Kassa apps vergelijken

Dit zijn de beste kassa apps voor een iPad of tablet. Personaliseer de lijst met de filters en vergelijk op prijs, functies en reviews. Probeer gratis en vrijblijvend!

Probeer gratis
Bereik topprestaties
Versoepel je workflow

Drijvende kracht van de beste ondernemers wereldwijd. Lightspeed is het complete kassasysteem en betaalplatform voor horeca- en retailondernemers, met meer dan 168.000 klantlocaties.* Bekijk een demo

Meer informatie
Gebruiksvriendelijk
Realtime inzichten
Voorraadbeheer

Het POS van Count-IT is meer dan een kassasysteem. Count-IT helpt je bij het managen van een of meerdere winkellocaties. Van voorraadbeheer tot real time data-analyse, CRM, personeelsmanagement en meer. En dat veilig in de cloud.

Meer informatie
Eenvoudig
Snel
Betaalbaar

Eenvoudige Kassa app voor horeca die werkt op alle bestaande apparatuur (Windows PC, Smartphone, Tablet) waardoor minimale investering en er snel kan worden overgegaan naar ons Nuvopos kassasysteem. Nieuw! Bestel met QR voor gast

(0)
Ga naar website
Meer informatie

MplusKASSA

Gebruiksvriendelijk
Koppelbaar
Flexibel .

MplusKASSA is de meest gebruiksvriendelijke, flexibele en koppelbare kassasoftware op de Nederlandse markt. U kiest en betaalt de functionaliteiten die u nodig heeft en hierdoor betaalt u nooit teveel.

Meer informatie

myPOS

Pinterminals va €29,00
Omnichannel software
Bezoekadres: Amsterdam

MyPOS biedt pin terminals, maar ook de software die je nodig hebt voor zowel on- als offline verkopen. MyPOS draagt bij aan de groei van jouw business! Bekijk alle producten in de webshop.

(0)
Meer informatie
Meer informatie

Onlinefact

Kassa systeem
Barcodes printen
Webshop koppeling

Kassasysteem software gekoppeld aan facturatie, voorraadbeheer en zelf aan je webshop als je dat wil. Wil je enkel de software of ook de toestellen? daarmee kunnen wij u helpen.

(0)
Meer informatie
Meer informatie

EasyTouchPos

Geen abonnement
Telefoon als handheld
Thuisbezorgdkoppeling

€ 1.386,00 voor een nieuw 15" professionele touchsysteem met alle software, printer en geen abonnement. Geen gebruikt, refurbished of ex lease maar nieuwe apparatuur. Met nieuw bent u immers het beste uit.

(0)
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Ook interessant voor jou:

Ontvang je kassa top 3 met de keuzehulp

Kassa app keuzegids: Vind het beste kassasysteem met app

​Zoek je een kassa app? Bij Appwiki vergelijk en vind je het beste kassasysteem met mobiele app via de handige tools & tips. Maak eeenvoudig een shortlist met kassa apps met de voor jou belangrijke functies. Vergelijk jouw top 3 op basis van functies, prijs en reviews en vind de kassa app die bij jou past.

​Stappenplan: jouw beste kassasysteem met een app

Een moderne onderneming kan niet meer zonder die nieuwste technieken. Uiteraard kan jouw kassasysteem (ook wel POS) niet achterblijven. De kassa is immers het hart van jouw onderneming. Een oude, offline kassa is niet meer van deze tijd. De overstap naar een kassasysteem zul je dan ook moeten maken om met de tijd mee te gaan.

Gelukkig gaan de leveranciers van kassasystemen ook mee met de tijd en ontwikkelen hun software regelmatig. Er komen steeds meer handige functies en features voor de online kassa bij om jouw onderneming zo goed mogelijk te laten lopen. Eén van die handige functies is een kassa app. Volg de volgende stappen en selecteer de kassa app die bij jou past.

Waar moet je aan denken?

Wanneer je dit stappenplan volgt kun je goed geïnformeerd een kassa app selecteren. Ben je al zover om een kass app te selecteren? Klik dan in het filter hierboven en zoek de kassa app die het beste bij je past. Binnen een paar klikken kun je een kassa app kopen. Je kunt zelf kiezen uit de functies waarvan jij vindt dat je die nodig hebt. 

Klik terug naar boven!

Stap 1: Oriënteren: Wat is een kassa app?

Een kassa app is een applicatie die je op je mobiele telefoon of tablet kunt downloaden. Het heeft grotendeels dezelfde functies die kassa software biedt. De meeste kassa app zijn dan ook niet stand alone applicaties, je krijgt een kassa app als extra module bij een kassasysteem. Bij sommige aanbieders betaal je voor de app, bij andere aanbieders krijg je een gratis kassa app. Kassa apps kunnen dus gebruikt worden als een point of sale systeem.

Op alle devices te gebruiken

Een kassa app is dus niet los te kopen, het is een onderdeel van kassa software die je gebruikt om jouw klanten te laten betalen. Omdat ondernemers steeds mobieler worden zijn de kassa apps steeds verder ontwikkeld. Je kunt er steeds meer mee en de apps worden steeds gebruiksvriendelijker.

​Een kassa app kun je dan ook op alle devices downloaden. De meeste kassa software leveranciers bieden hun app in de App Store. In mindere mate kun je kassa app ook in de Play Store vinden. Dit komt omdat de kosten voor het ontwikkelen van een app voor Android over het algemeen hoger liggen. Als je de app eenmaal hebt gedownload kun je gebruikmaken van alle handige functies die een kassasysteem ook heeft.

Stap 2: Onderscheid maken: Welke kassa apps zijn er?

Niet elke kassa app is hetzelfde. Er zijn namelijk branche-specifieke kassa apps met POS software. Dat betekent dat er kassa apps speciaal zijn ontwikkeld voor de horecabranche, maar ook voor de winkelbranche. De meeste kassa apps kun je echter gebruiken ongeacht in welke branche je werkt. Hieronder ontdek wat de verschillen zijn en waar je op moet letten bij het kiezen voor de juiste kassa app

Horeca app

Uiteraard verlang je als horeca-ondernemer van een kassa app dat je ermee kunt afrekenen en dat dit snel en makkelijk gaat. Maar met een horeca kassa app kun je ook een tafelindeling maken die helemaal zelf kunt inrichten. Ook kun je makkelijk bestellingen opnemen en doorsturen naar de keuken of bar. Bekijk hier de beste horeca kassa systemen.

Kassa app voor de winkel

Wanneer je een winkeleigenaar bent, heb je een andere business dan een restauranthouder. Een winkel kassa app heeft dan ook ander functionaliteiten dan een app voor de horeca. Zo kun je met een winkel app je voorraden van je fysieke winkel en je webshop onderbrengen in één centrale plek. Zo heb je een soepel voorraadbeheer ook wanneer je winkels hebt op meerdere locaties. Bekijk hier de beste retail kassa systemen.

Stap 3: Verdiepen: Welke functies heb je nodig?

De functies van een kassa app zijn heel belangrijk in jouw keuze voor de juiste kassa app. Want wat heb je aan een kassa app met functies die voor de horeca zijn bedoeld terwijl je een winkeleigenaar bent of andersom? 

Minimale eisen aan een kassa app

Wanneer je besluit om een kassa app aan te schaffen, wil je natuurlijk dat het jou wat oplevert: je wilt er geld en tijd mee besparen. In de keuze van een kassa app moet je er dan ook op letten dat deze minimaal beschikt over de volgende mogelijkheden:

 • De app moet cloudbased zijn. Hierdoor heb je altijd, overal en op elk apparaat inzicht en toegang tot je belangrijke gegevens. Dit levert je altijd een duidelijk overzicht van de financiën
 • Er moet een ruime keuze zijn aan betalingsmogelijkheden. Zo geef je jouw klanten de kans om op elke manier te betalen. Zo maak je het je klanten makkelijker, maar verhoog je ook je eigen omzet omdat je niet onnodig sales misloopt door een gebrek aan betalingsmogelijkheden
 • De leverancier moet zelf regelmatig de app updaten. Dit zorgt ervoor dat jij veilig gebruik kunt maken van je kassa app en dat je nieuwe functies kunt gebruiken en dus meegaat met de tijd

Horeca app

Voor een horeca kassa is de horeca app uitermate handig. Een hele handige functie is dan ook dat de bediening bestellingen kan opnemen met de iPad of tablet en deze met één druk op de knop versturen naar de bar of keuken. En met kleurcoderingn kun je bijhouden of een tafel al enige tijd niet is bediend. Met een kassa app op de tablet of iPad hoeven je klanten nooit meer te lang wachten.

Meer weten over de mogelijkheden en voordelen van een online kassa? Download onze gratis "Kassa keuzegids voor de horeca".

Download gratis

Kassa app voor de winkel

Maar ook in een winkel is de app een onmisbare toevoeging. Vooral de functie om je voorraadbeheer op één locatie onder te brengen is heel handig. Vooral wanneer je meerdere winkellocaties en een webshop hebt. Ook de functie waarmee je bonnen snel mee kunt terugvinden is heel handig. Wanneer klanten graag willen ruilen, kun je hen met één klik op de knop terugbetalen. Ooit gedacht aan een touchscreen kassa? Zo kan je personeel zorgen voor een nog sneller kassa afhandeling. 

Wanneer je graag wilt bijhouden hoe jouw personeel het doet, kun je kiezen voor de verkoop-functie. Met deze functie geef je jouw medewerkers hun eigen account waarmee je hun verkoopprestaties kunt bijhouden. Zo kun je eventueel een medewerker bijsturen wanneer deze achterblijft qua sales. Ook de importeerfunctie bespaart je veel tijd. Met deze functie kun je namelijk grote aantallen producten in één keer uploaden uit een Excel-bestand. Dit scheelt veel tijd op het doen van handmatige invoer.

Stap 4: Financieren: Wat kost een kassa app?

Zolas gezegd kun je niet losse kassa apps kopen. De prijs van een kassa app hangt dus samen met de prijs van kassa software. En net als de functionaliteiten lopen de kosten voor kassa software met een app erg uiteen. Er zijn een aantal factoren die de prijs van een kassa app bepalen. Hieronder staan ze voor je op een rij:

Factoren die de prijs van een kassasysteem bepalen:

 • Aantal transacties/orders

Een aantal aanbieders van kassa apps laat hun maandelijkse prijs afhangen van het aantal transacties of orders dat je doet. Wanneer je dus niet veel transactie doet, zijn je kosten lager. Over het algemeen geldt wel dat hoe meer transacties je doet, hoe lager het percentage is dat je per transactie afdraagt

 • Aantal aan te sluiten kassa's of andere toestellen

Bij sommige aanbieders moet je meer betalen naarmate je meer toestellen wilt gebruiken waar de software op draait. Bedenk dus goed of het wel echt nodig is om heel veel toestellen te gebruiken waar de app op draait 

 • Aantal gebruikers

Ook het aantal gebruikers wordt meegnomen in de prijs. Ga dus van tevoren na hoeveel medewerkers je denkt gebruik te zullen maken van de software

 • Uitgebreide rapportages

Sommige aanbieders bieden je de mogelijkheid om uitgebreide rapportages te maken. Hiervoor moet je wel extra betalen. Ga dus voor jezelf na of je aan basisrapportages genoeg hebt, of dat je toch liever wilt betalen voor gedetailleerde rapporten

Stap 5: Afweging maken: Wat zijn de voordelen van een kassa app?

Nu je de kosten van een kassa app voor jezelf op een rijtje hebt, is het tijd om de afweging te maken of deze kosten het waard zijn ten opzichte van de voordelen die je uit het gebruik van kassa app haalt. Over het algemeen geldt wel dat je met een kassa app veel tijd bespaart en dat je de kosten er al snel uit hebt. De voordelen wegen dus als snel op tegen de kosten.

Benieuwd welke afwegingen je nog meer moet maken? Stel jezelf dan de 10 vragen uit onze checklist voor de retail. Download de checklist gratis!

Checklist kassasysteem voor de retail

Hieronder vind je de belangrijkste voordelen waarmee je veel tijd (en dus geld) kunt besparen.

De voordelen van een kassa app:

 • Een groot voordeel van een kassa app is dat het laagdrempelig is. De app is snel gedownload en werkt makkelijk en intuïtief. Je kunt bovendien het productoverzicht geheel naar eigen smaak inrichten. Zo weet je jouw producten blindelings te vinden
 • Een kassa app combineert alle benodigde functionaliteiten in een enkel programma. Zo worden alle klantgegevens centraal opgeslagen en wordt er bijgehouden hoeveel er van elk artikel is verkocht
 • Ook verzamel je makkelijk e-mailadressen. En omdat je beschikt over de verkoophistorie van klanten, kun je in de toekomst gerichte campagnes starten. Zo is de kans groter dat klanten bij jou terugkomen
 • De data wordt niet meer opgeslagen op een harde schijf, maar in de cloud. Op deze manier kun je altijd en overal bij jouw gegevens. Ook na calamiteiten staan jouw data veilig opgeslagen
 • Sommige aanbieders bieden de mogelijkheid om de bon per SMS of per e-mail te versturen. Dit bespaart jou geld op printbonnen en de klant hoeft de papieren bon niet meer in de portommonnee te doen
 • Kassa apps die speciaal zijn ontwikkeld voor horeca-ondernemers, bieden een andere handige functie: kleurcoderingen. Wanneer een tafel al enige tijd niet is bediend, kun je dit terugzien aan de kleur van de tafel in de tafelindeling. Zo laat je klanten nooit meer te lang wachten

Stap 6: Beslissen: Hoe kies ik de juiste kassa app?

Al de bovengenoemde functies, eisen, wensen en prijzen neem je mee in de keuze voor je kassa app. Maak voor jezelf een lijst van de functies en wensen en geef aan wat prioriteit heeft. Over het algemeen geldt dat hoe meer functies de kassa app heeft, hoe meer je kunt automatiseren en hoe beter je jouw klanten kunt bedienen. De kosten zijn dan vaak wel hoger. Stel jezelf voordat je een keuze maakt daarom de volgende vragen.

 • Voor welke branche wil je het kassasysteem gebruiken?

Een belangrijk aspect. Want hoewel de meeste kassa software voor zowel de winkel als horeca geschikt zijn, is er een aantal kassasystemen dat branche-specifiek is. Let dus goed op of het kassasysteem dat je op het oog hebt, wel geschikt is voor jouw branche.

 • Gebruik je iOS of Android?

Niet elke kassa app kun je gebruiken voor IOs of voor Android. Let dus goed op bij de keuze van kassa software of de bijbohorende app wel op jouw device kan draaien

 • Hoe uitgebreid wil je rapporteren?

Het ene systeem kan gedetaileerder data opslaan dan de ander. Wil je uitgebreid data opslaan en rapportages maken, neem dit dan mee als overweging in je keuze. Let er wel op dat je hiervoor meer meot betalen

 • Heb je meerdere winkellocaties en een webshop?

Niet elke kassa app is te koppelen met webshop software naar keuze. Heb je al webshop software, dan loont het zeker om een kassa app te kiezen die je makkelijk kunt koppelen. Zo heb je jouw voorraadbeheer op één centrale plek staan.

Wil je hulp bij het maken van een goede keuze? Met onze gratis keuzehulp ontvang je in een paar eenvoudige stappen een persoonlijke top 3 van kassaystemen met een app.

Download gratis

Stap 7: Selecteren: Kies de kassa app die bij je past

Nu je deze zes stappen hebt doorlopen, ben je er klaar voor om de voor jou perfecte kassa app te selecteren.  

​Kassa app gratis proberen

Wanneer je de juiste kassa app selecteert kun je deze gratis proberen voor een proefperiode. De meeste leveranciers bieden de mogelijkheid de app voor twee weken of een maand in een demo-omgeving te testen. Op deze manier kom je erachter of de kassa app voldoet aan jouw verwachtingen. Je komt dus nooit van een koude kermis thuis, maar weet je zeker dat je kiest voor de juiste kassa app.

Relevante artikelen

annie-spratt-604126-unsplash.jpg
5 januari 2024

Wat zijn de beste kassasystemen voor de horeca?

Kassa

Wil jij meer inzicht halen uit verkochte producten? Of wil je dat werknemers efficiënter te werk gaan? Wacht dan niet langer en bied je gasten een optimale ervaring!

Lees meer 

Eenvoudig kassa software kiezen?

1. Bekijk de aanbieders We hebben een overzicht voor je gemaakt met de beste kassa software.

2. Maak een voorselectie Selecteer je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte en bepaal welke functies je nodig hebt.

3. Vergelijk je persoonlijke top 3 Voeg de 3 beste kassa systemen toe aan jouw vergelijking en vergelijk je persoonlijk top 3 in één overzicht.

4. Probeer de beste software Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

Products