1. Begrippen
  2. Urenregistratie begrippen
  3. Wat is een urenadministratie?

Wat is een urenadministratie?

Een urenadministratie is het bijhouden en/of registreren van het aantal uren dat werknemers aanwezig zijn en/of aan een bepaalde taak besteden. Urenadministratie is voor veel bedrijven een belangrijk bedrijfsonderdeel. Om in aanmerking te komen voor bepaalde fiscale voordelen moet een ondernemer kunnen aantonen bij de Belastingdienst dat hij of zij minimaal 1225 uur per kalenderjaar aan de onderneming besteed heeft en dus heeft voldaan aan het urencriterium.

Automatisering

Voor het registreren van de uren zijn geautomatiseerde programma's ontwikkeld. Hiermee kun je de nodige tijd besparen en heb je goed inzicht in hoeveel tijd je aan een klus hebt besteed. Daarnaast kun je op basis van een goede urenregistratie beter begroten en offreren. De reden hiervoor is dat je beter kunt inschatten hoeveel tijd een bepaalde klus zal vergen. Verschillende softwareprogramma's zijn beschikbaar waarbij je door gebruik te maken van een terugteltimer kunt volgen of je binnen het aantal uren blijft die je vooraf voor de klus hebt berekend. In het geval je een deadline dreigt te missen kun je nog altijd tijdig ingrijpen. Het bijhouden van de uren doe je niet alleen voor de Belastingdienst, maar geeft je dus ook een goed inzicht in de planning van je werkzaamheden. Vind hier vijf manieren voor het tijdschrijven met een timer.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products