Altijd en overal grip op de zaak?

Ook op vakantie draait de zaak door voor de meeste ondernemers. Maar hoe houd je als ondernemer het overzicht en controle terwijl je weg bent?

Oftewel, hoe kun jij ontspannen genieten van je welverdiende vakantie?

 • zorg voor een goede overdracht en workflow
 • houd grip op je klantenbestand
 • zorg dat je inzicht in je financiën hebt
 • houd controle over lopende projecten

Maar hoe krijg je dit voor elkaar? En bovenal hoe doe je dit efficiënt? Hieronder vind je stap voor stap hoe je dit eenvoudig zelf doet. Volg het stappenplan en ga voortaan ontspannen op vakantie.

Stappenplan voor een ontspannen vakantie!

Stap 1: Een goede overdracht

Wanneer je op vakantie gaat, is heldere communicatie en een goede overdracht heel belangrijk. Zorg ervoor dat je taken kunt toevertrouwen aan collega's. Op deze manier hoeven zij jou niet constant vragen te stellen als je op vakantie bent.

Hoe draag je de taken en projecten goed over?

Bij een goede overdracht is informeren van je personeel en priotiseren van de taken erg belangrijk. Een CRM systeem helpt je hierbij. Wanneer je namelijk gebruikmaakt van een CRM met projectmanagement kun je de overdracht tot in de puntjes verzorgen. Je geeft aan welke projecten en taken je wilt overdragen en aan wie. Vervolgens komen deze taken in de To-Do lijst van degene aan wie je de taak toewijst. Ook leg je uit bij elke taak wat er nog precies moet gebeuren en geef je de prioriteit aan. Zo zorg je ervoor dat de workflow soepel doorloopt als jij weg bent. Scheelt je weer een overdrachtsdocument maken!

Inzicht in voortgang

En het mooie is: waar je ook bent, je kunt de voortgang overal en altijd in de gaten houden met een CRM app. Wanneer een collega een taak heeft afgerond, verwerkt hij of zij dat in het CRM systeem. Zo kun je dus de voortgang van het project bijhouden. En mocht er iets niet kloppen, dan kun je dit eenvoudig aangeven in jouw CRM app. Dit scheelt weer een belletje richting de zaak.

Nieuwsgierig? De meeste CRM apps kun je gedurende een proefperiode gratis proberen. Zo kun je zelf eens rustig rondspeuren en kijken welke mogelijkheden een CRM voor je bedrijf biedt!

Stap 2: Grip op je klantenbestand

Eén van de andere zaken die ondernemers niet los kunnen laten is het contact met hun klanten. Goed contact en op de hoogte blijven van de wensen van je klanten is cruciaal voor het succes van je bedrijf.

Maar hoe doe je dat eenvoudig wanneer je op vakantie bent? Hoe blijf je op de hoogte van je klantenbestand? Wederom biedt dan een CRM systeem met mobiele app uitkomst!

Een CRM systeem geeft inzicht in:

 • de prestaties van de verkoopafdeling; hoeveel nieuwe klanten zijn er bijgekomen, wat is de conversie van lead naar klant en hoeveel offertes staan nog open?
 • het klantcontact; volg welke collega contact had met een klant. En met wie, wanneer en hoe.
 • de betalingen van facturen; welke klanten hebben betaald en welke hebben nog een openstaande factuur?
 • de toekomst; maak eenvoudig verkoopprognoses zodat je weet of je op schema ligt.

Wanneer er thuis contact is geweest met een klant, wordt dit verwerkt in het CRM systeem. Omdat jouw CRM app is gesynchroniseerd met het CRM systeem blijf je met je smartphone of ipad op de hoogte van elke afspraak of deal. Kortom, je houdt grip op het klantencontact.

Meer weten? Lees dit artikel en ontdek wat de beste CRM apps zijn waarmee je op vakantie controle houdt over je klantenbestand.

Top CRM apps

Stap 3: Altijd inzicht in je financiën

Een ondernemer dient eigenlijk altijd op de hoogte te zijn van zijn financiën. Dus ook als je op vakantie bent. Zo weet je precies wanneer je kunt investeren of financieel juist even rustig aan moet doen.

Inzicht in je debiteurenbeheer

Voor een korte vakantie is in ieder geval inzicht in je debiteurenbeheer een geruststellend idee. In dit geval kan een CRM app of factuur app voldoen. Met deze apps kun je namelijk prima de factuurstroom in de gaten houden. Wanneer een klant een factuur heeft betaald komt dit in de tijdlijn of in het dossier van de klant te staan. Je hebt dus altijd een goed en real-time inzicht in welke facturen zijn betaald en welke niet. Daarnaast kun je met veel CRM en facturatie apps tevens automatische betalingsherinneringen instellen. Zo hoef je zelf dus niet meer achter wanbetalers aan vanaf je vakantieadres!

Financieel inzicht met boekhouding app

Vind je inzicht in de factuurstroom niet voldoende en wil je graag het hele financiële plaatje inzien? Dan kun je kiezen voor een boekhoudprogramma met een gratis boekhouding app. Net als bij CRM apps is er een verschil in het aantal functionaliteiten, maar met elke app kun je op afstand jouw cijfers bekijken.

Zo kun je de omzet in de gaten houden, kun je jouw banksaldo en je winst- en verliesrekening per periode inzien en kun je in één overzicht zien wat er nog openstaat aan facturen en wat jij nog dient te betalen. Indien een factuur de betaaltermijn dreigt te overschrijden, dan kun je met je smartphone de factuur gewoon betalen. Mocht je dus echt behoefte hebben om grip te behouden op de financiën, dan is een boekhouding app ideaal.

Boekhoudsoftware met een mobiele app zorgt daarnaast ervoor dat:

 • je nooit meer je bankafschriften hoeft over te typen
 • je belastingaangifte veel sneller gaat
 • en je zo tijd overhoudt voor je eigen zaak
 • je optimaal inzicht krijgt in de financiële status van je bedrijf
 • je kosten bespaart op een eventuele boekhouder omdat hij minder tijd kwijt is met het uitpluizen van al je bonnetjes

Maar hoe kies je een goed boekhoudprogramma? Lees dan dit artikel over hoe je het beste boekhoudprogramma kiest.

Let op: veel aanbieders van boekhoudprogramma’s bieden een gratis proefperiode aan. Zo kun jij eerst kosteloos testen of de software bij je past.

Boekhoudsoftware met mobiele app

Stap 4: Controle over lopende projecten

Wanneer je meerdere projecten hebt lopen is het belangrijk om overzicht te houden. Je wilt weten of deadlines worden gehaald, processen en workflows goed verlopen en de uren of budget niet worden overschreden.

Grip op uren en budget

Gelukkig kun je met CRM of urenregistratie software op afstand zien wie waarmee bezig is en hoeveel tijd er aan taken wordt gespendeerd. Met de projectmanagement module van een CRM of de urenregistratie software zorg je ervoor dat je project overzichtelijk wordt onderverdeeld in milestones, taken en deadlines. Mocht er aan een taak te veel tijd worden besteed, dan kun je snel bijsturen. Je hebt zo altijd controle over de uren en budget.

Inzicht in efficiëntie

En vergeet niet het inzicht wat je krijgt met een helicopterview dankzij de rapportages van de software. Met deze rapportages krijg je namelijk inzicht in de efficiëntie van je bedrijf. Denk aan rapportages per klant, project of gebruiker. Zo kun je de workloads beter verdelen, processen optimaliseren en daarmee de productiviteit verhogen.

Urenregistratie software met projectmanagement functie

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products