1. Blog
 2. Marketing automation features

Marketing automation features op een rij

Je wilt natuurlijk het liefst al je potentiële en bestaande klanten op een persoonlijke manier aanspreken, toch? Maar hoe zorg je ervoor dat je dit doet zonder dat hier uren werk in gaat zitten? Het antwoordt is door gebruik te maken van een marketing automation tool.

Marketing automation maakt het voor jou een stuk makkelijker door taken als het verzenden van emails te automatiseren. Bij automatisatie denk je misschien niet gelijk aan een persoonlijke benadering. Dus hoe zorg je er nu precies voor wat wel en niet werk? En wat kun je nu eigenlijk allemaal automatiseren?

De tool houdt bij waar een lead, prospect of klant zich bevindt in de customer journey. Dit wordt bepaald aan de hand van verschillende triggers, zoals het invullen van een formulier of downloaden van een stuk content. Op basis hiervan wordt bepaald welke informatie wordt verzonden.

Zo verstuur je toch een persoonlijk bericht wat aansluit bij de fase waarin diegene zich bevindt. Je genereert niet alleen meer leads maar ze leveren ook meer waarde op.

Jaap Toering
Appwiki expert

  Wat doen marketing automation features voor jou?

  Omdat er een groot aanbod van marketing automation tools en bijbehorende pakketten zijn, zijn er veel verschillende functies beschikbaar. Hierbij geldt, hoe uitgebreider het pakket en hoe meer functies er beschikbaar zijn, hoe hoger de kosten.

  Hieronder vind je de belangrijkste features van marketing automation software.

  1. Automatische segmentatie

  Je kunt heel eenvoudig een filter toevoegen op je lijst met contactpersonen op basis van aangepaste gegevens en interesses. Zo ontstaan er doelgerichte automatische workflows en stuur je de lead specifieke en relevante informatie.

  Vaak doen organisatie dergelijke dingen nog handmatig en brengen ze eerst de klantreis in kaart. Uiteraard raden wij aan - en doen wij dat zelf ook - om nog vaak offline te brainstormen voor je online klantreis en marketing automation.

  Automatisch segmenteren na offline brainstormen

  2. Dynamische e-mails

  De tools maken het mogelijk gepersonaliseerde mails te versturen op basis van waar de lead zich bevindt in de customer journey en wat de interesses zijn. Dit resulteert in e-mails met een hogere conversie.

  Zij krijgen immers informatie waarnaar ze echt op zoek zijn. Dit op basis van hun gedrag op je website en gedrag na bijvoorbeeld het invullen van een formulier.

  3. Koppeling met je CRM

  Wie klanten en leads heeft, heeft ook een CRM nodig. Met een Customer Relationship Management systeem bouw je aan relaties met jouw klanten. Het is voor marketing automation ontzettend waardevol om de koppeling te kunnen maken met het CRM. Zo mis je geen waardevolle informatie en is het nog makkelijker voor sales en marketing om samen te werken.

  Wist je dat je ook CRM software kunt vergelijken bij Appwiki? Zo kun je direct een systeem selecteren dat een integratie met de marketing automation tooling heeft. Ontdek het nu!

  Overtuigd van de voordelen van marketing automation?! Dan is de volgende stap het aanschaffen van de tooling. Ontdek welk platform het beste bij jouw bedrijf past, door de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo kies jij altijd het platform dat het beste bij je past!

  Vergelijk marketing automation software

  4. Landing Page Builder

  Een aantal pakketten binnen de tooling beschikt over de mogelijkheid om heel eenvoudig en snel een nieuwe en professioneel ogende landingspagina te creëren. Zelf hoef je alleen de lay-out en onderdelen te kiezen en een formulier in te vullen. Deze optimaliseer je voor elk type apparaat.

  5. Leadscores

  Niet elke lead die je binnenkrijgt heeft evenveel waarde. Met leadscoring geef je leads waardes mee. De ene bezoekt je website en download een e-book terwijl de andere al een aanvraag doet om software te testen. Logischerwijs heeft de lead die de aanvraag doet meer waarde.

  Betere samenwerking lead opvolgen

  Geef lead scores op basis van het aantal paginabezoeken, ingevulde formulieren of het downloaden van content. Zo zie je welke leads het meest betrokken zijn en waar de meeste potentie zit om klanten binnen te halen.

  6. Lead nurturing

  Het kan zijn dat een potentiële klant nog niet klaar is om tot conversie over te gaan. Die lead die jouw e-book heeft gedownload en dus een wat lagere score heeft meegekregen? Die kan je prima met behulp van automation verder de klantreis in ‘duwen’ of nurturen.

  Door middel van lead nurturing blijf je de potentiële klant wel van informatie voorzien zodat je hem of haar niet uit het oog verliest.

  Leadscoring en -nurturing geven je veel meer vrijheid binnen de marketing- en sales inzet van je bedrijf. Het wordt dan ook gezien als een van de veel voordelen van marketing automation. Welke voordelen er nog meer zijn, lees je in ons artikel. 

  7. Webactiviteit volgen

  Voeg de JavaScript-code toe aan je website en je hebt meteen inzicht in de webactiviteit van je leads. Zo zie je bijvoorbeeld op welke pagina iemand weer terug komt en kun je op basis hiervan een doelgerichte email versturen.

  Deze tooling is ontzettend waardevol als je aan de slag gaat met leadscoring en leadnurturing.

  Een aantal voorbeelden van marketing automation software

  Niet alle functionaliteiten zitten standaard in elke marketing automation tool. De een is veel uitgebreider dan de ander. Bovendien zul jij misschien niet aan leadscoring willen doen, maar vind je lead nurturing wel erg belangrijk.

  Om je op weg te helpen, zetten wij hieronder vijf marketing automation tools voor je op een rij.

  1. Wrike

  Wrike is het veelzijdigste werkbeheerplatform op de markt, vertrouwd door 20.000+ organisaties wereldwijd. Gebruik aanpasbare workflows, dashboards, aanvraagformulieren en sjablonen om processen te stroomlijnen en tijdige levering te verhogen. Word 50% productiever, verminder e-mail met 90% en pas uw ervaring aan met meer dan 400 integraties.

  Krachtige integratie
  Goed betaalbaar
  Eenvoudige tools

  Prijs: maandelijks €9,80
  Reviews: 9.2/10
  Meer info 

  2. OIIO's Client-Cloud

  Wie stelt persoonlijke aandacht nu niet op prijs? Client-Cloud combineert de waarde van persoonlijke aandacht met de efficiëntie van veilig online zakendoen. Bestaande uit een gepersonaliseerd klantenportaal voor je relaties en een compleet beheerportaal waarin jij al je diensten regelt.

  Prof. klantenportaal
  Eigen beheerportaal
  Marketing automation

  Prijs: vanaf €0,00
  Reviews: geen
  Meer info 

  3. CM.com

  De missie van CM.com is om het leven gemakkelijker, veiliger en mooier te maken. Ze zijn ervan overtuigd dat technologie bestaat om het leven van mensen te verbeteren. Ze willen bijdragen aan het ontwikkelen van technologieën die de samenleving ten goede komen.

  WhatsApp Business
  E-mail & Landingpages
  SMS & Voice Campaigns

  Prijs: maandelijks €19,00
  Reviews: geen
  Meer info 

  4. HubSpot

  HubSpot’s CRM platform has all the tools and integrations you need for marketing, sales, content management, and customer service. Each product in the platform is powerful alone, but the real magic happens when you use them together.

  Gratis tools
  Veel integraties
  Compleet CRM

  Prijs: vanaf €0,00
  Reviews: geen
  Meer info 

  5. Salesforce

  Salesforce is het platform voor het volledig beheren van klantenrelaties. Medewerkers hebben volledige informatie over de klant met software voor verkoop, marketing en klantenservice. Salesforce is een schaalbaar platform met oplossingen voor alle afdelingen. Met de webgebaseerde CRM-software houd je alle klantactiviteiten bij op één plek.

  Eenvoudige tools
  Rondleiding met gids
  Inzicht in de ROI

  Prijs: vanaf €1.250,00
  Reviews: 9.8/10
  Meer info 

  Meer ontdekken?

  Wil je meer weten over de verschillen tussen de aanbieders van de software? Wil je weten welke marketing automation features er allemaal binnen de pakketten vallen? Bekijk het overzicht met alle marketing automation tools. Vertel ons over je bedrijf en maak een voorselectie van de beste tools voor jou. Maak je eigen persoonlijke top drie, vergelijk de tools en vind de beste tool voor jou. We helpen je graag!

  Gerelateerde artikelen

  27 februari 2024

  Zo ondersteund een CRM jouw marketingcampagnes

  Marketing automation Crm

  CRM software is tegenwoordig van cruciaal belang voor marketing.

  12 november 2020

  Email marketing automation. Ontdek de voordelen

  E-mailmarketing Marketing automation

  Benieuwd wat er allemaal mogelijk is en welke voordelen er voor jouw bedrijf te behalen zijn? Wij hebben de belangrijkste voordelen van geautomatiseerde e-mail marketing voor je op een rij gezet.

  11 november 2020

  12 email marketing tips voor een goede nieuwsbrief

  E-mailmarketing Marketing automation

  E-mail nieuwsbrieven versturen is een effectieve manier om je doelgroep te bereiken. Maar een email nieuwsbrief is meer dan alleen een email met de laatste nieuwtjes over je bedrijf.

  Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

  Dit is Appwiki

  Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

  Appwiki werkt voor jou

  Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

  En zo werkt Appwiki

  We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

  Products