1. Blog
 2. Voordelen van marketing automation

De voordelen van marketing automation software

Bij Appwiki zijn we fan van marketing automation. Niet omdat we niet in staat zijn om zelf onze leads op te volgen, nee in tegendeel zelfs. Met marketing automation weten wij precies welke leads we kunnen opvolgen en welke nog ‘niet klaar’ zijn voor onze sales.

Klinkt goed niet?

Marketing automation software heeft ontzettend veel voordelen. Of je nu een B2B of B2C bedrijf hebt. Een bedrijf bent met een grote marketingafdeling of dat je dit zelf doet! Voor elk bedrijf biedt het voordelen en die lichten we je graag toe!

Arjan
Arjan
Appwiki expert

  1. Haal meer uit een lead

  Met marketing automatisering genereer je meer leads. Door het instellen van bepaalde criteria of triggers, zoals het inschrijven op een nieuwsbrief of downloaden van een stuk content, bepaal je wat de vervolgstap is voor die specifieke lead.

  Niet alleen haal je op deze manier meer leads binnen. Je krijgt ook waardevollere leads. Marketing automation is namelijk ontzettend efficiënt voor leadgeneratie en het verhogen van je conversies op je website.

  De software houdt namelijk jouw leads bij en je kunt deze inzichten en data zelfs gebruiken om je websitebezoekers die niet converteren met remarketing te benaderen, zodat zij weer terugkomen op jouw website. Op die manier maak je van een enkele bezoeker een herhaalbezoeker en verhoog je het conversiepercentage op de website.

  2. Efficiëntie gaat omhoog

  Met marketing automation kun je efficiënter werken. Je kunt personeelskosten verminderen en tegelijkertijd de tijd van het team vrijmaken om aan belangrijkere, strategische projecten te werken.

  In plaats van elke dag handmatig te posten op sociale media, kan marketing software dat proces automatiseren. Ook kun je automatisch e-mails versturen nadat iemand wat gedownload heeft. Je hoeft deze opvolging dus niet zelf te doen.

  Dit betekent dat jouw team creatiever werk kan doen, zoals het plannen en brainstormen voor komende campagnes en projecten.

  Dat klinkt misschien gek. Want doordat je automatiseert zul je bepaalde dingen automatisch en dus herhaald inzetten. Hiermee maak je echter tijd vrij om juist die creativiteit weer te laten vloeien. Vloeien richting andere marketingcampagnes en originele content.

  Efficienter werken door automation

  Bovendien maakt het werken met een automation platform de taken van jouw team gemakkelijker. Veel tooling biedt je de opties en functionaliteiten om zelfs landingspagina’s te bouwen of social media campagnes te maken. Alles binnen één platform.

  Overtuigd van de voordelen van marketing automation?! Dan is de volgende stap het aanschaffen van de tooling. Ontdek welk platform het beste bij jouw bedrijf past, door de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo kies jij altijd het platform dat het beste bij je past!

  Vergelijk marketing automation software

  3. Meer inzicht in je bezoekers

  De software maakt het jou makkelijk inzicht te verkrijgen zoals hoe lang het gemiddeld duurt tot een lead converteert en wat voor bericht het beste aanspreekt. Je kunt heel precies zien welke acties en welke kanalen succesvol zijn.

  Als marketeer ben je immers vaak een manusje van alles. Je zet verschillende marketing kanalen in en dient als Google Ads expert, SEO specialist, social media expert en e-mail marketeer. Nu is het voor jou belangrijk dat je weet waar jouw bezoekers vandaan komen, zodat je daar meer sturing op kunt geven.

  Bovendien krijg je niet alleen inzicht in je bezoekers, maar weet je ook precies waar ze vandaan komen en welke pagina’s jouw bezoekers bezocht hebben. Met automation software kun je leads en hun betrokkenheid meten.

  Deze gegevens kun je vervolgens gebruiken en beheren voor het uitbouwen en veranderen van je campagnes. Bovendien houdt het de gegevens automatisch up-to-date als je deze bijvoorbeeld gekoppeld hebt binnen je CRM systeem.

  4. Marketing en sales werken beter samen

  Het blijft de eeuwige strijd zo lijkt het, marketing tegen sales. Nou marketing en sales kunnen uitstekend samenwerken! Helemaal met de juiste automation tooling. Het heet misschien marketing automation, maar je automatiseert er ook veel sales bezigheden mee.

  Door de twee afdelingen/ disciplines te laten samenwerken en de tooling daarvoor te gebruiken kun je de bedrijfsdoelstellingen en -inspanningen veel beter op elkaar afstemmen. Het maakt daarbij de reis die een lead maakt van marketing lead (die een e-book heeft gedownload en die geïnformeerd wil worden) naar sales lead (die een (offerte) aanvraag doet) makkelijker.

  Beter samenwerken tussen sales en marketing

  Binnen de functionaliteiten vind je namelijk ook lead scoring en lead nurturing. Daarmee breng je gradaties aan in leads. De een heeft immers meer waarde dan de ander, maar dat betekent niet dat je er een negeert. Nee je voedt de marketing lead met extra informatie via automation en de sales lead volg je direct op. Veel efficiënter dus.

  Onderzoek van marketing automation platform HubSpot laat bovendien zien dat marketing automation kan leiden tot een verhoging van sales met 14,5% tegen een verlaging van de marketing overhead met 12,2%.

  Een echte win-win situatie dus!

  Overtuigd van de voordelen van marketing automation?! Dan is de volgende stap het aanschaffen van de tooling. Ontdek welk platform het beste bij jouw bedrijf past, door de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo kies jij altijd het platform dat het beste bij je past!

  Vergelijk marketing automation software

  5. Marketinguitgaven optimaliseren

  En over die marketing overhead te spreken. Doordat je analyseert welke marketingacties leiden tot succes, kun je ook beter bepalen hoe je het marketingbudget het beste inzet. Hiermee vergroot je de marketing ROI en zorg je ervoor dat je budget veel effectiever ingezet wordt.

  Je ‘jaagt’ immers niet meer op de niet gekwalificeerde leads. Dat scheelt tijd! Als automation tijd en ‘tijd is geld’ bespaart houd je hier dus ook ‘geld’ over om in te zetten in andere activiteiten. Activiteiten waarbij je weet wat werkt en niet, omdat je deze data ook inzichtelijk hebt gemaakt en je er op verder bouwt met die automation.

  De voordelen zijn groot

  Zoals je kunt lezen zijn de voordelen van marketing automation groot! Het scheelt tijd, verbetert creativiteit en zorgt ervoor dat je een betere samenwerking (alignment) hebt tussen sales en marketing. Als marketeer heb je immers al genoeg verschillende 'petten' op dat je sommige onderdelen binnen je werk met automation een stuk gemakkelijker kunt maken.

  Houd jij tijd over voor weer andere zaken die je binnen het bedrijf oppakt. 

  Gerelateerde artikelen

  12 november 2020

  Email marketing automation. Ontdek de voordelen

  E-mailmarketing Marketing automation

  Benieuwd wat er allemaal mogelijk is en welke voordelen er voor jouw bedrijf te behalen zijn? Wij hebben de belangrijkste voordelen van geautomatiseerde e-mail marketing voor je op een rij gezet.

  11 november 2020

  12 email marketing tips voor een goede nieuwsbrief

  E-mailmarketing Marketing automation

  E-mail nieuwsbrieven versturen is een effectieve manier om je doelgroep te bereiken. Maar een email nieuwsbrief is meer dan alleen een email met de laatste nieuwtjes over je bedrijf.

  10 oktober 2020

  De verschillen en voordelen van CRM en marketing automation software

  Crm Marketing automation Crm Crm

  Benieuwd wat de verschillen zijn tussen CRM en marketing automation software en hoe en waarom deze systemen goed op elkaar aansluiten? Ontdek het hier!

  Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

  Dit is Appwiki

  Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

  Appwiki werkt voor jou

  Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

  En zo werkt Appwiki

  We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

  Products