1. Blog
  2. Voordelen kassa software

Wat zijn de voordelen van een online kassasysteem?

Heb je een webwinkel in combinatie met een fysieke winkel? Of heb je meerdere horeca vestigingen? Hoe doe je dan de betalingen en de administratie hiervan?

Het is dan een slimme keuze om te kiezen voor een online kassasysteem. Hiermee heb je overal en altijd inzicht in jouw horeca- of retail bedrijf en integreer je kassa, boekhouding en voorraadbeheer met elkaar.

Meer weten? In deze blog staan alle voordelen van online kassa software op een rijtje. Wie weet wat voor resultaten dit systeem kan opleveren voor jouw business.

Jaap Toering
Appwiki expert

Waarom kassa software?

Elke winkelier of detailhandelaar heeft een kassa nodig. Echter is het niet alleen de kassa zelf, maar schuilt er hele software achter. Om te kunnen concurreren moet je beschikken over een goed kassasysteem. Je wilt dat de kassa automatisch transacties verwerkt, dat alle verkopen bijgehouden worden, dat het mogelijk is om met PIN te betalen en dat de omzet uitgerekend wordt.

Bovendien wil je dat kortingen en acties automatisch worden verwerkt tijdens de transacties. Vaak wordt zo'n uitgebreide versie van een kassa ook wel POS (point of sale) genoemd, we spreken dan ook wel van POS software.

Wat zijn de functies van kassa software

Naast deze functies zijn er veel verschillende kassasystemen beschikbaar met uiteenlopende functiemogelijkheden. Namelijk een koppeling met het voorraadbeheer. Ook is het mogelijk om verschillende software aan de kassa software te koppelen. Hierdoor is het mogelijk de verschillende informatiestromen op elkaar af te stemmen. Dit levert een hoop voordelen op als je werkt met kassa software.

Kassasysteem keuzehulp

Kassa software in de cloud?

Echter is door de komst van het gebruik van de cloud een sterke toename in leveranciers dat online kassasystemen aanbiedt. Een interessant voordeel van een online kassasysteem is dat de kassagegevens in cloud zijn opgeslagen. Hierdoor heb je altijd, overal en op elk apparaat inzicht en toegang tot de kassa administratie. Dit levert je altijd een duidelijk overzicht van de financiële gegevens.

Wanneer is kassa software in de cloud handig

Een online kassasysteem is een praktische keuze wanneer je veel onderweg bent. Daarnaast is het ook handig als je meerdere winkels hebt op verschillende locaties. Hiermee kun je de gegevens van verschillende afrekenpunten bekijken en bijwerken. Ideaal voor als je offline en online salespunten wilt combineren en samenvoegen. Het is namelijk mogelijk je webshop software te koppelen aan je kassa software.

Wat zijn de voordelen van online kassa software?

  • Offline en online gegevens samenvoegen en afstemmen
  • Altijd en overal toegang
  • Verschillende software koppelen
  • Altijd een back-up
  • Geïntegreerde betalingsmogelijkheden koppelen

Offline en online gegevens samenvoegen en afstemmen

Het eerste voordeel van een online kassasysteem is dat alle gegevens worden opgeslagen in de cloud. Hierdoor kun je de gegevens van meerdere filialen overzichtelijk bij elkaar samenvoegen. Ook de administratie van online winkels kunnen worden samengevoegd aan de administratie van fysieke winkels.

Dit kan door middel van een koppeling met je webshop software. De klant- en de verkoopgegevens worden automatisch op elkaar afgestemd en bijgewerkt. Door kassa software in de cloud heb je alle gegevens bij elkaar in een allesomvattend overzicht en zie je in één oogopslag welke kanalen goed lopen en welke minder.

Altijd en overal toegang

Een groot voordeel van een online kassasysteem is dat de administratie online staat. Je kunt hier altijd en overal bij. Ook kun je inloggen op verschillende apparaten. Voor de tablet en telefoon zijn aparte mobiele apps te downloaden voor een optimale werking. Hierdoor ben je niet gebonden aan je kantoor of winkel. Bovendien zijn de gegevens toegankelijk voor andere medewerkers.

Verschillende software koppelen

Ook is het mogelijk verschillende software aan elkaar te koppelen. Denk hierbij aan boekhoudsoftware of webshop software. Bij een aankoop en afrekening worden de gegevens van de voorraad, inkoop en verkoop automatisch bijgewerkt. Zo ben je snel op de hoogte van de trends en ontwikkelingen die spelen binnen jouw klantenkring.

Naast deze voordelen is er ook het bijkomende voordeel dat dit kassasysteem de gegevens van klanten bijhoudt. Het is hierdoor gemakkelijker dan ooit om aanbiedingen af te stemmen op het koopgedrag van jouw klanten, zodra er zich een kans voordoet.

Altijd een back-up

Tevens is een online kassasysteem erg betrouwbaar. Het zal altijd een back-up maken zodat storingen in de winkel geen problemen kunnen opleveren voor je administratie. Historische gegevens blijven eveneens opgeslagen en zijn gemakkelijk terug te halen.

Geïntegreerde betalingsmogelijkheden koppelen

Tot slot is het super makkelijk om een online kassa te integreren met moderne manieren om online te betalen. Het wordt klanten zo makkelijk gemaakt om te betalen. Zo gaat de betaling snel, betrouwbaar en gemakkelijk. Dit resulteert in tevreden klanten. Zo wordt de online kassa software bijvoorbeeld veel gebruikt in de horeca. Hierover lees je meer in ons blogartikel: Wat zijn de beste kassasystemen voor de horeca?

Zoveel voordelen van een kassasysteem

Een geavanceerd kassasysteem zal een hoop processen kunnen automatiseren. Past dit in jouw organisatie? Nu je alle voordelen van online kassa software weet, kun je gaan onderzoeken of het voor jou winstgevend kan zijn.

Gerelateerde artikelen

29 mei 2024

Kascontrole, hoe doe je dat? Onze tips voor verenigingen

Kassa

Hoe voer je een kascontrole uit bij een vereniging? We geven je in dit artikel een handleiding met tips en afsluitend een kascontrole checklist.

5 januari 2024

Wat zijn de beste kassasystemen voor de horeca?

Kassa

Wil jij meer inzicht halen uit verkochte producten? Of wil je dat werknemers efficiënter te werk gaan? Wacht dan niet langer en bied je gasten een optimale ervaring!

3 januari 2024

Wat is het beste kassasysteem voor je winkel?

Kassa

Gebeurt het vaak dat bepaalde producten zijn uitverkocht omdat ze niet op tijd zijn besteld? Of wil je werknemers sneller laten afrekenen? Start dan met de automatisering van jouw winkel.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products