1. Blog
  2. Traditionele of een touchscreen kassa

Een traditionele of een touchscreen kassa? Welke kies jij?

Groeit je assortiment en word je duizelig van alle artikelcodes? Is het tijd om een touchscreen kassa aan te schaffen of blijf je bij je traditionele kassa? De traditionele kassa wordt in deze blog vergeleken met touchscreen kassa software. Welke verschillen in functies heeft een touch kassa en welke voor- en nadelen heeft dit systeem ten opzichte van een traditionele kassa? Wanneer is de touch kassa nou het beste te gebruiken? In deze blog worden de verschillen en de voor- en nadelen besproken. Na het lezen van deze blog kun je zelf de conclusies trekken of de touchscreen kassa of de traditionele kassa het beste bij jou en jouw bedrijf past.

Wat zijn de verschillen tussen een touchscreen kassa en een traditionele kassa?

Traditionele kassa’s zijn inzetbaar wanneer het assortiment klein tot middelgroot is. Handmatig worden de producten ingetypt, dit is gelijk als bij de touchscreen kassa.

  • Het grote verschil is dat bij een kassa met touchscreen de lagen onder de toetsen uitgebreider en dieper ingedeeld kunnen worden. Hierdoor is het mogelijk een groot assortiment in de kassa in te programmeren. Handmatige codes intypen komt minder voor, omdat het meeste geprogrammeerd staat in het systeem.
  • Een ander verschil is dat een traditionele kassa bonnen print en daarop is te zien of alle verwerkte producten kloppen. Bij een touchscreen kassa is de structuur van de bon ook al te zien op het scherm. Op het scherm kun je gelijk aflezen of er fouten zijn gemaakt en of alles goed is aangeslagen.
  • Een kassa met touchscreen heeft gecompliceerdere software achter het systeem. Er zijn meerdere mogelijkheden tot koppelen van de software met andere programma’s mogelijk dan met een traditionele kassa.

​Benieuwd naar welke type kassasysteem bij jouw horecazaak past? Download onze gratis "Kassa keuzegids voor de horeca"

Download gratis

Wat zijn voordelen van touchscreen kassa software?

Ben jij een retailer met een groot assortiment of een horecaondernemer met een gevarieerde menukaart? Dan heb je waarschijnlijk vaak veel producten om in te voeren of te scannen. Dit kan veel makkelijker met een touchscreen kassa. Er zijn dan ook speciale kassasystemen voor de winkel ontwikkeld, net als kassa software voor de horeca.

  • Het grote voordeel hieraan is dat onder de knoppen van een kassa met touchscreen meerdere lagen zitten en dus een groot assortiment met één druk op de knop overzien kan worden. Het geeft een overzichtelijk visueel design. Hierdoor is het mogelijk om veel sneller te kunnen werken. Daarnaast is de kans op het maken van fouten kleiner, omdat er minder handmatige handelingen worden verricht.
  • Ook kun je producten in het systeem gemakkelijk aanpassen zodat lopende acties gemakkelijk zijn in te voeren. Binnen de touch kassa kunnen acties direct worden verwerkt en zal het automatisch worden geregistreerd bij elke transactie. Hierdoor kun je gemakkelijk jouw omzet berekenen en kijken hoe succesvol bepaalde kortingsacties zijn.
  • Tot slot het voordeel dat verschillende programma’s gekoppeld kunnen worden aan de touchscreen kassa software. Denk hierbij aan een koppeling tussen je boekhoudsoftware en de kassa software bijvoorbeeld. Afgerekende producten worden automatisch verwerkt in de boekhouding. Dit scheelt je een hoop tijd. Bovendien biedt de touch kassa de mogelijkheid om bijvoorbeeld een inkloksysteem te koppelen. Hierdoor kun je gemakkelijk bijhouden welke werknemers wanneer werken. Ook dit resulteert in nauwkeurigheid en duidelijkheid.
  • Een touchscreen kassa is vaak uitgerust met een handige kassa app. Hiermee kun je altijd en overal je kasstaat bekijken. Ook kun je de app downloaden op iPads en deze gebruiken om bestellingen op te nemen.

 

Wat zijn de nadelen van een touch kassa

Een nadeel van de touchscreen kassa software is dat wanneer software niet optimaal werkt, berekeningen niet juist worden uitgevoerd. Het is lastiger op te lossen dan moeilijkheden met een traditionele kassa. Daarnaast is het de kunst de juiste software te zoeken bij de juiste onderneming. Bij een goede afstemming van het systeem met de bedrijfsprocessen, dan is er een kans op een soepele samenwerking. Is dit echter niet het geval, dan loop je kans dat het je meer tijd kost dan je lief is.

Welke positieve punten heeft een traditionele kassa?

Een normale kassa is goedkoper dan de touchscreen kassa. Je hebt als ondernemer volledige controle over de verschillende stromen. Ook is het systeem snel en zonder al te veel poespas. Dit maakt het eenvoudig om mee te werken voor iedereen. Een kassa met touchscreen is ietwat ingewikkelder.

Wat zijn redenen om een traditionele kassa niet meer te gebruiken?

Na een dag gewerkt te hebben, moet de kassa worden nageteld. Dit kost je tijd. Wanneer je gebruikmaakt van een kassasysteem hoef je in feite niet meer zelf alles te berekenen, maar worden verschillende berekeningen voor je uitgevoerd. Hierdoor ben je veel sneller en het werkt gemakkelijk. De vele handmatige handelingen en berekeningen leveren over het algemeen sneller kleine foutjes op dan een meer geautomatiseerd systeem zoals de touchscreen kassa software.

Kies jij voor touchscreen kassa software of de traditionele kassa?

Heb jij als ondernemer de tijd om meer handmatige handelingen uit te voeren wat betreft afrekenen en verwerken van kasgegevens, dan kun je prima werken met de traditionele kassa. Ook als je niet een al te groot assortiment hebt kun je prima functioneren met de normale kassa. Zodra jouw assortiment en het aantal afnemers groter wordt, is het misschien slim om te kiezen voor een touch kassa. Een touchscreen kassa zal namelijk de workflow versnellen en verbeteren.

Gerelateerde artikelen

5 januari 2024

Wat zijn de beste kassasystemen voor de horeca?

Kassa

Wil jij meer inzicht halen uit verkochte producten? Of wil je dat werknemers efficiënter te werk gaan? Wacht dan niet langer en bied je gasten een optimale ervaring!

3 januari 2024

Wat is het beste kassasysteem voor je winkel?

Kassa

Gebeurt het vaak dat bepaalde producten zijn uitverkocht omdat ze niet op tijd zijn besteld? Of wil je werknemers sneller laten afrekenen? Start dan met de automatisering van jouw winkel.

23 april 2023

Kascontrole, hoe doe je dat? Onze tips voor verenigingen

Kassa

Hoe voer je een kascontrole uit bij een vereniging? We geven je in dit artikel een handleiding met tips en afsluitend een kascontrole checklist.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products