Bedrijfsprocessen optimaliseren met workflow management tools

Op zoek naar een goede workflow management tool? Op onze website vind je eenvoudig en snel de beste workflow tool. Gebruik hiervoor aan de linkerkant het filtermenu en filter op verschillende opties, functies en mogelijkheden waaraan de tool moet voldoen. Met een workflow management tool werk je efficiënt en effectief naar gestroomlijnde bedrijfsprocessen.

Filter resultaten

BRANCHE
MEDEWERKERS
1

Wat is workflow management?

Een workflow omvat een vooraf gedefinieerd en herhaalbaar patroon van bedrijfsprocessen. Het beschrijft een werkwijze waarin medewerkers in een vaste volgorde de werkzaamheden, taken en/of benodigde handelingen uitvoeren. Op die manier kunnen mensen, middelen en tijd zo efficiënt en effectief mogelijk worden ingezet. Workflow management omvat dan ook het beheren en verbeteren van patronen binnen een bedrijf. Dit alles wordt vaak ondersteund door één of meerdere workflow management tool(s).

Workflow management tools voordelen

Het inzetten van workflow tools kent vele voordelen. Het grootste voordeel is dat alle bedrijfsprocessen worden gestroomlijnd en toegankelijk zijn voor alle medewerkers. De kans op fouten tijdens een proces kan worden verkleind, veel terugkerende processen kunnen worden geautomatiseerd. Verder is op elk moment duidelijk wat de volgende stap is in het proces. De kans dat een aspect niet wordt opgepakt, is enorm klein. Een ander belangrijk voordeel is dat bedrijfsprocessen gestuurd kunnen worden, zelfs gepauzeerd als dat nodig is. Daarnaast zijn veel workflow management tools online cloud software. Dit maakt het mogelijk om het workflow management systeem overal mee naartoe te nemen. Je bent altijd op de hoogte en kunt de voortgang van verschillende processen inzien. Verder is de mogelijkheid voor koppelingen met andere tools een groot voordeel. Het is vaak eenvoudig om verschillende tools aan elkaar te koppelen, denk bijvoorbeeld aan een CRM systeem. Ook zijn de workflow tools continu in ontwikkeling en worden deze, wanneer noodzakelijk, geoptimaliseerd. Zo ben je altijd voorzien van de meest recente versie. Workflow tools maken bedrijfsprocessen eenvoudiger, efficiënter en effectiever.

Workflow management tools

Workflow management app

Tegenwoordig doe je bijna alles met je smartphone of tablet. Je whatsappt, verstuurt e-mails, kijkt naar Netflix, doet er je bankzaken mee én kunt er je bedrijf mee draaiende houden. Vaak gebruik je hiervoor een app, waarmee je overal zaken kunt doen, zelfs op vakantie. Het beheren van je bedrijfsprocessen doe je met een workflow app. Er zijn genoeg gratis app die je kunt downloaden, maar voor sommige apps doe je een eenmalige betaling of sluit je een abonnement af. Ook zijn er genoeg apps die je gratis kan downloaden. Het is belangrijk om te weten dat je bij een betaalde app vaak meer functies tot je beschikking hebt. Dat geldt ook voor workflow management software voorzien van een mobiele app. Het gebruik van een workflow app heeft vele voordelen: het kent vaak verschillende koppelingsmogelijkheden, je hebt altijd alle informatie bij de hand en het is eenvoudig in gebruik.

Gratis een workflow tool proberen

Heb je een keuze kunnen maken of ben je nog aan het twijfelen? Vaak kun je workflow management tools gratis proberen voor een bepaalde periode. Deze proefperiode omvat meestal veertien of dertig dagen. De proefperiode is vrijblijvend, je zit nergens aan vast. Op deze manier kun je kosteloos ontdekken wat de mogelijkheden zijn van de gekozen workflow tool. Na de proefperiode kun je vervolgens besluiten om de tool aan te schaffen. Mocht je niet tevreden zijn of toch nog twijfelen, dan kun je kosteloos andere workflow tool proberen. Zo weet je zeker dat je de workflow management tool vindt die past bij jou en je bedrijf!

Products