1. Kassa
 2. Systeem

Kassasystemen vergelijken

Hier vind je een overzicht met de populairste kassasystemen voor horeca en retail. Personaliseer het overzicht met de filters en vergelijk op prijs, functies en reviews.

Probeer gratis
Bereik topprestaties
Versoepel je workflow

Drijvende kracht van de beste ondernemers wereldwijd. Lightspeed is het complete kassasysteem en betaalplatform voor horeca- en retailondernemers, met meer dan 168.000 klantlocaties.* Bekijk een demo

Meer informatie
Gebruiksvriendelijk
Realtime inzichten
Voorraadbeheer

Het POS van Count-IT is meer dan een kassasysteem. Count-IT helpt je bij het managen van een of meerdere winkellocaties. Van voorraadbeheer tot real time data-analyse, CRM, personeelsmanagement en meer. En dat veilig in de cloud.

Meer informatie
Eenvoudig
Snel
Betaalbaar

Eenvoudige Kassa app voor horeca die werkt op alle bestaande apparatuur (Windows PC, Smartphone, Tablet) waardoor minimale investering en er snel kan worden overgegaan naar ons Nuvopos kassasysteem. Nieuw! Bestel met QR voor gast

(0)
Ga naar website
Meer informatie

BizzCloud

Compleet & Voordelig
Horeca, Retail, Clubs
Webshop & Voorraad Mgt

BizzCloud Kassa, vanaf 27.50 p/m. Zeer compleet: voorraadbeheer, kassa-facturering, inkoop, tafelindeling, keuken/bar aansturing, bon splitsing, product varianten, crm etc etc. Voordelig en eenvoudig. Mobile & webshop ready.

(0)
Meer informatie
Meer informatie

Afosto

Eenvoudig te gebruiken
Geen dure installatie
Schaalbaar en flexibel

Met Afosto bespaar je veel tijd op je kassahandelingen. Het kassascherm is namelijk functioneel ingedeeld, handelingen doe je zonder na te denken en transacties worden razendsnel verwerkt.

(0)
Meer informatie
Meer informatie

MplusKASSA

Gebruiksvriendelijk
Koppelbaar
Flexibel .

MplusKASSA is de meest gebruiksvriendelijke, flexibele en koppelbare kassasoftware op de Nederlandse markt. U kiest en betaalt de functionaliteiten die u nodig heeft en hierdoor betaalt u nooit teveel.

Meer informatie

myPOS

Pinterminals va €29,00
Omnichannel software
Bezoekadres: Amsterdam

MyPOS biedt pin terminals, maar ook de software die je nodig hebt voor zowel on- als offline verkopen. MyPOS draagt bij aan de groei van jouw business! Bekijk alle producten in de webshop.

(0)
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Ook interessant voor jou:

Ontvang je persoonlijke kassa top 3 met de keuzehulp

Kassasysteem: vergelijk en vind de beste kassasystemen

​Wil je een kassasysteem? Bij Appwiki vergelijk en vind je de beste kassa software met handige tools en tips. Ben je op zoek naar een kassasysteem voor de horeca? Of naar een kassasysteem voor de winkel. Maak een shortlist door in het overzicht op de voor jou belangrijke functies te filteren. Vergelijk vervolgens de 3 beste kassasystemen op prijs, reviews en fucnties. Zo vind je kassa sofwtare die bij je past en bespaar je tijd.

Stappenplan: het beste kassasysteem kiezen

Iedere winkelier heeft er één of meerdere van in de winkel staan: kassa’s. Hoewel we bij kassa’s voornamelijk denken aan betalingen, komt er bij moderne kassasystemen veel meer kijken. Online betaalsystemen zijn namelijk in staat om veel meer dan alleen de transacties in de gaten te houden.

Je kunt als winkelier ook inzicht krijgen in je eigen voorraad en kooppatronen. Oftewel, met goede kassa software heb je tevens je voorraadbeheer en klantenbeheer in één systeem. Volg de volgende stappen om de kassasoftware te vinden dat het beste past bij jouw organisatie.

Waar moet je aan denken?

Volg het stappenplan en jij weet vervolgens welk kassasysteem het beste past bij jouw onderneming. Ben je al zover om een kasssysteem te selecteren? Klik dan in het filter hierboven en zoek de beste kassa software. Binnen een paar klikken kun je een kassa kopen. Je kunt zelf kiezen uit een simpel, goedkoper kassasysteem of een uitgebreider, maar duurder kassasysteem.

Klik terug naar boven!

Stap 1: Oriënteren: Wat is en kan een kassasysteem?

Als we het over kassasystemen hebben, dan bedoelen we niet alleen de fysieke kassa, de plek in de winkel waar alle betalingen worden gedaan. Achter de kassa zelf schuilt namelijk een uitgebreide software. Dit wordt ook wel point of sale (POS) genoemd. En er is een groot aanbod aan kassa software. Tegenwoordig kunnen we niet meer om de mogelijkheden van online kassasystemen heen. Denk hierbij ook aan het POS kassasysteem op je iPad.

Online kassasystemen

Er zijn in Nederland diverse aanbieders van afrekensystemen. Veel van die software-aanbieders kiezen er voor om online kassa software uit te brengen. Je zult je misschien afvragen: wat houdt een online kassasysteem nou precies in? Een online kassasysteem is dé oplossing voor elke verkoper (zowel in de horeca als in winkels) die met zijn tijd meegaat. Met zo’n systeem maak je gebruik van de cloud: alle data worden online opgeslagen.

iPad kassa

Dit heeft meerdere voordelen. Ten eerste is alle informatie van overal te bekijken. Dus ook op je iPad. Voor een iPad kassasysteem zijn speciale apps ontwikkeld die alle functies heeft die het online kassasysteem ook heeft. Je hebt dus je eigen kassasysteem op je iPad. Ten tweede is je data extra veilig. Mocht er een inbraak of defect in je winkel zijn, dan heb je in ieder geval altijd een cloud back-up.

Als laatste hoef je geen dure servers of andere apparaten te installeren om je kassa software aan de gang te krijgen. Een slimme winkelier kiest dus voor een online kassasysteem van een online software aanbieder.

Stap 2: Onderscheid maken: Welke kassasystemen zijn er?

Zoals gezegd is het tegenwoordig steeds meer de norm om online kassa software te gebruiken. Deze POS systemen verschillen onderling, iedere leverancier van online kassasystemen heeft dan ook zijn eigen specialiteit.

Toch is er grofweg een onderscheid te maken tussen twee verschillende kassasystemen: kassa software voor de horeca en kassa software voor de winkel. Ieder kassasysteem heeft zijn eigen specifieke functies die gericht zijn op de bijbehorende branche.

Een kassasysteem voor de horeca

Wanneer je in de horeca werkt, kun je kiezen voor een kassasysteem dat specifiek in gemaakt voor jouw branche. Met de beste horeca kassasystemen kun je veel taken en communicatiestromen automatiseren. Je stelt dan natuurlijk ook andere eisen aan zo'n systeem.

Zo moet een kassasysteem in de horeca klantenorders netjes bij kunnen houden gedurende het gehele bezoek van jouw klant. Ook moet de kassa software de gehele bestelling onthouden en opslaan. Bovendien moeten klanten makkelijk en snel betalen nadat ze klaar zijn.

Benieuwd hoe je een kassasysteem vindt die bij je horecazaak past? Download dan onze gratis "Kassa keuzegids voor de horeca." 

Download gratis

Een kassasysteem voor winkels

Hoewel je een aantal functies ook kunt gebruiken wanneer je een winkel hebt, heb je uiteraard ook andere eisen die je stelt aan een kassasysteem voor de detailhandel. Daarnaast bestaan er ook kassasystemen voor de retail.

Een belangrijke functie van kassa software voor de winkel is dat je jouw transactieproces zo snel mogelijk kan laten verlopen. Hierdoor krijg je goed inzicht van inkoop- tot verkoop. Door het goede inzicht in de verkoopgegevens, kun je inkoopgegevens hierop automatiseren.

Stap 3: Verdiepen: Welke functies heb je nodig? 

De functies van de kassa software zijn van doorslaggevend belang in jouw keuze voor het juiste kassasysteem. Want wat heb je aan een kassasysteem zonder een functie die jij nodig hebt om jouw bedrijfsproces te automatiseren? Ook is het zonde om een kassasysteem aan te schaffen met functies die je niet gebruikt.

Minimale eisen aan een kassasysteem

Wanneer je besluit om een kassasysteem aan te schaffen, wil je natuurlijk dat het jou wat oplevert: je wilt er geld en tijd mee besparen. In de keuze van kassa software moet je er dan ook op letten dat de software minimaal beschikt over deze functies:

 • De software moet cloudbased zijn. Hierdoor heb je altijd, overal en op elk apparaat inzicht en toegang tot je belangrijke gegevens. Dit levert je altijd een duidelijk overzicht van de financiën
 • Pinterminal kunnen aansluiten. Wanneer je jouw pinterminal kunt aansluiten op de sofwtare, worden alle betalingen automatisch verwerkt in de software
 • Een ruime keuze aan betalingsmogelijkheden. Zo geef je jouw klanten de kans om op elke manier te betalen. Zo maak je het je klanten makkelijker, maar verhoog je ook je eigen omzet omdat je niet onnodig sales misloopt door een gebrek aan betalingsmogelijkheden

Kassa voor de horeca

Ook zijn er branche-specifieke eisen die je kunt stellen aan een kassasysteem. Voor een kassasysteem voor de horeca zijn er deze functies waar je uit kunt kiezen:

 • Duidelijk overzicht van de bestellingen gedurende het klantbezoek, zo voorkom je communicatiefouten
 • Kleurcoderingen: hiermee kun je bijhouden of een tafel al enige tijd niet is bediend. Zo laat je klanten nooit meer te lang wachten
 • Een koppeling met securitycamera’s, voor extra toezicht
 • Inzicht in voorraden, zo kun je goed voorspellen hoeveel producten je nodig zult hebben
 • Koppeling maken met leveranciers en andere partners
 • Kassa app: hiermee kun je bestellingen opnemen en foutloos doorsturen naar de keuken

Kassa voor de winkel

Ook voor de winkel zijn er een aantal handige functies waaruit je kunt kiezen:

 • Optimaal transactieproces, zodat klanten niet lang hoeven te wachten bij het afrekenen
 • Inzicht in klant-, inkoop- en verkoopgegevens. Met deze gegevens kun je gerichte campagnes opzetten
 • Koppeling met leveranciers en partners
 • Uitgebreid inzicht en voorspelling van voorraden
 • Integratie mogelijk met andere software

Benieuwd welke functies jij echt nodig hebt? Stel jezelf dan de 10 vragen uit onze checklist voor de retail. Download de checklist gratis!

Checklist kassasysteem voor de retail

Stap 4: Financieren: Wat kost een kassasysteem?

Net als de functies waarover kassasystemen beschikken, lopen de kosten van kassa software erg uiteen. Er zijn een aantal factoren die de prijs bepalen die je maandelijks voor de software moet betalen.

Factoren die de prijs van een kassasysteem bepalen:

 • Aantal transacties/orders

Een aantal aanbieders van kassa software laat hun maandelijkse prijs afhangen van het aantal transacties of orders dat je doet. Ga voor jezelf na of je niet te veel zult betalen voor een abonnement waarbij je oneindig veel orders kunt plaatsen, terwijl je er in werkelijkheid maar honderd plaatst.

 • Aantal aan te sluiten toestellen

Bij sommige aanbieders moet je meer betalen naarmate je meer toestellen wilt gebruiken waar de software op draait. Houd hier rekening mee. 

 • Aantal gebruikers

Ook het aantal gebruikers wordt meegnomen in de prijs. Ga dus van tevoren na hoeveel medewerkers je denkt gebruik te zullen maken van de software.

Tegenwoordig is van elk kassasysteem wel een kassa app beschikbaar. Sommige aanbieders bieden de app gratis aan, bij sommige moet je ervoor betalen. Ook is er een combinatie van een gratis app, maar zodra je meer functies wilt gebruiken zul je ervoor moeten betalen.

Stap 5: Afweging maken: Wat zijn de voordelen van online kassa software?

Nu je de kosten van een kassasysteem voor jezelf op een rijtje hebt, is het tijd om de afweging te maken of deze kosten het waard zijn ten opzichte van de voordelen die je uit het gebruik van kassa software haalt.  

Hieronder vind je de belangrijkste voordelen van een kassasysteem:

 • Cloudbased

Omdat de sofwtare in de cloud staat, kun je met een werkende internetverbinding altijd en overal je gegevens inzien. Ook wordt er dagelijks een back-up gemaakt. Ook bij calamiteiten blijven je gegevens bewaard.

 • Data bijhouden

Een belangrijk onderdeel van een succesvolle onderneming runnen is het bijhouden van klantegegevens. Kassa software helpt je hierbij. Zo houdt het kassasysteem bij hoeveel je van een bepaald artikel hebt verkocht, of hoeveel van een bepaald artikel er de afgelopen periode zijn geretourneerd. Je  kunt hierop jouw verkoopstrategie aanpassen.

 • Soepele afstemming tussen offline en online winkel

De administratie van je webshop kan je samenvoegen met je administartie van je fysieke winkel. Dit kan je doen door je kassa sofwtare te koppelen met webshop software. De klant- en de verkoopgegevens worden automatisch op elkaar afgestemd en bijgewerkt.

 • Kassa software koppelen

Je kunt je kassasysteem ook koppelen aan je boekhoudprogramma. Zo worden de kasstaten elke dag automatisch verwerkt in je administratie. Een andere handige functie waarmee je tijd bespaart is dat het programma automatisch de omzet en de BTW berekent.

 • Kassa app

​Een heel handige functie voor wanneer je als ondernemer veel onderweg bent. Met een kassa app kun je namelijk op afstand bekijken wat de omzet van die dag is geweest wanneer je niet in de winkel was of wanneer het restaurant zonder jou heeft gedraaid. De meeste kassa apps werken zowel op de iPhone als op Android. Je kunt ze downloaden in de App Store en in de Play Store.

Stap 6: Beslissen: Hoe kies ik het juiste kassasysteem?

Al de bovengenoemde functies, eisen, wensen en prijzen neem je mee in de keuze voor je kassasysteem. Hoe meer functies de kassa software heeft, hoe meer je kunt automatiseren en hoe beter je jouw klanten kunt bedienen. Maar let er wel op: hoe meer functies, hoe hoger de prijs die je maandelijks betaalt. Ook wil je niet betalen voor functies die je toch niet gaat gebruiken. Stel jezelf voordat je een keuze maakt daarom de volgende vragen.

 • Voor welke branche wil je het kassasysteem gebruiken? 

Een belangrijk aspect. Want hoewel de meeste kassa software voor zowel de winkel als horeca geschikt zijn, is er een aantal kassasystemen dat branche-specifiek is. Let dus goed op of het kassasysteem dat je op het oog hebt, wel geschikt is voor jouw branche.

 • Hoeveel inzicht wil je in data hebben? 

Het ene systeem kan gedetaileerder data opslaan dan de ander. Wil je uitgebreid dat opslaan en rapporteren, neem dit dan mee als overweging in je keuze

 • Wil je jouw kassa software koppelen?

Niet elk kassasysteem is te koppelen met een boekhoudprogramma of webshop software naar keuze. Heb je al een boekhoudprogramma, dan loont het zeker om een kassasysteem te kiezen die je makkelijk kunt koppelen.  

 • Heb je een fysieke winkel en een webshop?

Kies dan voor een kassasysteem dat koppelt met jouw webshop software. Zo heb je jouw voorraad geïntegreerd op één plek staan. Er zijn aanbieders die zeer makkelijk met elkaar kunnen koppelen. Zij hebben de software op elkaar afgestemd, zodat jij als ondernemer zo aan de slag kunt gaan. 

 • Ben je veel onderweg?

Dan is het handig om een kassaysteem met een kassa app te nemen. Zo kun je altijd en overal jouw kasstaat inzien.

Wil je hulp bij het bepalen van je wensen of het maken van een keuze? Met onze gratis keuzehulp ontvang je in een paar eenvoudige stappen een persoonlijke top 3 met online kassasystemen.

Download gratis

Stap 7: Selecteren: Kies de kassa software die bij je past

Nu je deze zes stappen hebt doorlopen, ben je er klaar voor om de voor jou perfecte kassa software te selecteren.  

Gratis kassa software proberen

Kassa systeem kopen? Wanneer je alles voor jezelf op een rijtje hebt, is er altijd nog een ruim aanbod van aanbieders waaruit je kunt kiezen. Gelukkig kun je de meeste kassa software gratis een periode van veertien of dertig dagen proberen. Houd dan dit stappenplan ernaast en check of de software voldoet aan jouw eisen en wensen. Zo weet je dat je altijd met de juiste kassa software thuiskomt.

Ja, ik wil verschillende kassa software vergelijken en de beste selecteren!

Veelgestelde vragen

 

✅ Wat is een kassasysteem?

Een kassasysteem wordt vaak ook een POS systeem genoemd. POS staat voor point of sale. Met een kassa reken jij producten en diensten af, dat kan zowel on- als offline. Achter het kassasysteem zit het POS systeem. Het POS (kassa)systeem geeft je inzicht in verkoopstatistieken, jouw klanten en voorraadinformatie. Een POS kassasysteem is ontzettend waardevol voor jou als ondernemer. 

✅ Wat zijn de voordelen van een online kassasysteem?

Een online kassasysteem biedt jou als ondernemer veel voordelen. Omdat de software in de cloud staat, kun je met een werkende internetverbinding altijd en overal je gegevens inzien. Zo is het ontzettend eenvoudig om data bij te houden en de koppeling te leggen tussen de on- en offline winkel of zaak. Daarnaast kun je vele online kassasystemen ook koppelen aan je boekhoudprogramma. 

✅ Wat kost een kassasysteem?

De kosten van een kassasysteem zijn afhankelijk van de functionaliteiten die jij nodig hebt voor jouw bedrijf. Factoren die de prijs van een kassasysteem bepalen zijn onder andere:
- Het aantal transacties/orders
- Het aantal aan te sluiten toestellen of kassa’s
- Het aantal gebruikers dat toegang nodig heeft
- De mogelijkheid tot een kassa app

Relevante artikelen

rawpixel-569600-unsplash.jpg
29 mei 2024

Kascontrole, hoe doe je dat? Onze tips voor verenigingen

Kassa

Hoe voer je een kascontrole uit bij een vereniging? We geven je in dit artikel een handleiding met tips en afsluitend een kascontrole checklist.

Lees meer 

Eenvoudig kassa software kiezen?

1. Bekijk de aanbieders We hebben een overzicht voor je gemaakt met de beste kassa software.

2. Maak een voorselectie Selecteer je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte en bepaal welke functies je nodig hebt.

3. Vergelijk je persoonlijke top 3 Voeg de 3 beste kassa systemen toe aan jouw vergelijking en vergelijk je persoonlijk top 3 in één overzicht.

4. Probeer de beste software Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

Products