1. Blog
  2. Trends en ontwikkelingen kassa software

Alle trends en ontwikkelingen van kassa software op een rijtje!

Van contactloos pinnen naar een kassasysteem in de cloud. De nieuwste trends van kassa software worden hier behandeld. Contactloos pinnen, mobiele updates en een kassasysteem op je tablet. Niks is meer ondenkbaar tegenwoordig. De technologie ontwikkelt zich verder en verder. Kassa software ontwikkelt zich eveneens mee.

Waarom kassasystemen?

Goed werkende kassa software is voor veel ondernemers een onmisbare schakel in hun bedrijfsvoering. Het kassasysteem moet transacties verwerken, met de juiste kortingen en acties. Daarnaast moet het mogelijk zijn met PIN te kunnen betalen. Bovendien is het fijn als de kassa ook omzet en BTW kan berekenen. Maar tegenwoordig zijn meer nieuwe snufjes en technieken die het kassasysteem uitbreiden en gemakkelijk maken voor elke ondernemer. De nieuwste trends van kassa software worden in deze blog beschreven.

POS systemen in de cloud

Tegenwoordig wordt veel data opgeslagen in de cloud. Ook is het mogelijk kassa systemen via de cloud te gebruiken. Dit betekent dat kassagegevens vanaf elke willekeurige plek en op elk gewenst tijdstip toegangbaar is voor ondernemers. Daarnaast super handig want gegevens worden online opgeslagen, waardoor bij defecten in de winkel geen problemen ontstaan in de administratie. Leveranciers spelen in op deze toename van het cloudgebruik door verschillende POS systemen te ontwikkelen. Dit betekent een groter aanbod van online kassa software. En dus een moeilijkere opgave voor ondernemers om te kiezen.

Deze kassasystemen zijn voorzien van de nieuwste functies

Nieuwste generatie kassa software

Deze kassa software ontwikkeling houdt in dat je een koppeling maakt tussen de data van fysieke winkels en de data van webshops. Hierdoor worden off- en online gegevens samengevoegd en op elkaar afgestemd. Met deze nieuwste software ben je altijd up to date en heb je overal toegang tot de administratie. Cijfers van inkoop, voorraad en verkoop worden op deze manier aan elkaar gekoppeld. Dit resulteert in een automatische bijwerking van de administratie bij aankopen en dit zorgt dat jij meer tijd hebt voor andere zaken. Ook zijn gegevens over de omzet en marges duidelijk en automatisch bijgewerkt. Hierdoor kun je winst en verlies in één oogopslag zien.

Koppelen van verschillende software

De trends in kassa software over het koppelen van verschillende systemen zijn steeds meer aan het ontwikkelen. Boekhoudsoftware kun je koppelen aan je kassasysteem. Hierdoor wordt de boekhouding automatisch bijgewerkt wanneer er transacties worden gedaan met het kassasysteem. Ook is het mogelijk in de ontwikkelen in de kassa software om kassasystemen te koppelen aan het voorraadbeheer. Dit resulteert in het automatisch bijwerken van de voorraden.

Met een kassa app kunnen jouw klanten contactloos betalen

Contactloos pinnen

Tegenwoordig is het mogelijk om met je pinpas contactloos te betalen. De chip in je bankpas registreert en betaalt alle bedragen onder de 25 euro. Ook is het mogelijk om contactloos met je mobiel te betalen. Er zit een soort kaart in de telefoon die via een chip net als de bankpas contactloos de betaling kan verrichten. Dit maakt betalen voor klanten snel en gemakkelijk. In Nederland zijn nog niet veel telefoons die deze kaart in hun systeem hebben.

Aanbiedingen in tweede scherm

Een andere trend in kassasoftware is het toevoegen van een tweede scherm bij de kassa. Hierop geef je klantgerichte acties en kortingen weer. De klant zal de producten afrekenen maar ziet nog meer aanbiedingen gerelateerd aan datgene wat de klant koopt. Deze informatie zal een verhoogde kans geven op een tweede verkoop. Het is bewezen dat het werkt.

Online kassabon

Bij een aankoop wordt de klant geregistreerd en de bon wordt per mail verstuurd naar de klant. Hierdoor registreert het bedrijf zijn klanten en kan het bij het versturen extra aanbiedingen meesturen in de mail. Op deze manier raakt de klant nooit meer een bonnetje kwijt. Echter zal niet elke klant zijn of haar e-mailadres willen geven.

Kassasysteem op tablet

Talloze kassasystemen zijn mogelijk te besturen via een tablet of iPad. Het enige dat nodig is is een tablet en een 2. Veel ondernemers weten hoe gemakkelijk een tablet werkt en dit maakt het kassasysteem op een tablet dan ook erg makkelijk en snel.

De technologie ontwikkelt zich razendsnel. Het zal ook niet stoppen. Meer trends en ontwikkelingen van kassa software zullen gauw volgen, hou ons in de gaten!

Populaire software

Gerelateerde artikelen

26 mei 2017

Het beste kassasysteem voor jouw organisatie kiezen!

Kassa systeem

Wat is het beste kassasysteem en hoe kies ik dit? Als winkelier of retailer hou je je bezig met zoveel zaken om je bedrijf goed te laten lopen. Een goed werkend kassasysteem is hierin onmisbaar.

26 mei 2017

Wat zijn alle voordelen van kassa software?

Kassa systeem

Heb je een webwinkel in combinatie met een fysieke winkel? Of heb je meerdere vestigingen verspreid door het land? Hoe doe je dan de betalingen en de administratie? Kom er in deze blog achter.

24 mei 2017

Wat zijn de bedrijfssoftware trends van 2017?

Algemeen trends

Welke ontwikkelingen en trends zijn er op het gebied van bedrijfssoftware? ”Dat is donderdag 3 november 2016”. Dat antwoord gaf Siri, de personal-assistant van Apple, op de vraag wanneer ...

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products