Planning voorbeeld: welke informatie verwerk je in een planning?

Is het bij jou nog niet precies bekend wat er allemaal bij een planning maken komt kijken? Of wil je kijken of je je planning kan verbeteren? Hier willen wij je graag bij helpen door middel van een voorbeeld planning. Zo’n planning voorbeeld zal hieronder gegeven worden voor vier verschillende werkgebieden: bouw, transport, productie, personeel. Op de website van Appwiki kan je verder een overzicht vinden van de beste planning software zodat het proces van een planning maken nog sneller wordt binnen jouw bedrijf.

 

Filter resultaten

BRANCHE
MEDEWERKERS
1

L1NDA biedt een gebruiksvriendelijke, cloud-based oplossing voor personeelsplanning en urenregistratie, voor desktop en mobiel. Maak het plannen, aansturen en uitbetalen van personeel weer eenvoudig, inzichtelijk en leuk. info
Proefperiode: Probeer L1NDA 14 dagen gratis
Prijs: maandelijks €4,00

Soon is meer dan alleen een personeelsplanner. Naast de natuurlijke manier om diensten aan te maken, verbeterd Soon de manier waarop het team wordt ingezet. Zowel teams binnen multinationals als MKB maken gebruik van Soon. info
Proefperiode: 14 Dagen
Prijs: vanaf €4,00

Reserveringssysteem voor: ruimtes, activiteiten, cursus, bootverhuur enz. i-Reserve is veelzijdig inzetbaar en neemt je werk uit handen. Koppel middels Microsoft Flow met honderden andere applicaties! info
Proefperiode: Vraag gratis een trial licentie aan
Prijs: maandelijks €39,00

Financiële planningssoftware voor startups! Stel binnen een mum van tijd een professioneel financieel plan op dat je helpt financiers te overtuigen van de potentie van je bedrijf én financieel gedreven beslissingen te nemen. info
Proefperiode: Op verzoek.
Prijs: vanaf €20,00

Planning maken voorbeeld

Heb je net je bedrijf opgestart of ben je gewoon benieuwd of jouw huidige manier van planning maken niet nog efficiënter kan, dan is het natuurlijk altijd handig om een voorbeeld te hebben. Wij hebben hieronder op een rijtje gezet wat er er precies op een planning maken voorbeeld kan komen te staan. Omdat er natuurlijk tal van verschillende werkgebieden bestaan waarvoor een planning gemaakt kan worden, hebben wij er vier gekozen en daar uitleg bij gegeven. Dit zijn bouw, transport, productie en personeel. Maar eerst gaan we eens kijken naar welke voordelen het hebben van een planning voorbeeld in het algemeen geeft.
 

Voordelen voorbeeld planning

Basis planning voorbeeld

Over het algemeen zijn er een aantal punten die elke voorbeeld planning bezit. Dit zijn bijvoorbeeld:

  1. Naam van werknemer

  2. Overzicht per werknemer

  3. Overzicht werkzaamheden en evt. deelactiviteiten

  4. Volgorde van werkzaamheden en verbanden tussen werkzaamheden

  5. Begindata, deadlines en einddata (m.a.w. het gewenste tijdpad)

  6. Overzicht per dag, week, maand of jaar weergeven

  7. Doelstellingen die verwezenlijkt moeten worden

Naast deze punten kent elke soort planning weer zijn eigen specifieke gegevens. Hieronder zullen we kijken naar welke punten er op de planning toegevoegd kunnen worden op vier werkgebieden.
 

Personeelsplanning voorbeeld

Doordat alle keuzes en beslissingen vanuit de hele organisatie invloed hebben op de personeelsplanning, is het belangrijk om een overzicht te hebben van wie er wel of niet beschikbaar is en of er genoeg mensen zijn om alle werkzaamheden uit te voeren. Naast de bovengenoemde basispunten, zijn er een aantal gegevens die je kan toevoegingen in een planning die specifiek gericht is op je personeel. 

Bouwplanning voorbeeld

Bouwplanning voorbeeld

Een bouwplanning voorbeeld zou er weer net iets anders uit zien. Punten die er je kan toevoegen zijn:

Belangrijk om rekening mee te houden in het maken van een bouwplanning voorbeeld, is in welk jaargetijde de bouw plaats gaat vinden. In het geval dat er buiten gewerkt wordt, kan het weer er namelijk voor zorgen dat er echt niet gewerkt kan worden. Dit levert vertragingen op als hier geen tijd voor is gepland in de tijdsplanning. Verder kan het ook handig zijn om bijvoorbeeld hardingstijd van materialen in de planning op te nemen. Zo voorkom je dat je bouwplanning een dag stil komt te liggen.

 

Productieplanning voorbeeld

Aan een productieplanning kun je de volgende punten toevoegen:

Transportplanning voorbeeld

Enkele extra aandachtspunten voor dit werkgebied zijn:Transportplanning voorbeeld

Belangrijk voor planning maken voorbeeld

Al deze punten laten al zien dat er veel verschillende manieren zijn om een planning te maken. Niets is goed of fout natuurlijk, zolang iedereen de planning begrijpt en dus weet wat er verwacht wordt. Een zeer belangrijk punt, wat zeker niet vergeten mag worden, is dat een planning altijd realistisch moet zijn. Een planning die niet realistisch is, zal niet de gewenste uitkomsten geven waardoor er een grote kans bestaat dat je werknemers negatief tegen een planning aan kijken. Om dit te voorkomen is het dus noodzakelijk om een realistische planning in het achterhoofd te houden.

Onze website biedt de mogelijkheid om de beste software hiervoor te vergelijken en vervolgens een keuze te maken die het beste bij jouw bedrijf aansluit. Begin dus hier naar het zoeken voor de beste planning software om zo de meest efficiënte planning te maken!

 

Products