1. Blog
 2. Beste 5 kassa systemen voor winkels

Wat zijn de beste kassa systemen voor winkels?

Gebeurt het vaak dat bepaalde producten zijn uitverkocht omdat ze niet op tijd zijn besteld? Of wil je werknemers efficienter inzetten? Start dan met de automatisering van jouw winkel. 

Door gebruik te maken van een retail kassasysteem verbeter jij de winkelautomatisering. Zo profiteer je bijvoorbeeld van:

 • Het besparen van tijd. Door de gebruiksvriendelijkheid van de software, is het voor werknemers eenvoudig om snel klanten te helpen. Zo helpen je werknemers meerdere klanten in minder tijd.   
 • Automatisch bijwerken van voorraadbeheer. Zo hou je gemakkelijk inzicht in de inkoop en verkoop van jouw winkel. 
 • Service afstemmen op klanten. Voeg klanten toe aan je klantensysteem en bekijk gegevens zoals leeftijd, aankoopgeschiedenis en meer. Gebruik deze gegevens voor het personaliseren van acties zoals een korting bij verjaardagen. 
 • Integratie met andere bedrijfssoftware. Verkoop je producten ook online? Koppel dan je webwinkel software aan je kassa software. Of koppel boekhoudsoftware aan je kassa systeem, zo wordt elke transactie verwerkt in de administratie. 

Wij hebben daarom hieronder de beste retail kassasystemen op een rijtje gezet en geven je tips hoe je het beste kassasysteem kiest voor jouw winkel. 

Jaap Toering
Jaap Toering

  De beste kasssystemen voor winkels op een rij 

  1. Count-IT

  Het POS van Count-IT is meer dan een kassasysteem. Count-IT helpt je bij het managen van één of meerdere locaties. Van voorraadbeheer tot real time data-analyse, CRM en personeelsmanagement, en dat alles veilig in de cloud. Een internet verbinding is alles wat je nodig hebt. Voor meer informatie / een gratis demo, kijk op www.count-it.eu

  Gebruiksvriendelijk
  Realtime inzichten
  Voorraadbeheer

  Prijs: maandelijks €35,00
  Reviews: geen
  Meer info  Ga naar de website 

  2. MplusKASSA

  MplusKASSA is de meest gebruiksvriendelijke en flexibele kassasoftware op de Nederlandse markt. U kiest en betaald de functionaliteiten die u benodigd bent hierdoor betaald u nooit teveel. Doordat MplusKASSA verkocht wordt door gecertificeerde kassa dealers is er altijd een specialist bij u in de buurt die u kan helpen. Met meer dan 60 gekoppelde apps en een goed gedocumenteerde API is MplusKASSA het meest uitgebreide kassapakket van Nederland. Bekijk www.mpluskassa.nl voor alle mogelijkheden. Omnichannel? Met MplusKASSA kiest u zelf welke webshop u wilt integreren.

  Gebruiksvriendelijk
  Koppelbaar
  Flexibel

  Prijs: Op aanvraag
  Reviews: 9.2/10
  Meer info  Ga naar de website 

  3. myPOS

  myPOS biedt geïntegreerde en betaalbare betaaloplossingen die de manier veranderen waarop bedrijven kaartbetalingen op alle kanalen accepteren - aan het loket, online of via mobiele apparaten.

  Pinterminals va €29,00
  Omnichannel software
  Bezoekadres: Amsterdam

  Prijs: eenmalig €29,00
  Reviews: geen
  Meer info 

  4. Nappkin

  Nappkin is een compleet en geavanceerd restaurant POS systeem speciaal ontwikkeld voor de iPad. Alles wat u nodig hebt om met Nappkin te starten is een iPad, internet, en optioneel één of meerdere printers.

  Boekhoudkoppeling
  Reserveringen
  Betaalterminals

  Prijs: maandelijks €9,00
  Reviews: geen
  Meer info 

  5. Onlinefact

  Onlinefact is een facturatie, voorraadbeheer en kassasysteem pakket waarmee je makkelijk uw dagelijkse financiële administratie kan maken en opvolgen. Ook kan aan dit platform verschillende modules gekoppeld worden waaronder de door ons ontwikkelde Kassa software of webshop synchronisatie plugins.

  Kassa systeem
  Barcodes printen
  Webshop koppeling

  Prijs: maandelijks €19,00
  Reviews: geen
  Meer info 

  Ontvang je persoonlijke kassa top 3 met de keuzehulp

  Hoe kies je de kassa die bij je winkel past?

  Het beste kassasysteem vind je door de volgende stappen te nemen:

  Stap 1: Jouw wensen

  Breng eerst je wensen voor het kassasysteem software goed in kaart. Denk aan:

  • Wat wil je met het systeem kunnen doen?
  • Wat is je gewenste situatie?
  • En wat verwacht je in de toekomst te gaan doen?

  Schrijf je wensen alleen nog even voor jezelf op. Dat biedt houvast in het verdere keuzeproces. 

  Hoe bepaal je je wensen?

  Benieuwd hoe je jouw wensen bepaald en welke functies jij echt nodig hebt? Stel jezelf dan de 10 vragen uit onze checklist voor de retail. Download de checklist gratis!

  Checklist kassasysteem voor de retail

  Stap 2: Shortlist maken

  Aan de hand van je wensen en behoeften maak je een shortlist van aanbieders. Dit kun je in dit overzicht doen of met onze gratis keuzehulp

  Met de keuzehulp helpen wij je om een top 3 te maken met de kassa software die bij je type bedrijf en wensen past.

  Stap 3: Vergelijken

  Vergelijk je shortlist op basis van reviews, prijzen en functionaliteiten. Kom je er niet uit? Wij helpen je graag verder!

  Stap 4: Proberen en evalueren

  Bijna alle online kassa software aanbieders bieden een gratis demo of proefperiode. Gebruik deze vooral, want dit geeft je direct een goede indruk hoe het eruit ziet en of het lekker werkt. 

  Gooi niet direct je hele workload in één systeem, maar test eerst 3 verschillende systemen met een aantal basishandelingen. Betrek eventueel ook je personeel hierbij. Zij moeten er uiteindelijk goed en efficient mee kunnen werken. 

  En niet onbelangrijk, test ook de support afdeling. Reageren ze snel en zijn ze in staat om je vragen snel te assisteren? 

  Gratis kassa software voor de retail

  Niet ieder kassa systeem heeft dezelfde functionaliteiten en elke winkelier heeft eigen wensen. Maak daarom gebruik van een tijdelijke demo/proefversie van kassa software. Zo weet je precies welk kassasysteem past bij jouw winkel en werkwijze.

  Compleet overzicht met retail kassasystemen

  Op zoek naar meer aanbieders van retail kassasystemen? Bekijk het complete overzicht met alle retail kassasystemen of gebruik de selectietool hieronder. Vertel ons over je bedrijf en we maken een voorselectie van de beste apps voor jou. Maak je eigen persoonlijke top 3, vergelijk de apps en vind de beste app voor jou.

  Gerelateerde artikelen

  5 januari 2021

  Wat zijn de beste kassasystemen voor de horeca?

  Kassa

  Wil jij meer inzicht halen uit verkochte producten? Of wil je dat werknemers efficiënter te werk gaan? Wacht dan niet langer en bied je gasten een optimale ervaring!

  26 april 2020

  Hoe kies je het beste kassasysteem?

  Kassa

  Wat is het beste kassasysteem en hoe kies ik dit? Een goed werkend kassasysteem is hierin onmisbaar.

  29 april 2019

  Alle trends en ontwikkelingen van POS & kassa software

  trends Kassa

  Van contactloos pinnen naar een kassasysteem in de cloud. De nieuwste trends van kassa software worden hier behandeld.

  Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

  Dit is Appwiki

  Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

  Appwiki werkt voor jou

  Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

  En zo werkt Appwiki

  We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

  Products