touchscreen-vs-traditionele-kassa.png

Touchscreen kassa software of toch de traditionele kassa?

Groeit je assortiment en word je duizelig van alle artikelcodes? Is het tijd om een touchscreen kassa aan te schaffen of blijf je bij je traditionele kassa? De traditionele kassa wordt in deze blog vergeleken met touchscreen kassa software. Welke verschillen in functies heeft een touch kassa en welke voor- en nadelen heeft dit systeem ten opzichte van een traditionele kassa? Wanneer is de touch kassa nou het beste te gebruiken? In deze blog worden de verschillen en de voor- en nadelen besproken. Na het lezen van deze blog kun je zelf de conclusies trekken of de touchscreen kassa of de traditionele kassa het beste bij jou en jouw bedrijf past.

Wat zijn de verschillen tussen een touchscreen kassa en een traditionele kassa?

Traditionele kassa’s zijn inzetbaar wanneer het assortiment klein tot middelgroot is. Handmatig worden de producten ingetypt, dit is gelijk als bij de touchscreen kassa.

  • Het grote verschil is dat bij een kassa met touchscreen de lagen onder de toetsen uitgebreider en dieper ingedeeld kunnen worden. Hierdoor is het mogelijk een groot assortiment in de kassa in te programmeren. Handmatige codes intypen komt minder voor, omdat het meeste geprogrammeerd staat in het systeem.
  • Een ander verschil is dat een traditionele kassa bonnen print en daarop is te zien of alle verwerkte producten kloppen. Bij een touchscreen kassa is de structuur van de bon ook al te zien op het scherm. Op het scherm kun je gelijk aflezen of er fouten zijn gemaakt en of alles goed is aangeslagen.
  • Een kassa met touchscreen heeft gecompliceerdere software achter het systeem. Er zijn meerdere mogelijkheden tot koppelen van de software met andere programma’s mogelijk dan met een traditionele kassa.

Wat zijn voordelen van touchscreen kassa software?

Ben jij een retailer met een groot assortiment of een horecaondernemer met een gevarieerde menukaart? Dan heb je waarschijnlijk vaak veel producten om in te voeren of te scannen. Dit kan veel makkelijker met een touchscreen kassa. Er zijn dan ook speciale kassasystemen voor de winkel ontwikkeld, net als kassa software voor de horeca.

Touchscreen kassa software heeft veel voordelen en mogelijkheden

  • Het grote voordeel hieraan is dat onder de knoppen van een kassa met touchscreen meerdere lagen zitten en dus een groot assortiment met één druk op de knop overzien kan worden. Het geeft een overzichtelijk visueel design. Hierdoor is het mogelijk om veel sneller te kunnen werken. Daarnaast is de kans op het maken van fouten kleiner, omdat er minder handmatige handelingen worden verricht.
  • Ook kun je producten in het systeem gemakkelijk aanpassen zodat lopende acties gemakkelijk zijn in te voeren. Binnen de touch kassa kunnen acties direct worden verwerkt en zal het automatisch worden geregistreerd bij elke transactie. Hierdoor kun je gemakkelijk jouw omzet berekenen en kijken hoe succesvol bepaalde kortingsacties zijn.
  • Tot slot het voordeel dat verschillende programma’s gekoppeld kunnen worden aan de touchscreen kassa software. Denk hierbij aan een koppeling tussen je boekhoudsoftware en de kassa software bijvoorbeeld. Afgerekende producten worden automatisch verwerkt in de boekhouding. Dit scheelt je een hoop tijd. Bovendien biedt de touch kassa de mogelijkheid om bijvoorbeeld een inkloksysteem te koppelen. Hierdoor kun je gemakkelijk bijhouden welke werknemers wanneer werken. Ook dit resulteert in nauwkeurigheid en duidelijkheid.
  • Een touchscreen kassa is vaak uitgerust met een handige kassa app. Hiermee kun je altijd en overal je kasstaat bekijken. Ook kun je de app downloaden op iPads en deze gebruiken om bestellingen op te nemen.

 

Wat zijn de nadelen van een touch kassa

Een nadeel van de touchscreen kassa software is dat wanneer software niet optimaal werkt, berekeningen niet juist worden uitgevoerd. Het is lastiger op te lossen dan moeilijkheden met een traditionele kassa. Daarnaast is het de kunst de juiste software te zoeken bij de juiste onderneming. Bij een goede afstemming van het systeem met de bedrijfsprocessen, dan is er een kans op een soepele samenwerking. Is dit echter niet het geval, dan loop je kans dat het je meer tijd kost dan je lief is.

Welke positieve punten heeft een traditionele kassa?

Een normale kassa is goedkoper dan de touchscreen kassa. Je hebt als ondernemer volledige controle over de verschillende stromen. Ook is het systeem snel en zonder al te veel poespas. Dit maakt het eenvoudig om mee te werken voor iedereen. Een kassa met touchscreen is ietwat ingewikkelder.

Wat zijn redenen om een traditionele kassa niet meer te gebruiken?

Na een dag gewerkt te hebben, moet de kassa worden nageteld. Dit kost je tijd. Wanneer je gebruikmaakt van een kassasysteem hoef je in feite niet meer zelf alles te berekenen, maar worden verschillende berekeningen voor je uitgevoerd. Hierdoor ben je veel sneller en het werkt gemakkelijk. De vele handmatige handelingen en berekeningen leveren over het algemeen sneller kleine foutjes op dan een meer geautomatiseerd systeem zoals de touchscreen kassa software.

Kies jij voor touchscreen kassa software of de traditionele kassa?

Heb jij als ondernemer de tijd om meer handmatige handelingen uit te voeren wat betreft afrekenen en verwerken van kasgegevens, dan kun je prima werken met de traditionele kassa. Ook als je niet een al te groot assortiment hebt kun je prima functioneren met de normale kassa. Zodra jouw assortiment en het aantal afnemers groter wordt, is het misschien slim om te kiezen voor een touch kassa. Een touchscreen kassa zal namelijk de workflow versnellen en verbeteren.

Populaire software

Rating:
Reviews: te weinig reviews
Boekhouden
Rating:
Reviews: 68
CRM
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Kassa

Het beginpunt voor je online software

Ontdek, vergelijk & vind de beste business apps met de selectietool
Vergelijk & probeer
Jacqueline Willems - Appwiki expert
Geschreven door:
Jacqueline Willems
Appwiki expert

Jacqueline maakt jouw bedrijfsprocessen graag slimmer, flexibeler en sneller. Dit doet zij door je te helpen met het vinden van de beste software. Software die het beste past bij jouw bedrijf en bedrijfsprocessen. Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maakt zij een persoonlijke software top 3 voor jou.

Verder lezen


hoe-factureren-ondernemers-2.png

Onderzoek: ondernemer kan de helft aan tijd besparen op facturen maken

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk...

Iris Kluin - Appwiki expert
Iris Kluin
Appwiki expert
blog-boekhoudmanieren-excel-vs-software.png

Doe je de boekhouding in Excel of met boekhoudsoftware?

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Over het algemeen houden startende ondernemers...

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
btw-aangifte-beste-apps.png

De beste 5 boekhouding apps om je BTW-aangifte te doen

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Lees het in deze blog.

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
Products