1. Blog
  2. Voordelen POS systeem

Ken jij alle voordelen van POS al?

POS, het is niet weg te denken uit de moderne ondernemingen. Maar wat is POS software nou eigenlijk precies? Is het alleen de kassa, de scanner of het hele betalingssysteem? De meeste mensen die in de horeca of in de handel werken of er ervaring in hebben, zullen wellicht bekend zijn met dit systeem. Wat dit systeem precies inhoudt en wat je er allemaal mee kunt, wordt uitgelegd in deze blog.

POS kassa software

POS software, ook wel Point Of Sale genoemd, omschrijven als kassa is wel een beetje onvolledig. Het wordt ook wel omschreven als het kassasysteem op de verkooplocatie dat gespecialiseerd is in het afrekenen van producten of diensten voor klanten. De, door de klant gewenste, producten worden afgerekend via dit POS kassasysteem.

Het POS kassasysteem bestaat uit een computersysteem en in de meeste gevallen is de randapparatuur bijgevoegd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan geldlades, weegschalen, bonprinters en klantendisplays. Dit is handig, want je bent dus in één keer klaar met POS software. Naast alle benodigdheden, verwerkt dit POS kassasysteem transacties razendsnel. Alle mogelijkheden die je hebt met POS staan hieronder uitgebreid beschreven.

Iris
Iris
Appwiki expert

Mogelijkheden met POS software

Wat kun je allemaal met POS kassa software?

Razendsnelle transacties verwerken

Allereerst verwerkt dit systeem razendsnel transacties. Denk hierbij aan in-store afrekeningen, maar ook aan online betalingen of betalingen in de horeca. Het systeem registreert het product op artikelniveau. Daarnaast noteert de computer het aantal verkopen, het artikel en de prijs per product automatisch. Dit resulteert in een snelle omrekening naar het totaalbedrag, inclusief BTW. Vervolgens kun je het eventuele wisselgeld teruggeven aan de klant.

Koppeling met andere software

POS kassa software kun je koppelen aan andere programma’s. Denk aan een koppeling tussen de webshop en boekhoudsoftware. Hierdoor kun je jouw online en offline verkopen koppelen en automatisch laten verwerken in de boekhouding. Zo automatiseer je een groot deel van het bedrijfsproces. Dit versnelt en vergemakkelijkt de bedrijfsvoering.

Uitbreiding voorraadbeheer

Naast de koppelingen met je boekhouding en webshop software is het mogelijk het voorraadbeheer uit te breiden. Dit betekent dat POS software de inkopen en verkopen bijhoudt en daar de voorraad automatisch op aanpast. Door de registratie van de inkoop- en verkoopdata is het mogelijk om voorraden in te schatten.

Met POS kassa software heb je een grote hoeveelheid data opgeslagen

Data-opslag

Met POS kassa software is het gemakkelijk de dagomzet te berekenen inclusief de totale BTW van een dag. Bovendien beschikt deze software over een grote hoeveelheid data, aangezien historische gegevens worden bewaard en opgeslagen. Zo heb je als ondernemer alle transacties bij elkaar staan in een goed overzicht in je POS kassa software.

Meer taken automatiseren

Dit maakt het weer gemakkelijk om je administratie bij te houden en snel bij te werken. Hier kun je vervolgens weer goed op inspelen door bijvoorbeeld kortingsacties uit te voeren en gegevens van de voorraden te verwerken. Dit systeem neemt dus meer taken over van de verkoopmedewerkers, waardoor het handmatig invoeren van gegevens nauwelijks meer nodig is.

Kassa app

De meeste POS software is tegenwoordig voorzien van een kassa app. Deze app beschikt grotendeels over dezelfde mogelijkheden als POS software en is makkelijk te downloaden op je smartphone of tablet. Dit heeft als voordeel dat je altijd en overal de omzet van de dag kunt checken of de prestaties van je werknemers kunt bekijken. Ook kun je de kassa app gebruiken om met een iPad bestellingen op te nemen. Het gaat zelfs sover dat je door de app de ouderwetse hardware kassa kunt vervangen met een iPad. Je hebt dan als het ware een iPad kassa.

Online POS software

Wil je juist flexibel zijn en overal kunnen betalen of incasseren? Dit is mogelijk, veel kassasystemen zijn zo ontworpen dat via de cloud werken mogelijk is. De voordelen ervan zijn dat alle data online kan worden opgeslagen en bewerkt. Dit levert meer flexibiliteit en zekerheid op. Je kunt op elk moment van de dag bij de gegevens op elke plaats waar internet is. Ook kun je op andere plaatsen dan de kassa zelf, bijvoorbeeld met je tablet, transacties doen.

De keuze van een POS kassasysteem

Welk systeem past het best bij jouw onderneming? Dit hangt af van de branche waarin je werkt en het type organisatie. Wat POS software is en wat je ermee kunt is uitgelegd in deze blog. Het is belangrijk dat je realiseert dat sommige POS software geschikter zijn in de horeca en anderen in de winkels. Zorg dat je de juiste POS software vindt en selecteert.

Gerelateerde artikelen

26 mei 2017

Het beste kassasysteem voor jouw organisatie kiezen!

Kassa systeem

Wat is het beste kassasysteem en hoe kies ik dit? Als winkelier of retailer hou je je bezig met zoveel zaken om je bedrijf goed te laten lopen. Een goed werkend kassasysteem is hierin onmisbaar.

29 mei 2017

Alle trends en ontwikkelingen van kassa software op een rijtje!

Kassa systeem trends

Van contactloos pinnen naar een kassasysteem in de cloud. De nieuwste trends van kassa software worden hier behandeld.

26 mei 2017

Wat zijn alle voordelen van kassa software?

Kassa systeem

Heb je een webwinkel in combinatie met een fysieke winkel? Of heb je meerdere vestigingen verspreid door het land? Hoe doe je dan de betalingen en de administratie? Kom er in deze blog achter.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products