1. Blog
 2. Beste 5 kassasystemen voor de horeca

Wat zijn de beste kassasystemen voor de horeca?

Wil jij meer inzicht halen uit verkochte producten? Of wil je dat werknemers efficiënter te werk gaan? Met een kassasysteem bied jij je klanten de optimale ervaring. Een horeca kassasysteem is een speciaal kassasysteem gericht op restaurants, cafés en hotels. Door gebruik te maken van een horeca kassasysteem zorg jij ervoor dat gasten een ervaring krijgen om niet te vergeten.

Kassa software voor de horeca biedt ten opzichte van een vaste kassa diverse functies waardoor je niet alleen overzichtelijker, maar ook efficiënter werkt.

Hoe?

Wij zetten de grootste voordelen van een kassasysteem op een rijtje:

 • Overzicht voor werknemers. Van serveerster tot chef-kok, iedereen heeft inzicht in de bestelde producten en welke gasten extra aandacht nodig hebben. 
 • Interface instellen naar eigen wens. Kassa software is in te richten aan de hand van jouw wensenlijst. Denk hierbij aan een tafelindeling, productsoorten of tijdelijke acties/kortingen. 
 • Automatisch bijwerken van voorraadbeheer. Zo weet je precies welke producten je bij moet bestellen.
 • Integratie met andere bedrijfssoftware. Denk hierbij aan een koppeling met boekhoudsoftware waarbij elke transactie direct wordt verwerkt in de administratie.

De beste kassasystemen voor de horeca

Wij hebben daarom de 5 beste horeca kassasystemen op een rijtje gezet. 

De beste kasssystemen voor de horeca 

1. Lightspeed

Lightspeed biedt kassasystemen voor retailers en horeca ondernemers, en webshop software voor ecommerce ondernemers over de hele wereld. Test onze producten gratis, zonder verplichtingen.

Voorraadbeheer
Uitgebreide rapportage
Boekhoudintegratie

Prijs: maandelijks €79,00
Reviews: 9.8/10
Meer info  Ga naar de website 

2. MplusKASSA

MplusKASSA is de meest gebruiksvriendelijke en flexibele kassasoftware op de Nederlandse markt. U kiest en betaald de functionaliteiten die u benodigd bent hierdoor betaald u nooit teveel. Doordat MplusKASSA verkocht wordt door gecertificeerde kassa dealers is er altijd een specialist bij u in de buurt die u kan helpen. Met meer dan 60 gekoppelde apps en een goed gedocumenteerde API is MplusKASSA het meest uitgebreide kassapakket van Nederland. Bekijk www.mpluskassa.nl voor alle mogelijkheden. Omnichannel? Met MplusKASSA kiest u zelf welke webshop u wilt integreren.

Gebruiksvriendelijk
Koppelbaar
Flexibel

Prijs: Op aanvraag
Reviews: 9.2/10
Meer info  Ga naar de website 

3. myPOS

myPOS biedt geïntegreerde en betaalbare betaaloplossingen die de manier veranderen waarop bedrijven kaartbetalingen op alle kanalen accepteren - aan het loket, online of via mobiele apparaten.

Pinterminals va €29,00
Omnichannel software
Bezoekadres: Amsterdam

Prijs: eenmalig €29,00
Reviews: geen
Meer info 

4. Nappkin

Nappkin is een compleet en geavanceerd restaurant POS systeem speciaal ontwikkeld voor de iPad. Alles wat u nodig hebt om met Nappkin te starten is een iPad, internet, en optioneel één of meerdere printers.

Boekhoudkoppeling
Reserveringen
Betaalterminals

Prijs: maandelijks €9,00
Reviews: geen
Meer info 

5. Onlinefact

Onlinefact is een facturatie, voorraadbeheer en kassasysteem pakket waarmee je makkelijk uw dagelijkse financiële administratie kan maken en opvolgen. Ook kan aan dit platform verschillende modules gekoppeld worden waaronder de door ons ontwikkelde Kassa software of webshop synchronisatie plugins.

Kassa systeem
Barcodes printen
Webshop koppeling

Prijs: maandelijks €19,00
Reviews: geen
Meer info 

Compleet overzicht met horeca kassasystemen

Op zoek naar meer aanbieders van horeca kassa software? Bekijk het complete overzicht met alle kassasystemen horeca of gebruik de keuzehulp hieronder. Vertel ons over je bedrijf en we maken een top 3 met de beste kassa software voor jou.

Ontvang je persoonlijke kassa top 3 met de keuzehulp

Welke overwegingen moet je maken bij de keuze voor een kassasysteem?

Er zijn tal van kassasystemen op de markt voor de horeca. Hoe kies je hieruit het systeem dat bij je past? Uiteraard kun je simpelweg het systeem waar je eerder mee hebt gewerkt kiezen. Maar is dat dan wel de beste optie die echt geschikt is voor jouw horecazaak? 

Wij geloven van niet... 

Zo moet je jezelf de volgende vragen stellen voordat je een keuze maakt. 

Wat is je gewenste situatie?

Bijvoorbeeld:

 • Welk inzicht is cruciaal voor het succes van jouw zaak?
 • Hoe belangrijk is de efficiëntie van het personeel?
 • Hoe ziet de ideale klantervaring eruit?

Waar ga je het kassasysteem voor gebruiken?

Bijvoorbeeld:

 • Wil je voorraad kunnen beheren?
 • Wil je offline kunnen werken?
 • Welke processen wil je kunnen automatiseren?
 • Wil je een vloerplan of tafelindeling kunnen aanpassen?
 • Hoe wil je bestellingen kunnen afhandelen?

Wat verwacht je van de toekomst?

Bijvoorbeeld:

 • Ga ik groeien in personeel? 
 • Wil ik mijn dienstverlening uitbreiden met een bezorg-, afhaal-, of self-service? 
 • Is mijn doel om meerdere vestigingen te openen? 

Wil je weten welke overwegingen nog meer van belang zijn?

Download dan onze Kassa keuzegids voor de horeca. Wij helpen jou met deze gids op weg naar het beste kassasysteem voor jouw horecazaak.

Download gratis

Gratis kassasysteem voor de horeca proberen

Niet alle kassa software heeft dezelfde functionaliteiten en niet elke ondernemer heeft dezelfde wensenlijst. Om de juiste keuze te maken voor de kassa software is het verstandig om enkele kassa programma’s uit te proberen. De meeste aanbieders beschikken over een demo of een proefversie van veertien tot dertig dagen. 

Gerelateerde artikelen

21 mei 2019

Wat zijn de beste kassa systemen voor winkels?

Retail Kassasysteem

Gebeurt het vaak dat bepaalde producten zijn uitverkocht omdat ze niet op tijd zijn besteld? Of wil je werknemers sneller laten afrekenen? Start dan met de automatisering van jouw winkel.

29 april 2019

Alle trends en ontwikkelingen van POS & kassa software

trends Kassasysteem

Van contactloos pinnen naar een kassasysteem in de cloud. De nieuwste trends van kassa software worden hier behandeld.

26 april 2019

Hoe kies je het beste kassasysteem?

Kassa

Wat is het beste kassasysteem en hoe kies ik dit? Een goed werkend kassasysteem is hierin onmisbaar.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products