1. Blog
  2. Wat je moeten weten over CRM
  1. Blog
  2. Wat je moeten weten over CRM

Wat je moeten weten over CRM

CRM 1 april 2017 Leestijd minuten

Binnen elke organisatie komt er een dag dat de term CRM (Customer Relationship Management) valt. Dit betekent het centraal stellen van relatiebeheer in de gehele organisatie. Dit doe je door je te richten op de relaties die het bedrijf heeft met klanten en potentiele klanten, maar ook leveranciers. Doel is om de omzet en winstgevendheid van je bedrijf hiermee te vergroten. Daarnaast kan een CRM strategie tevens kosten verlagen door efficienter te werken als organisatie.

Een CRM systeem faciliteert een CRM strategie. Met een CRM onderhoud en manage je alle (klant)relaties van je bedrijf. Een CRM houdt bijvoorbeeld alle klantcontacten bij en zorgt dat iedereen in de organisatie altijd toegang heeft tot de juiste klantinformatie. Daarnaast stroomlijnt een CRM je verkoopproces, maakt het je marketing strategie effectiever en zorgt voor een betere klantenservice. Nieuwsgierig wat een CRM voor jou kan betekenen? Lees dan diverse artikelen die je helpen bij een succesvolle CRM strategie.

Al overtuigd van de kracht van CRM software? Hieronder vind je een overzicht van diverse Nederlandse CRM systemen. Door de filters aan de linkerkant te gebruiken vind je eenvoudig het CRM dat bij je past!

Wat is CRM precies?

CRM is voor veel ondernemers een vaag begrip. Iets dat is weggelegd voor grote bedrijven en multinationals. Gelukkig is dat niet waar. CRM betekent niets meer dan het onderhouden en versterken van de relatie met klanten en leveranciers om deze een tevreden gevoel te geven. Dit met als doel om loyaliteit te creëren en zo uiteindelijk omzet en winstgevendheid te behouden of zelfs te verhogen. CRM is dus juist belangrijk voor kleinere organisaties. Daarbij zijn deze vaak wendbaarder dan hun grote concurrenten en kunnen zij dus nog flexibeler en beter met relatiebeheer omgaan.

het netwerk van crm

Wat is CRM software?

De naam Customer Relationship Management zegt het al: CRM is het managen van klantrelaties. Dit begint bij het besef dat de klant centraal staat. Alleen op die manier kan een goede CRM strategie worden geformuleerd en uitgevoerd met de juiste software. In deze software worden klantgegevens uit alle onderdelen van de organisatie verzameld, zodat elke medewerker bij klantcontact een helder beeld heeft van de geschiedenis van de klant. Zo profiteert niet alleen de sales afdeling van een passend CRM systeem, maar halen bijvoorbeeld ook de financiële administratie en servicedesk er hun voordeel uit. Kortom, CRM software zorgt ervoor dat voor iedereen in uw bedrijf de juiste informatie snel beschikbaar is.

Waarom een CRM systeem zo belangrijk is

Natuurlijk is het handig om klantgegevens op één plek te verzamelen, zodat je deze snel kunt terugvinden wanneer een klant contact met jou opneemt of je zelf contact wilt opnemen. Maar hoe weet je wanneer het tijd is om contact op te nemen? Een CRM systeem helpt je aan het antwoord op deze vraag. CRM is namelijk veel meer dan alleen het verzamelen van persoonsgegevens.

Goede CRM software helpt jou als ondernemer gegevens zo te ordenen dat je marketingstrategie erop kan worden aangepast en je dus effectiever kunt communiceren met klanten. Maar ook kun je door het analyseren van de verzamelde gegevens nieuwe klanten en markten ontdekken, processen stroomlijnen en je personeel effectiever inzetten. Zonder CRM tast je in het duister. Want hoe kun je een klant bedienen die je helemaal niet kent? En hoe creëer je effectieve marketingcampagnes als je niet weet voor wie? Een CRM systeem is essentieel voor elke onderneming, hoe groot of klein dan ook.

De toegevoegde waarde van de juiste CRM software

CRM en software worden vaak als synoniemen van elkaar gebruikt. Dit is niet helemaal terecht. CRM is geen software maar een strategie, een manier van denken waarin de klant centraal wordt gesteld. Toch ligt de basis van de uitvoering van goed relatiebeheer wel in software.

In goede CRM software kun je precies die gegevens kwijt die je nodig hebt om de relatie met klanten te onderhouden en te versterken. En natuurlijk sluit een passend systeem naadloos aan bij je werkwijze, zodat relatiebeheer een continu proces wordt.

CRM software kosten

CRM software onbetaalbaar? Nee hoor, het aanbod van software voor relatiebeheer is enorm en mogelijkheden en prijzen lopen erg uiteen. Er is CRM software beschikbaar voor zzp-ers, voor het MKB, maar ook voor grote, internationale ondernemingen. Welke oplossing het beste bij jouw onderneming past is afhankelijk van je wensen. Heb je deze op een rij gezet? Bekijk dan ons aanbod van CRM software.

Gerelateerde artikelen

19 april 2018

Hoe CRM jouw sales een boost geeft

Crm systeem

CRM software kan voor meer sales zorgen, lees gauw hoe! Een CRM systeem biedt je de mogelijkheid om je klantrelaties verder op te bouwen en te onderhouden.

14 november 2018

Wat zijn de beste zakelijke apps?

Boekhouding Urenregistratie Crm systeem Facturatie

Is de treincoupé ook jouw tweede huis geworden? Gaan de zaken goed en zit je hierdoor vaak in het buitenland? Doe jouw zaken met een business app!

24 oktober 2018

7 kansen die ondernemers missen om tijd te besparen

Boekhouden Factureren Urenregistratie Crm systeem

Ondernemers zijn veel tijd kwijt aan zaken die effectiever kunnen. Factureren, debiteuren beheren, de BTW-aangifte en acquisitie doen; het zijn allemaal noodzakelijke, belangrijke maar ook nodeloos tijdrovende taken.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products