Kassasysteem: vind en selecteer de beste kassasystemen


​Wil je een kassasysteem? Bij Appwiki selecteer en vind je de beste kassa software met de handige selectietool. Ben je op zoek naar een kassasysteem voor de horeca? Of naar een kassasysteem voor de winkel. Filter hieronder eenvoudig op de voor jou belangrijke functies. Zo vind je de online kassa die bij je past en bespaar je tijd.

Eenvoudig, selecteer en vind het bij jou passende kassasysteem

Kassasysteem? Selecteer de beste kassasystemen

Iedere winkelier heeft er één of meerdere van in de winkel staan: kassa’s. Hoewel we bij kassa’s voornamelijk denken aan betalingen, komt er bij moderne kassasystemen veel meer kijken. Online betaalsystemen zijn namelijk in staat om veel meer dan alleen de transacties in de gaten te houden. Je kunt als winkelier ook inzicht krijgen in je eigen voorraad en kooppatronen. Oftewel, met goede kassa software heb je tevens voorraadbeheer en klantenbeheer. Maak gebruik van het filter om de kassasoftware te vinden dat het beste past bij jouw organisatie.

Haal het meeste uit je winkel

Als we het over kassasystemen hebben, dan bedoelen we niet alleen de fysieke kassa, de plek in de winkel waar alle betalingen worden gedaan. Achter de kassa zelf schuilt namelijk een uitgebreide software. Om het meeste uit je winkel te halen en de concurrentie een streepje voor te zijn is het slim om goede kassa software te hebben. Tegenwoordig kunnen niet meer om de mogelijkheden van online kassasystemen heen. Denk hierbij ook aan het kassasysteem op je iPad.

Online kassasystemen

Er zijn in Nederland diverse aanbieders van afrekensystemen. Veel van die software-aanbieders kiezen er voor om online kassa software uit te brengen. Je zult je misschien afvragen: wat houdt een online kassasysteem nou precies in? Een online kassasysteem is dé oplossing voor elke verkoper (zowel in de horeca als in winkels) die met zijn tijd meegaat. Met zo’n systeem maak je gebruik van de cloud: alle data worden online opgeslagen. Dit heeft meerdere voordelen. Ten eerste is alle informatie van overal te bekijken. Dus ook op je iPad. Voor een iPadkassasysteem zijn speciale apps ontwikkeld die alle functies heeft die het online kassasysteem ook heeft. Je hebt dus je eigen kassasysteem op je iPad. Ten tweede is je data extra veilig. Mocht er een inbraak of defect in je winkel zijn, dan heb je in ieder geval altijd een cloud back-up. Als laatste hoef je geen dure servers of andere apparaten te installeren om je kassa software aan de gang te krijgen. Een slimme winkelier kiest dus voor een online kassasysteem van een online software aanbieder.

Voordelen van een goed kassasysteem

Of je nu voor een offline of online kassasysteem kiest, het hebben van een goed kassasysteem heeft diverse voordelen. Zoals gezegd kan kassa software je helpen om een goed beeld te krijgen van je voorraad. Bij grotere bedrijven kan het een logistieke ramp zijn om de gehele voorraad handmatig in kaart te brengen. Met een geavanceerd betaalsysteem is deze tijd voorbij. Bij iedere aankoop wordt de voorraad live aangepast. Door inzicht te krijgen in de voorraad en de verkoopcijfers per maand, krijg je een goed inzicht in je producten. Daarnaast kun je met een online kassasysteem meerdere filialen onder hetzelfde systeem brengen, maar ook de webwinkel en fysieke winkel aan elkaar koppelen. Ook klantenkaarten, digitale kassabonnen en klantgerichte kortingsacties vallen onder de mogelijkheden.

Hoe kies je de juiste kassa software?

Nu je een beeld hebt van wat betaalsystemen allemaal voor je kunnen betekenen rest de vraag: welk kassasysteem is aan te raden voor mijn bedrijf?

​Kassasysteem voor horeca of winkel?

Dit hangt voornamelijk af van wat voor soort bedrijf je hebt. Een horeca kassasysteem en een winkel kassasysteem zullen aan andere eisen moeten voldoen. Ieder systeem heeft zijn eigen handige functies. Een kassasysteem dat is ontwikkeld voor de horeca, is er vooral op gericht dat de communicatie met de bar of keuken goed verloopt. Hierdoor worden gasten het best geholpen. Zo kun je een kassa app downloaden en deze op de iPad zetten. Vervolgens kun je jouw bediening voorzien van een iPad. Een kassasysteem voor de winkel moet vooral snel bestellingen kunnen opnemen en verwerken. Gebruik de filters om er achter te komen welke software het beste bij je past. Bij veel van deze aanbieders kun je er zelf voor kiezen of je online of stand-alone kassa software wilt.

Kassasystemen gratis proberen

Welk kassasysteem je ook wilt, het is verstandig om van tevoren je wensen op een rijtje te hebben. Wat verwacht je allemaal van het betaalsysteem? Om er achter te komen welke software het beste bij jouw bedrijf past is het slim om eens kassa software te proberen. Door een trial versie te nemen krijg je een goed beeld van de mogelijkheden, zonder er ook maar iets voor het kassasysteem te betalen.

Products