1. Blog
 2. Beste 5 kassa systemen voor winkels

Wat is het beste kassasysteem voor je winkel?

Gebeurt het vaak dat bepaalde producten zijn uitverkocht omdat ze niet op tijd zijn besteld? Of wil je werknemers efficiënter inzetten? Start dan met de automatisering door een kassasysteem voor je winkel. 

Door gebruik te maken van een retail kassasysteem verbeter jij de winkelautomatisering. Zo profiteer je bijvoorbeeld van:

 • Het besparen van tijd. Door de gebruiksvriendelijkheid van de software, is het voor werknemers eenvoudig om snel klanten te helpen. Zo helpen je werknemers meerdere klanten in minder tijd.   
 • Automatisch bijwerken van voorraadbeheer. Zo hou je gemakkelijk inzicht in de inkoop en verkoop van jouw winkel. 
 • Service afstemmen op klanten. Voeg klanten toe aan je klantensysteem en bekijk gegevens zoals leeftijd, aankoopgeschiedenis en meer. Gebruik deze gegevens voor het personaliseren van acties zoals een korting bij verjaardagen. 
 • Integratie met andere bedrijfssoftware. Verkoop je producten ook online? Koppel dan je webwinkel software aan je kassa software. Of koppel boekhoudsoftware aan je kassa systeem, zo wordt elke transactie verwerkt in de administratie. 

Wij hebben daarom hieronder de beste retail kassasystemen op een rijtje gezet en geven je tips hoe je het beste  winkel kassasysteem kiest voor jouw zaak. 

Jaap Toering
Appwiki expert

  De beste kasssystemen voor winkels op een rij 

  De beste kassa software oplossingen voor winkels zijn...

  Lightspeed

  Lightspeed biedt kassasystemen voor retailers en horeca ondernemers, en webshop software voor ecommerce ondernemers over de hele wereld. Test onze producten gratis, zonder verplichtingen.

  Probeer gratis
  Bereik topprestaties
  Versoepel je workflow

  Prijs: maandelijks €89,00
  Reviews: 9.3/10
  Meer info  Ga naar de website 

  Count-IT

  Het POS van Count-IT is meer dan alleen een kassasysteem. De uitgebreide software met o.a. voorraadbeheer, rapportages, CRM en personeelsmanagement. Alles veilig in de cloud. Een internetverbinding is alles wat je nodig hebt. Voor meer informatie / een gratis demo, kijk op www.count-it.eu

  Gebruiksvriendelijk
  Realtime inzichten
  Voorraadbeheer

  Prijs: maandelijks €35,00
  Reviews: geen
  Meer info  Ga naar de website 

  Nuvopos mobile

  Mobile app werkt op alle Smartphones (geen dure handhelds) en tablets Gemakkelijke overgang door gebruik aanwezige hardware (PC, Printers) Nu ook met QR bestel optie!

  Eenvoudig
  Snel
  Betaalbaar

  Prijs: eenmalig €0,00
  Reviews: geen
  Meer info  Ga naar de website 

  BizzCloud

  Werk slimmer en efficiënter met de complete en voordelige retail en horeca oplossingen van BizzCloud. Koppel makkelijk populaire webshops en boekhoudpakketten of gebruik gratis de ingebouwde administie. BizzCloud is flexibel, groeit met u mee, en is makkelijk in het gebruik. Bovendien zijn we vaak meer dan 50% voordeliger dan andere pakketten.

  Compleet & Voordelig
  Horeca, Retail, Clubs
  Webshop & Voorraad Mgt

  Prijs: vanaf €27,50
  Reviews: geen
  Meer info 

  Afosto

  Afosto biedt een zorgeloze toekomst met een eigen kassasysteem en e-commerce oplossing geïntegreerd in een gebruiksvriendelijk platform. Met het platform heb je inzichten in al je sales, je beheert je voorraad makkelijk in 1 of meerdere magazijnen en beheert je klanten vanuit 1 systeem.

  Eenvoudig te gebruiken
  Geen dure installatie
  Schaalbaar en flexibel

  Prijs: maandelijks €75,00
  Reviews: geen
  Meer info 

  Ontvang je persoonlijke kassa top 3 met de keuzehulp

  Hoe kies je de kassa die bij je winkel past?

  Het beste kassasysteem vind je door de volgende stappen te nemen:

  Stap 1: Jouw wensen

  Breng eerst je wensen voor het kassasysteem software goed in kaart. Denk aan:

  • Wat wil je met het systeem kunnen doen?
  • Wat is je gewenste situatie?
  • En wat verwacht je in de toekomst te gaan doen?

  Schrijf je wensen alleen nog even voor jezelf op. Dat biedt houvast in het verdere keuzeproces. 

  Hoe bepaal je je wensen?

  Benieuwd hoe je jouw wensen bepaald en welke functies jij echt nodig hebt? Stel jezelf dan de 10 vragen uit onze checklist voor de retail. Download de checklist gratis!

  Checklist kassasysteem voor de retail

  Stap 2: Shortlist maken

  Aan de hand van je wensen en behoeften maak je een shortlist van aanbieders. Dit kun je in dit overzicht doen of met onze gratis keuzehulp

  Met de keuzehulp helpen wij je om een top 3 te maken met de kassa software die bij je type bedrijf en wensen past.

  Stap 3: Vergelijken

  Vergelijk je shortlist op basis van reviews, prijzen en functionaliteiten. Kom je er niet uit? Wij helpen je graag verder!

  Stap 4: Proberen en evalueren

  Bijna alle online kassa software aanbieders bieden een gratis demo of proefperiode. Gebruik deze vooral, want dit geeft je direct een goede indruk hoe het eruit ziet en of het lekker werkt. 

  Gooi niet direct je hele workload in één systeem, maar test eerst 3 verschillende systemen met een aantal basishandelingen. Betrek eventueel ook je personeel hierbij. Zij moeten er uiteindelijk goed en efficient mee kunnen werken. 

  En niet onbelangrijk, test ook de support afdeling. Reageren ze snel en zijn ze in staat om je vragen snel te assisteren? 

  Gratis kassa software voor de retail

  Niet ieder kassa systeem heeft dezelfde functionaliteiten en elke winkelier heeft eigen wensen. Maak daarom gebruik van een tijdelijke demo/proefversie van kassa software. Zo weet je precies welk kassasysteem past bij jouw winkel en werkwijze.

  Compleet overzicht met retail kassasystemen

  Op zoek naar meer aanbieders van retail kassasystemen? Bekijk het complete overzicht met alle retail kassasystemen of gebruik de selectietool hieronder. Vertel ons over je bedrijf en we maken een voorselectie van de beste apps voor jou. Maak je eigen persoonlijke top 3, vergelijk de apps en vind de beste app voor jou.

  Gerelateerde artikelen

  5 januari 2024

  Wat zijn de beste kassasystemen voor de horeca?

  Kassa

  Wil jij meer inzicht halen uit verkochte producten? Of wil je dat werknemers efficiënter te werk gaan? Wacht dan niet langer en bied je gasten een optimale ervaring!

  23 april 2023

  Kascontrole, hoe doe je dat? Onze tips voor verenigingen

  Kassa

  Hoe voer je een kascontrole uit bij een vereniging? We geven je in dit artikel een handleiding met tips en afsluitend een kascontrole checklist.

  26 april 2020

  Hoe kies je het beste kassasysteem?

  Kassa

  Wat is het beste kassasysteem en hoe kies ik dit? Een goed werkend kassasysteem is hierin onmisbaar.

  Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

  Dit is Appwiki

  Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

  Appwiki werkt voor jou

  Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

  En zo werkt Appwiki

  We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

  Products