1. Projectmanagement
  2. Teammanagement

Team management software

Het complete projectmanagement software voor teams

Dit is de beste team management software voor projectteams. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de 3 beste team management tools. Probeer ze gratis en vrijblijvend.

Tip: Kom je er niet uit? Download onze gratis projectmanagement checklist en ontdek welke software bij jouw werkwijze en team past. 

AFAS Software

Uren boeken via de app
Gelijk in boekhouding
Inzicht via dashboards
Proefperiode
onbekend
Meer informatie

Teamleader

Resource planning
Marges inzichtelijk
Speciaal voor agencies
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie

Exact

Geïntegreerd pakket
Grip op je projecten
370+ koppelingen
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie

monday.com

100% customizable
Intuïtieve interface
Plan, beheer & volg
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie

Simplicate

Alles-in-1 oplossing
100% realtime inzicht
Koppeling met je tools
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
Alles in één app
Gratis te gebruiken
Bespaar 1 dag per week
Proefperiode
onbeperkt
Prijs
€ 5,00  per maand
Meer informatie
Meer informatie
Projecten & budgetten
Incl. uren en facturen
Gratis demo op kantoor
Proefperiode
14 dagen
Prijs
€ 29,99  per maand
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Team
Projectmanagement methode
Branche
Medewerkers
Voortgang
Budgettering
Samenwerking
Extra functies
Aanvullingen
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Ook interessant voor jou:

Appwik expert

Jouw ideale projectmanagement tool voor teams? 

Download gratis onze checklist om de beste projectmanagement software voor teams kiezen. Aan de hand van 10 overwegingen ontdek je waar je op moet letten, wat je wensen zijn voor de software en welke functies je nodig hebt.

Download gratis checklist

Haal het maximale uit je team met teammanagement software!

Op zoek naar teammanagement software? Bij Appwiki ontdek en vergelijk je de beste online tools voor project- en teammanagement. Bepaal je wensen en maak een selectie van de tools die aan jouw wensen voldoen. Met de juiste software zorg je voor een betere efficientie en samenwerking van jouw team. Eerst nog meer weten? Hieronder vind je antwoord op de meestgestelde vragen.

Wat is teammanagement?

Teammanagement is het vermogen van een persoon of organisatie om een groep individuen zodanig samen te stellen en taken binnen een team dusdanig af te bakenen en verdelen zodat de resultaten van het teamwerk optimaal zijn. Over het algemeen omvat teammanagement communicatie, teamwerk en wordt de voortgang bewaakt door middel van functioneringsgesprekken. Dit biedt de mogelijkheid om eventuele problemen te identificeren en conflicten binnen een team op te lossen. Voor een teammanager zijn er verschillende methoden en leiderschapsstijlen toe te passen om de productiviteit van het team te verhogen en aan een effectief team te werken.

Eenvoudig teams managen

Wil je eenvoudig één of meerdere teams managen binnen jouw bedrijf? Zet dan teammanagement software in! Op deze pagina vind je verschillende projectmanagement software voor teams waarmee je gemakkelijk taken beheert, planningen maakt en samenwerkt door middel van teamcommunicatie.

Door middel van het filtermenu kun je teammanagement software met elkaar vergelijken en zo het pakket vinden die bij jou, je team en je organisatie past. Bekijk de gebruikersreviews en de verschillende koppelingsmogelijkheden van specifieke software. Twijfel je tussen één of meerdere softwarepakketten, dan kun je de teammanagement software gratis proberen gedurende een proefperiode. Start dus vandaag nog zonder enige verplichtingen met teammanagement software!

Voordelen teammanagement software

Het inzetten van teammanagement software kent vele voordelen. Het belangrijkste voordeel is toch wel dat je met behulp van planning inzicht hebt in de voortgang van alle taken waaraan door het team wordt gewerkt. Andere voordelen zijn de volgende:

Switchen tussen een communicatie- en teammanagement omgeving wordt overbodig

De combinatie van een communicatie-omgeving met handige teammanagement tools heeft natuurlijk vele voordelen. Je kunt bijvoorbeeld gemakkelijk taken inzien van een teamlid en documenten delen. Ook kun je feedback geven op gedeelde documenten en in sommige gevallen zelfs een reactie inspreken. Daarnaast behoort het vaak tot de mogelijkheden om gezamenlijke to-do lijsten te maken en taken toe te wijzen aan verschillende teamleden. Doordat switchen tussen verschillende omgevingen overbodig is, kun je als team efficiënt samenwerken.

Eenvoudig communiceren met alle teamleden

Doordat teammanagement software vaak over uitgebreide communicatiemogelijkheden beschikken, kunnen teamleden eenvoudig met elkaar in contact komen. Er kunnen groepschats worden opgezet, gemaakte afspraken kunnen gemakkelijk worden ingevoerd en opgezocht. Daarnaast kunnen video meetings worden gestart waarbij alle teamleden kunnen deelnemen. Dankzij aanwezigheidsinformatie kunnen teamleden nagaan of en hoe andere teamleden op dat moment het beste te bereiken zijn. Ook een fijne bijkomstigheid is het feit dat veel teammanagement software is voorzien van een mobiele teammangement app. Notificaties, zowel op je computer als op je telefoon, zorgen ervoor dat alle teamleden altijd goed op de hoogte zijn van elkaars taken.

Projectinformatie wordt veilig opgeslagen in de cloud

Alle uitgewisselde informatie, documenten en dergelijke worden veilig bewaard in de cloud. Dat wil zeggen dat de software beschikbaar is op het internet. Alle teamleden kunnen op elk gewild moment de voortgang van taken en documenten inzien.

Soorten teammanagement software

Teammanagement software is onder te verdelen in twee soorten software: open source software en SaaS (Software as a Service). De keuze voor één van deze soorten software is gebaseerd op de mate van expertise die je bezit, of degene die de teammanagement omgeving voor jou gaat opzetten.

Open source software

Open source software draait door middel van een broncode die je vaak gratis kunt downloaden op het internet. Iedereen kan in principe bijdragen aan het verbeteren van deze broncode. Wanneer je gebruikt wilt maken van deze gratis versie van teammanagement software, moet je kunnen programmeren. Nadat je de broncode hebt gedownload kun je zelf aan de slag met het opzetten van de teammanagement omgeving. Natuurlijk kun je ook een programmeur inhuren, maar dan is de software niet meer helemaal gratis en kun je ook niet direct aan de slag met het managen van je team(s).

SaaS software

Een andere optie is SaaS software. Deze software huur je als het ware van een softwareleverancier. Je maakt gebruik van de software waarvoor je de softwareleverancier een bepaald bedrag per maand betaalt. De softwareleverancier zorgt er dan voor dat alle functies eenvoudig te gebruiken zijn en de software altijd up-to-date is. Het grote voordeel van SaaS software is dat het erg gebruiksvriendelijk is. Je hebt weinig tot geen kennis van programmeren nodig en kunt snel aan de slag met het managen van je team(s). Alle bovenstaande softwarepakketten zijn SaaS software.

Gratis teammanagement software proberen

Heb je een keuze kunnen maken voor een softwarepakket of twijfel je nog? In veel gevallen kun je teammanagement software gratis proberen gedurende een bepaalde proefperiode. Zo’n proefperiode bedraagt vaak veertien of dertig dagen. Je ontdekt op deze manier kosteloos de mogelijkheden van het door jouw gekozen softwarepakket.

Na deze proefperiode kun je vervolgens besluiten om het teammanagement softwarepakket aan te schaffen of toch verder te zoeken. Het gebruikmaken van de proefperiode is daarnaast ook geheel vrijblijvend, je zit nergens aan vast. Op deze manier weet je zeker dat jouw keuze aansluit bij jou, je team en het bedrijf.

Relevante artikelen

annie-spratt-604126-unsplash.jpg
12 januari 2024

De beste project management apps op een rij

Projectmanagement

Wanneer je onverwachts wordt gevraagd of je de voortgang van een project kan laten zien of wanneer iemand je vraagt om specifieke projectinformatie, heb je dan alles bij de hand?

Lees meer 
9 oktober 2023

De kracht van projectmatig werken

Projectmanagement
13 augustus 2023

Stappenplan voor het maken van een projectplanning

Projectmanagement
27 januari 2021

De zin en onzin van een Gantt Chart

Projectmanagement

Eenvoudig software kiezen?

1. Bekijk de aanbieders We hebben een overzicht voor je gemaakt met de beste projectmanagement software.

2. Maak een voorselectie Selecteer je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte en bepaal welke functies je nodig hebt.

3. Vergelijk je persoonlijke top 3 Voeg de 3 beste projectmanagement tools toe aan jouw vergelijking en vergelijk je persoonlijk top 3 in één overzicht.

4. Probeer de beste software Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

Products