Offerte maken met software

Offertes maken? Met deze software maak en beheer je alle offertes op één plek. Personaliseer het overzicht met de filters en vergelijk op prijs, functies en reviews.

15 maanden gratis
Offertes in huisstijl
Mobiele app

Maak in een handomdraai offertes in jouw huisstijl en zet ze om naar facturen. Actie: 15 maanden gratis voor starters! Eenvoudig online boekhouden, offertes maken en facturen versturen. Maak een gratis account aan en profiteer!

Meer informatie
Onbeperkt offertes
Onbeperkt factureren
30 dagen gratis

SnelStart maakt boekhouden makkelijk! Onbeperkt offertes en facturen sturen, eenvoudig btw-aangiftes doen, bankkoppeling maken en meer. Voor een vast bedrag per maand. Probeer SnelStart nu 30 dagen gratis!

Meer informatie
Betalingen verzamelen
CRM-integratie
1000+ sjablonen

Met Geavanceerde offertes controleer en beheer je wat je team gaat verkopen door snel vooraf de exacte producten en diensten in te stellen die ze op de markt moeten brengen.

(0)
Ga naar website
Meer informatie
Offertes in huisstijl
Digitaal ondertekenen
14 dagen gratis

Met de offertetool van Gripp maak je offertes zoals jij dat wil. Met zelf aan te passen sjablonen creëer je de prachtige offertes die echt scoren! Ontdek zelf de gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie van Gripp software.

Meer informatie
Verkoop meer
Bespaar tijd
Behoud het overzicht

Onderscheid jezelf met verbluffend mooie offertes. Presenteer jezelf en je diensten in woord en beeld - met slideshows, collages en video's. Organiseer je verkooporganisatie, versnel het salesproces en scoor de deal!

(0)
Ga naar website
Meer informatie
Onbeperkt offertes
Online goedkeuren
iPhone en Android app

Offertes maken in je eigen huisstijl, online laten goedkeuren én direct omzetten naar een factuur. Met Moneybird zijn je offertes zo gebeurd. Zeer populair onder ondernemers om zijn gebruiksvriendelijkheid!

Meer informatie
#1 Offerte app
Alles met Offertes
Onbeperkt en GRATIS

Rompslomp.nl is hét makkelijkste offerteprogramma voor ondernemers - Super makkelijk in gebruik - Bespaar veel tijd met het maken van offertes - Maak nu gratis je Rompslomp account aan en probeer het zelf!

Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Ook interessant voor jou:

Appwik expert

De ideale offerte software?

Offerte pakket kiezen lastig? Niet als je onze experts voor je laat werken. En dat doen ze helemaal gratis. Zij helpen je bij de zoektocht naar de ideale offerte software voor jouw situatie!

Ja, ik wil gratis advies

Offerte maken online? Vergelijk en kies de juiste offerte software 

Wil je snel en makkelijk een online offerte maken? Dan kun je dit het beste doen met offerte software. Met deze software maak je binnen een mum van tijd een offerte in jouw eigen huisstijl. Zo straal je veel professionaliteit uit en wordt jouw offerte sneller geaccepteerd door jouw klanten. Aan de linkerkant vind je de filters waar je de mogelijkheden kunt aanvinken. Vervolgens worden een aantal software aanbieders weergegeven waarmee een offerte opstellen een snel en eenvoudig proces wordt. 

Stappenplan, de beste offerte maken?

Wil jij professionele offertes maken en versturen naar je klanten? Werk je nog in Excel en wil je dit op een goede manier aanpakken? Volg dan dit stappenplan 'De beste offerte maken' en offreren wordt een groot succes.

Waar moet je aan denken bij offertes maken?

Volg dit handige stappenplan en je weet vervolgens hoe je een offerte maken kan. Ook wordt er uitgelegd waarom een professionele offerte belangrijk is. Bovendien laten we zien hoe je razendsnel een offerte om kan zetten in een factuur. Ook offerte templates en offerte voorbeelden komen aan bod en tot slot weet je precies welk offerte software bij jou en jouw organisatie past. Ben je al klaar om een keuze te maken voor geschikte offerte software, klik dan op de knop hieronder. 

Stap 1: Offerte maken, waarom?!

Een offerte is een aanbod om een overeenkomst aan te gaan met een klant die interesse toont in jouw product of dienst. Snel reageren op de vraag van een klant naar een offerte is dus cruciaal. Een offerte maken is dus erg belangrijk. Helemaal belangrijk is om je klanten een professionele offerte te sturen. Een offerte opstellen kan heel snel, maar het moet wel goed gebeuren. Hier komen allerlei voordelen uit naar boven.

Wat betekent offertes maken?

Offertes maken is een belangrijk proces want dit is het moment dat de klanten jouw professionaliteit zien. Een professionele offerte maken is dus erg belangrijk en dit vergroot de kans dat klanten met jou verder willen werken en niet met de concurrent in zee gaan. Offertes maken kost behoorlijk wat tijd. Ondernemers zouden hier graag tijd op willen besparen. Een offerte opstellen in offerte software of een factuurprogramma zal veel tijd besparen op dit proces. Er zijn meerdere manieren om een offerte te maken. Dit zal in stap 3 verder besproken worden. 

Een snel gestuurde, professionele offerte zal de volgende voordelen kunnen opleveren;

 • Sneller werkproces, snelle acceptatie van potentiële klanten met professionele offertes
 • Meer en meer tevreden klanten 
 • Meer projecten en dus meer omzet mogelijkheden 

Offertes maken tips

 • Zorg bij het offerte maken dat de offerte niet te lang is, kort en bondig is beter dan langdradige offertes met veel tekst
 • Gebruik geen moeilijke woorden en vaktermen, dat schrikt een hoop klanten af
 • Denk om een duidelijk en gestructureerde opbouw, introduceer jezelf en het bedrijf en dan de meest passende dienst/producten met de prijs en sluit af met een verzoek tot persoonlijk contact

Stap 2: Offertes opstellen, op welke manieren kan dit?

Een offerte maken is niet de moeilijkste taak, het is vooral een tijdrovende klus. In deze stap leggen we duidelijk uit hoe je gemakkelijk offertes opstelt en op welke manieren dit kan. Er zijn namelijk verschillende methoden om een offerte te maken. Je kunt handmatig een offerte maken in Excel, je kunt een offerteprogramma gebruiken of je kunt gebruik maken van een mobiele app.

Offerte maken met een offerte voorbeeld, of offerte maken in Excel

Vaak bekijken klanten meerdere bedrijven en opties en laten ze meer offertes maken bij verschillende partijen. Het is dus van belang dat jij snel je offerte opstuurt en dat deze offerte zo goed mogelijk aansluit bij de wensen van jouw klant. Er zijn op het internet veel offerte templates en offerte voorbeelden te vinden die je kunt downloaden en gebruiken. Deze voorbeeld offertes helpen je een hele boel op weg, want je hoeft alleen nog je gegevens in te vullen en klaar.

Offerte voorbeeld: download dit offerte template:

Ook zijn er offerte Excel templates te vinden. Wij bieden hieronder een offerte Excel template aan, waarmee je snel en gemakkelijk een offerte opstelt. Dit offerte voorbeeld zzp is heel erg handig voor startende ondernemers of ondernemers die niet veel tijd hebben om offertes op te stellen.

Een offerte maken voorbeeld zoals in Excel is niet geheel zonder nadelen. Want je kunt de offertes niet geheel je eigen huisstijl maken. Het is een vast offerte Excel voorbeeld waar je een aantal onderdelen aan kan veranderen. Maar geheel je eigen huisstijl opnemen in je offertes is niet mogelijk. Wil je echt professioneel overkomen, dan kun je offerte software aanschaffen. Met een offerteprogramma kun je offertes in geheel eigen stijl opmaken en je professionaliteit uiten naar je klant.

Offerte maken met een offerte- of factuurprogramma

Het maakt niet uit of je werkt aan de hand van een voorbeeldofferte of liever zelf bepaalt hoe de offerte eruit komt te zien: offreren in een offerte- of factuurprogramma gaat eigenlijk altijd sneller. Daarbij ben je verzekerd van uniformiteit in opmaak en een zakelijke uitstraling van je documenten. Jouw offerte is het visitekaartje van jouw bedrijf. Dit is de eerste keer dat een klant jouw mate van professionaliteit ziet. Een accurate en professioneel uitziende offerte is dus van groot belang.

Offertes maken kun je ook zonder speciale software, maar wanneer je meerdere offertes en facturen per jaar verstuurt zul je al snel het overzicht verliezen. Je kunt een factuurprogramma dus een beetje als offerte software beschouwen. Zorg dat de offerte opstellen professioneel gebeurd en ook een professionele uitstraling heeft. Dit komt goed over bij je klanten. Je kunt er ook voor kiezen om niet te kiezen om offertes maken via een offerte- of factuurprogramma te doen, maar gewoon handmatig. Dit is goed te overzien wanneer je niet veel offertes maken hoeft. Maar zodra je meer offertes moet opstellen, is de kans aanwezig dat je het overzicht verliest. 

Een offerte app

De meeste offerte software is tegenwoordig voorzien van een offerte app. Met deze app kun je gebruikmaken van alle handige functies die offerte software ook heeft. Je kunt dus altijd en overal een offerte maken. Je hebt immers jouw offerte software en factuurprogramma in je broekzak. Dit levert een hoop flexibiliteit op en tijdwinst.

Stap 3: Offerte maken, wat moet erop een offerte staan?

Ga je zelf aan de slag om offertes op te stellen en ben je nog niet helemaal zeker van jouw offerte. Hieronder staan de onderdelen die er op moeten staan. Zo weet je zeker dat je een goede en professionele offerte maakt en opstuurt naar je klanten. 

Een offerte is geen officieel en wettelijk document. Er horen wel een aantal onderdelen op te staan voor je deze verstuurt naar je klanten. De volgende gegevens moeten op een offerte staan;

 • de dienst of het product met een beschrijving erbij
 • de duur van je verwachte werkzaamheden
 • het uurtarief dat je hanteert
 • de algemene voorwaarden en andere voorwaarden
 • de betalingsperiode
 • jouw bedrijfsgegevens, denk aan het adres, KvK- en BTW- nummer en je bankrekeningnummer
 • de klantgegevens
 • eventueel offertenummer

Het offertenummer is niet een verplicht onderdeel. Het is vooral heel erg handig voor jouw eigen administratie. Op deze manier houd je nauwkeurig bij welke offerte je naar welke klant hebt gestuurd. Het allerbelangrijkste is dat de offerte aansluit bij de wensen en verwachtingen van je klant. 

Stap 4: Offertes omzetten in factuur?

Ben je nog maar kort geleden begonnen of wil je snellere manier weten om offertes te maken en om te zetten in een factuur. Dit kan tegenwoordig namelijk razendsnel. In deze stap leggen wij uit hoe je dit snel kunt doen.

Offerte omzetten in een factuur

Wanneer de klant akkoord gaat met de offerte heb je een factuur nodig. In veel offerte programma’s en factuurprogramma’s is het eenvoudig om een offerte om te zetten in een factuur. Bij akkoord van de klant kun je vrijwel meteen de offerte omzetten naar een factuur met een factuurprogramma. Dit kan vaak zelfs zonder opnieuw de gegevens in te voeren. Zo wordt de kans op fouten door het handmatig overnemen van bedragen en gegevens verkleind. Daarbij weet je zeker dat de opmaak altijd consistent is en hoef je niet twee keer tijd te steken in het invoeren van dezelfde gegevens.

Factuurprogramma's om offertes snel om te zetten

Hieronder vind je een handig overzicht met facturatie en offerte software waarmee je snel facturen en offertes maken kan. Dit zal consistent en nauwkeurig overkomen op je klanten. Daarnaast win je als ondernemer hele kostbare tijd, tijd die je in je core business kan steken. 

Stap 5: Hoe kies je de juiste offerte software en offerte app?

Offerte software kies je op basis van een aantal criteria. Ben je veel onderweg dan kun je kiezen voor een mobiele offerte app. Op deze manier ben je altijd en overal op de hoogte. en kun je je boekhouding altijd bijwerken. Daarnaast zijn er erg veel aanbieders van offerte- en facturatie software. Hoe je moet kiezen tussen de vele aanbieders aanbieders wordt hieronder uitgelegd.

Offerte online accepteren met offerte software

Voordat van een offerte een factuur gemaakt kan worden, moet deze natuurlijk eerst geaccepteerd worden door de klant. Dit hoeft tegenwoordig niet altijd meer per post te gebeuren. Met offerte software en factuur software kun je offertes online aanbieden. De klant heeft dan ook de optie om online de offerte te accepteren.

Kortom, het maken van offertes in een online programma zorgt voor orde in de administratie, geeft overzicht en scheelt daardoor tijd en geld. Van deze functie profiteert jouwe gehele sales pipeline. Want wanneer jouw klant een offerte sneller kan accepteren, wordt deze sneller omgezet in een factuur. Vervolgens verstuur je de factuur sneller naar je klant, die dus ook weer sneller betaald.

Dit is vervolgens weer goed voor je cashflow en je cash conversion cycle. En een online factuur maken en een factuur sturen is daarna zo gepiept. Welke functionaliteiten vind jij belangrijk als je een offerte wilt maken? Bepaal nu welke offerte of factuur software het beste bij jou past.

 • In welke branche ben je werkzaam? Er zijn verschillende aanbieders offerte software voor de verschillende branches.
 • Ben je veel onderweg? Dan kun je kiezen voor een offerteprogramma waarbij een mobiele app beschikbaar is.
 • Wil je snel facturen en offertes omzetten? Dan kies je voor de aanbieder die deze optie aanbiedt.

Selecteer het beste offerte systeem

Kortom, een online offerte maken in een offerteprogramma zorgt voor orde in de administratie, geeft overzicht en scheelt daardoor tijd en geld. En een online factuur maken en een factuur sturen is daarna zo gepiept. Welke functionaliteiten vind jij belangrijk als je een offerte wilt maken? Ben je veel onderweg en wil je flexibel offertes maken als je niet op kantoor bent. Dan kun je kiezen voor de offerte app. Met deze app kun je heel gemakkelijk offertes maken en versturen. Welke functionaliteiten wil jij dat je offerte systeem allemaal kan. Bepaal nu boven in het filter welke mogelijkheden jij zou willen en selecteer nu welk offerte systeem het beste bij jou past om professioneel offertes te maken!

Wat zijn de voordelen van offerte maken in factuurprogramma

 • Een offerte maken is een tijdrovende klus, daarom is het grootste voordeel dat een offerte opstellen met software enorm veel tijd bespaart door een grotere mate van automatisering. 
 • Een offerte opstellen met software zal minder fouten met zich meebrengen. Gestructureerd offertes maken met software neemt een hoop handmatige handelingen weg. 
 • Door een uniforme opmaak van je offertes oogt het professioneler dan wanneer je zelf een offerte in elkaar knutselt.
 • Professionele offertes maken met software zal leiden tot meer klanten die je offertes accepteren. Ook mede doordat een offerte maken met software veel sneller gebeurd dan wanneer je dit handmatig doet. Het is bevorderlijk voor je klantrelaties.  
 • Dit leidt tot een betere cashflow. Omdat de hele keten van offerte opmaken tot het betalen van de factuur sneller gaat, heb je een betere cashflow en cash conversion cycle
 • Laatste voordeel is het mobiel offreren. Omdat je een offerte app hebt, kun je altijd en overal een offerte maken op je smartphone of tablet. Je hebt geen pc of laptop meer nodig.

Stap 6: Gratis offerte software uitproberen, kan dat?

Gratis offerte software uitproberen? Door een gratis offerteprogramma uit te proberen, wen je aan de manier van offertes maken en versturen in dat programma. Gratis online offerte maken met offerte software helpt je bij het maken van je keuze naar het juiste offerte programma.

Veel offerte software leveranciers bieden een gratis proefperiode aan voor klanten. Op deze manier kun je in een proefperiode van 30 dagen het offerte systeem uitproberen en testen. Al gauw zul je erachter komen of dit offerte programma voldoet aan jouw eisen en kun je gauw aan het werk. Filter hierboven op de functionaliteiten en selecteer de aanbieders die jij het meest geschikt vindt. Bekijk goed of de software leveranciers ook een gratis proefperiode aanbieden. Zo ja, dan kun je drie maanden gratis de software uitproberen en testen. 

Relevante artikelen

rawpixel-658248-unsplash.jpg

Eenvoudig offerte software kiezen?

1. Bekijk de aanbieders We hebben een overzicht voor je gemaakt met de beste offerte software.

2. Maak een voorselectie Selecteer je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte en bepaal welke functies je nodig hebt.

3. Vergelijk je persoonlijke top 3 Voeg de 3 beste offerte programma's toe aan jouw vergelijking en vergelijk je persoonlijk top 3 in één overzicht.

4. Probeer de beste software Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

Products