1. Blog
 2. Beste gratis kilometerregistratie apps

De beste gratis kilometerregistratie apps

Tegenwoordig is bijna iedereen in het bezit van een smartphone. Het sturen van een whatsapp berichtje, je bankzaken doen, het nieuws lezen en zelfs je onderneming draaiende houden. Waar je ook bent, je kunt overal zakendoen, zelfs als je op vakantie bent.

Veel softwareleveranciers zijn hiervan op de hoogte en hebben hun cloud software vaak voorzien van een gratis mobiele app. Met deze app kun je veel zaken via de mobiele telefoon voor jouw onderneming regelen, zoals bijvoorbeeld de kilometerregistratie.

Hieronder zetten we de beste kilometerregistratie apps op een rij en geven we je handige tips hoe je het beste kilometers kunt bijhouden en hoe je de beste oplossing kiest.

Arjan
Appwiki expert

  1. e-Boekhouden.nl

  Eenvoudig online boekhouden, factureren en uren registreren doe je met e-Boekhouden.nl. De eerste 15 maanden van je onderneming is e-Boekhouden.nl volledig gratis! Inclusief: ondersteuning per telefoon of e-mail, handige koppelingen en veel meer. Het best beoordeeld! Maak nu een gratis account aan en ervaar het gemak van e-Boekhouden.nl.

  Perfect voor ZZP'ers
  Gratis voor starters
  4,5 op Trustpilot

  Prijs: maandelijks €9,95
  Proefperiode:
  Reviews: 9.4/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  2. Cartracker

  Zelf jouw kilometerregistratie device in pluggen, scheelt je weer dure inbouw kosten! Wat kun jij verwachten van Cartracker? Track & Trace, zakelijk of privé parkeren, automatische rittenregistratie volgens eisen van de belastingdienst, rijgedrag analyses, voertuig diagnose en hulp bij de urenverantwoording! Alles in één tool, vanaf 5,- per maand.

  Geen Dure Inbouwkosten
  Test 30 Dagen Gratis
  Maandelijks Opzegbaar

  Prijs: maandelijks €5,00
  Proefperiode:
  Reviews: geen
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  3. My GPS Tracker

  Het kilometer- en rittenregistratiepakket van My GPS Tracker is speciaal ontwikkeld naar de strenge eisen van de Belastingdienst. Via het My GPS Tracker webportaal genereert u automatisch een volledig sluitende kilometer- en rittenregistratie in Excel of HTML. Zo voorkomt u hoge boetes of onverwachtse naheffingen van de Belastingdienst.

  Gekeurd voor ZZP & MKB
  Automatisch in uw Mail
  9+ Klantenbeoordeling

  Prijs: vanaf €4,49
  Proefperiode:
  Reviews: 9/10
  Bekijk reviews 

  4. TimeChimp

  TimeChimp is de #1 urenregistratie voor het MKB en Enterprise. Uren, uitgaven en ritten registreren, projectmanagement, facturatie, rapportages, goedkeuren, mobiele app, vele (boekhoud)koppelingen en meer. Probeer 14 dagen gratis!

  Registreren via GPS
  Eenvoudig & Innovatief
  Gratis Mobiele App

  Prijs: maandelijks €4,00
  Proefperiode: 14 dagen
  Reviews: 8.6/10
  Bekijk reviews 

  5. Fleet Complete

  Wilt u real-time weten waar uw voertuigen zijn? Altijd de optimale routes inplannen? En zo min mogelijk brandstof verbruiken? Met Fleet Complete zet u uw wagenpark efficiënt en winstgevend in. Met onze geautomatiseerde ritregistratie bent u meteen fiscus-proof. Fleet Complete voldoet namelijk aan de wettelijke eisen van de Belastingdienst.

  Efficiëntere planning
  Fiscusproof
  Uitgebreide rapportage

  Prijs: maandelijks €8,50
  Proefperiode:
  Reviews: geen
  Bekijk reviews 

  Waarom registreer je kilometers?

  Als ondernemer heb je vaak een ‘auto van de zaak’ waarin je zakelijke- en privé kilometers maakt. Door deze goed gescheiden te registeren voldoe je aan de eisen van de Belastingdienst en kun je recht hebben op de bijtelling. Als je rittenregistratie niet voldoet aan de eisen dan moet je de bijtelling van het privé gebruiken van de auto verrekenen met de autokosten van de onderneming. Dat zou zonde zijn. Wij raden het daarom altijd aan om jouw gereden kilometers bij te houden in een kilometerregistratie app. 

  Het kan dus erg waardevol zijn om jouw kilometers bij te houden in een app, zodat je precies weet welke rit zakelijk was en welke rit privé.

  Om het jezelf makkelijker te maken dergelijke zaken gescheiden te houden kun je de ritten registreren via de app. Je wilt geen moeite hoeven doen en daarom van jouw software zoveel mogelijk handige apps downloaden.

  Je bent immers als ondernemer vaak op pad. Je wilt dan alle gegevens van jouw onderneming binnen een klik hebben. En niet alleen voor jezelf, maar ook voor jouw medewerkers.

  Een ritregistratie app zorgt ervoor dat je met een druk op de knop jouw ritten registreert. Dat er vanuit een rit automatisch de kilometer registratie gaat lopen. Dus ook als het op jouw rittenregistratie aankomt kun je een app gebruiken. Je wilt zowel realtime als achteraf ritten kunnen registreren.

  Hoe registreer je kilometers met een kilometerregistratie app?

  Vroeger lag er in elke leaseauto of auto van de zaak een boekje waarin je de begin- en eindstand van de kilometerteller opschreef. Op die manier kon je de zakelijke kilometers en privé kilometers van elkaar scheiden. Gelukkig liggen deze tijden achter ons en hoef je nu geen papieren meer te gebruiken als je jouw kilometers wilt declareren. Hiervoor gebruik je een km registratie app.

  Met een app en online account kun je gemakkelijk alle ritten die je maakt registreren en krijg je een duidelijk overzicht van de gemaakte kilometers per maand en per jaar. Je kunt er zelfs meerdere auto’s mee registreren.

  Zakelijk rit kilometerregistratie app

  De beste kilometerregistratie app kiezen

  Hoe zorg je er nu voor dat je de beste kilometerregistratie app kiest die bij jouw bedrijf past? De kilometerregistratie is vaak onderdeel van de standaard werkzaamheden van jou en je medewerkers. Er zijn tegenwoordig dan ook steeds meer nieuwe (gratis) kilometerregistratie apps bijgekomen op de markt. Maar welke gratis kilometerregistratie app is de beste?

  Hieronder vind je de beste gratis kilometerregistratie apps die Appwiki je te bieden heeft. Per app vind je de prijs, een korte omschrijving en een aantal voordelen.

  Voor alle ondernemers die eenvoudig en snel de gereden kilometers willen bijhouden, biedt een gratis kilometerregistratie app de uitkomst. Vaak maakt deze gratis rittenregistratie app onderdeel uit van een softwarepakket dat je al gebruikt. Bijvoorbeeld binnen jouw boekhoudprogramma vind je verschillende apps om jouw administratie kloppend te krijgen. De beste kilometerregistratie app maakt deze koppeling mogelijk, zodat je de gegevens makkelijk in de boekhouding kunt verwerken.

  Natuurlijk moet de app wel bij je passen. Je kunt kiezen voor één van de km registratie apps uit de onderstaande lijst, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere kilometerregistratie app. Zorg ervoor dat jij de app kiest die bij jouw past. Een app maakt soms gebruik van bluetooth verbinding in de auto om zaken automatisch te starten, of je dit wilt en nodig hebt is aan jou.

  Per telefoon verschilt het vaak welke apps wel of niet beschikbaar zijn. Niet alle gratis kilometerregistratie apps zijn beschikbaar voor zowel Android, iPhone, Windows phone. Het is daarom belangrijk om na te gaan of de kilometerregistratie app die je op het oog hebt, beschikbaar is voor jouw telefoon.

  Daarnaast is het ook van belang te letten op de kosten die verbonden zijn aan de kilometerregistratie app. De meeste apps zijn gratis of wel kun je gratis proberen. Maar er zijn ook vele kilometer apps die onderdeel zijn van kilometerregistratie software.

  Uiteraard geniet je van meer voordelen als je voor laatst genoemde optie gaat. Deze software is vaak met andere software te koppelen, waardoor je het bijhouden en registreren van kilolemeters direct in je administratie kunt verwerken.

  Wil je zeker weten dat je de juiste optie kiest? Het kan ontzettend waardevol zijn om de rittenregistratie app gratis te proberen. Meerdere leveranciers bieden je deze mogelijkheid.

  De kilometerregistratie app gratis proberen

  Gedurende een bepaalde periode kun je verschillende apps gratis uitproberen. Houd er wel rekening mee dat de proefperiode per softwareleverancier kan verschillen. Zo maak je vaak vier tot de eerste zes weken gratis gebruik van de meeste apps.

  Bevalt de gekozen kilometerregistratie app toch niet, dan kun je ervoor kiezen om een andere (gratis) app uit te proberen. Op die manier weet je zeker dat je de beste kilometerregistratie app kiest!

  Gerelateerde artikelen

  20 januari 2021

  Waarom is een rittenregistratie zo belangrijk?

  Rittenregistratie

  Waar moet een rittenregistratie allemaal aan voldoen? Leuk is dat hé? Rijden in de auto van de zaak. Toch komt er meer bij kijken dan alleen instappen en wegrijden. Hoe je de rittenregistratie bijhoudt en waarom het belangrijk is, lees je hier!

  7 juli 2018

  Rittenregistratie voor de beginnende ZZP'er

  Rittenregistratie

  Hoe doe ik mijn rittenregistratie? Rondrijden in een auto van de zaak klinkt leuk en meestal is dit ook zo. Maar het is wel belangrijk om goed bij te houden hoeveel je rijdt, want van de Belastingdie...

  16 februari 2018

  Je ritten registreren met Excel of rittenregistratie software?

  Excel Rittenregistratie Rittenregistratie

  De rittenregistratie kun je op verschillende manieren registreren, in bijvoorbeeld Excel of met behulp van software.

  Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

  Dit is Appwiki

  Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

  Appwiki werkt voor jou

  Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

  En zo werkt Appwiki

  We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

  Products