1. Begrippen
  2. Urenregistratie begrippen
  3. Wat is reiskosten registratie?

Wat is reiskosten registratie?

Reiskosten registratie is het bijhouden van de kosten die gemaakt zijn met het reizen voor werk. Dit kunnen gemaakte kilometers zijn in de auto, maar ook kosten voor het openbaar vervoer of een taxi.

Waarom moet ik mijn reiskosten registreren?

Het is belangrijk om je reiskosten te registreren, omdat er een reiskostenvergoeding bestaat. Dit is een vergoeding van maximaal 0,19 euro (afhankelijk van cao) per gemaakte kilometer in een eigen auto en een volledige vergoeding voor diensten als het openbaar vervoer of de taxi. Ondernemers mogen zelf al de gemaakte reiskosten opvoeren als kosten, waardoor dit van hun omzet afgetrokken mag worden. In ruil voor die vergoeding vraagt de Belastingdienst een precieze administratie van de gemaakte kilometers. Vergelijk hier urenregistratiesoftware.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products