Wat is een kloksysteem?

Een kloksysteem is een geautomatiseerd systeem, waarbij de gewerkte uren worden geregistreerd. Het werken met een kloksysteem kan tijd besparen als het is gekoppeld aan een administratief systeem. Met een kloksysteem is het mogelijk om een goede tijd- en urenregistratie op te zetten, waarmee niet wordt gesjoemeld.

Werking

Het werken met een kloksysteem houdt in dat de medewerker inklokt op het moment dat hij begint met werken en uitklokt tijdens de pauze of bij het einde van zijn werkzaamheden. De begin- en eindtijden worden door het systeem vastgelegd en zijn opvraagbaar bij de verrekening van het aantal uren en de uitbetaling.

Het gebruik van een kloksysteem heeft voor- en nadelen. Zo is het belangrijk bij een kloksysteem dat er aangetoond kan worden dat het om een bepaalde persoon gaat. Deze verificatie kan worden vormgegeven door het gebruik van een vingerprint, een pas en/of een pincode. Mogelijke tegenwerpingen tegen het kloksysteem zou het niet passen binnen de bedrijfscultuur zijn. Vaak is dit het geval bij familiebedrijven. Werknemers kennen elkaar en zijn trouw aan het bedrijf. Daar past een kloksysteem niet bij. Een ander tegenargument is de vertrouwenskwestie. Werkgevers zijn bang dat werknemers het gevoel krijgen dat de baas hun niet vertrouwd.

Vergelijk verschillende urenregistratie software en vind het systeem dat bij jou past!

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products