trends-kassa-software.png

De nieuwste trends en ontwikkelingen in kassa software

Van contactloos pinnen naar een kassasysteem in de cloud. De nieuwste trends van kassa software worden hier behandeld. Contactloos pinnen, mobiele updates en een kassasysteem op je tablet. Niks is meer ondenkbaar tegenwoordig. De technologie ontwikkelt zich verder en verder. Kassa software ontwikkelt zich eveneens mee.

Waarom kassasystemen?

Goed werkende kassa software is voor veel ondernemers een onmisbare schakel in hun bedrijfsvoering. Het kassasysteem moet transacties verwerken, met de juiste kortingen en acties. Daarnaast moet het mogelijk zijn met PIN te kunnen betalen. Bovendien is het fijn als de kassa ook omzet en BTW kan berekenen. Maar tegenwoordig zijn meer nieuwe snufjes en technieken die het kassasysteem uitbreiden en gemakkelijk maken voor elke ondernemer. De nieuwste trends van kassa software worden in deze blog beschreven.

POS systemen in de cloud

Tegenwoordig wordt veel data opgeslagen in de cloud. Ook is het mogelijk kassa systemen via de cloud te gebruiken. Dit betekent dat kassagegevens vanaf elke willekeurige plek en op elk gewenst tijdstip toegangbaar is voor ondernemers. Daarnaast super handig want gegevens worden online opgeslagen, waardoor bij defecten in de winkel geen problemen ontstaan in de administratie. Leveranciers spelen in op deze toename van het cloudgebruik door verschillende POS systemen te ontwikkelen. Dit betekent een groter aanbod van online kassa software. En dus een moeilijkere opgave voor ondernemers om te kiezen.

Deze kassasystemen zijn voorzien van de nieuwste functies

Rating:
Reviews: te weinig reviews
Kassa
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Kassa
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Kassa

Nieuwste generatie kassa software

Deze kassa software ontwikkeling houdt in dat je een koppeling maakt tussen de data van fysieke winkels en de data van webshops. Hierdoor worden off- en online gegevens samengevoegd en op elkaar afgestemd. Met deze nieuwste software ben je altijd up to date en heb je overal toegang tot de administratie. Cijfers van inkoop, voorraad en verkoop worden op deze manier aan elkaar gekoppeld. Dit resulteert in een automatische bijwerking van de administratie bij aankopen en dit zorgt dat jij meer tijd hebt voor andere zaken. Ook zijn gegevens over de omzet en marges duidelijk en automatisch bijgewerkt. Hierdoor kun je winst en verlies in één oogopslag zien.

Koppelen van verschillende software

De trends in kassa software over het koppelen van verschillende systemen zijn steeds meer aan het ontwikkelen. Boekhoudsoftware kun je koppelen aan je kassasysteem. Hierdoor wordt de boekhouding automatisch bijgewerkt wanneer er transacties worden gedaan met het kassasysteem. Ook is het mogelijk in de ontwikkelen in de kassa software om kassasystemen te koppelen aan het voorraadbeheer. Dit resulteert in het automatisch bijwerken van de voorraden.

Met een kassa app kunnen jouw klanten contactloos betalen

Contactloos pinnen

Tegenwoordig is het mogelijk om met je pinpas contactloos te betalen. De chip in je bankpas registreert en betaalt alle bedragen onder de 25 euro. Ook is het mogelijk om contactloos met je mobiel te betalen. Er zit een soort kaart in de telefoon die via een chip net als de bankpas contactloos de betaling kan verrichten. Dit maakt betalen voor klanten snel en gemakkelijk. In Nederland zijn nog niet veel telefoons die deze kaart in hun systeem hebben.

Aanbiedingen in tweede scherm

Een andere trend in kassasoftware is het toevoegen van een tweede scherm bij de kassa. Hierop geef je klantgerichte acties en kortingen weer. De klant zal de producten afrekenen maar ziet nog meer aanbiedingen gerelateerd aan datgene wat de klant koopt. Deze informatie zal een verhoogde kans geven op een tweede verkoop. Het is bewezen dat het werkt.

Online kassabon

Bij een aankoop wordt de klant geregistreerd en de bon wordt per mail verstuurd naar de klant. Hierdoor registreert het bedrijf zijn klanten en kan het bij het versturen extra aanbiedingen meesturen in de mail. Op deze manier raakt de klant nooit meer een bonnetje kwijt. Echter zal niet elke klant zijn of haar e-mailadres willen geven.

Kassasysteem op tablet

Talloze kassasystemen zijn mogelijk te besturen via een tablet of iPad. Het enige dat nodig is is een tablet en een 2. Veel ondernemers weten hoe gemakkelijk een tablet werkt en dit maakt het kassasysteem op een tablet dan ook erg makkelijk en snel.

De technologie ontwikkelt zich razendsnel. Het zal ook niet stoppen. Meer trends en ontwikkelingen van kassa software zullen gauw volgen, hou ons in de gaten!

Populaire software

Rating:
Reviews: te weinig reviews
Boekhouden
Rating:
Reviews: 68
CRM
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Kassa

Het beginpunt voor je online software

Ontdek, vergelijk & vind de beste business apps met de selectietool
Vergelijk & probeer
Anne Hoekman - Appwiki expert
Geschreven door:
Anne Hoekman
Appwiki expert

Anne maakt jouw bedrijfsprocessen graag slimmer, flexibeler en sneller. Dit doet zij door je te helpen met het vinden van de beste software. Software die het beste past bij jouw bedrijf en bedrijfsprocessen. Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maakt zij een persoonlijke software top 3 voor jou.

Verder lezen


hoe-factureren-ondernemers-2.png

Onderzoek: ondernemer kan de helft aan tijd besparen op facturen maken

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk...

Iris Kluin - Appwiki expert
Iris Kluin
Appwiki expert
blog-boekhoudmanieren-excel-vs-software.png

Doe je de boekhouding in Excel of met boekhoudsoftware?

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Over het algemeen houden startende ondernemers...

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
btw-aangifte-beste-apps.png

De beste 5 boekhouding apps om je BTW-aangifte te doen

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Lees het in deze blog.

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
Products