt te mooi om waar te zijn, maar het kan echt. Het begint met een goede overdracht. Met CRM software met een projectbeheermodule is dit makkelijk om voor elkaar te krijgen. In het CRM systeem wijs je taken toe aan je collega's met een duidelijke uitleg. In deze uitleg beschrijf je duidelijk wat de workflows en taken inhouden en wat de verwachtingen zijn. Zo kun je met een gerust hart in het vliegtuig stappen.

Met een CRM app houd je de zaak in minder dan een uur draaiende én heb je genoeg tijd over om tot rust te komen

De regie over jouw zaak in je broekzak

De meeste CRM software zijn voorzien van een gratis CRM app. Het verschilt per app, maar met de meeste apps zijn wat baseler in uiterlijk en gebruik dan de webbased versie. De apps zijn dus zo gemaakt dat je er als gebruiker makkelijk mee kunt werken. Met sommige van deze CRM apps is het dus mogelijk ook de voortgang van taken in de gaten te houden. Zo weet je precies in wat voor stage een bepaalde workflow zit en kun je eventueel bijsturen. Je hebt de regie over jouw onderneming dus in je broekzak zitten.

CRM app
 
Met een CRM app kun op afstand ondernemen

Klantcontact onderhouden met CRM app

Er zijn nog meer functies binnen CRM apps waarmee je grip op de zaak kunt houden. Elke klant (of persoon) heeft namelijk een eigen tijdlijn of dossier. Hierin kun je zien wat de laatste stand van zaken is. Heeft een klant contact gehad met een collega van jou? Dan wordt dit opgeslagen in het CRM systeem. Omdat jouw CRM app is gesynchroniseerd met de webbased versie, verschijnt deze informatie real-time op jou app. Je klikt op de meest recente notitie in de tijdlijn en je kunt precies zien wat er is besproken tijdens het gesprek.

Facturen bekijken

Ook elk bedrijf in je CRM app heeft een eigen tijdlijn of dossier. Zo kun je met je smartphone in de gaten of die ene factuur al is betaald. Zo ja, dan verschijnt de factuur op de tijdlijn met het factuurnummer, de boekingsdatum en de bijgevoegde e-mail. Je kunt met een CRM app niet de financiën bekijken. Gelukkig hebben ook boekhoudprogramma’s een gratis mobiele boekhouding app waarmee je bijvoorbeeld je omzet, winst-en verliesrekening en bankmutaties kunt bekijken. Als je wilt kun je zelfs elektronisch je BTW-aangifte doen.

Is er een factuur betaald, dan verschijnt deze op de tijdlijn met het factuurnummer, de boekingsdatum en de bijgevoegde e-mail

Urenregistratie bijhouden

Net als bij je webbased versie, kun je met de CRM app ook de urenregistratie in de gaten houden. Wanneer een collega in het CRM systeem de gewerkte uren invult, zie je dit meteen terug in de app. Deze functie is bij sommige CRM apps enigszins beperkt, zo kun je bijvoorbeeld niet altijd de gedane werkzaamheden bekijken. Maar ook urenregistratie software heeft een gratis mobiele app. Deze urenregistratie apps zijn over het algemeen uitgebreider, waardoor je wel meer inzicht krijgt.

Wil je meer weten over urenregistratie apps? Lees dan dit artikel waarin je de beste urenregistratie apps ontdekt.

CRM netwerk
Met CRM houd je met elk device grip op de zaak

Overige functies van CRM apps

CRM apps zijn nog voorzien van veel meer handige functies waarmee je zo snel mogelijk zaken afrondt én grip houdt op jouw onderneming:

  • Vanuit CRM app direct klanten bellen. Dit scheelt zoeken in je contactenlijst in je telefoon en je hebt alle informatie bij de hand
  • Notities maken. Wanneer je een klant belt, wordt dit nummer vastgelegd in je CRM en is het direct mogelijk hier notities bij te maken
  • Activiteitsmeldingen. De meldingen die je hebt opgeslagen in je CRM komen direct binnen op je mobiel via de app. Zo ben jij voortaan altijd op de hoogte van de voortgang van taken
  • Offline werken. De apps werken ook wanneer er geen wifi is. Handig tijdens vliegen, of wanneer je een beperkt mobiel data-abonnement hebt
  • Direct reageren op social media. Zo kun je direct leads opvolgen

Kies de juiste CRM app

Niet elke app beschikt over alle functionaliteiten. Wanneer je kiest voor CRM software is het belang om na te gaan over wat voor functionaliteiten de CRM app beschikt en welke werkzaamheden je wilt doen wanneer je op vakantie bent. Vind je het belangrijk om de voortgang van een project in de gaten te houden? Kies dan voor een CRM app waarmee je tot in detail de workflow kunt bijhouden en inzien. Vind je het belangrijker om op vakantie het klantcontact te kunnen onderhouden, kies dan voor een CRM app waarmee je makkelijk alle klantcontacten kunt opslaan. Ga je naar een land waar geen wifi is, kies dan voor een app waarmee je ook offline kunt werken.

Maar, ga vooral niet weer volledig aan het werk wanneer je op vakantie bent. Rust pakken is heel belangrijk. Spreek dan ook met jezelf af dat je niet meer dan een uur per dag op vakantie aan het werk gaat. CRM apps bieden hierbij een goede uitkomst. Met behulp van deze apps zorg je ervoor dat je op vakantie in minder dan een uur de touwtjes in handen blijft houden.

Wil je weten welke CRM app het beste bij jou past? Lees dan dit artikel en vindt de beste CRM apps.

Populaire software

Rating:
Reviews: te weinig reviews
Boekhouden
Rating:
Reviews: 68
CRM
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Kassa

Het beginpunt voor je online software

Ontdek, vergelijk & vind de beste business apps met de selectietool
Vergelijk & probeer
Steven Houkes - Appwiki expert
Geschreven door:
Steven Houkes
Appwiki expert

Steven maakt jouw bedrijfsprocessen graag slimmer, flexibeler en sneller. Dit doet hij door je te helpen met het vinden van de beste software. Software die het beste past bij jouw bedrijf en bedrijfsprocessen. Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maakt hij een persoonlijke software top 3 voor jou.

Verder lezen


hoe-factureren-ondernemers-2.png

Onderzoek: ondernemer kan de helft aan tijd besparen op facturen maken

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk...

Iris Kluin - Appwiki expert
Iris Kluin
Appwiki expert
blog-boekhoudmanieren-excel-vs-software.png

Doe je de boekhouding in Excel of met boekhoudsoftware?

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Over het algemeen houden startende ondernemers...

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
btw-aangifte-beste-apps.png

De beste 5 boekhouding apps om je BTW-aangifte te doen

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Lees het in deze blog.

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
Products