webshop psp kassa

Kiezen voor een payment service provider

Nu de webwinkel software gekozen is krijgt de webshop steeds meer vorm. Om online betalingen in de webwinkel te accepteren kun je gebruik maken van een internetkassa van een payment service provider (psp). Het heeft vele voordelen om het betaalproces uit te besteden aan een psp, maar wist je dat je met de juiste keuze ook kosten kunt besparen?

In dit artikel zullen we dat kort toelichten. Er zijn verschillende payment service providers die Nederlandse en Belgische webwinkeliers kunnen bedienen. Ze hebben allen hun eigen specifieke kenmerken en pluspunten, maar in z?n algemeenheid kan worden gesteld dat het een aantal voordelen heeft om een psp in de arm te nemen.

Voordelen Payment Service Provider

  • Verbeter de customer experience met meerdere online betaalmethoden, zoals iDEAL, creditcard en Bancontact/ Mister Cash
  • Verhoog de conversie door aanbod van verschillende online betaalmethoden
  • Tools om fraude te voorkomen
  • Bespaar tijd: geen ingewikkelde plugins, maar alles binnen één betaalsysteem geïntegreerd
  • Real time statistieken van alle betalingen in je webshop
  • Refunds via een centrale backoffice

Nadelen Payment Service Provider

  • Afhankelijk van de uitbetaaltermijn bij de psp, keert deze de online betalingen gecombineerd uit. Dit kan dagelijks zijn, maar bijvoorbeeld ook wekelijks of maandelijks
  • Payment Service Providers kunnen opstart-, aanmeldkosten en/of registratiekosten hanteren, maar verschillen ook in tarieven per online betaalmethode

Met dit laatste nadelige punt wordt trouwens direct het belang van een goede keuze onderstreept. Omdat er door de psp?s verschillende kosten worden gerekend, is daar een flinke kostenbesparing te realiseren voor jou als webwinkelier.

Kosten besparen door goed vergelijken

Voor de beste keuze is het van belang om te kijken naar de inrichting en grootte van je bedrijf, het soort en aantal online betaalmethodes dat je wilt aanbieden en natuurlijk wat je zelf prettig vindt.

Het belangrijkste is dat je een weloverwogen keuze maakt, zodat je weet waar je aan begint en niet voor financiële nadelige verrassingen komt te staan!

Objectieve vergelijkingstool Internetkassa.nu

Een hulpmiddel dat jou in jouw keuze voor een internetkassa kan ondersteunen is de objectieve (prijs-)vergelijker voor payment service providers die door Internetkassa.nu wordt geboden.

Op basis van jouw wensen (welke online betaalmethoden?) en behoeften (hoeveel transacties verwacht je?) wordt er direct een overzicht van de best passende psp?s gepresenteerd.

Voordeel van vergelijken

Door de interessante en exclusieve actietarieven ben je in veel gevallen ook nog eens goedkoper uit door korting op het transactietarief en/of de aanmeld- of registratiekosten!

Bespaar tijd en geld: vergelijken kost niets, maar levert op

Populaire software

Rating:
Reviews: 346
Webwinkel
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Webwinkel

Het beginpunt voor je online software

Ontdek, vergelijk & vind de beste business apps met de selectietool
Vergelijk & probeer
Steven Houkes - Webredacteur
Geschreven door:
Steven Houkes
Webredacteur

Steven is als hoofdredacteur van Appwatching degene die de content van de websites creëert en kwaliteit ervan waarborgt. Hij maakt je in zijn nieuwsartikelen, blogs en onderzoeken wegwijs in de materie van cloudsoftware. Hij heeft veel ervaring opgedaan als webredacteur bij RTV Noord en past deze journalistieke kennis toe bij het schrijven van zijn blogs. In zijn vrije tijd doet hij aan voetbal, wielrennen (alleen bij mooi weer) en koken. Heb je vragen? Mail gerust naar steven@appwiki.nl.

Verder lezen


hoe-factureren-ondernemers-2.png

Onderzoek: ondernemer kan de helft aan tijd besparen op facturen maken

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk...

Iris Kluin - Online marketeer
Iris Kluin
Online marketeer
blog-boekhoudmanieren-excel-vs-software.png

Doe je de boekhouding in Excel of met boekhoudsoftware?

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Over het algemeen houden startende ondernemers...

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur
btw-aangifte-beste-apps.png

De beste 5 boekhouding apps om je BTW-aangifte te doen

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Je ontkomt er als ZZP'er niet aan: de BTW-aangifte....

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur
Products