Payment service providers vergelijken?

Eenvoudig PSP's vergelijken?

Net gestart met je eigen webwinkel of wil je klanten meer online betaalmogelijkheden bieden op digitale facturen? Dan wil je natuurlijk ook online betalingen kunnen ontvangen. Een payment service provider (psp) is de oplossing. Bij Appwiki vind je de payment service provider die voldoet aan al jouw wensen. Met een payment service provider kun je eenvoudig online betaalmogelijkheden bieden aan je klanten. Niet alleen handig voor jou, maar ook voor al jouw klanten.

(0)
QR-codes & betaallinks
Apple Pay & WeChat Pay
Géén aansluitkosten
Proefperiode
onbeperkt
Prijs
€ 0,00  vanaf
Meer informatie
Meer informatie
(0)
40+ betaalmethoden
Binnen 15 minuten live
Altijd bereikbaar
Proefperiode
onbekend
Prijs
€ 0,00  vanaf
Meer informatie
Meer informatie
(0)
Geen verborgen kosten
Geen opzegtermijn
Eenvoudige installatie
Proefperiode
onbeperkt
Prijs
 Gratis
Meer informatie
Meer informatie
(0)
Wereldwijde betalingen
Volledige controle
Data inzichten
Proefperiode
onbekend
Prijs
€ 100,00  vanaf
Meer informatie
Meer informatie
(0)
Veel betalingsmethoden
Mobiel betalen
Gratis training
Proefperiode
onbekend
Prijs
 Op aanvraag
Meer informatie
Meer informatie
(0)
20 betaalmethoden
Uitgebreide rapportage
Gratis testaccount
Proefperiode
onbekend
Prijs
 Op aanvraag
Meer informatie
Meer informatie
(0)
Alle betaalmethoden
Mobiel betalen
Online management tool
Proefperiode
onbekend
Prijs
 Op aanvraag
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
PSP doelgroep
Betaalwijze
Afzetmarkt
Vooraf betalen
Achteraf betalen
Creditcard
Overig
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Wat zijn payment service providers?

Payment service providers (psp) zijn providers die ondernemers en bedrijven van betaalmogelijkheden voor online betalingen voorzien, dit wordt ook wel een collecterende psp genoemd. Per payment service provider worden er verschillende online betaalmogelijkheden aangeboden, waarmee klanten in jouw webshop kunnen betalen. Veel ondernemers en bedrijven maken gebruik van een psp, omdat het vaak een eenvoudige integratie biedt met veelgebruikte betaalmethoden. Een payment service provider hanteert vaak verschillende transactietarieven. Bij een psp worden vaak lagere tarieven gehanteerd voor de transacties, dan bij banken zoals Rabobank en ING. Ook biedt een payment service provider een grote mate aan veiligheid bij het voltooien van een online transactie.

Hoe werkt een payment service provider?

Een payment service provider kun je zien als een tussenliggende schakel. De psp ontvangt de betaling, waarna het wordt overgemaakt op de rekening van jou als webshopeigenaar. Wanneer deze betaling plaatsvindt, is afhankelijk van de provider die je gebruikt. De manieren van betaling die voornamelijk plaatsvinden zijn een automatisch uitbetaling, bijvoorbeeld twee keer per week, of het ‘on-demand’ opnemen van geld. Bij een aantal payment service providers is een combinatie van beide ook mogelijk. Ook een combinatie van beide bij een aantal payment service providers mogelijk. Daarnaast verschilt het ook per payment service provider of de overschrijving van het uiteindelijke bedrag gekoppeld is aan een overschrijvingstarief of dat dit kosteloos is. In ieder geval is in bijna alle gevallen het transactietarief van de psp al afgetrokken van het uiteindelijk bedrag dat is overgemaakt op jouw rekening.

Payment service providers vergelijken

Veiligheid van een psp

Alle collecterende payment service providers zijn in het bezit van een vergunning en licentie van de Nederlandse Bank (DNB). Dit betekent dat iedere psp aan zeer strenge eisen voldoet. Deze eisen bestaan hoofdzakelijk uit veiligheidseisen, waardoor jij als ondernemer er zeker van kunt zijn de veiligheid van online betalingen in je webshop gewaarborgd is. Daarnaast kun je er bij een payment service provider op vertrouwen dat de technische veiligheid eveneens is gewaarborgd. Niet geheel onbelangrijk met het oog op kwaadwillende hackers of andere internetcriminelen.

Beschikbare betaalmethodes

Het is natuurlijk van belang na te gaan of de betaalmethode die jij voor ogen hebt ondersteund worden door jouw webwinkel. Kies daarom voor een payment service provider met een breed scala aan betaalmethodes. In Nederland is het in ieder geval van belang de onderstaande betaalmethodes beschikbaar te stellen in jouw webshop:

  • iDeal;
  • Paypal;
  • Afterpay;
  • Creditcard;
  • Overschrijving;
  • Machtiging;
  • Automatische incasso;
  • Bitcoin.

Is jouw webshop ook actief over de Nederlandse grens, dan doe je er goed aan je te verdiepen in de verschillende betaalmethodes in de landen waar jij je producten of diensten aanbiedt.

Gratis payment service providers proberen

Heb je een keuze kunnen maken uit de verschillende psp aanbieders of twijfel je nog? In veel gevallen kun je een payment service provider gratis proberen voor een bepaalde proefperiode. Deze proefperiode omvat meestal veertien dagen. Op deze manier kun je kosteloos ontdekken wat de mogelijkheden zijn van de psp. Na de proefperiode kun je vervolgens besluiten om de payment service provider aan te schaffen. Mocht je niet tevreden zijn over de provider, dan heeft het proberen je in ieder geval niets gekost. Op deze manier weet je zeker dat je de psp vindt die past bij jouw webshop!

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products