1. Blog
  2. Payment service provider kiezen

Hoe kies je de juiste payment service provider?

Nu de webwinkel software gekozen is krijgt de webshop steeds meer vorm. Om online betalingen in de webwinkel te accepteren kun je gebruik maken van een internetkassa van een payment service provider (psp). Het heeft vele voordelen om het betaalproces uit te besteden aan een psp, maar wist je dat je met de juiste keuze ook kosten kunt besparen?

In dit artikel zullen we dat kort toelichten. Er zijn verschillende payment service providers die Nederlandse en Belgische webwinkeliers kunnen bedienen. Ze hebben allen hun eigen specifieke kenmerken en pluspunten, maar in z?n algemeenheid kan worden gesteld dat het een aantal voordelen heeft om een psp in de arm te nemen.

Voordelen Payment Service Provider

  • Verbeter de customer experience met meerdere online betaalmethoden, zoals iDEAL, creditcard en Bancontact/ Mister Cash
  • Verhoog de conversie door aanbod van verschillende online betaalmethoden
  • Tools om fraude te voorkomen
  • Bespaar tijd: geen ingewikkelde plugins, maar alles binnen één betaalsysteem geïntegreerd
  • Real time statistieken van alle betalingen in je webshop
  • Refunds via een centrale backoffice

Nadelen Payment Service Provider

  • Afhankelijk van de uitbetaaltermijn bij de psp, keert deze de online betalingen gecombineerd uit. Dit kan dagelijks zijn, maar bijvoorbeeld ook wekelijks of maandelijks
  • Payment Service Providers kunnen opstart-, aanmeldkosten en/of registratiekosten hanteren, maar verschillen ook in tarieven per online betaalmethode

Met dit laatste nadelige punt wordt trouwens direct het belang van een goede keuze onderstreept. Omdat er door de psp?s verschillende kosten worden gerekend, is daar een flinke kostenbesparing te realiseren voor jou als webwinkelier.

Kosten besparen door goed vergelijken

Voor de beste keuze is het van belang om te kijken naar de inrichting en grootte van je bedrijf, het soort en aantal online betaalmethodes dat je wilt aanbieden en natuurlijk wat je zelf prettig vindt.

Het belangrijkste is dat je een weloverwogen keuze maakt, zodat je weet waar je aan begint en niet voor financiële nadelige verrassingen komt te staan!

Objectieve vergelijkingstool Internetkassa.nu

Een hulpmiddel dat jou in jouw keuze voor een internetkassa kan ondersteunen is de objectieve (prijs-)vergelijker voor payment service providers die door Internetkassa.nu wordt geboden.

Op basis van jouw wensen (welke online betaalmethoden?) en behoeften (hoeveel transacties verwacht je?) wordt er direct een overzicht van de best passende psp?s gepresenteerd.

Voordeel van vergelijken

Door de interessante en exclusieve actietarieven ben je in veel gevallen ook nog eens goedkoper uit door korting op het transactietarief en/of de aanmeld- of registratiekosten! Bespaar dus tijd en geld: vergelijken kost niets.

Arjan
Arjan
Appwiki expert

Populaire software

Gerelateerde artikelen

19 juli 2022

5 online betaalsystemen voor webwinkels

Psp

Voor webshopeigenaren is het een nachtmerrie: klanten die hun aankoop afbreken omdat ze in de webshop niet kunnen afrekenen met het gewenste online betaalsysteem.

6 juli 2022

7 beste payment service providers

Psp

Wil je online betalingen kunnen ontvangen vanuit je webshop of facturen? Dit kan tegenwoordig razendsnel door middel van de beste payment service providers. Bekijk hier de beste 7 payment providers.

1 januari 2021

5 handige apps voor online betaalmethoden

Psp

Ontdek de voordelen door het aanbieden van verschillende online betaalmethoden. Wij zetten 5 handige apps voor online betaalmogelijkheden voor je op een rij.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products