voordelen-kassasoftware.png

Handige voordelen van kassa software

Heb je een webwinkel in combinatie met een fysieke winkel? Of heb je meerdere vestigingen verspreid door het land? Hoe doe je dan de betalingen en de administratie hiervan? Het is een slimme keuze om te kiezen voor een online kassasysteem. Hiermee ben je actueel op elk moment. In deze blog staan alle voordelen van online kassa software op een rijtje. Wie weet wat voor resultaten dit systeem kan opleveren voor jouw business.

Waarom kassa software?

Elke winkelier of detailhandelaar heeft een kassa nodig. Echter is het niet alleen de kassa zelf, maar schuilt er hele software achter. Om te kunnen concurreren moet je beschikken over een goed kassasysteem. Je wilt dat de kassa automatisch transacties verwerkt, dat alle verkopen bijgehouden worden, dat het mogelijk is om met PIN te betalen en dat de omzet uitgerekend wordt. Bovendien wil je dat kortingen en acties automatisch worden verwerkt tijdens de transacties. Vaak wordt zo'n uitgebreide versie van een kassa ook wel POS (point of sale) genoemd, we spreken dan ook wel van POS software.

Wat zijn de functies van kassa software

Naast deze functies zijn er veel verschillende kassasystemen beschikbaar met uiteenlopende functiemogelijkheden. Namelijk een koppeling met het voorraadbeheer. Ook is het mogelijk om verschillende software aan de kassa software te koppelen. Hierdoor is het mogelijk de verschillende informatiestromen op elkaar af te stemmen. Dit levert een hoop voordelen op als je werkt met kassa software.

Hieronder vind je alvast een selectie van handige kassasystemen

Rating:
Reviews: te weinig reviews
Kassa
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Kassa
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Kassa

Kassa software in de cloud?

Echter is door de komst van het gebruik van de cloud een sterke toename in leveranciers dat online kassasystemen aanbiedt. Een interessant voordeel van een online kassasysteem is dat de kassagegevens in cloud zijn opgeslagen. Hierdoor heb je altijd, overal en op elk apparaat inzicht en toegang tot de kassa administratie. Dit levert je altijd een duidelijk overzicht van de financiële gegevens.

Wanneer is kassa software in de cloud handig

Een online kassasysteem is een praktische keuze wanneer je veel onderweg bent. Daarnaast is het ook handig als je meerdere winkels hebt op verschillende locaties. Hiermee kun je de gegevens van verschillende afrekenpunten bekijken en bijwerken. Ideaal voor als je offline en online salespunten wilt combineren en samenvoegen. Het is namelijk mogelijk je webshop software te koppelen aan je kassa software.

Wat zijn de voordelen van online kassa software?

  • Offline en online gegevens samenvoegen en afstemmen
  • Altijd en overal toegang
  • Verschillende software koppelen
  • Altijd een back-up
  • Geïntegreerde betalingsmogelijkheden koppelen

Kassasystemen koppelen aan andere software

Offline en online gegevens samenvoegen en afstemmen

Het eerste voordeel van een online kassasysteem is dat alle gegevens worden opgeslagen in de cloud. Hierdoor kun je de gegevens van meerdere filialen overzichtelijk bij elkaar samenvoegen. Ook de administratie van online winkels kunnen worden samengevoegd aan de administratie van fysieke winkels. Dit kan door middel van een koppeling met je webshop software. De klant- en de verkoopgegevens worden automatisch op elkaar afgestemd en bijgewerkt. Door kassa software in de cloud heb je alle gegevens bij elkaar in een allesomvattend overzicht en zie je in één oogopslag welke kanalen goed lopen en welke minder.

Altijd en overal toegang

Een groot voordeel van een online kassasysteem is dat de administratie online staat. Je kunt hier altijd en overal bij. Ook kun je inloggen op verschillende apparaten. Voor de tablet en telefoon zijn aparte mobiele apps te downloaden voor een optimale werking. Hierdoor ben je niet gebonden aan je kantoor of winkel. Bovendien zijn de gegevens toegankelijk voor andere medewerkers.

Verschillende software koppelen

Ook is het mogelijk verschillende software aan elkaar te koppelen. Denk hierbij aan boekhoudsoftware of webshop software. Bij een aankoop en afrekening worden de gegevens van de voorraad, inkoop en verkoop automatisch bijgewerkt. Zo ben je snel op de hoogte van de trends en ontwikkelingen die spelen binnen jouw klantenkring. Naast deze voordelen is er ook het bijkomende voordeel dat dit kassasysteem de gegevens van klanten bijhoudt. Het is hierdoor gemakkelijker dan ooit om aanbiedingen af te stemmen op het koopgedrag van jouw klanten, zodra er zich een kans voordoet.

Altijd een back-up

Tevens is een online kassasysteem erg betrouwbaar. Het zal altijd een back-up maken zodat storingen in de winkel geen problemen kunnen opleveren voor je administratie. Historische gegevens blijven eveneens opgeslagen en zijn gemakkelijk terug te halen.

Geïntegreerde betalingsmogelijkheden koppelen

Tot slot is het super makkelijk om een online kassa te integreren met moderne manieren om online te betalen. Het wordt klanten zo makkelijk gemaakt om te betalen. Zo gaat de betaling snel, betrouwbaar en gemakkelijk. Dit resulteert in tevreden klanten.

Zoveel voordelen van een kassasysteem

Een geavanceerd kassasysteem zal een hoop processen kunnen automatiseren. Past dit in jouw organisatie? Nu je alle voordelen van online kassa software weet, kun je gaan onderzoeken of het voor jou winstgevend kan zijn.

Populaire software

Rating:
Reviews: te weinig reviews
Boekhouden
Rating:
Reviews: 68
CRM
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Kassa

Het beginpunt voor je online software

Ontdek, vergelijk & vind de beste business apps met de selectietool
Vergelijk & probeer
Arjan Nieuwbeerta - Appwiki expert
Geschreven door:
Arjan Nieuwbeerta
Appwiki expert

Arjan maakt jouw bedrijfsprocessen graag slimmer, flexibeler en sneller. Dit doet hij door je te helpen met het vinden van de beste software. Software die het beste past bij jouw bedrijf en bedrijfsprocessen. Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maakt hij een persoonlijke software top 3 voor jou.

Verder lezen


hoe-factureren-ondernemers-2.png

Onderzoek: ondernemer kan de helft aan tijd besparen op facturen maken

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk...

Iris Kluin - Appwiki expert
Iris Kluin
Appwiki expert
blog-boekhoudmanieren-excel-vs-software.png

Doe je de boekhouding in Excel of met boekhoudsoftware?

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Over het algemeen houden startende ondernemers...

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
btw-aangifte-beste-apps.png

De beste 5 boekhouding apps om je BTW-aangifte te doen

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Lees het in deze blog.

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
Products